- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
válasz
joshua7 #4098 üzenetére
esetleg ha a CPUtermination-t 1.300v a CPUreference-t 0.81-0.82v körülire állitod be , és ehhez hozzáigazitod az MCHreference-t 0.72v környékére...
ez a 3dolog értéke , nagysága összefügg egymással...
a CPU termination X 0.63 = CPU reference
átlagosan ez 63% ,de ez változó érték a CPU termination nagyságától függöen...
kb.61-62-63-64-65% változó , esetektöl függ, ki kell tapasztalni.
az MCH reference-re meg figyeljél , mert ahogy állitod a másik kettöt, ezt is változtatja automatikusan , igy utána kell állitani 0.72v környékére...ha a te példádat nézem akkor 1.4v X 0.63 = 0.88v..nálad 0.76v van szóval nem jó.
most nálad kevesebbet látok ,,, lehet hogy ez a baja, de garanciát nem vállalok rá..egyébként korábban az ET6 rosszul mutatta a reference értékeket.
nemtudom azóta változott -e a dolog.... mindenesetre az a mérvadó amit saját magad állitasz be a biosba....másik jó tanács :::
ha Gornek23 oldalán lévö eredményeket nézed , akkor ne csak a képen lévö ET6-t nézd , sőt ! ne is azt nézd ,hanem inkább a kisablakban lévö feszértékeket, amiket Gorneck irt be, a közölt informácio által.... -
joshua7
veterán
Srácok, van valakinek ud3r-ehz bios beállítása? 4Ghz Prime kéne. Néztem Gorneck oldalát és kipróbáltam pl. dime beállításait, de be sem boot-ol a gép vele. 1.328v körül hibázik egy mag mindig, hátha van valami, amit elnéztem. 3dmark-ok lefutnak, de nem teljesen stabil a cucc. 8.5x500-on is föláll a Win, de ott meg már az nem stabil.
4ghz-en így használom most. Cpufesz ne zavarjon senkit, terhelve leeseik 1.328-ra.. (loadline calibration off, nem olvastam jókat a használatáról). -
slett27
addikt
Q9550@3,6GHz 1,088V Prime stabil. Megvan az 1 óra srácok !!!!
Amúgy ez most Large FFT volt.
Most kikapcsolódásképpen egy kis UT3 aztán levezetőnek egy kis COD5.
-
Zájec
veterán
válasz
slett27 #4090 üzenetére
de , azt azért birni fogja még.. elég jó azért a Xigmatek hütö
nyugodtan elmehetsz 70-75fokig is...
80 felett is mehet elvileg, én már többször "megizzasztottam"....
ha lehet 85 fölé ne nagyon menjél , jobb a békesség, de én szerintem nem tud a magashőtöl nagyon tönkremenni , hisz bekapcsol az "önvédelem"ha kell még 1.3v -t is adhatsz nyugodtan..
(#4091) Laraxior :: egetverö külömbségek nincsenek , ne túlozd el a dolgokat...
attól is függ hogy épp melyik szakaszában van a teszt.... akár 5-7fokos hömérsékletkülömbségek is lehetnek egyazon tesztben...
de majd slett27 is kitapasztalja , úgyis benne van most a tesztelésben..
-
Zájec
veterán
válasz
slett27 #4087 üzenetére
ez úgyvan hogy a Small FFT inkább a teljes gözzel a procit teszteli..
a Blend pedig a procit is meg ramot is , de a ramot csak 43%-ban terheli...
annyi hogy a Blend elöször egy 1024k-val kezd és utána csinál egy 8k és utána egy 10k-s tesztet...a smallFFT pedig 8k-val kezd...Lara ::
"blend: ram & északi híd" és proci mitcsinál olyankor ?
elmegy pihenni , dolgozzanak a többiek ..szóval minkettö ( Blend és smallFFT ) is 100% leterheli a procit..
-
slett27
addikt
válasz
ADAM1337 #4070 üzenetére
Thx Uram ! Öntől ez megtiszteltetés !
Amúgy Gorneck23 barátommal beszélgettünk egy ilyenről (víz helyett) : Scythe Mugen 2
Sárpac : "adsz neki 3 egységet..." ezt nem értem.
-
slett27
addikt
-
Zájec
veterán
válasz
deathcrow42 #4071 üzenetére
"Úgy meghajtja a procit hogy prime csak lesi fél mérfölddel lemaradva"
ez azért nem igy van....attól ne essél hasra hogy az intel teszt jobban felmelegiti a procit...
a Prime is meghajta 100% -n, elég szépen.. -
ImI87
őstag
Hello!
Visszatértem a topikba egy Q9650-nel.
FPO: L828A605
Pack Date: 01/06/09Még be sem tettem, majd a hétvégén kitesztelem, és jövök eredményekkel.
4GHz minimum követelmény, de inkább 4,1-42-vel lennék elégedett, persze csakis normál feszekkel. -
Sárpac
nagyúr
válasz
Prime-ból blend teszt is kötelező! Ibt se garancia semmire az csak cpu az északi hidat nem terheli meg úgy mint a prime blend tesztje.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Ezzel nem csak én fogok ellenkezni amit írtál.
Volt már hogy intel burn test-el teszteltem e8400et nem dobta el , játék meg prime egyből.
Meghát az a +10fok amit produkál prime-al ellentétben. -
válasz
slett27 #4064 üzenetére
Prime helyett lefuttatok 5 intelburn tesztet full memóriával, ami cirka 10 perc. Úgy meghajtja a procit hogy prime csak lesi fél mérfölddel lemaradva
Kicsit röhejesnek hangzik, de az intelburn teszt után elkezdek a Mass Effectel játszani, ha az is stabil akkor minden szép és jó, mehet 24/7-ben a proci
-
MCMIX
csendes tag
Üdv.!
A rövid kérdésem arra vonatkozik, hogy lehetséges-e a Q8200-ból többet kihozni, most 419*7 a max. ameddig jutottam, 420-nál már nem boot-ol. A voltokkal nem játszottam, auto-n hagytam 1.296-ot mutat a CPU-Z, a memóriák 1006Mhz-en mennek, azzal nem lehet gond.
Egy útmutatást örömmel vennék. -
slett27
addikt
Nah,most már itt tartok : Q9550@3,6GHz 1,088V
Most már biztos, hogy a lapom lesz a kevés ahogy Laraxior is mondta.
Xigmatek még bírja...
-
slett27
addikt
Azé' nem lenne rossz olyan progi, ami hamarabb kimutatná, hogy stabil vagy nem a proci, nem akarok úgy játni mint a régi monitorok, beleég a Prime a szemembe.
Intel Burn test ? Miért nem azzal mérünk már stabilitást ?
-
slett27
addikt
válasz
Laraxior #4061 üzenetére
Most ugyanez a beállítás, csak 425 FSB-vel. Vagyis 3,6GHz-en prájmolok 1.072-1.088V-on. Júúúúújjjj !
Eddig 5 perc hiba nélkül. Kíváncsi vagyok meddig bírja. Eddig csak FSB-t toltam felfelé. Most a Mushkinok pont 1066-on mennek, optimális beállítás 24/7-re.
Lehet asszonnyal elnézünk feléd.
-
slett27
addikt
válasz
Laraxior #4061 üzenetére
Most ugyanez a beállítás, csak 425 FSB-vel. Vagyis 3,6GHz-en prájmolok 1.072-1.088V-on. Júúúúújjjj !
Eddig 5 perc hiba nélkül. Kíváncsi vagyok meddig bírja. Eddig csak FSB-t toltam felfelé. Most a Mushkinok pont 1066-on mennek, optimális beállítás 24/7-re.
Lehet asszonnyal elnézünk feléd.
-
Laraxior
titán
válasz
slett27 #4060 üzenetére
nemááá...be se jövök többet ebbe a topikba
ha kicsit közelebb laknál már most elindulnék a lapommal együtt
egyébként ha a Te lapodba nézed akkor 3.9 körül meg fog állniaz FSB miatt
Én 3910ig jutottam a DQ6ban... míg az UD3P-ben... fene se tudja hol állt meg...olyan 4590en asszem
-
slett27
addikt
válasz
Laraxior #4048 üzenetére
Na most akkor lesz továbbra is tuning nálad, vagy csak átmeneti "kilengés"? Mert résen vagyok ám fórumtárs.
Hiányozni fog a tuning, én már innen látom.
Amúgy itt is igaz gondolom, mint az E8xxx szériánál hogy 1,4V load felett ne nagyon prime-oljak.
Nem tudom hogy fog megbirkózni a tuninggal a Xigmatek Red Scorpion.
-
slett27
addikt
Sikerült szert tennem egy FPO L830B550-es Q9550-re.
VID : 1.1375V. Kicsit meghajtom a P35-DS4 rev 2.1-ben.
Csak nem ma.
-
westlake
félisten
-
Sárpac
nagyúr
Reméljük végre kifelé megyünk, egyre kevésbé hisznek Amerikának, el is indult a tőke kifelé többek közt Európába, ahol viszont jócskán alulértékeltek mindent(illetve leértékelt a piac) így várhatóan a dollár mélyrepülésbe kezd. Pl. csak ma a 248-ról 238-ra a forint ellenében.
-
twine
veterán
Úgy tűnik....! Annyiban módositanék, hogy azért1,4-1,5v-ot még teszt erejéig sem adnék neki...
Nállam 1.35v a plafon amit kapott a Q... azzal már képes a 3.6-ra,, viszont az egyetlen ember akit hallotam hogy 3.6-on illetve felette tudta járatni stabilan az Zajec volt (500fsb)
Tehát inkább azt mondanám akkora a különbség a két proci között, hogy a 9300 nem tudja a 3.6-otlegalábbis 24/7 tuti nem...(esetleg egy egy nagyon ritka kivétellel de azt most hagyjuk) Fáj is a szivem egy Q550-re...de most válság van...
-
twine
veterán
válasz
deathcrow42 #4041 üzenetére
"Nagy átlag" 9300-nál nincs szerintem
Álltalánosságban azt hallom elég szarul futnak...de ettől függetlneül olvasom pld: Zajec kollega 500-as Blend stabil eredményét egy DQ6-ban....illetve 3400-3500 körül őrült fesszel itt valakinek....
Nállam a 3450(460fsb) 1.20v mellet bármikor blend stabilan megvan...fölötte, meg őrültek háza, amihez nincs türelmem...3525 blend stabilra lehet még lőni értelmes feszel(1,3v magassága),3600-on smallFFT stabil, belend csak őrült Vtt-vel....Lehet valami mágus be tudná lőni,mert állitólag ritka darab ami nállam van..de nekem nem sikerül...és a stabilitás mindennél fontosabb nekem...volt ez előtt egy ugyanilyen procim, egy napig...az olyan anti tuning volt hogy olyat még életemben nem láttam...Szóval ez a széria (9300) piszkosul szór...
próbálkozni-próbálkozni....ez az egyetlen mód...
-
Nézegettem nagyon mert szimplán szokatlan volt ennyi magyar szöveg egy ilyen monitoring screenshoton
Hogy ontopic is legyek: P35-s lapban van egy Quad 9300-m, aminek 1.25V-t adva (drop után cpuz szeirnt ez 1.216V) 3.0 Ghz-n hajtom stabil interburn full memória teszttel.
Scythe Ninja hűtő van rajta, a kérdésem a következő lenne:
- Nagy átlagban mennyi a Q9300 határa? Meddig lehet elhúzogatni?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
deathcrow42 #4039 üzenetére
Nem annyi a vdrop azt te magad állítod be.Jah és igen az csak számolgatós kis progi amiből ki tudod nagyjából a fogyasztást számolni a fesz, frekvencia és a tdp függvényében.
-
-
Sárpac
nagyúr
-
westlake
félisten
-
Sárpac
nagyúr
-
Zájec
veterán
válasz
bbchris #4027 üzenetére
nemértelek
hol jobb ? annál a limites 43 fps (lost planet ) játéknál...
arra is figyeljél hogy ezek alapbeállitáson készültek és a q9550-nek nagyobb az alapórajele 200mhz-el...!!!.. szóval nekem egy ilyen teszt amit linkeltél semmit nem mond igazán, vagyis megnézem azt kész... de minden alapon van és eltéröek a MHZ-ek ezért nem lehet összehasonlitani úgy ahogy te teszed...
itt egy kis külföldi szakirodalom :: [link] és ez is :[link].."most a csere nekem 43k volt = Q9550 a többi memó , alaplap már adott , a Core i7 100k ( ha el tudnám adni a mostani konfigomat ) lenne kb max +20%-ért , megéri ?" bocs de ebböl nem sokat értettem...
-
bbchris
senior tag
Nahh akkor nézd ezeket az alaptalan állításokat : [link] . Ezért írtam hogy néhol jobb a Q9550 mint a core I7 920 . Persze nem mindenhol mert egyértelmű újabb rendszer és más tesztekben jobb ha nem is túl sokkal de ahol én használom ott szinte azonos szinten van a legtöbb helyen . Szerintem azért ennyire nem néztem be , egyértelműek a tesztek .
Nem humorból írtam hogy nem éri meg váltani DDR3-ra hanem lássuk a példát : most a csere nekem 43k volt = Q9550 a többi memó , alaplap már adott , a Core i7 100k ( ha el tudnám adni a mostani konfigomat ) lenne kb max +20%-ért , megéri ? Éri a fenét .
Informálódtam , gyűjtögettem ahogy tanácsoltad . -
for3l
senior tag
válasz
dangerzone #4023 üzenetére
szerintem ő az e0-ás q9550-ekről beszélt, mivel azokról szólt a kérdés is..
-
Zájec
veterán
válasz
bbchris #4011 üzenetére
"Nézd , lehet villogni tedd azt" :: köszi hogy megengeded
Tessék
te is csinálj egy párat , legyen minél több tapasztalat,persze itt csak Giga lappal(#4014) jer1cho: jó kis gép , klassz . a procit mennyire állitod 24/7-ben?
egy jó "call of duty"-hoz azért több és stabil FPS kell.. nem árt ha 200-250 megvan..
jobban fogjon a golyó , meg fusson is a katona.
-
bbchris
senior tag
válasz
slett27 #4012 üzenetére
Nahh tartottam ma egy kis tesztnapot , nem tudom mennyire számít jónak de még lefutott a 3DMark06 3921MHz-en . A Proci max : 3950-et bírt ekkor még a SuperPi lefutott de tovább már nem ment 1.250V-on a coreTemp szerint . Pedig ekkor a Biosban már 1,315 volton járt . De nem emeltem a feszt mert nem akarom korommá degradálni . Ahhoz képest hogy egy vacak P35-ös lapban van elég jól megy .
Alapfeszen 3,65 Ghz-en ment utána kellett egy kicsit emelni . -
Hunnia
tag
szerintetek egy főleg játékra használt gépnél érdemes e8500-ról, q9550-re váltani, és a q9550-nel lazán el lehet érni a 4ghz-et?
-
TazLeacher
nagyúr
Leszögezem, nekem nincs tapasztalatom az i7-el, de:
Én egy Q9550-est használok egy GTX280 társaságában. 1920x1200-ban játszom. A Crysison kívűl mindent fullon, és tökéletesen megy. Ha holnap elmennék és vennék egy GTX295-öt, nem hiszem, hogy lenne ami megfogná a gépet.
Akkor mitől is lenne nekem akár 1%-al si egy i7? Ha minden megy fullon, akkor azon full+1%-al menne? Én se vagyok normális, sokszor fölöslegesen cserélek HW-t, de az tény, hogy semmi javulás nem lenne...persze most szigorúan játékokról beszélünk. És nem azt mondom, hogy nem gyorsabb...mert lehet, hogy a COD4 112FPS helyett így már 140FPS-el menne, de lehet én vagyok az igénytelen, de engem ez valahogy nem hat meg. Monhatjuk úgy is, hogy tök mnd1?
-
Sárpac
nagyúr
Videókonvertálásban:
Q6600@3200MHz 1. pass 12.12perc 2. pass 27.
Q9550@3540MHz 1. pass 8.30perc 2.pass 18.30percSzal jóval gyorsabb 35-40%-al kb.
-
Sárpac
nagyúr
Lapra még plusz 30K lett volna a procira +35 a ramra is +15 és a hűtés is legalább +10-12k lett volna a beszámolt áron felül.
Sajnos a Strap miatt nem igazán éri meg ebben a lapban 4Gigán hajtani valszin 3.54Ghz-re teszem majd vissza itt a leggyorsabb a memsávszélesség és még picit lejjebb mehetek a fesszel 1.07V-ra kb.
Core i7-et szerettem volna, de közbe szólt a fogorvosom sajna, úgyhogy harapás rágás hardveremet fejlesztettem, mert kissé ledegradálódott az idő folyamán.
És igen lesz új vga is, csak még megvárom vele az áprilist. -
Zájec
veterán
látod nekem is a "leggagyibb" X58 lapom van ami egy DS4,, ennél már csak az UD3 ami olcsóbb..... annyira rossz hogy u.azt tudja tuningban mint a többi....
sajnos az X58-ban nincsen full "gagyi" lap , mert ez prémium kategoria.... majd a core i5 -nél leszek olcsóbb "gagyi" lapok....
kingmax:: sajnálom hogy igy jártál vele...a core i7 tulajok 80%-nak pedig ez van , ráadásul az ultralassú 1333mhz cl7 modulok.... ezekkel müködnek a legkevésbé problémamentesen a platformok.... na meg ennek van a legjobb ára is... a XMP-vel cimkézett TRI kit-modulokkal , néha szivások vannak,,,.....
teljesen klassz darab a Q9550-ed...
bárcsak nekem is lett volna anno... de csak egy gagyi Q9300-t tudtam megvenni....
egyébként teljes mértékben megértelek hogy most nem akartál , vagy nem volt lehetöség lapot is cserélni.... elég volt csak a procira költened... meg egy kis VGA fejlesztésre...milyen lesz a 88GT helyett ? egyébként mivel hütöd ? 3dmark-ot is probáld majd ki ..
ha P35 van , akkor abba egy 470FSB-t biztos kihozol, az x8.5 :: 4ghz körül...
az elég egy 7/24 beállitáshoz... -
Sárpac
nagyúr
Pontosan sajna q6600ról váltani sokba került volna arról nem is beszélve, hogy azért ha majd Core i7-em lesz akkor nem a leggagyibb lapot fogom megvenni és a 6GB ram is alap lesz (kingmax-xal annyit szívtam, hogy soha a b életbe nem lesz még a egyszer gépembe).
Viszont ez a Q9550 egészen jó kis darab sajna most dobott 1.05Volton hibát a prime 45perc után úgyhogy vissza 1.07-1.08ra ott tutkó stabil lesz 3600on!
1.25körüli feszen szinte biztos benne van a 4GHz+. -
zoo8800
veterán
válasz
deathcrow42 #3999 üzenetére
folyt itt
lehet táp, alaplap, stb.
vagy a linkelt topikba írtam pár eshetőséget, mit kell átállítani a winben -
Zájec
veterán
attól függ hogyan van beállitva rendszer...az tény hogy nem minden játék memóriaéhes "és azért egy i7 rendszer messze drágább mint egy Q-s." ne ez az ami kicsit tulzó kijelentés... a Q9550 = core i7 920 árával... ezt látjuk , ez nem kérdése, a lapok ára meg változó , attól függ milyet teszel a Q alá,,, lehet 30-40k lap is elég lehet , de ha megnézed a P45 felsökategoriás lapokat , azok egyárban vannak az X58 lapokal , itt a Gigabyte lapjaira gondolok.... a ramok meg mostanába már elég olcsók... mondjuk ha egy átlagos Kingmaxot nézek akkor 2gb ddr2:::7k ,, a 2gb ddr3:::9k... tulajdonképpen ha jól számolom akkor a lapnál kell kb 15k-t rákölteni és a memoknál 5k-t ... tehát azért annyira nincs brutális árkülömbség ahogy azt egyesek gondolják....
Sárpac :: "Valamivel védeni kell a sok zsét amit beleöltél"
már múltkor kiszámoltuk , de nekem az elözö platformom elég erös volt, jó árban tudtam eladni igy nekem tulajdonképpen nem került több pénzbe a váltás..
egyszerüen azért váltottam , mert olcsón usztam meg a platformváltást....
ha drágább lett volna a platform , akkor nem mentem volna bele...klassz proci a Q66 is a maga nemében , de azért teljesitményben , technologiában , fogyasztásban azért az új platform elég klassz lett....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged