- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
őstag
válasz
windlord #20199 üzenetére
Szar noname 200 ft-os fehér pasztám volt itthon abból raktam vékonyan és elkentem! Bár a házam régi nem túl szellőzős de ha meglesz az MX-4 paszta akkor majd kiderül! BF3-ból kilépve nem néztem hőfokokat ezidáig! De majd változik ez remélem? Igaz a 3. magszenzor valami nyűgős. Az 40 alatt nem mutat vagy mér! AIDA szerint sem!
-
windlord
őstag
válasz
Werkly #20198 üzenetére
Sokkalom 100% load mellett tuning nélkül a majdnem 70fokot.
Habár nem volt olyan hűtőm mint neked...Hogyan pasztáztál?
Vastagon? Sokat használtál?Egy fél borsónyit kell középre nyomatni, majd elkenni nagyon vékonyan.
Ha sokat teszel, akkor nem adja\ad6ja át megfelelően a hőt. -
Werkly
őstag
Ez is jó? Ahol vásárolok ez van raktáron csak:
ZALMAN ZM-STG2 -
Laci2277
senior tag
válasz
Werkly #20192 üzenetére
70 fok fölé ne nagyon menjenek a magok, az nem tesz jót neki.
(#20188) ZozzHUN Én mit szóljak a szobahőmérsékletű hőfokok láttán.
-
Werkly
őstag
Prime95 alatti hőfokok:
69
62
66
67Ezek elmennek? A paszta fehér noname mivel ez volt itthon!
Mi számít vészes hőfoknak? Ja a legizzasztóbb teszt fut a programon belül. -
Werkly
őstag
válasz
windlord #20189 üzenetére
Igen! 3,4-et simán lehetett adni neki alapfeszen! A 333-at írtam át 400-ra! Simán ment! Nagyobbat nem próbáltam! Annyi viszont látszott, hogy Alice Madness Returns tök full beállításokkal nem akadt mint a Q6600-nál! 1440X900-ról beszélek természetesen. AC Freezer 7 Pro rev.2 Fehér psztám volt itthon azt kentem vékonyan a CPU kupakjára! Nem vagyok ebben a pasztázásban olyan profi!
-
Werkly
őstag
Az normális, hogy alapon a Q9550 hőmérsékleti adatai a következők:
34
29
40
36Érdekes, hogy a 3. mag 40 alá nem megy!
Terhelten nincs 60 sem a hőfokdiagramm! -
Werkly
őstag
válasz
F_Zolee #20183 üzenetére
Oké közben láttam ezt:
Intel P43/ICH10 • Memory slots: 2x DDR2 • Extension slots: 1x PCIe 2.0 x16, 2x PCIe x1, 3x PCI • External connectors: 4x USB 2.0, 1x Gb LAN (RTL8111DL), 5.1 audio (ALC662), 1x PS/2 mouse, 1x PS/2 keyboard, 1x serial • Internal connectors: 4x USB 2.0, 4x SATA II (ICH10), 1x PATA, 1x Floppy, 1x CPU fan PWM, 1x fan, 1x serial, 1x parallel • supports Intel Core 2 Duo/extreme/Quad 45nm • supports FSB 333MHz (1333MHz)
Köszi mégegyszer!
-
Werkly
őstag
válasz
F_Zolee #20181 üzenetére
Az viszont érdekes, hogy az Aida64 Extreme Edition Alaplap / Lapkakészlet alatt 65nm ír gyártástechnológiának. Namármost a 9550 45nm akkor vinni fogja? Honlapon CPU supportban szerepel! De BIOS csak 1 frissebb mint a gyári azis beta C1E function-nal bővített a leírás szerint! Az még szép lesz ha új lap is kell! Na és P45-öt vadászni mondjuk Asusban és újat? Az cummancs szerintem!
-
FaTHI
őstag
válasz
ZozzHUN #20177 üzenetére
Én is vettem a BF3-hoz +2Gb-ot, igy 6-van, de érdekesség,hogy 4-giga ,még 1440-es és high beállitásokon is akadozott egy idő után...megette a 4gb-ot.
Most 6Gb-al tökéletes, igy 4.5-Gb ot eszik majd fullon..
De ha már Q9550-es volt a téma, bizony kell alá, és az is 4Ghz-körül. de 3.5Ghz az alap, ha nem akarsz nagyon alacsony fps-eket látni. -
belinho
senior tag
válasz
Werkly #20172 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de mire kellene a proci, mert ha csak játékra, akkor a mostani q6600-od is elég a 6870-es mellé, persze csak vga limites beállítások mellett.
Nálam Q9300 van 3ghz-en AMD 6850 mellett, persze ami agyig van húzva, 6870-es szint fölé és nálam állandó vga limit van igaz én 1920x1200-as felbontásban játszom(60hz).
Tehetnék alá i7 2600K-t is, de akkor is vga limitem lenne, szóval ezt is vedd számításba mielőtt belefogsz a fejlesztésbe. -
ZozzHUN
addikt
En i5 1156-ra szavazok. 1500ft-ba kerult a valtas 775rol
-
windlord
őstag
-
-
Werkly
őstag
Ez tuningolható verzió:
Intel M C '06 Q9550
Intel R Core tm 2 Quad
SLB8V MALAY
2,83GHz/12M/1333/05A
L932B841 04Köszi!
-
windlord
őstag
válasz
Werkly #20158 üzenetére
Feszültségemelés nélkül nem fog károsodni.
De az Intel is előírja, hogy mi a max. feszültség amely adható a procinak.
Természetesen nem 24/7 -ben járatva.Alapfeszen, sőt még alulfeszelve is tudod tuningolni.
Utóbbinál nem is melegszik annyira, kevesebbet fogyaszt viszont nem tudsz kihozni belőle annyit, mint alapfeszen...Szóval ha jó áron tudsz akkor hajrá!
-
windlord
őstag
válasz
RetepNyaraB #20151 üzenetére
Direkt nem kérdeztem árat, és azt írtam, ha lapot is kell cserélni akkor érdemes a platform cseréjén elgondolkodni.
De szerintem elég az a lap oda, főleg, hogy nem is nagyon akar tuningolni.
Viszont azért én alapfeszen meghúznám, hogy hol is van a vége... -
Laci2277
senior tag
válasz
Werkly #20146 üzenetére
Abban az esetben ha sokáig akarsz ennél a platformnál maradni, ahogy én is, akkor érdemes cserélned, persze azért némi tuning nem ártana a jövőbeni procidhoz. Elég annyi, amit alapfeszen bír, nem kell több. Ugyan abban a cipőben jártam, mint most te Q6600 csere yorkfieldre, nem bántam meg.
-
japy
őstag
válasz
RetepNyaraB #20151 üzenetére
Ez nem komplett beruházás hanem csak procicsere!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
windlord #20150 üzenetére
Azért egy komplett beruházás 775-be manapság már elég pénzkidobás
Max. ha nagyon kedvező áron adják azt a 9550-et. De még lapot is hozzá, meg akkor jön a RAM, stb, stb...háát...
Én az enyémet nem is nagyon szoktam húzni, max multiplayer játékhoz, ill. Skyrimhez (az utóbbi évek legszarabbul megírt meghajtó kódja), elég bármihez.
Sokkal erősebb, mint a 6600, amit pedig ha felcibálsz 3,6-ra, azt a villanyszámlád is elkezdi megérezni -
windlord
őstag
válasz
Werkly #20149 üzenetére
Mennyire akarod tuningolni a procit?
Akarod egyáltalán?Tisztázd le egyszer, hogy mi a cél?
Egy erősebb proci alaphangon, esetleg egy alapfeszes tuning vagy egy fesz.emeléses komolyabb tuning?!
Én biztos meghúznám alapfeszen amíg bírja, első körben.Szerintem érdeklődd itt meg, hogy a lapod mekkora tuningot képes "elviselni", esetleg elég-e neki a lap hosszabb távra.
Ha nem, akkor el kell gondolkodni szerintem a platform váltáson.
-
windlord
őstag
válasz
Werkly #20142 üzenetére
Egyszerű a képlet.
A feszültségeket a bios -ban manuálisan beállítod mondjuk alapfesz -re.
Itt nem tudsz bajt csinálni, mivel nem emeltél még feszt.
Ha túl megemeled az fsb, és a gép nem bootol be, akkor vagy visszább veszed az fsb értékét vagy 1-2 lépcsőben növeled az feszt.
A ramokat visszaosztod, hogy kb. az alap órajelükön legyen, pci-e freq -et 100ra belövöd.Próbálgasd, tesztelgesd.
IBT (10kör, max stress), Prime95 (20perc, blend test) teszteléshez.
Ha nem tud hibát tesztelés közben, akkor stabilnak mondható.
Hőfok 100% load -nál 70 fölé ne nagyon menjen.Amúgy milyen hűtőd van?
A gyárival annyira nem kell feszültségeket emelgetni... -
Werkly
őstag
Hát igen egy régi konfiggal gyengécske a Q6600 már!
-
Mike82
csendes tag
Helló! Tanácsot kérnék! Mi a probléma?
1.:
Intel® Core™2 Quad Processor Q9550
12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB
2.:
2x2Gb Kingmax 1066Mhz ram DDR2
3.:
Asus Nvidia Geforce GTS 450 1GbAmi most ketyeg (Asus P5QSE PLUS -bios 2204-) az nagyon nem fogatta jól a proci cserét,(E8400 volt) ez által nemtudok több memóriát belerakni 4Gb-nál. Mitől lehet?
-
Werkly
őstag
Kérdésem lenne, hogy egy Q6600-hoz képest egy Q9550 CPU nagy előrelépés a 775-ös plattformon? Úgyértem ezt megérezné a jelenlegi konfigom a váltáskor? Köszönöm!
-
Rico33
aktív tag
-
-
FaTHI
őstag
válasz
F_Zolee #20121 üzenetére
Duálba megy mind a 2x2 -memória, de ha csak a G.Skill-van benne, akkor is ilyen hibát dob ki, tehát nem a kétfajta memória miatt hibázik.
Érdekes, hogy a Win7- jól muzsikál, 2-óra Aida teszt alatt nem volt baj, másfél óra Battlefield3-Multi sem fagyott, vagy állt le eddig. Hogy a memteszt miért Áll be illetve miért ir hibákat nem tudom...
A 3DMarkk11-et újra raktam,most nincs fekete képrnyő eddig... -
FaTHI
őstag
Vettem a gépembe 2x1Gb G.Skill 1066-os rampárost, alaplapom Giga p45 ud3lr.
Sajnos valamiért hibát ir ki a memteszt, szinte pont ugyanott. KÉP Már szinte mindent átállitottam, de igy is rossz. valami ötélet,vagy az alaplap lehet nem kompatibilis?
A ramok az eladó szerint hibátlanok! -
-
kiki22
senior tag
sziasztok!volna egy q9550es procim egy giga udr3 es lappal es 800 as gelir black dragon ramokal.Csak a procit szeretnem huzni.Az volna a kerdesem alap fesszel kb meddig lehet huzni ?es mit kene allitgatni a biosban.koszi valaszt elore is
-
b1LL
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #20112 üzenetére
Igen, bocsi. Pont mikor elpostoltam utana kezdtem visszaolvasni. Koszonom
-
b1LL
csendes tag
Sziasztok
Asus maximus II formulaba szeretnek egy q9550-t pattintani.
Tuningra alkalmas a lap? Vagy van ennel jobb?
Koszi a valaszt
-
jumbo71
tag
Szasztok.
Mekkora feszt lehet adni egy Q9550 esnek??VID:1.250
-
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #20107 üzenetére
Mit milyen szorzóval? Subtimingek szorosak voltak, fesz 2,3v de a teamnek 2,35V a gyári értéke. Sajna 2x2-est meg nem gyértottak belőle. a visszaosztás is szoros volt (5:6), lazább visszaosztásban 1400felett is mentek, de super PI-ben, wprime alatt stb nem hozott hasznot.
2 q9550-es , ráadásul l830b550? Mit tettél már megint?
-hogy a fenébe érted, hogy más platform sémájára tuningolod?
Ha 4,7GHz-et elérted küldj privit!léggel
főznöm kell
-
válasz
lipi67 #20106 üzenetére
Na jó, de milyen szorzóval és milyen feszekkel, meg milyen prockó alatt?
Ja és Vuk ramjai 2x2GB, csak úgy mellékesen...
Ja, kedves topiklakók, visszatérek ismét 2db (!!!) L830B550 procckóval ide.
Kitesztelés után azt hiszem ezek is eladásra fognak kerülni. Szétfőzöm magam egy 1366 szisztémával. -
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20103 üzenetére
Lényeg, hogy kell jó lap, egy olyan táp aminek a 12v-os ága erős, egy jó proci, és..türelem. Ezzel 1ütt sztem az UD-s széria quad tuning alá verhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Cyberpunk 2077
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Filmvilág
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest