- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
laguna82
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #20998 üzenetére
,Sziasztok!
Ma sajnos nem volt sok szabadidőm de tudtam pár tesztet csinálni Prime95-el és ezekkel a beállításokkal 35 perc után sem jelzett hibát a Blend teszt!
Tehát ezek az értékek vannak most a bios-ban beállítva:
390x8.5 3.31Ghz
(G)MCH Frequency Latch: Auto
System Memory Multiplier(SPD):2.00B
Memory Frequency(Mhz): 800 780
DRAM Timing Selectable(SPD): Auto
Cas Latency Time: 6 auto
TRCD: 6 auto
TRP: 6 auto
TRAS: 18 autoCPU Vcore:1.22500V
CPU Termination:1.200V
CPU PLL:1.550V
CPU Reference:0.805V
MCH Core: 1.200V
MCH Reference: 0.760V
ICH I/O: 1.550V
ICH Core: 1.100V
DRAM Voltage: 2.000VTervek közt szerepel a táp cseréje is,gondoltam,hogy nem egy "komoly cucc"!
Holnap tovább tesztelek,játékokkal is mert akkor jelentkezett a "kék halál"!Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét! ! !
Üdv.: Tomi
-
válasz
laguna82 #20956 üzenetére
Egyrészt az M-Techet dobd ki, bár ez most nem tartozik szigorúan véve a tárgyhoz
Másrészt, hogy én is beleugassak:
-CPU Vcore:1.10000V auto
CPU Termination:1.200V auto
CPU PLL:1.550V auto
CPU Reference:0.805V auto
MCH Core: 1.100V auto
MCH Reference: 0.760V auto
ICH I/O: 1.550V auto
ICH Core: 1.100V auto
DRAM Voltage: 1.800V autoezeket írd át manualra auto-ról (ez ugyan nem változtat semmin, de tudod mi merre áll és biztos, hogy nem máshol)
Az MCH latch-et én 333-ra tenném, sok giga komálja, ha a proci host frekije van belőve az északi híd sávra is. Az SPD ennek megfelelően "B" betűs ha ha csalódom.Ha megy oké, ha nem; akkor azért tolnék egy-egy osztást az
MCH Core, MCH Reference értékeken. -
laguna82
csendes tag
-
laguna82
csendes tag
válasz
Laci2277 #20992 üzenetére
MCH Frequency Latch: 400 Mhz
System Memory Multiplier(SPD):2.66d
Memory Frequency(Mhz): 800 1066
DRAM Timing Selectable(SPD): Manual
Cas Latency Time: 7
TRCD: 7
TRP: 7
TRAS: 20DRAM Voltage: 2.000V
Advanced Timing Control-ban is kell módosítani?
Ezek a beállítások jók lehetnek?
-
lipi67
nagyúr
válasz
laguna82 #20991 üzenetére
este benézek. A lapod "L"betűje miatt mondtam az MCH-t ne terheld. A legjobb lap az UD3R/P volt (volt pár darabom s mentek is rendesen, q9550-nel 4Ghz vicc volt (alulfeszeleés) stb..Csak..nálad a hűtés "szarságát" jelenti az "L" s ha az mch több feszt kap..instabil lesz. Rambeállítási gebaszod van, de 666 vagy 777 se rá fütty ha nem super PI -t akarsz dönteni. Viszont ami számít az tRd, biosodban performance level néven keresd.
[itt] MINDENT alulfeszeltem.. -
laguna82
csendes tag
válasz
Laci2277 #20990 üzenetére
Így került hozzám a lap és a memóriák,proci is alapon ment! Nem állítottam el semmit! Gondolom az előző tulaj! Szeretnék egy erősebb videókártyát és itt a Ph-on javasoltátok,hogy húzzam meg a procit mert így kevés ezért próbálom! Meg gondolom a HD 6850-nek is jobb lenne?!
Tehát hogyan tudom normálisan beállítani a memóriákat?
MCH Frequency Latch: Auto
System Memory Multiplier(SPD):2.00d
Memory Frequency(Mhz): 800 754
TRAS: 18 auto -
laguna82
csendes tag
válasz
F_Zolee #20988 üzenetére
A Prime Small FFt hiba nélkül fut,csak a Blend Test-nél ír hibát!
A ramok pontosan Corsair XMS2 Xtreme DDR2 CM2X2048-8500C7 7-7-7-20 1066Mhz Xms-8500 2.00V Ver.3.1 2x2Gb!
Tehát a MCH Frequency Latch állítsam 333-ra?
A Sistem Memory Multipler (SPD) maradjon 2.00-án?
A DRAM Timing Selectable (SPD) maradjon 6-6-6-18-on vagy 5-5-5-15-re?Minde fesz beállítva,nincs auto-n!
MCH Core-t vegyem vissza 1.100V-re?
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
laguna82 #20984 üzenetére
Ha bled dob el, nem cpu fesz stb..
Ilyen kis órajelnél MCH-t se kéne emelni, ram időzítéseket kéne beállítanod. AIDA-val nézd meg, hogy egy memtest alatt pontosan mennyi feszt kapnak a ramjaid ha bios 2V-on vannak. Ott is lehet feszesés. Ha nagy a Droop vagy mch emelés, vagy ramfesz. Ref értékekkel még nem kell játszani ilyenkor.
Adatalpod szerint 1066-os ramjaid vannak. Ne hidd, hogy stabilabb lesz ha 800-on járatod! A "G"MCH-d 333-on legyen, s a szorzóval (visszaosztás) válassz optimálisat. 400as FSB-t az a lap tud 1,1V -os MCH körül is ha minden optimálisan be van lőve. Viszont..1,2V felett hamar melegedhet,s instabillá válhat.. -
laguna82
csendes tag
válasz
laguna82 #20981 üzenetére
Sziasztok!
Futattam tesztet ahogy Roba javasolta,proci fesz 1.2V 8x400 3.2Ghz beállításokkal a többit nem módosítottam! A memóriák 800-on 1:1-ben 6-6-6-18-ban!
Megcsináltam a Prime tesztet Laci 2277 javaslatára és a Small FFT több mint 20 perc után is hibátlanul futott,viszont a Blend teszt 14 perc után hibát írt!
Akkor hogyan tovább?
Ezek szerint nem a proci hibázik?
-
Roba
tag
válasz
laguna82 #20974 üzenetére
Nyugi. Vedd le a szorzót 8-ra (8x400), adj neki Bios 1.2 V-ot, vagy ha kevés 1.25 V-ot. Szinte kizárt, hogy másnak plusz feszt kellene adni. Teszteld ki. A ramoknak 800 mhz 1:1-hez állíts olyan lassú időzítéseket, mintha 1066 mhz-esk lennének. Ha nem azok hibáznak, akkor állítsd gyári értékre és újabb teszt.
Ha így ok, akkor bizony a 3.4 Ghz-hez kevés a feszültség sajnos, mert csak szorzót kell emelned.Többen vagyunk itt a fórumban, segítünk, egy Yorknak mennie kell 3.4 Ghz-en, főleg ilyen vid-del.
-
karburátor
tag
válasz
laguna82 #20963 üzenetére
Üdv!
Nekem ezek a beállításaim.
http://data.hu/get/5981753/Q9550.zip
8 giga ram, 1066-os 4 db. A második 4 giga után kívánta a magasabb feszültségeket mind a lap, a proci és a ramok is. De így viszont stabil.
-
laguna82
csendes tag
válasz
Laci2277 #20976 üzenetére
A CPU Termination-t 1.240V-ra tettem a kövtkező már 1.260V a bios-ban!
CPU Vcore:1.25000V
CPU Termination:1.240V
DRAM Voltage: 1.800V autoJelenlegi bios állás! Akkor mindent állítsak be a bios-ban és semmi ne maradjon auto-n?
A ramokat nem látom,ki kell szednem,hogy megnézhessem!Átállítom és futtatom a Prime-ot!
-
-
Laci2277
senior tag
válasz
laguna82 #20972 üzenetére
Most akkor mennyin megy a proci?(szorzó és fsb) Mert ha 400 alatt van az fsb vagy annyi, nem valószínű, hogy kell az északi hídnak(MCH) +fesz. A p45-ös lapok elég jól bírják az emelt fsb-t, jóval 400 felett kérik a kakaót csak. Esetleg a CPU Terminationnak adhatsz 0.05V-ot. A memória feszt pedig ne 1.8V-ra állítsd, hanem a gyári értékre, ami a ramra van írva. Ritka az olyan rampár(1066-os) ami 1.8V-on megy.
A prime tesztben a "small fft" indítva nézd meg, hogy a proci hibázik-e, menjen kb30percet. Ha nem, akkor indíts "blend" tesztet, ami a memória északi híd párost fogja kemény munkára. Így legalább ki tudod szűrni, hogy melyik komponens a ludas a kékhalálban.
-
Roba
tag
válasz
laguna82 #20958 üzenetére
Jó alacsony a vid (ami lehet jó), kevesebb mint a Q9550S esetében, ami 1.15 V. A PCI Express Frequency(Mhz): 100-on fixáld biztonság kedvéért, a DRAM Voltage-t állítsd be manuálisan gyári értékre, de maradhat auto-n is. Egyelőre más nem kell, nálam is auto-n vannak más beállítások még a 3.6 Ghz-hez is.
-
laguna82
csendes tag
válasz
karburátor #20960 üzenetére
Szia Roli!
Én egyszerűen leírtam,mivel én sem tudom hogyan is kell kilistázni a bios-t!
Ha valahogy elküldenéd,azt megköszönném!
-
GeryFlash
veterán
Hali!
Remélem tudtok segíteni
Annyi lenne a kérdésem (tudom, nem a legtökéletesebb topik ahova írhattam volna), hogy haverom vette egy q9550-et. Előtte egy e5300-as-a volt, és most azt eladta, de a gyári hűtőjét megtartotta, és azzal próbálta a q9550-et. Hát, nem sok sikerrel, mivel a hűtő nem rézmagos volt. A windows olyan 55 fokos volt, böngészővel felment 65-re, de játéknál azonnal kifagyott. A kérdésem az lenne, hogy egy xilence rézmagos hűtő elég lenne a procinak? A háza nem valami szelős, de a régi e5300 55fok fölé nem ment soha játék alatt az aluminium hűtővel sem.
Képek a leendő hűtőről (sajna típusszám nincs) -
laguna82
csendes tag
Köszönöm Jorus!
Tehát most már biztos,hogy a rossz bios beállítások miatt fagy a gép!
Emeltem a CPU feszt 1.2V-re ahogy Roba írta,remélem jó lesz?!
Most fut a Prime95,később játékokkal is megpróbálom!
A proci alacsony feszültsége lehet a gond vagy más beállításokon is módosítsak?
-
válasz
A hiba jelentése pontosan: "STOP error 0x7E means that a system thread generated an exception that the error handler did not catch. STOP code 0x0000007E may also display "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" on the same STOP message." Magyarán instabil a beállítás, amit használsz. Az, hogy egyes stresszprogik alatt stabil a gép, nem jelenti azt, hogy egyes alkalmazások alatt is az, mivel pl. a játékok a CPU-k egészen más utasításait is használják.
-
-
Roba
tag
válasz
Hali!
Először nézd meg Core Temp-pel a vid-et. (A gyártó által garantált stabil feszültség a proci alapórajeléhez, 2,83 Ghz-hez.) Állíts be bios-ból 8.5X400-at 1.2 V-tal, PCI Express Frequency(Mhz): 100, akkor is elég lehet, ha ennél magasabb a vid. Teszteld le programokkal, játékokkal (egyik legjobb a Battlefield Bad Company 2 eleje, mert az nagyon hamar fagyhat). Ha stabil, csökkentheted a feszültséget. Ha nem akkor adj neki 1.25 V-ot és teszteld le.
-
laguna82
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy Q9550 proci tuningban! Szeretném alap órajelről 3,4Mhz-re húzni a procit,3,2Mhz-ig el is jutottam de innentől kb.fél óra,óra játék után leáll ezzel a hibával:
Bios beállítások:
CPU Clock Ratio: 8x
Fine CPU Clock Ratio: +0,5
CPU Frequency:3.20(377x8,5)
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host Frequency(Mhz):377
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: Disabled
Performance Enhance: Turbo
MCH Frequency Latch: Auto
System Memory Multiplier(SPD):2.00d
Memory Frequency(Mhz): 800 754
TRAS: 18 auto
Load-Line Calibration: Disabled
CPU Vcore:1.10000V auto
CPU Termination:1.200V auto
DRAM Voltage: 1.800V autoPrime teszt lefut,akkor nem jeletkezik a probléma csak játékok alatt!
Miket módosítsak még a biosban?Segítségeteket Köszönöm!
-
Laci2277
senior tag
válasz
RetepNyaraB #20953 üzenetére
Ok, add meg a címed, majd ha lesz rá időm feladom.
Viccet félretéve az 500-as fsb benne van stabilan a lapban, e felett viszont már nem nagyon hiszek benne, de ennyi is több mint elég. Majd még tesztelgetek, jó móka lesz.
(#20954) Jorus Ok.
-
-
-
válasz
Laci2277 #20950 üzenetére
480-500MHz körül mennek a P45-ösök a Yorkokkal, de ha megfeszeled őket, 500 felett is simán. Ha megnézed a listát, láthatod, hogy a legtöbb York-os eredményt P45-ös Giga-val érték el. Lipi meg egészen 558MHz-ig jutott stabilan a lappal (nyilván nem alap FSB feszekkel).
-
cSuwwi
senior tag
-
hamazsa
csendes tag
Mekkora az a hőfok, ami már veszélyes lehet a CPU-ra tekintettel?
Megjött az új proci hűtő meg jött még egy plusz légkavaró is a gépbe és most ezek az adatok:
Ja és azt szeretném még megkérdezni, hogy van 2db 8x8cm-es kis ventilátor a gépházban és hogyan érdemes őket felcsavarozni? Úgy értem szívja ki a gépből a meleget, vagy értelem szerűen ha megfordítom és úgy rakom fel akkor pedig a szobából húzza bele a gépbe... kicsit kacifántosra sikeredett de remélem érthető
-
vati182
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #20944 üzenetére
Remélem is:-)
Ha már egyszer ez mellett döntök, így akkor megnyugodhatok hogy a proci teljes biztonságban lesz:-) -
-
vati182
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #20942 üzenetére
Alphenfön brocken lesz lehet, mert akkor ha eladom a gépem akkor azt az ujta is fel fogom tudni rakni. Egyébként van valaki akinek, ilyen van? Csak hogy tudjam mennyire hűt
-
-
vati182
aktív tag
Hát mindenkinek köszönöm a közreműködést , akkor elgondolkozom, az Noctua NH-U9B
VagY azon a 10k hűtőn végülis, ha lecserélem a konfigom, azt a hűtőt, még új am3+ meg akar core i szériákhoz is tudom használni, ha minden igaz:-)Megtárgyalom barátnőmmel melyikre van keret, csak az a baj ő ugyis mindig minden hagy hogy megvegyek magamnak, utána meg lelkiismeret furdalásom lesz hogy ennyit költök... :-)
-
válasz
RetepNyaraB #20938 üzenetére
eh nem szerkeszthető. Szóval a linkem is direkt kontakt. Nekem szinte ugyanez van és fsb450-ig IBT alatt se megy 72 fok fölé, életben is megáll 62 körül. Hang nélkül
-
cSuwwi
senior tag
Mindegyik le fogja hűteni, csak a Brocken (pláne 2 ventivel) még 3.6-on is csöndben lesz, míg a többi lehet hogy traktor hangú lesz. Azt döntsd el, hogy olcsón kell hangos, vagy drágán halk. Melyik a fontosabb?
-
válasz
vati182 #20935 üzenetére
na és ez?
asszem nem direkt kontakt, de így se rossz, ezen az áron meg pláne...pifu76@ Bocsesz, nem szidni akartam a konfigot, rosszul fejeztem ki magam. Az Aida professzionális felhasználásra való elsősorban, azért kerül pénzbe (meg persze aki kifizeti). Mivel kishazánk nem a fizető felhasználókról híresült el, vettem magamnak a roszindulatú bátorságot...
Cáfolj meg nyugodtan
Ennyit a warezről.Fenntartom, ha visszaolvasol fogsz találni beállításokat. Ha lusta vagy, akkor kénytelen vagy valakit tovább macerálni (pl engem is akár) és kapsz hozzávetőleges leírást; de a gesztenyét akkor is neked kell kikaparni, mert minden rendszer más. A lapod pedig továbbra sem lesz tuning barát.
-
vati182
aktív tag
Uhh hát én ilyen 4000ft környékén gondolkodtam... Az AC Freezer 13 pro az nem olyan jó mint ez az
Alpenföhn Brocken? Csak mert ennyire sokat azért nem szeretnék rákölteni... További ötletek, meglátások?Ha itt a havazás mellett van idő esetleg:-P
-
xmasterteam
tag
Nekem a QX9650-es procim 3,4ghz-en fut 1,160V-on, amit egy kevésbé hatékony Asus Silent Knight 2 hűt.. Játék alatt nem megy 60 fok fölé, Idle-n meg 47 fokosak a magok.. (hozzáteszem hogy jól szellőzött házban van). Ha olcsón akarsz venni hűtőt, akkor még talán ezt ajánlom, de ebből is a pwm-es verziót, mert a sima 3pines eléggé hangos. ja és a revisio számot is figyelembe kell venni..mivel az E0-ás revesek kevésbé melegedősek.
-
vati182
aktív tag
Milyen léghűtést ajánlotok, akkor hozzá? Nekem hogy ne fagyjon ki battlefield 3 alatt 1.1 re kellett raknom a feszt CPU - n a 3.4Ghz mellett.
Kérlek ötleteljetek akkor milyen léghűtés volna ide megfelelő és elégséges...
-
vati182
aktív tag
Sziasztok mondja meg valaki hogy ha picit húzni szeretném a q9550-et. Akkor mennyi lehet a max hőmérséklet, ami nem káros még a procinak hosszú távon, és milyen hűtőt javasoltok hozzá?
Jelenleg a gyári hűtő van rajta 3.4 GHz-re van felhúzva és játék után 77c fokra is felmegy valamelyik mag hőmérséklete real temp - el néztem.
3.6Ghz re szeretném BF3 miatt felhúzni.
Várom a válaszotokat, akkor hogy tudjam mit kezdjek -
bolcsodal
addikt
válasz
RetepNyaraB #20921 üzenetére
Mondjuk meg is lehetett volna venni 4-5K-ért, akciósan...
Még mostanában is volt 50%-os árengedmény AIDA esetében.
"Főleg 775-ös socket alá, amely ősi, mint az országút" Pontosan ezért működik megbízhatóan a program ezen a platformon.
-
pifu76
tag
válasz
RetepNyaraB #20921 üzenetére
Rendben köszi, ezzel azt mondod annyira gagyi a cucc dobjam el?
-
válasz
pifu76 #20920 üzenetére
Mindenkit szeretnék végre lebeszélni a tört AIDA használatáról, vannak pontos ingyenes programok mindenféle célra, melyek nem írnak esetlegesen hülyeségeket. Főleg 775-ös socket alá, amely ősi, mint az országút.
Teszt
IBTmonitor
CPU-Z
Core Tempteszt alatt se menjen 74-76 fok fölé.
Szűk keresztmetszet a lapod, mert nincs rajta fet hűtés és a fázis is elég kevés. Aszondom fsb 400 kijön belőle talán és akkor örömésboldogság.De ha visszakeresel itt és a "tuning kezdőknek szájbarágósan" topicban, nem rég (pár hete) voltak itt ilyen lapok és volt is rájuk beállítás lista. Talán tőlem is
-
pifu76
tag
sziasztok, ma kaptam egy Gigabyte GA-EP45C-DS3R lapot egy Q9400-as procival+4GB Kingston ramot.
Az lenne a kérdésem nem nagyon voltak Intel gépeim, mennyire lehet ezt húzni, és akkor is mit állítsak a BIOS-ban? Zallmann hűtő van a procin.
Milyen hőfok az mondjuk ha AIDÁ-val nézem ami fölé semmiképp nem mehet melegedés terén?
Minden segítséget nagyon szépen köszönök előre is, még csak kezdő Inteles vagyok
-
Laci2277
senior tag
válasz
bolcsodal #20914 üzenetére
Gondolom azért a más elnevezés, mert nforce chipsetes lapról van szó, ami remélem komolynak mondható.
(#20915) kicsipapucs Megmondalak az óvónéninek.
Nem is tudtam mi az, míg valami külföldi fórumon nem olvastam tesztet a bekapcsolása jótékony hatásairól. Most már ez is világos.
-
hamazsa
csendes tag
válasz
kicsipapucs #20917 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, de már szétszedtem az egészet és valóban nem csatlakozott megfelelően a proci hűtőjének egyik rögzítője, mert kissé megkopott már a műanyag (gondolom az előző gazdájánál) és csak úgy tudtam rendesen rögzíteni, hogy kivettem az alaplapot a gépházból és a hátuljánál rásegítettem egy kicsit. Most egész jó... alaphelyzetben 35°C játék közben pedig 70-75°C... mellesleg olvastam bacsis tesztját a lekvárral meg a lábdezodorral xD Nem semmi
De valamiért nem szívesen kenném rá
A testápolót viszont lehet alkalmazom majd ha úgy adódik.
-
válasz
hamazsa #20916 üzenetére
Vedd le a hűtőt és amíg nem jön meg az új a pasztával, addig tegyél rá kézkrémet, vagy testápolót. Azzal is jobb lesz. Nem viccelek. Nagyon keveset tégy a proci közepére, aztán rá a hűtőt, nehogy lefolyjon és vmit elrontson. Próbáld ki, én csináltam már és a ph híres/hírhedt lakója, bacsis bácsi is jóhiszeműen alaklamzta ezt több tesztjében is. sztem 70 alá fogod nyomni a hőfokot vele
-
hamazsa
csendes tag
válasz
cSuwwi #20912 üzenetére
Hát ez a Proci megvan már augusztus közepe óta és azóta így tolom rajta a játékokat xD Szerintem nem egyszer volt 90°C fölött... most ameddig meg nem jön az új hűtés meg a paszta, nem is nagyon erőltetem csak kevésbé gépigényes játékokkal
Nehogy most süljön el nekem... tehát akkor ezért akadoztak a játékok is xD csóri CPU-n lehet a reggeli rántottákat is meg tudtam volna sütni
Nagy szerencse h még működik.
Nézegettem, hogy játék közben már a 75°C is sok... megmértem GTA IV alatt: 92°C... Jó égVagy jól ég? Hát majdnem
-
válasz
bolcsodal #20914 üzenetére
Laci4646189646112321234-nak (bocs, genya vagyok
) van egy M2F-je is, azon PL-nek hívják, de most láttam, hogy van neki egy Striker II-je is, az meg kábé 1:1 xmasterteam XFX lapjával, ott viszont ilyen hülye nevük van a dóógoknak.
És azok a 790i Ultrák elég komoly lapok amúgy... -
Laci2277
senior tag
válasz
xmasterteam #20846 üzenetére
Nálam a C1E Enhanced halt State be van kapcsolva és így is megy a tuning.
Elvileg van a lapod bioszában a memória időzítések között van P1 és P2 opció, ha bekapcsolod rendkívül meglódul a ram sebesség, nekem Aida alatt olvasásban több mint 2000MB/mp-et hozott, igaz játszani kell hozzá a feszekkel is, de szerintem megéri.
-
-
hamazsa
csendes tag
válasz
bolcsodal #20909 üzenetére
Hát türelmetlen voltam és megrendeltem hozzá ezt
[link]
Hőpaszta egyáltalán nincs a CPU-n, de a rendelt cuccossal együtt hoznak. Nem rég kezdtem csak el foglalkozni vele, azt sem tudtam mi az a hőpaszta meg h minek az
De biztosan az kell, mert a hűtő rendesen rá van rakva és teljesen alapon 1600mhz-en is felmegy 80-85°C-ra negyed órán belül... mármint játék alatt... alapjáraton 42-45°C... Érdekesség viszont, hogy a Core Temp 10°C-al többet mutat mint az Everest... vajon miért? [link]
peu407: Kösz a Alpenföhn tippet
Az oldal is jó, annyira nem drága. Nézelődtem és rendeltem még egy ilyet is
[link] Hűtéssel mostmár csak nem lesz probléma....
-
bolcsodal
addikt
válasz
hamazsa #20903 üzenetére
Ennek símán el kéne vinne alapórajelen. [link]
És még némi alapfeszes tuningot is engedne.
Viszont a 85 fok az nagyon sok még a stock hűtővel is. Biztos jól van feltéve ár? Újrapasztázni?
(#20907) syberia: Elég durva Vdrop!
Annyi feszt adjál neki BIOS-ban, hogy Vdrop-pal együtt elérje a VID feszt terhelés alatt. És akkor próbáld emelni az FSB-t.
NB fesz 1.2V, Termination-t emeld, ha hibázik.
Ahogy a fórumtárs előttem le is írta...
-
-
syberia
veterán
válasz
kicsipapucs #20906 üzenetére
Nem vagyok profi tuningoló
a ramjaim (G.Skill 2x2Gb 800mhz) elvileg bírják
az 1000mhz órajelet de nem tudom mennyi feszt adhatok nekik hogy ne legyen
bajuk és a procinak sem akarok 1.35V-nál több kakaót adni.1 óra prime95 lefutott 3.2Ghz-en
-
válasz
syberia #20905 üzenetére
Ha lineárisan skálázódna a proci, akkor nagyon betyáros lenne.
Sajna viszont a legjobb lapok is fulladnak 500-as FSB-n, azaz nálad max szorzón 4GHz-et hozna.
Egy EP45-UD3P-ben tudnád mondjuk jártani 8x535=~4,3GHz-en járatni 24/7, ha tudod normális fesszel odáig vinni.
Milyen lapban van? -
syberia
veterán
Q9400 1.2625V a VID-je és így megy, ez mennyire lehet tuningos darab?
-
hamazsa
csendes tag
válasz
bolcsodal #20902 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült
Kikapcsoltam az EIST-et meg még 1-2 dolgot és mostmár megmarad a 266x9
Most már csak az a probléma, hogy iszonyatosan melegedik a CPU. játék alatt felmegy 80-85°C-ra... Esetleg tudtok ajánlani valami jó kis hűtőt s775-re?
Nézelődtem már, de jobb ha tudom a tapasztaltabb véleményeket is.
Eddig ezen akadt meg a szemem: [link]
-
hamazsa
csendes tag
válasz
bolcsodal #20899 üzenetére
Már rengetegszer beállítottam alapba a bios-t és akkor ki is írja a 9-es szorzót meg a 2400mhz-et, de amint elindul a rendszer és megnézem pl cpu-z-vel máris csak 6-os a szorzó és 1600mhz-et mutat...
Igen támogatja és a BIOS, direkt mielőtt megvettem a procit frissítve lett F9 verzióra. Amúgy a CPU 95W-os.
Procival lehet a gáz? :\ Mert amúgy a 266-ot pedig át tudom írni magasabb értékre csak a 9-es vált vissza mindig 6-ra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest