- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
őstag
válasz
kicsipapucs #20299 üzenetére
Most 400-ig indul el ha meghúzom. Tehát 3,40 GHz-ig megy feszpiszkálgatás nélkül! Ha nem nagyon akarok tuningolni akkor fölösleges a lapcsere?
-
-
Werkly
őstag
9550 CPU-nak jó tuninghoz egy Asus P5Q Pro Turbo lap is? Vagy nem annyira jó?
-
Werkly
őstag
Nálam alapon 3762.
-
Brumi˘
addikt
válasz
benceecneb #20294 üzenetére
-
Brumi˘
addikt
válasz
benceecneb #20290 üzenetére
Kevésnek tűnik nekem is. Nálam 3800-3900 körül van q8400-zal 3,2-n.
-
FaTHI
őstag
válasz
benceecneb #20290 üzenetére
Sztem valami nem kóser, olyan 4000-4500-körül kellene lennie ekkora Mhz-en.
Nálam 5000-5500-körül van 3.7Ghz-en.
Bár lehet a Q95500 L2-Cash miatt van... -
benceecneb
tag
Ahogy nézem csak 400 ponttal több mint alapon...
-
válasz
bolcsodal #20288 üzenetére
Dehogy vezet!
P45 chipseteket rendszerint használnak 1,4V-on, megfelelő hűtéssel nyugodtan csinálhatod, több, mint 10 saját példát tudok felhozni, ahol évek óta megy lap 1,3V fölött és 0 degradáció van.
VTT-nél (FSB Termination Voltage) van egy limit, 45nm-es prociknál 1,32V fölött nem nagyon ajánlott használni.
Északi hídnál benchmarkhoz használtam már 1,5V-ot is, sem a fogyasztása, sem a hőtermelése nem ugrott jelentősen a chipnek.
Ellenpélda: Láttam már tönkrement p45 chipsetet úgy, hogy 1,1V fölött sosem látott, de a hűtése annak egy alulemezből állt 2 db lamellával és hulladék volt a hát szellőzése is! -
bolcsodal
addikt
válasz
benceecneb #20283 üzenetére
Gondolom az MCH 1.2V-ról indul nem? 0.17V nem kicsi emelés. Milyen hűtés van az NB-n ezen a lapon?
Dettó, mint a Giga P45-DS3-on. Akkor lehet én sem leszek kíméletes az MCH-hoz...
Mondjuk az AsRock lapon van extra hűtés a PWM-en is...
-
FaTHI
őstag
válasz
benceecneb #20277 üzenetére
Készitenél egy 3dMark11- Cpu tesztet igy hogy 3.7-en van a procid?
-
benceecneb
tag
válasz
RetepNyaraB #20282 üzenetére
Asrock p45x3 Deluxe. A pll-nél 1.5v a minimum amit beállíthatok.
-
válasz
benceecneb #20280 üzenetére
Ez milyen lapban volt?
-
bolcsodal
addikt
válasz
benceecneb #20280 üzenetére
Huhh! Azért 1.37V-al megkínálni a MCH-t...a pll sem túl emberséges, bátor vagy!
Lényegében a lapot feszelted agyon, a CPU-nak már nem kellett sok.
-
benceecneb
tag
válasz
bolcsodal #20278 üzenetére
Köszi!
Az összes energiamenedzsmentet kikapcsoltam, és ezeket állítottam be:
Strap FSB to MCH: 1600
Command rate: 2N
CPU: 1.29375V
NB: 1.37V
Vtt: 1.21V
pll: 1.50v4GHz-en is elindult, csak akkor már ilyen fura dolgokat csinált, hogy nem töltötte be a vga drivert, lehet ha növelném még az északi hídnak a feszültségét akkor bírná.
VID: 1.2875V
-
válasz
Nagyon szép eredmény, milyen beállításokkal sikerült elérned?
-
bolcsodal
addikt
válasz
Hoppá! Nem semmi! BIOS beállításokért könyörgöm!!!
CPU VID? Hajtanak ezek az R0-s darabok...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
RetepNyaraB #20275 üzenetére
Ne költözzön már, szinte élvezet berakni egy ilyen nagy dögöt a gépházba és hallani ahogy felpörög vagy pörögnek a turbinák
Most egy processzort azt beteszek és ennyi majd hallgatom a max 2ezres fordulatú ventit rajta
Nem is értem ezt az összeköltözést a proci az proci a vga meg vga.
Szvsz ezt pl az AMD csinálja jobban HD Radeonokat tesz a CPU ba amik aztán Hybrid Crossfire-ként funkciónálnak a fizikai VGA-val együtt. Ez már életképesebb.
De ez az Intel HD graphics-nak nevezett valami hát én nem tudom, max a netbook-ban látnám szívesen ahol abszolút ötlethiány van de kellene némi kraft........
-
válasz
HartgeH3-2.8 #20274 üzenetére
De, tulajdonképpen az egy fekvés, illetve nyilván van, ahol erősebb.
Ha az eladhatóság izgat, az más tészta. Akkor most kell túladni a szajrén, nem több év múlva.
Ilyen szempontból igazad van. Fejlesztésiből nincs félnivaló, mert játékoknál a VGA a szűk keresztmetszet. Ott azonban a trend a "mindent egy kalap alá", tehát hamarost eljön az idő, mikor cpu+vga bezony összeköltözik végleg. Dolgoznak rajta. Legkésőbb ha ez beköszönt, eljön a platform váltás ideje -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
RetepNyaraB #20267 üzenetére
2500K i5 sem játszik?
Akkor tényleg maradok..
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nem beszélve arról akkor már tényleg bagóért fogjuk tudni eladni ezeket a cuccokat, lehet persze berakni a vitrinbe hogy mekkora atomerőmű volt ez régen csak annak meg nem sok értelme van.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
RetepNyaraB #20271 üzenetére
Na ez is olyan mint az USB 3.0? Meg a Sata 3.0?
meg az MP4
Diablo 3
Szerk: Kérdés meddig lesz még elég a "mi platformunk" mert úgy látom sokunknak hasonló vasa van itt. Most jelenleg tökéletesen elégedett vagyok, de mi lesz 1-2 év múlva majd.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #20270 üzenetére
helyes. Mijaza D3?
pcie 3.0 lefele kompatibilis természetesen és amúgy is elméleti királyság, mert ha jól csalódom még nincs is rá alaplap
-
HartgeH3-2.8
addikt
Egyet mondok, megrendelem a D3-at és pont lex..om a platformváltást még pár évig.
and have fun
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
A 7870 ahhoz már nem PCIE 3.0 kéne?
Szerk: Dehogy adom a TOXICOMAT , az egy vadállat
Elmebeteg, nem normális, őrült elgurult a gyógyszere és mindez egy videókártyában -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Köszönöm ismételten, a 2600K abban van beépített VGA is ugye? Az nekem nem kéne
A VGA egyébként tökéletesen megfelel még nekem "érdekes" módon abszolút elégedett vagyok igaz csak 1680 x 1050 a natív felbontásom, de sokszor kötöttem rá LCD tévére ami tudja a HD felbontást és na ott is meglepődtem milyen szépen hozza amit kell. Nincs itt gond most még elégedett vagyok csak gondoltam olcsóbban ülhetnék át újabb generációs platformba. Picit terveznék a jövőre inkább, meg lap 3év gar, proci 3év gar amivel adjáka boltba..enyémnek meg most jár le év végén. Na hát franc tudja..
Olvasgatok én is ilyen "hát nem is olyan jó az a bulldoser" féle cikkeket, de gondoltam én naív gamer a 775 nyugdíjasnál csak tán jobb egy AM3+ , új generáció, gyártástechnológia, jó árképzés meg amit akartok..
Ütném a fejemet a falba ha a mostaninál gyengébb teljesítményt kapnék egy új platformtól.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #20266 üzenetére
Mégegyszer mondom, semmi előnyöd nem származik belőle. De még lassabb is lehet. Semmiféle játék nem használ hat magot és a Bulldozerek szálkezelése sok disznóságot csinál még manapság. A Te konfigodról 2600K alatt nem menj sehová, mert csak melót gyártasz vele, hasznot nem. Illetve oda is csak akkor, ha multiban nyomsz ilyen BF3 és társait. De ott akkor a graka is kicsi
Sőt aszondom azt passzold el jó áron és ruházz be majd egy 7870-reIntel mindig is pofátlanul drága volt AMD-hez képest. A különbség viszont játékban nem igazán jön elő, csak a fogyasztási mutatókban. Úgy értem AMD másfélszer annyit zabál, mint egy hasonló tudású Intel. Hosszú távon nem mindegy.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönöm srácok a válaszokat.
Egy i5 amit nézegettem pár típust a 7es nekem drága .. de pofátlanul sokba kerülnek az i5-ös szériák.. egy bulldosert hozzám vágnak 30 rugóért boltba akár 6 maggal.
Lényegében akkor ha váltanék akkor se történne semmi..
Igen hát az évek alatt ez kiforrott csak játék, esetleg film nézések, semmi extra.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #20263 üzenetére
Ha játékra használod, biztos nem lesz semmi különbség. Egyébként sem sok, mert a Bulldozer platform messze kora előtt jár (tehát gyakorlatilag nincs program ami kihasználná a képességeit) és még kiforratlan is az egész. Plusz jó sokat fogyaszt. Lipivel értek egyet
-
lipi67
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #20263 üzenetére
Kérdés, mire használnád (ki). Én ..tuti nem váltanék, igaz rám ne hallgass, enyhén szólva szarba se nézem az AMD-t. Akkor inkább már 1155-re válts, s ott is "K"-s procira. S ha nincs túl bagy kül. a 2500k és a 2600k között árban, akkor 2600k.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Egy 6 vagy 8 magos Bulldoserre érdemes átugrani ha jó áron el tudom sütni a cuccaim?
Csábítóak az órajelek, a DDR3, meg egyebek.. Sokkal újabb..
-
lipi67
nagyúr
válasz
Főcske #20257 üzenetére
Azért egy megrángatott 2500k kva jó tud lenni, mondom ezt attól függetlenül, hogy igazad van. Ha elég egy q9400-es ereje, fölösleges az egekig menni
(#20258) japy: Imádom a 775-öt, a q9550-et, mindíg örök szerelem marad, de..
1 teszt..nem realitás. Hidd el, (most főleg) van viszonyítási alapom, s a 2600k sokkal ütősebb, bár a q9550-es sokkal szórakoztatóbb, köszönhető ez a P45-ös deszkák adta lehetőségeknek. -
Nyilván nem játékok közben, főleg nem vga limites beállításokkal jön elő az új architektúra előnye.
Mutass összehasonlító képszerkesztés, vagy videó vágás tesztet.
Biztosan nyerni fog a homokos híd, s mindezt kisebb áramszámlával.De ezzel nem bosszantani akarok se pro se kontra senkit
-
japy
őstag
Ajánlom a Sandy istenítők figyelmébe!
-
Főcske
tag
válasz
lipi67 #20243 üzenetére
Nohát ezért cseréltem a 2500K-t FX4100-ra 27rugó 5Ghz fölött is játcik nincs korlátozva se szorzó se bus ramok is akármennyin mehetnek rüheltem sandy-nél ezeket a szabvámy 1300,1600, 2133 stb ramórajeleket ez az első ájemdém de nembántam meg győngébb mint az intel, de nekem elég egyébként teljesitményre kb mint egy Q9400 csak jobb ramkezeléssel.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Laci2277 #20255 üzenetére
Ma (még) nem használom ki, de úgy voltam vele, ha már sandy akkor "K"-s, s ha már "K"-s akkor HT. Majd 2 éve (ha jól emlékszem) eladtam a q9550-et, Team Xtreem 1200-as ramokkal, Giga UD3R-rel, hogy váltok, és..néztem, s nem tudtam mit vegyek. 1xűen nem volt szimpatikus platform (AMD kizárva). 1366 tetszett de baromi drága volt, 1156 meg nem annyira tetszett, visszamentem 775-re, hisz imádtam. 5800/7400/ 3xxx/8400/q9450/Q9400 majd ismét úgy döntöttem, hogy váltok. Kijátszottam magam a 775-tel, s ha gazdag lennék mindíg lenne 775-ös gépem, de nem vagyok az. A 2600K szuper, de nem köt le, cserébe tuning nélkül is mindenre elég. Ha majd 1x kell, feltolom és 1évíg megint elég lesz. 4GHz alulfeszelve megvan (1,136V) és 4,6 is 1,3V-on, szóval van tartalék bőven. 24/7-ben is hajthatnám 4,8GHz körül évekig, de felesleges, ma még az.
-
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal #20252 üzenetére
Pont ez az. Az erősségét 1 szálon nézni. Az meg, hogy nem tuningolható..hát pont ez az!
(#20253) Laci2277: Hát nem..
2500K alatt nemváltottam volna, pont ezért, pedig..
Meglestem a 2600K-t 5 GHz felett, néztem 1-2 eredményt és vissza alapra. Nincs tuningélmény, de cserébe van nyers erő. -
Laci2277
senior tag
válasz
bolcsodal #20250 üzenetére
Az rendben van, alacsony felbontáson lehet akkora különbség nem vitatom. Jó az a 2500K proci, nagyon is.
Nincs értelme összevetni csúcs procikkal, mert azok egyértelműen jobbak, gyorsabbak, ezzel nincs semmi probléma.
Csak az a felvetés nem tetszett a kollégától, hogy egy alap sandy alázza a szeretett yorkfield procinkat, ennyi.
(#20251) lipi67 Na igen, a tuningról még nem is beszéltünk, igaz az I3-at ez a veszély nem fenyegeti.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Laci2277 #20249 üzenetére
Egy q9550-es (tuningolva, hisz szuper tuningpotenciával rendelkezik) csúnyán veri. Kicsipapucs "csak" egy 8400-gyel hasonlította össze (szülei gépe 21xx-valahanyas, s az Ő 8400-es procija P35-ben) és..sima 8400-es győzelem. Egy 4,3-4,5GHz-re húzott celeron 3300-as (4,3-at tudja mind) is megveri, akár szintetikus tesztekben is, ahol pedig sokat (nagyon sokat) számít a ram, amiben ugye a sandy sokkal jobb..
[celeron Super PI 1M -em] -
bolcsodal
addikt
válasz
Laci2277 #20249 üzenetére
Ott ahol nincs VGA limit összejöhet a 20-30% szerintem (2500K-val szemben).
De épp azért nem érdemes ezen rugózni, mert ezek csak alacsony felbontáson igazak. Ki az aki 1280x1024-en játszik szűrők nélkül?
Gabors-is próbálta érzékeltetni a tesztjében, hogy sántít az összehasonlítás.
A QX9770-et a mindenkori csúcsprocival kéne összevetni egyébiránt...
Engem nem vigasztal, hogy az anno erősen középkategóriás Q8300-asom húzott teljesítménye jelenleg a belépőszint aljához elég..
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
Laci2277 #20246 üzenetére
Felesleges platformlimitről vitázni. Ha átnézed a táblázatot, amit küldtem látod miről beszélek.
Ráadásul a PhotoWorxx nagyon érzékeny a Cache méretére. A laptopomban levő 2.5GHz-en járatott T9300-as szinte elveri a Q8300-ast ( Clock-to-Clock, 6MB cache vs. 4MB) ezen sincs mit vitázni.
Egyébiránt egy QX9770 és egy Q8300 sem egy kategória...
(#20247) lipi67: Ugyan..csak túlzol!
-
Laci2277
senior tag
válasz
fagy53 #20244 üzenetére
Meglepődnék rajta, ha egy i3-2100-es proci leverné 30%-al azonos órajelen a procimat vagy japy kollégájét
Játékban fullhd felbontáson még az I5-ös is csak hajszállal gyorsabb azonos órajelen, ezen nincs mit beszélni. Ime a teszt.
(#20245) bolcsodal Csináltam egy tesztet Aida/Cpu photoWorxx 3Ghz-en futtatott procival,
az eredmény, nem egy kategória az i3-2100 és ez.
-
bolcsodal
addikt
válasz
fagy53 #20244 üzenetére
Volt lehetőségem és leteszteltem. Nem annyira fekete-fehér a kép. Igaz "csak" egy Q8300-as hasonlítottam össze "csak" egy i3-2100-assal, de az architektúrális különbségek jól láthatóak.
Ráadásul clock-to-clock néztem (3.1 GHz). Az egyedüli különbség a RAM-volt. LGA775-nél DDR-1066 (CL5) LGA1155-nél DDR-1333 (CL9) dolgozott. 4GB mindkettőnél...igaz az újoncnál csak 1 modul.
Ha azt vesszük, hogy 4 szálat képes kezelni mindkét rendszer jól átláthatóak az erőviszonyok. Jól látszik, hogy a memóriavezérlőn rengeteget csiszoltak LGA775-óta.
Elképesztő, hogy egy kétmagos kis fos+HT mennyire megszorongat egy natív (2x2) magos konfigot. Ha ehez hozzáveszem, hogy az i3 került 28K-ba a Q8300, pedig 23K-ba (használtan), akkor érdekes a kép. Jó kis procik ezek a HT-s pentiumok.
Persze ezek csak szintetikus tesztek (AIDA 1.85)
-
fagy53
nagyúr
Odaállíthatod, de csalódás fog érni! Azonos órajelen hajtva a procikat és a RAM órajelek is névlegesek, kb 30% a különbség a két konfig között....ez igaz játékokban és szintetikus tesztekben is. Részben a proci felépítésének ( pl. beépített memvezérlés, utasításkészlet, gyorsabb algoritmusok ), másrészt meg a DDR3 memóriáknak köszönhető. Tudom az lga 775-höz is vannak kombó lapok, de eredendően DDR2-es RAM-okra készült az a technika.
Nekem van mindkettő és szeretem a 775-öst, de ilyen kijelentést nem tennék a másik konfigomat ismerve. -
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #20240 üzenetére
3,8GHz 1,12V ..kva jó az! Az "exünk" ezen a feszen 4GHz-et tudott, de ez is volt a Vidje. Ha így nézed, most alulfeszelve vagy 3,8-on.
-sose szabadulsz meg a 775-ös tuninglehetőségeitől-
Én pár hónap alatt vagy 1órát ha "játszottam" a biosban 1155-nél. Az is unalmas volt..
Ezekbe a lapokba bele is integrálhatták volna oszt' csókolom, kva gyér a tuning adta öröm. Szarom is le. Néha nézem a topikját (hetente 1x max), ott elvannak, 100x uazt elemzik, mondogatják stb. Nem értem mi a kukim bonyolult, hisz ez a szandi..egyszerű mint a szög. Ilyen kuka "élményt" 1 platform se adott még eddig (ok, volt vagy 20 éve). SZóval..Ha erő kell sandy, ha elég a 3300-as cerka is (amit beszéltünk) akkor jó gyorsan el kell felejteni ezt az ótvart.
Ásóznom kéne de hulla vok, majd kereslek. -
windlord
őstag
Én most nem vitázni szeretnék, csak a tisztánlátás végett írom le:
Egy 1156 olyan 4GHz magasságára húzva éri egy a i5-2500 -at.
Ebből adódik, hogy egy 4GHz -re húzott 1156 i5\i7 minden tekintetben elveri a 775 -öt.Nem ócsárolni akarom a 775 -t, vagy isteníteni a 1155\1156 -ot!
Ezek a tények, melyeknek alapjai a tesztek! -
japy
őstag
válasz
kicsipapucs #20240 üzenetére
Nem álmodozom de egy alap Sandy lap és alap proci mellé bármikor odaállítom az én konfigom! Jó nem egy 2500k procira gondoltam meg egy ASUS Maximus IV GENE lapra gondoltam!
-
(#20233) RetepNyaraB:
Részben van igazad!
Az újabban kiadott Q9550-ek (2010-11-es példányok) nagyrésze alacsony vid-es volt (le egészen 1,15V-ig akár), de 4GHz-nél már nagyon nem lineárisan skálázódtak, már 1,3V körüli feszeket kértek. L830B550-el tényleg elvárhatja az ember viszont, hogy menjen, mint a mérgezett egér, inkább fpo-t nézz, mint VID-et.
(#20235) Laci2277, (#20237) japy: Osztom a véleményetek! Viszont azt hozzá kell tennem, hogy ha ki akarjátok centizni, akkor nagyon sokat kell vacakolnotok a finombeállításokkal!
Szóval aki könnyű tuningra szomjazik, az ne vegyen ilyet, vagy nem lesz kiminimalizálva, vagy max órajelezve...
(#20238) japy: azért ne álmodozzunk!
Végül a tuningomról:
A fenti eredményeimhez azt szeretném hozzátenni, hogy mindegyik eredmény auto gtl-ref beállítások mellett készültek, megcsinálom majd gtl+skew beállítva is, láthatjátok majd, hogy mennyit segít az, ha kicentizitek a lapot!
A mai eddigi termés: [3,80GHz@1,120V]
Még jövök ma, vagy holnap a 3,33GHz-el, 3,6 és 4,00GHz-ekkel. Aztán jön a kicentizés! -
japy
őstag
Szerintem Sandy-ket megszégyenítő teljesítményre képes Q9550 társaságában!
-
kiki22
senior tag
sziasztokvan most egy q9550 es procim+ egy giga p45 ud3r lapom.siman hozzza alapfesszel a 3,4 ghz et.na most szeretnek egy croossfire rendszert epiteni es ezert sajna lapot is kene valtanom.tudnatok vmi deszkat ajanlani amin hozza 3,2 ghz et a procko stabilan es tudja a cf-et?koszi a segitseget elore is
-
válasz
kicsipapucs #20232 üzenetére
Kemény
De azzal a VID-del illik is ilyen eredményeket felmutatni... -
A mai első adag eredmény:
[2,83GHz@0,936V]
[3,00GHz@0,952V]
[3,20GHz@0,904V]
Még jövök ma 1x! -
Úgy mondod, mintha vmi kezdő kuki lennék!
Eddig 6x járt nálam L830B550 proci, tudom mit csinálok.
Mióta lipi "tanítványa lettem", megtanultam, hogy lentről kell kezdeni és alaposan kitesztelni a procit, őt idézve "lelke van ezeknek a szaroknak".
Amúgy meg 24/7 film/net/msn/zene/photoshop középszint-hez bőven elég a procim 2,50GHz-en is, ami megy neki 0,87V körül... (még úgy is erősebb, mint egy Q9300 a 2x annyi cache miatt)
(#20226) windlord: Kösz szépen, megyek még lejjebb a fesszel 1-2 lépcsőt és most kezdem el a 2,83GHz-es teszteket, egy próbateszt már volt, nemsoká eredmények! -
windlord
őstag
válasz
kicsipapucs #20222 üzenetére
Szép eredmény!
Megint jó példányt sikerült kifognod -
lipi67
nagyúr
?
Ez is alapos tuningot jelent, s kell vele szórakozni, hidd el. S nem is haszontalan ha éppen hetekig szart se csinálsz a géppel csak kolbászolsz a neten. Ráadásul nagyon jól feltérképezi a proci tuningpotenciáját is, hisz ha egy proci alul kuki és böhöm feszeknél indul csak meg, az messze nem leányálom. Fent meg sejtjük mit tudhat a "nagytesó" eredménye - 100-150MHz [nagytesó] -
japy
őstag
válasz
kicsipapucs #20222 üzenetére
Ne lefele menj hanem felfele!
-
Mai utolsó alulfeszes eredményem: [2,66GHz@0,904V]
Remélem tetszik! -
Werkly
őstag
Na most akkor zsír vagy paszta? 2-es vagy 4-es?
-
windlord
őstag
válasz
Werkly #20217 üzenetére
Nagy valószínűséggel a házad szellőzésével is bajok vannak.
Ha bennreked a hő, akkor nem csak a procinak lesz melege hanem minden másnak is!
Az nem jó, ha a meleg alkatrészek meleg levegővel vannak "hűtve".Kezdésnek szerezz be egy pár ventit és kevertesd fel velük a levegőt!
Hidd el, hogy sokat számít! -
Werkly
őstag
Hát kösz mindenkinek majd beszámolok ha átpasztáztam! Csak nem főzöm meg addig! Most úgysem gamelek és természetesen alapon ketyegtetem mert hova a plusz? Köszönetem a privát válaszaitokért is!
-
-
windlord
őstag
válasz
Werkly #20203 üzenetére
Tegyél hátra és előre egy-egy 12es ventit.
Így a táp is jobban fogja "érezni magát".
Had keveregjen a levegő...Ha lehűl kicsit a cucc, akkor alapfeszen el indulhatsz felfelé az fsb -vel.
japy: szerintem lehet!
Majd az egyenletes újrapasztázás megoldja.
Szerintem van olyan terület\felület ahová nem jutott, vagy túl sok jutott...Werkly: én nem foglalkoznék vele terheletlenül...
-
Hello york-lakók!
Újra nálam a régi-új (nem világlegjobb, ez "csak" a 3.) Q9550 L830B550-em+még egy másik, szépen sorban tesztelgetem őket!
Első eredményem: [0,936V] -
windlord
őstag
válasz
Werkly #20200 üzenetére
Szerintem szedd szét, pasztázd át, abból nem lehet baj.
Ha nem annyira szellős a kéró, akkor végyél bele pár 12cm -es ventit, az is sokat számít.
Bajt nem csinálsz vele.
Az Arctic Cooler -ek 1k -s árban vannak.
Olcsók és jók!Játék alatt nem fog nagyobb hőfokokat produkálni, mint full load alatt.
Nálam sem egyformák a maghőfokok, én nem foglalkozom velük.
Core Temp progival nézd a hőfokokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest