- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
most belegondolva nem hinnem, hogy fsb term lesz, mert p965 valszeg alapbol 1.2 vtt-t ad. mch fesz mennyi ?
-
deph
tag
Eddig még csak szerintem kezdő voltam tuning terén, szeretnék egy kis segítséget kérni a továbbfejlődéshez.
Ez a konfig:A CPU hűtő egy Zalman CNPS9700-as http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=164
Táp: FSP350Most 366-os FSB-n van a cucc, meddig húzhatom az FSB-t ennél a memóriánál illetve ha van ötletetek szívesen veszem.
-
calf
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy ASUS P5B-E lapja
Xeon E5440 proci lett belerakva.Unknown CPU detected felirat van a biosba.
Vmi microcode-ról olvastam, de nekem ez kicsit magas volt.
Nekem a 610i lap simán vitte, huzni is tudtam.Ehhez szeretnék segítséget kérni.
Előre is köszönöm! -
Ákos007
csendes tag
Szép estét !
Megakadtam egy pici dologban ........Adott asus p5kc alaplap 1203 xeon5400 rom bioszal ... Hozzájutottam egy xeon e5450 slbbe /3846B420/ processzorhoz foglalat modd megvolt adapter a procin fönt de betöltéskor cpu erorr...bios update....ir ! Véleményem , hogy mikrokód végett ......honnan tudnék letölteni vagy esetleg készíteni biost... Nem igazán csináltam még hasonlót!
Minden építő jellegű választ szeretettel fogadok!
-
-
Medocsabi
addikt
Sziasztok!segítsetek pls,mert a hajamat tépem!
adott ez az alaplap:gigabyte ga-ep41-ud3l
intel q9400 proci
hd 7770 vga
Na most,eddig 2*2 gb memóra volt benne,gondoltam kicsit feltúrbózom,vettem bele még 2*2.t
De!
együtt nem mennek,külön-külön igen!teljesen egyforma ramok,kingston 800 mhz 2gb mindegyik,még a gyártó,az időzítés és típusszám is stimmel,mégsem működnek együtt,még csak nyomorult 6 gbot sem tudok kihozni!!
Help pls!
ja és win 7 ultimate 64 bit van jelenleg!
Tudom hogy ez nem ide tartozik,de a ram topicban nagy a pangàs,ti meg ahogy olvasgatom szoktatok ilyesmivel variàlni,ès hátha van valami 5let...elõre is köszönöm! -
taaz
tag
válasz
rocketry23 #23377 üzenetére
Látom sli rendszered van. Így leszűkült a kör, intel tudomásom szerint nem támogatja az SLI-t. Ki kell próbálni hogy mennyit bír a chipset. Ilyen prockot meg kötelezöö
-
senzaj
senior tag
válasz
rocketry23 #23377 üzenetére
Sose volt dolgom MSI-vel, de nekem nem tűnik túl acélosnak az a tápellátás...
Puding próbája az evés. -
rocketry23
tag
Sziasztok!
nforce 750i lapok mennyire bírják a tuningot (konkrétan MSI P7N)? Érdemesebb valami intelre váltani?
-
-
MrBrook
aktív tag
Hali, valaki lát fantáziát abban ,hogy a 2x2gb mellé berakok 2x1gb-ot még? olyat ami időzítés és sebességet ugyan úgy tudja tartani (1408mhz) ettől azt várnám,hogy kicsit megnövelné ugye a méretet és a 2x1gb miatt itt ott fürgébb is lenne. mondjuk lehet inkább elkéne adnom a mostanit és 2x4gb. ezen agyalok.
-
taaz
tag
válasz
kicsipapucs #23371 üzenetére
még próba képen kipörgetem az fsb-t szorzót meg 6-ra állítom be.
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Lotus_Omega #23368 üzenetére
Adj neki egy kicsit többet. Nekem a Q9505 BIOS 1,275V-on stabil 450x8,5-en. Droppolva (1,232V) még így is alapfesz (1,2375V) alatt vagyok. Igaz én Scythe Yasyaval hűtöm.
-
Lotus_Omega
tag
válasz
DEV_NULL #23358 üzenetére
Bakker...
Elneztem a feszkot.
1.2 helyett 1.12-t allitottam be.
1.25V-on betonstabil egyelore.
62fokos a gyari hutovel, tehelve.
A jovo heten atkerul egy normalis hazba, normalis tappal, meg RAM-mal es folytatom a gyilkolast
Ha nem irod hogy gyanus ha nem birja a 3.3-at sose ellenorzom le a feszt ujra
Koszi! -
DEV_NULL
őstag
-
Medocsabi
addikt
Ez a hűtő... -
Medocsabi
addikt
Lenne egy kérdésem,nem röhögni!
:
Szóval,még soha a büdös életben nem csináltam a biosban semmiféle állítgatást,ezt informatikus ismerősöm csinálta ha megkértem rá.adott egy gigabyte GA-EP41-UD3L alaplap,benne egy q 9400 assal, 4 giga ddr2 800 mhz ram!szeretném húzni a porcit,de őszintén kicsit remegve lapozom a user manualt,hogyan is kéne...
tudnátok segíteni,hogy mit állítsak,vagy mit ne?egy nagyon fasza hűtő van rata,aida alatt max 48 fokon tartja a porcit,sztem elég lesz,és nem is az a a cél h 1milló ghzen legyen,csak azért 3-3.5 ghz-t jó lenne kihozni belőle,hamár képes rá...
minden segítséget köszönök! -
korn
aktív tag
válasz
Laci2277 #23357 üzenetére
Ja, én a bios feszértéket írtam az 1.35V-ra.
Droppolva nem figyeltem mennyi volt. Mindenesetre már ez is sok(k) volt a hűtőnek, meg szerintem az alaplap sem díjazta. E0-s egyébként.
Inkább maradok az "L" "E"-s prociknál.Azok is bírják a tuningot, de mintha hűvösebbek lennének. L5408-nak 3700 volt a vége a gyári 2130 helyett, prime futott hiba nélkül, és csak valami 180W körül fogyasztott a gép cakk-pakk. Most itt van két E0-s e5430-as, eléggé különböző a VID-jük, de 4000-et megy mindkettő, sőt többet is mennének, ha bírná a lapom az 500 feletti fsb-t. Hűvösebbek is, meg kevesebbet fogyasztanak, mint az X-es xeonok. A C0-sak valóban nem tudnak ilyen tuningot, de ez nem meglepő.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Lotus_Omega #23355 üzenetére
P5K-ban nem nagy ördöngősség a tuning, viszont ha jobban akarod húzni a procit nem árt jobb hűtő, sőt muszáj. Az pedig, hogy 3.3GHz-en fagy alapfeszen elég fura, ott inkább a 800as ram nem bírta úgy tippelem. Kicsit több info kéne, pl. a proci alapfesze és persze a többi fesz, órajelek, ram időzítés se ártana.
-
Laci2277
senior tag
Hogy is mondjam, azt a hűtőt nem ehhez a procihoz találták ki, már ha az ember tuningolni is akar.
Nálam a 4.4GHz-hez 1.36V(terhelésnél) kell, és prime alatt 80-88 fok között ugrál a magok hőmérséklete, pedig a Deepcool Neptwin nem egy gyenge hűtő. Kb 300W körül eszik így a gép, a vga egy gt630-as ami szinte termeli az áramot, szóval éhes egy jószág ez.
4868MHz-en amihez kellett bios 1.6V, igaz a lap droppol kb 0.12V-ot, ahol még bejött a win. Le akartam futtatni a passmark tesztet, de lekapcsolt a gép, gondolom a táp nem bírta a kínzást, pedig egy 460-as Zalman volt mellette.
Amúgy E0-ás a proci? Azokat jobban lehet húzni, ha minden igaz.
-
korn
aktív tag
Hmmm, az én x5460-am 4200-nál már 1.35V-ot kér. Fűt, mint a kazán, az AC freezer 7-nek nagyon elege, meg melege lett.
Az alaplap VRM részében valamelyik tekercs is elkezdett hangoskodni, zizegni, akkora volt a terhelés prime alatt. 280W összfogyi, abból szerintem csak a proci 200-at simán elvitt.
Alapfeszen is "csak" 3900 körül megy. Nem mondom, hogy rossz, de lehetne jobb is. -
Lotus_Omega
tag
Sziasztok,
A véleményetek érdekelne.
Öszinte leszek.
Utoljára a celeron 300as procimat tuningoltam 450re, a lábleragasztgatós módszerrel.
Most viszont szereztem egy QX9650-es procit meg egy Asus P5K alaplapot.
Kingston 800as RAMjaim vannak (meg valami 1066os)
Érdemes hozzáfognom bármilyen tuninghoz ezzel a set-tel?
Egyelőre annyit próbáltam hogy a szorzót visszavettem 9ről 8ra, az FSB-t meg megemeltem 400-ra.
Így 3200-on végigmegy az IntelBurnTest (10x333-on fagy).
Most egy gyári E6550-es hűtő van rajta.Minden segítséget megköszönök.
-
Alpi.
addikt
-
korn
aktív tag
Már egy hete itt van egy x5460-as nálam, csak adapter nincs hozzá.
-
Alpi.
addikt
Tegnap éjszakai gyorsteszt eredménye. Ma folyt.
-
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #23344 üzenetére
Azért szerintem az is számít, hogy míg nálad 2x1gb-tal ment a teszt adott időzítésekkel és órajelen, nálam pedig 2x4gb volt bent, ami szerintem jobban leterheli az északi hidat, így csökkentve a lehetőségeket.
Aventyr kollégánál is a 4.5GHzen futó proci is több pontot adott mint nekem, hisz ahogy látom nála is csak 2x1GB memória van a gépben és mellé a jó időzítések.
-
bolcsodal
addikt
válasz
kicsipapucs #23344 üzenetére
Azért azok a CellShock modulok igen durván hasítanak egy mezei DDR3-hoz képest, főleg hogy a memóriavezérlő ugyanaz a két esetben.....
-
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #23340 üzenetére
Ahogy próbálgattam úgy néz ki, hogy a memória is bejátszik, viszont a 4.7GHz-es eredményemnél a ramok csak 1333(DDR3) mentek.
Visszaraktam a procit 4.4GHz-re(9.5x464), hogy az eredményedhez tudjam hasonlítani, de akkor is csak 17600 körül sikerült elérnem, hiába mentek a ramok szinkonban. -
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #23337 üzenetére
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #23337 üzenetére
Megnéztem a RealTemp progival és az 100fokot adott meg, amit módosítottam 85-re és nem magasabbak, hanem alacsonyabbak lettek a hőmérsékletek.
Az Aida jól felismerte, de mivel előtte egy Q6600-as volt a gépben, aminél korrekcióztam 10 fokot és nem állítottam vissza, ezért voltak ilyen magasak a hőmérsékletek a xeonnál. Most mindkét programmal azonos fokokat kapok, tehát lehet még feljebb menni.
-
válasz
Laci2277 #23336 üzenetére
A hőmérsékleteket mivel méred?
Alap, érintetlen CoreTemp-pel? Mert az 100fokot ad meg tjmaxnak a 85 helyett, ami azoknál a prociknál van alapból. Tehát a kijelzett értéknél 15 fokkal melegebb igazából, ha nincs belőve szépen!!Mellesleg szép gyors, nagyon tetszik! A legnagyobb általad elérhető órajelen mennyit dob 3DMark Vantage-ben proci score-nak?
-
Laci2277
senior tag
Egyelőre ennyinél tartok az X5460-as procival, elég jól tuningolható, viszont melegszik ahogy kell. A teszt alatt egy DeepCool Neptwin hűtötte, ezzel a hűtővel feljebb már nem igazán lehet menni. 4.4GHz-en már a 80 fokot is eléri prime alatt, amivel nem is lenne gond, hisz nem azt futtatok éjjel-nappal, de terhelés nélkül is 45-50 fokosak a magok.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
tzimash #23328 üzenetére
Én E7300-ról (400x8 1,175V) váltottam Q9505-re (450x8,5 BIOS 1,275V). Egetrengető különbséget nem érzek, egyedül a tömörítés, konvertálás gyorsult valamelyest. 4GB DDRII van mellette 1080MHz CL5-ön és egy HD7850 2GB 1000/5000MHz-en. Mikor az SSD bekerült, azt inkább megéreztem.
Szerintem platform váltással jobban jársz. -
taaz
tag
válasz
tzimash #23328 üzenetére
Szia.
Nekem e5420 van. E0-ás, 1.35v-ot adok neki, igy 3.5ghz-en 467mhz fsb-vel simán megy.
Annyit vettem észre mert elölte egy e6400-as volt h csomagolás vagy bármi pociterhelés mellet minden zökkenő mentesen ment. Prime95 , youtube döccenés mentesen futott. Szóval ennyi pénzért amennyiért mennek a xeonok ajándék a a többlet teljesítmény. -
tzimash
őstag
Nem 24/7-ben megy 470-et, csak egy-két teszt erejéig volt úgy. Nem egy tuningpéldány, 1,5V körül kellett neki adnom hozzá. Alapfesszel kb 3,6GHz-ig jó, utána egyre falánkabb. Szóval alapon megy évek óta.
VIPowER:
Tudom, hogy nem bikák ezek a karik, de ha játszom, akkor 1280x1024-ben, s nem mai top játékokkal, hanem régebbiekkel, szóval max 7770-ben gondolkodom. Nem a szívem csücske az nvidia, ám ez a gtx 750 igen szimpatikus a kis fogyasztásával
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Látom nem csak Yorkfield-ekről van itt szó
E8500-at cserélnék Xeon-ra, L5420 a kiszemelt példány, ami 2,5GHz-en szalad, kicsit keveslem, legalább 3GHz-en szeretném járatni majd. Van valakinek ilyen procija, elérhető vele ez az órajel, lehetőleg fesz. emelés nélkül? Giga P35-DS3-ba kerül majd, az E8500-zal 470MHz-es FSB-t értem el, tehát elvileg nem lehet gond a 400.Aki váltott hasonló módon procit elégedett lett az eredménnyel?
Véletlenül botlottam ma bele a Xeonokba, mostanában szeretnék gépet cserélni (az alacsonyabb fogyasztás szellemében, a 110W idle nem nyerő), s azt minél olcsóbban megúszni. Egy APU vagy egy X4 7xx volt a cél, de most már inkább maradnék még egy kicsit a 775-ös (771-es) platformonMegy majd mellé egy 7750/70 vagy R7 250, aztán 1-2 évig még húzom a komplett cserét.
-
foka
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Adott egy P5Q SE2 lap, már benne van egy L5410 jószágocska. Jelenleg egy Thermalright XP-120 a hűtő rajta:
Ez előszörre egy Dell desktop házba ment volna (ATX-es átalakítás után), de eredeti G7750 házat kap. Elegendő ez a hűtő (tudom hogy öregecske), vagy a nagyobb hely folytán ajánlott a cseréje? Jelenleg a rendszer még mindig beüzemeletlen (pont a házcsere miatt), emiatt tapasztalati értékekkel nem szolgálhatok. -
korn
aktív tag
válasz
kicsipapucs #23318 üzenetére
1.125V
Viszont a lapom 500 fölé nem nagyon akar menni, ugyanez volt a helyzet a korábbi e5410-el is, 500 felett azzal a procival is meghalt a lap. Hiába feszelem meg hűtöm mint az ökör, akkor sem megy feljebb.
Ami érdekes, hogy 460-470Mhz FSB-ig meg alig kell feszt emelni, VTT meg az NB is 1.2V-tal elszalad.
Van még egy p5qc is itthon, az meg 480 körül hal le. -
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #23312 üzenetére
P965 Ds3-al játszadoztam múltkor. 450-es fsb-t tudott x5450-esemmel.
Nb sajna nagyon meleg, oda mindenképp erős aktív hűtés kell. Fsb voltage-hez ne nyúlj, csak végszükség esetén. MCH-ra mehet +0,2, de hőfokot elején figyeld azért. Pci voltage is alap.
Nézd meg, hogy muzsikál ? Vcore-tol nem kell félni csak a proci hőfokát figyelni. -
Giga 965P-ben ráncigáltam kicsit az E5430-ast. Most megy a stability teszt egy darabig, hátha valami csoda folytán mégis sikerül 400+ fsb-t kicsalni a lapból. Annyi látszik hogy a chipsetet kell porráfeszelni valamint kell rá aktív hűtés.
Cpu feszt hagytam autón, amúgy sem tudom mennyi a gyári. Ramokat sem tudom jobban visszaosztani 400fsb felett, és most csak vegyes 800-asok vannak benne mint limitáló tényezők. (meg persze a 420w-os LC póvernek lehet sok a húzott quad meg a 7770-es ati) -
-
Laci2277
senior tag
válasz
Remus389 #23296 üzenetére
A hyper tx2 nem igazán való a x5460-as procimhoz, mivel alapon, alulfeszelve 1.03V-on prime alatt 57-58fokon tudja csak tartani, az pedig sok. Igaz nem a gyári ventije volt rajta, mert az régebben beadta a kulcsot, hanem egy coolin swif2 920 ami 1100-at prörög. Ez a proci a melegedést tekintve a qx9770 és a I7-4770k-m között helyezkedik el, ez utóbbit még nem tudtam felülmúlni.
-
nega12
csendes tag
válasz
BiOszi #23304 üzenetére
Nekem egy komplett oktatás kéne tuningolásból, még sose nyúltam bele ennyire.
Viszont a választás eldőlt, Intel Xeon E5450 lesz, E0 átalakítóval.Természetesen kap még 4GB RAM-ot ugyanebből a fajtából aztán mehet a móka.
Viszont most, hogy minden megvan elkezdtem gondolkozni egy videókártya cserén is.. Asus Radeon HD 7790 2GB DDR5? Elvileg belemegy a P5QD Turbo-ba, PCI-Ex16x kell neki. -
-
nega12
csendes tag
válasz
BiOszi #23302 üzenetére
Azt megköszönném!
24/7 3.8 Ghz?? Hány fokon?
Amúgy sose húztam a gépem, kb 4 éve ez a 2 magos E8500-am van, mellette 4GB RAM-al, de már unom és most van keret újítani + átállok 64 bites win7-re (SP3 XP-m van azóta), amihez ugye még kell pár GB RAM.Viszont tuningolásban tényleg teljesen zero a tudásom, úgyhogy majd elkell a segítség!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest