Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Nem a pont a lényeg.
Ezzel a konfiggal már úgyis csak a dzsásztforfán van, de az meg ugyan úgy jön, mint bármivel. 
Nembeszélve a haverok csalódott arcárol, mikor a gépemen full beállításokkal megy a játék pedig Ők sokszorosát költötték a gépre.
Aida :
33,970 Queen
5,970 PhotoW
204 Zlib
880 AES
2,588 Hash4,890 VP8
10,950 Julia
5,775 Mandel
2,960 SzínJulcsa9 x 444 -en.
-
-
-
válasz
Geza60
üzenetére
Vakegér!

VTT 1.280-on van, csak nagyon hasonlít a 8-as a 0-ra.
PLL bőven elég 1.50! Még 530-as FSB-hez (duoval 630-ig) nem állítom feljebb és bírja. De a manual 1.50 jó lehet az auto helyett.
MCH/DRAM Ref tőlem jött. DRAM voltage fele, de néha kicsit lejjebb jobban szereti, nem ismerem Patron ramjait, ki kell tapasztalni. -
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Na jó, kezdek kicsit mérges lenni, ennek semmi se jó. Próbáltam amiket írtál, eredmény: venti felpörgés, indulás, leáll, venti felpörgés, venti leáll, alapra beáll. A f@sz kivan nekem ehhez nincs türelmem. A P35-el jobb eredményem volt mint ezzel. Még a tápra gyanakszom, holnap moddolom picit, de nem hiszem el, hogy egy FSP 350 PNR nemelég ehhez, ami simán felvesz 370W-ot konnektoron keresztül.
Itt vagyok most:
-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
1000 köszi, ennek este nekiveselkedek, azért könnyebb egy tapasztnyalt tunyingostól tanácsot kérni, mint kisakkozni hosszú órák, napok árán, mi a jó

zuchy:
Úgy látom, majdnem ugyan abban a cipőben járunk, már CPU-k terén is. Én is egy E6750-et váltottam, de jó hülye voltam hogy eladtam bagóért (4500Ft), pedig G0-s volt, a P35-ben ment 3.4Ghz-t, ebben a P45-UD3P-ben szerintem lett volna abból 4Ghz, egy jó hűtéssel.
Minél előbb csináltasd meg a lapot, az az E0-s E5440 jóval többre képes, de a lapod is. -
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
De jó, hogy neked ez ilyen egyszerű, nekem már a 4Ghz se megy, de már egy rohadt 3.8 se.

Leírom az anomáliát:
Alap beállításokon minden fasza, bár még így is auton feszelgeti a magot ami nagyon nem tetszik tehát + hő amit rendesen észrevenni.
1. Ramok (4x 800Mhz 1Gb Kingston Hyperx Blue) leoszva 2x-re, 2.3V adva nekik (gyárilag is ennyi van rájuk írva, a BIOS meg csak 1.8-at akar nekik adni)
2. CPU 8.5X szorzón, 470-es fsb, tehát 3.99Ghz minden alapfeszen (kivéve a ramokat):
Először elindult a gép elsőre, örült is a fejem, Cinebench is lefutott (403pont, azért többet vártam) de Prime már hibázott pár másodperc után (Small FFT-vel indítva, hogy a ramot ne tépje).
3. Ezután szórakoztam a Load-line calibrationnal (enabled-re tettem), vcore kapott fix 1.27-et a gyári 1.2375 helyett. MCH +0.1V-t. Eredmény: felprögő ventik majd hirtelen leáll, indul, leáll, indul, aztán ha szerencsém van indul alapra tett fesszel, és a BIOS-ban piros figyelmeztetés fogad, hogy ejnye, piszkáltam a feszeket amikkel nem tudott indulni a gép.
4. Próbáltam az általad javasolt beállításokkal (pedig még 500fsb közelében sem vagyok), de úgy sem akar semmit a rohadék, csak felpörög, leáll sokszor, és aztán indul alapon.Amikor indult egyszer 3.99Ghz-en akkor meg nagyon elszállt a hőfok volt hogy 85fokot írt az Aida, biztos az auto feszelés miatt, ami nekem nagyon nem teszik.
Pár kérdés: BIOS-ban a Load-line calibrationt mire állítsam? Elvileg ez nem enged feszültség droppot ugye?
VTT fesz: Na ezt hol kell állítani, milyen néven találom meg? Lehet ez az okozója mindennek.
Az auto Vid feszelést ki lehet valahogy iktatni?mellesleg még gyanakszom a tápomra is, szereztem 4 pin to 8pin ATX átalakítót, a proci mellé, de lehet nem kap rajta elég kakaót, így modollok picit, szerzek neki másik ágról is +12V-t, ja és összeforrasztom őket, nem csatlakozózok.
Jó kis lap amúgy, gyorsabban is indul mint a P35, valahogy hamarabb átrágja magát a system self testen is.
kicsipapucs gyere már, szar van a palacsintában!

Ueda:
Igen, a szorzócsökkentésre is gondoltam, de addigra már elment a kedvem az egésztől, és beépült a P45.
ha majd itt sikerült egy stabil 4Ghz feletti eredményt kicsikarnom, emberi hőmérsékletekkel, eljön majd az alulfeszelés és órajelezés ideje is.zuchy:
És mersz így tuningolgatni hogy nincs meg 1 tüske? nem semmi. De láthatod, egyenlőre én is kínlódok, még a 3.82Ghz is instabil. -
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Jönnek bizony, de a leköszönő EP35-DS3-mal csinálok még pár tesztet, a cél a stabil működés minél kisebb órajelen, a lehető legkevesebb fesszel. Eddig itt tartok:
Érdekes ez a lap. Amikor átállítom BIOS-ban az értékeket egyre kisebbre, baszik elindulni, mindig leáll és újraindul pár mp-n belül. Ha kikapcsolom a táp kapcsolóval, és várok picit, indul egyből az előtte beállított feszekkel és órajellel.
De itt még nem állok meg, megyek lejjebb

-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Számos Gigabyte lapom volt már és van is... A P45-UD3P múlt idő lett ma reggel számodra

Köszi még 1x a lehetőséget, még a hétvégén összepattintom az E5440-el, és megnézem mit megy
MasterDeejay:
Köszi az okítást, akkor majd jól lefeszelem, meg leszorzózom a procit, és jég hidegen bekapcsolom
-
válasz
Geza60
üzenetére
Ez rendben van, azaz tényleg nem értek hozzá mi jó mi nem 775-ből csak a procikat néztem.
Itt azzal van a probléma hogy téves infó van fent az oldalukon. Mielőtt veszek egy lapot, megnézem mit támogat pontosan az adott rev-nek és biosnak megfelelően.Remusz911
Mindenkinek Giga lapokat ajánlok és ha gépet kell összerakni akkor Giga és Asus a fő irány.
Csak simán nincs szerencsém velük, ezért nem veszek saját magamnak ilyet. AMD-ből Abit kidöglése óta nem találok nekem való lapot, azaz a mostani Foxconn megfelelő de elvoltam Biostar féle lapokkal is, DFI lenne még jó de itthon nem lehet kapni. Intel részről utolsó saját lapom egy Chaintech 6LTM volt Penti2-essel játszósgépnek.
Nem nagy gond mert ezt a xeon rendszert is csak összerakom, kijátszom vele magam aztán megy eladásra. De nyilván eladáskor előnyős tényező lenne ha alapból vinne egy átlag tuningot. Meg pont hogy cikket akartam volna róla írni hogy mire elég mai használatban. Mondjuk veszteség nélkül el tudnám adni a lapot aztán keresek másikat.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Épp az veszem észre, hogy kevésbé melegszik, bár lehet nem mérvadó túlzottan, mert azóta kicsit szellősebb a házam amióta utoljára néztem E5440-el. Viszi a 9-es szorzót, de ledöglik nagyon hamar. 400-as FSB-is instabil. Nem is tudom most mi legyen. Tudom, hogy van benne potenciál, de itt már végleg kifingott a P35.
Gyakorlatilag most gyengébb a gépem, mintha benne hagytam volna inkább az E5440-t.
Szomorú vagyok.
-
-
válasz
Geza60
üzenetére
Sajnos igazad van!

Többieknek: Tegnap Géza komámmal megtartottuk a nemrégiben alakult hwbot teamünk, a 2D Fanatix első bench sessionjét. És egyetlen, még csak akár átlagos eredményt sem tudtunk felmutatni. Csak Gez60 lapjával próbálkoztunk, valószínűleg annak a kiismeretlensége miatt nem jutottunk sokra sem duo, sem quad procikkal. Na de majd legközelebb.

Ahogy hazament, elvitte a negatív energiáit (
), rögtön megindultak a procik a saját lapomban, a hwbotra felrakott kihívására reagálva, egy ilyen órajellel szálltam a versenybe a "ki tud magasabb órajelet felmutatni L5430 proci használatával" első helyét megszerzendő.
4MHz-cel, de átvettem a vezetést!
QX9770 és L5430 stabilitástesztek hamarosan várhatóak.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
El fogják azok adni... idővel. Innen látszik, hogy még messze nem halott a platform, sokan kihúzzák vele a végsőkig.
Necro_Ramone:
Milyen lap alá tolod az E5450-et? Nekem is jön lassan ebayről, Izraelből, az E5440 meg megy a háztól
Mellesleg egy Hyper TX3-mas hűtővel is jól jársz, bőven elég hozzá. -
-
korn
aktív tag
válasz
Geza60
üzenetére
Ez elég durva. Jó dolog ez az adapteres olcsó xeon lehetőség. Én egy szerényebb konfiggal próbálkoztam, egy ebayes 6000 ft-os e5410-essel, és egy ep45ud3lr-rel. Alapfeszen viszi a 3.3Ghz-et. Bizonyára menne jóval feljebb is plusz fesszel, csak a magas fsb és a gyenge ram nem sokat enged. Egy e5420-as is csak 3.3Ghz-et tudott alapfeszen, ez viszont gyengécske szerintem. Vagy csak én bénáztam el valamit.

-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Jó bizony, elég idős platformról beszélünk már PC-s berkekben

Közben kiteszteltem a ramokat Aida stress-el, a 800-as HyperX-ek 940-et vígan visznek 3.4Ghz CPU melett, netezek mellette, már 2 órája gond nélkül fut.
Most már tuti a lap kevés, egyre jobban bebizonyosodik.kicsipapucs:
Még él a konfig, most +0.1V-t hagytam az MCH-nak, meg az FSB-nek is, Vcore 1.325-ön van.
Videoton erölködőre visszatérve: Kábé 30 kolibulit, és jó pár itthoni bulit élt meg az enyém is, csak hát ugye a fránya rövidzár mindig adott munkát a végfokokat berhelni. Ettől jobban már csak az általam vizsgamunkára épített Quad 405-öt szeretem jobban
-
echterion
nagyúr
válasz
Geza60
üzenetére
Én is vizezek most, de az egyik magom valamiért 18 fokkal magasabb hőmérsékleten van, mint a másik három. Most még nem gáz, csak 3 GHz-en van alapfeszen, de azért bosszantó, hogy kevés, szívásra állított, full csöndes ventivel 64 fokos a többi 44-45 foka mellett. A kupakot 51-52 fokosnak méri az aida.
-
-
válasz
Geza60
üzenetére
Az Abit TPower I45-ös lapomban volt olyan funkció, hogy wolfdale-enként egy magot lekapcsolt.
E8400-am 1 magos lett, Q9550-em pedig 2x1, mellé 2x6MB(!!!) L2-vel. Szerettem 2 magos módban használni, 4,3GHz-en, mert gyorsabb volt, mint egy E8*00 4,7-en.
Viszont... Az EP45(T)-UD3P/R szériákban nem tudok róla, hogy ez az opció benne lenne/engedélyezve lenne a biosban, azaz vagy belemodolták/előhozták a rejtett opciót a 'botosok, vagy csak windowsban van tiltva 2 mag. Az előbbi a jobb mód, 980X LGA1366 prociknál volt nagy szokás a biosos mag tiltás, mert 1-2 magos üzemmódban mentek +1GHz-et 6 maghoz képest.
Régebben utánajártam ennek én is, több procimhoz is kellett volna, hogy le tudjam tiltani az egyik(/2) magot, így 3-400MHz-eim maradtak bennük közel azonos feszen. Én azonban nem jártam sikerrel. Impresszív lenne, ha te viszont találnál valamit. -
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Igen valahogy, az Aida-nak jobban hiszek én is, mindig azzal monitorozom a hőfokokat.

Jó az a hűtő, ahhoz képest a Hyper TX2 már gyenge, tesztek alapján kb. 10 fokkal jobban hűt a Scythe. Teljes fordulat alatt mennyi rpm-et értesz?
Minden esetre majd akkor dől el hogy kell e új hűtő is, ha meg lesz a Xeonka.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Az igen! Van benne potenciál! De ott azért már melegszik is. Mivel hűtöd?
Nem bánom én amúgy ha nem megy 4Ghz-t, de ha szerinted a P35-ös chipsetű Asus-ban stabil volt a 3.74Ghz, akkor az már biztató. Látom már ha meglesz, órákat fogok felette izzadni, hogy kihozzam a maximumot belőle, a cmos reset pinek el fognak kopni
-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Hát nem rossz!
Itt már csak az a kérdés, mennyire tudnám felpiszkálni a Giga lapban, látván, hogy BerGeri is kínlódik most az övével.BerGeri:
Ahogy javasolták adtál az MCH-nak is plusz feszt? Nekem +0.2V van rakva rá, A ramoknak meg +0.3V asszem. Sajnos meg se tudom most nézni, még 2 hét mire hazamegyek. -
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Megtaláltam, köszi!
Eszméletlen mit mennek ezek a Xeon-ok! Tehát tulajdonképpen az 5430-as Xeon, megfogja még a Q9550-et is?
Nagyon felcsigázott a dolog, szerintem megcsinálom én is a rendszert így, úgy vélem az EP-35 DS3-mas deszkával nem lesz gond, visz mindent, már csak az a kérdés, hogy érdemes e 5450 vagy 5460-as Xeon-ra beruházni, vagy esetleg egy 5470-re? Vagy szerinted elég lenne az 5430 is? A látottak alapján igen, engem csak az érdekel, megéri e a másik 3 a több pénzt.Szerk: Ebayen 15.000k + 3000 postáért már van 5460-as.... itthon még nem néztem, szétnézek.

-
-
-
BerGeri
tag
-
-
-
-
-
NFree
addikt
Szia nos Nekem a Sima P5Q-ba meg sem nyikkat a Q9550 , viszont azt tudom hogy semmilyen feszt ne haggy auton, mert val szinű a lap túlfeszeli az auton hagyott értékeket, nyúzz addig valami tuning gurut, s a ref simán kinyírhatja a procidat ami nem egy rossz darab ha valahogy stabillá tudod tenni így ahogy a képen volt.
Itt van egy Delux lap igaz q9550 4ghz prime stabil, de hátha segít
rajta vannak a ref beállítások
FSB Frequency: 471
PCIE Frequency: 101
FSB Strap to North Bridge: 333
DRAM Frequency: DDR2-943Mhz
DRAM CLK Skews: All Auto
DRAM Timing Control: All Auto, defaulted to 5-5-5-15
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
MEM. OC Charger: Disabled
Ai Clock Twister: Auto
Ai Transaction Booster: Auto, defaulted to 13CPU Voltage: 1.3625
CPU GTL Voltage Reference(0/2): 0.675x
CPU GTL Voltage Reference(1/3): 0.680x
CPU PLL Voltage: 1.52
FSB Termination Voltage: 1.40
DRAM Voltage: 2.10
NB Voltage: 1.40
NB GTL Reference: 0.660x
SB Voltage: Auto
PCIE SATA Voltage: AutoLoad-Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew: Auto
NB Clock Skew: Auto
CPU Margin Enhancement: OptimizedC1E Support: Disabled
Legacy USB Support: DisabledSárpac
Okés várom

-
twine
veterán
Az a hőmérséklet teszt erejéig még "simán jó",,mondjuk ugy határeset...De ez persze nem azt jelenti hogy igy érdemes is használni
Én valami sokkal zúzósabb hőmérsékletre gondoltam 1.45-el...
(mondjuk lehet ha egy IBT-et elinditottál volna, lenne ott 80-90c maghő is)1,45-1,5v legjobb tudásom szerint még 65nm-en is "soknak" számít..nem hogy 45nm-en!
Ott az számit talán határesetnek,,,itt 45nanon, ez már szerintem szado-mazo
-
twine
veterán
Próbálkozi azért még lehet:
[3525Mhz(24/7) ami tud 3600(teszt) is lenni...]

-
éN79
addikt
Az EIST-nek pont ez a lényege, hogy terhelés kvázi hiányában visszavegyen a "sebességből", magyarul ha az EIST és a C1E hatására csökken a szorzó meg a cpu fesz, akkor jól működik a rendszer, a változó sebességtől (ugrálástól) semmiféle károsító hatást ne várj a cpu-ra nézve.

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Kezdő Gamer PC / Számítógép! Csere-Beszámítás!R7 1700X /GTX 1060 6GB /16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ezzel a konfiggal már úgyis csak a dzsásztforfán van, de az meg ugyan úgy jön, mint bármivel. 

Én hobbiból vagyok a 775-ön, ha tényleg érdekel. Még nem volt xeon-om, kíváncsi voltam rá. Ja, és nekem tetszik és elég a teljesítménye.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)