- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21299 üzenetére
?
-
-
marinea2
addikt
válasz
kicsipapucs #21295 üzenetére
Bocsi, igazad van!
Viszont aki 30k-s processzor vásárláson gondolkodik, illene figyelmeztetnünk hogy ne 775-be gondolkodjon ha nem muszáj...
-
senzaj
senior tag
1366-ra szintén nem szabad beruházni..
-
Kedves mindenki, akire vonatkozik!
Ez NEM az a topik, ahol azt beszéljük ki, hogy mennyivel húdejobb egy 1155-ös rendszer, mint egy 775, vagy mennyivel jobban megéri egy 1366. Nem a "milyen procit vegyek xy pénzért" topik és "manapág mi éri meg" fórumtéma.
A topik gyakori látogatójaként kérek szépen mindenkit, hogy egyrészt az ilyen jellegű kommenteit tegye off-ba, másrészt meg ha valaki be is ír egy ilyen kommentet, ne alakuljon már ki ebből a témázgatás, egymásra kontrázás!!
Nyugodtan el lehet küldeni a sunyiba, mert nem vagyok modi és mért nagy a pofám, bár szerintem nekik is egyezne a véleményük és engem ez ami most itt folyik, zavar! -
kickboxko
tag
válasz
RetepNyaraB #21287 üzenetére
Thx you too
Az a probléma hogy olyat szeretnék venni ami később jó lenne FHD hoz de Q9550 meg nagyon drágán van (12Mb cash) de 40-50k aprón .
-
-
kickboxko
tag
válasz
RetepNyaraB #21279 üzenetére
Egyébként mi a különbség a Q8400 és a Q9400 között ?
Mert mind 2 órajele 2.66 Ghz magonként.Legalábbis a leírás ezt írja az intel oldalán.
-
BL@CK
tag
válasz
RetepNyaraB #21279 üzenetére
Nem tuningoldnám a procit meg ilyen csak szerverterembe menne egy gépbe. Eladni, meg ezt nemszeretném számomra eszmei értéke van így nem eladó, de mindenképp valami matx lap kellene nekem hozzá, hogy beférjen a házba.
-
válasz
kickboxko #21277 üzenetére
Arra a felbontásra egy kisebb quad is elég, full HD-ra egy jól meghúzott q9550 oké, multira inkább kevés (de azért megy). Viszont jelentősebb pénzt ne adj ki rá
(#21273) BL@CK@ nem vagyok egész biztos benne, de mennie kell. Más kérdés, hogy tuning esetén túllőheti a lapot és ha folyamatosan maxközeli álapotban pörög a board, az se használ neki. Én a helyedben eladnám a procit, úgysem olyan erős, mint amilyen forró és sokat zabál. Az árából meg vennék egy 45nm-es quadot (q8xxx pl) és azoknak már elég a 95W.
-
kickboxko
tag
üdv!
Olyan kérdésem lenne a szakértő uraknak.ill. core 2 quad tulajdonosoknak hogy:
* Core 2 quados processzorral az újabb játékok futnának e akadásmentesen ?
/Farcry 3/GTA 4 /Multi játékok/ illetőleg processzorigényesebb társai
Konf : HD 4870 X2 , 4Gb ram ,1650*1080 as felbontás ill ha azon nem menne akkor 1280*1024 -
senzaj
senior tag
Hát még én. 450-ig szerintem illene elmennie.
-
BL@CK
tag
Sziasztok.
Olyan segíséget szeretnék kérni, hogy kaptam egy qx6700 procit. Néznék, hozzá valami olcsó matx méretű lapot, de mindegyikben a cpu supportnál max 95W tdp van megadva. Ezekbe a lapokba nem indulna el a proci? Mindenképp olyan kell amire rávan íva alapból is hogy 130W tdp-set is támogat? -
-
senzaj
senior tag
Ha áramtalanítom az enyém is csinálja, vagy ha túl oc-zem és resetelek, ilyenkor mindig visszaáll alapra. Amúgy terhelés alatt ennyi, de szerintem egyrészt a mostani P43-as szar beállíthatósága az oka.
-
ozzy711
őstag
-
Matisz77
aktív tag
Csak azért kérdem mert jelenleg 4 pinel csatlakozok és láttam hogy tudnék 8 al is csak a tápon nincs de szerzek egy átlakótót ha attól jobb lesz!
-
balazs_t
tag
Ide még szeretnék visszatalálni....
-
Matisz77
aktív tag
Hali a Quad 9550-nek elég a 4 pin-es 12 voltos csatlakozok ha húzom a procit? Ja és ez befolyásolhatja a RAM-ok működését?
-
-
senzaj
senior tag
válasz
kicsipapucs #21257 üzenetére
Azért ennyi a fesz, mert a mostani lapomon ennyi beállítási lehetőség van, hogy +100 +150 mV
meglátjuk.. remélem nem fogok mellé
-
-
senzaj
senior tag
válasz
kicsipapucs #21255 üzenetére
Asus Lion square hűtő van rajta és most van 3,6 ghz-en és nem megy 60 fölé a hőmérséklete. A fesz 1.28 körül alakult prime95 alatt.
-
válasz
senzaj #21253 üzenetére
Ha tudod hűteni a procit és nem kér 1.4V-ot 4GHz-hez, akkor simán. Nem a lapon fog múlni, hogy menjen.
Quaddal 485 szokott a Deluxe-ok vége lenni használhatóan. Jellemzően fölötte nem tudják a népek bestabilizálni. A 445-ös FSB viszonylag alacsony feszekkel abszolválható lesz. -
senzaj
senior tag
Asus P5Q Deluxe alaplap jó lenne tuninghoz a Q9650-em mellé? Ki tudnám vele hajtani a 4GHZ-et szerintetek?
-
marinea2
addikt
válasz
kicsipapucs #21251 üzenetére
12k
Az enyémet holnap elviszik 8-ért.
Szal 4k-m ban van. Ennyit megér még.
-
-
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21242 üzenetére
Viszont az nem bíztató hogy pár napos regisztráció...
-
-
marinea2
addikt
válasz
kicsipapucs #21231 üzenetére
Egy ilyent lehet tudnék szervázni +1-2k ért az enyémért cserébe. Megfelelő lenne a tuninghoz?
-
MrBrook
aktív tag
válasz
kicsipapucs #21230 üzenetére
prime múltkor lement sokáig, kb 1óráig stabil volt
-
marinea2
addikt
válasz
P43 nem jó?
-
marinea2
addikt
válasz
Aham köszi!
Van rá esély hogy szerválok valamit helyette
-
-
-
MrBrook
aktív tag
arra tudnátok választ adni, hogy 400as fsb fölött bf 3ban a heliben ,meg jetben kis laggok jönnek elő... a memória időzítésével lehetne operálni? v. mi lehet a gond?
-
marinea2
addikt
válasz
kicsipapucs #21227 üzenetére
375-fsb(333az alap) -nél tovább sehogy nem megy. 1.3v vel sem. És nem is stabil...
Milyen lap kéne alá, hátha tudnék kukázni egyet a cégben ahol dolgozom.... -
-
marinea2
addikt
válasz
kicsipapucs #21224 üzenetére
Pont e8400-ről váltottam +2k -ért erre.
Sokkal jobb így alapon is!5850-el. FullHD-ba minden ultrán + 2xAA F1 2012 minimum fps 27. Simán játszaható.
Pedig nagyon allergiás vagyok minden belassulásra vagy beakadásra. e8400-el sokszor volt (főleg akkor ha több autó volt a képben) most meg egyszer sem sikerült produkálnom a "hibát".
-
válasz
kicsipapucs #21224 üzenetére
Azért négymagosról vissza kettőre, pláne ilyen régi rendszerben...
Kérdés persze mire használod; különös tekintettel játékokra, felbontást is beleértve... -
-
marinea2
addikt
válasz
kicsipapucs #21222 üzenetére
A 400-as FSB-nek is örülnék igazából...
-
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
965-ös konkértan egy Asus p5b premium alaplaban van rá esély hogy sikerülni fog a q8300-as procimat tuningolni?
Tudom a proci nem pont ezekbe a lapokba készült de esetleg van valami módszer ami hazsnos lehet?
-
Roba
tag
válasz
RetepNyaraB #21219 üzenetére
Most az Asztalon az Aida64 Extreme-t és a Core Temp-et nézem, terhelés nélkül. A szobában 19 fok van. A szorzó 7.5-től 8.5-ig ugrál, 333 fsb-n fut 1.01875V-on. A kupak 23, a magok 43, 32, 42, 38 fokosak. Szerintem magasak ezek az értékek.
Meg fogom nézni a hűtő és a proci felfekvési felületét és ha kell polírozva lesz.
Köszönöm a segítséget.
-
A mag és a kupak hőkülönbsége miatt szerintem a probléma a proci belsejében lehet.
Ne haragudj de write only üzemmódban vagy. Kicsipapucs (aki elég régi motoros) és én is viszonyag egybehangzó véleményen voltunk, plusz megtudtad, hogy nincs pasztázva a processzor belseje. Adtunk ötletet; innentől Te dolgod megfogadod-e.
-
Roba
tag
válasz
RetepNyaraB #21216 üzenetére
A 3.6 Ghz-hez Bios 1.2125 V kell a LinX stabillá tételéhez, valós terhelt 1.208 V, ami kevésbé terhelő programnál 1.2 V lehet (3Dmark, Valley). Gondolom menne a 3.7 Ghz-is, mert a feszt még lehetne emelni, ha hűteni tudnám, de hát forrófejű a procim.
Egyébként most teszteltem alap 2.83 Ghz-en 1.01875 V-on (Linx stabil) Crysis 3 1.2 patch-csel 1920X1200-ban high és medium-high-on egész jól fut. A proci legmelegebb magja kb. 45 perc alatt 59 fok-ra melegedett. A vga sincs húzva. Ez a Crysis 3 felér majdnem egy Linx-xel.
A mag és a kupak hőkülönbsége miatt szerintem a probléma a proci belsejében lehet.
-
Forrasztva van az IHS, csak a maggal együtt szeded le! Szóval ne akard újrakenni, mert törik.
Ahogy RetepNyaraB is írta, nézz rá a kupakra (kieg.: és a hűtő aljára is), melyiknek milyen a felszíne. Ha két convex felület találkozik, akkor az lesz a magas (mert ezek magasok, nem szabadna ennyinek lennie, az én alacsonyabb VID-es, melegedő példányaim se voltak a közelében sem) hőmérséklet okozója. Akkor nem marad más hátra, mint előre, azaz polírozni legalább a hűtőt, de inkább mindkét eszközt. Nálam volt, ahol 13 fokot hozott (VGA-nál) mindkét felület (IHS és hűtő) polírozása.Írás közben észrevett dolog: annyira azért nem combos az a hűtő. Én jóval nagyobb fűthető tömegű és 2x annyi hőcsővel megáldott TRUE-val hűtö(tte)m az enyémeket, talán itt a tiéd tudományának a vége.
-
Milyen feszen járatod?
Nekem 3,8-on (1,3V Bios-> 1,26 Win) semmilyen játék alatt nem megy 60-64 fok fölé egy mag sem, de jellemzően inkább 55-60...A pasztáról lövésem sincs sajnos és hirtelen nem találtam semmit neten. Az azonban könnyen lehet, hogy az ihs domború, vagy homorú és nem fekszik rendesen a hűtő (vagy akár a hűtő alja is lehet egyenetlen). Ezt megnézheted könnyen egy vonalzó élével, fény felé fordítva a proc tetején ill. hűtő alján.
-
Roba
tag
Kicseréltem a Codegen házamat egy Thermaltake VL80001W2ZD V3 Black Edition fekete házra, hogy a hűtő magassága miatt fel tudjam rakni a ház oldallapját és hogy jobb legyen a hűtés. A táp itt már alulra került, a ház elejére alulra, hátuljára felülre és a tetejére is került 1-1-1 db. 120 mm-es ventilátort. Tehetnék még a ház elejének felső részére és a levehető oldallapra is. A nyitott oldallaphoz képest a hőmérsékletek terén nem történtek mérhető javulások a Cpu-n, hiszen a 29 cm-es vga-m "útban van" a légáramlatnak valamelyest (a kereszthuzatnak).
A Q9550-es pocimat LinX 0.6.4-gyel teszteltem, a 20 fokos szobában 20 kör és kb. 35 perc után 3.6 Ghz-en 72 fokosra melegedett fel a legmelegebb mag, ez az érték fél óra Crysis 3 után 70 fok. Így esélyem sincs nyáron a 25-27 fokos szobában ezen az órajelen járatni, pedig egy jó Freezer 13 Pro hűtőm van. Végül is szerintem nem a hűtővel van a baj, hanem azzal, hogy a kupak 12-20 fokkal hűvösebb, mint a legmelegebb mag, vagyis szerintem nem megfelelő a magok hőátadása a kupak felé. Láttam már olyat, hogy hasomló volt mint az enyém, de olyat is, hogy csak 4-5 fok (vagy még annyi se) különbség volt.
A négy mag között valamilyen hővezető paszta lehet és lehetséges, hogy a lassan 5 éves prociban ez bele lenne száradva és ez nehezíti a hőátadást? Vagy csak rosszak a szenzorok?
-
Roba
tag
válasz
Barni22 #21212 üzenetére
Most már értem a + gombot, ami 0.00625 V-os lépcsőkkel állítja a feszt, de azok akkor is konkrét értékek. Az 1.265 V procifesz az elég jó, -- mert nem minden Q9550 bírja a 3.8 Ghz-et, -- nyugodtan maradhat.
Bírja stabilan a LinX teszteket is, ami legalább 30 percet gyötri? Mert ez legalább 10 fokkal magasabb Cpu maghőmérsékleteket fog eredményezni és a terhelt fesz. is kis mértékben megnő (+0.008 V), mint például a 3Dmark-nál vagy a játékoknál.
Meglepve tapasztaltam, hogy az addig stabilnak hitt 8.5 X 424 (3.6 Ghz.) Bios 1.2 V (valós terhelt 1.184V), Fsb Term. Voltage 1.1 V helyett csak Bios 1.21250 V-on, (valós terhelt 1.208 V-on) Fsb Term. Voltage 1.2 V mellett LinX 0.6.4 stabil a procim. A 8.5 X 436 (3.7 Ghz) Bios 1.25 V, Fsb.Term Volt. 1.2 V-ot újra tesztelem, mert nem stabil. Lehet emelnem kell az utóbbi értéket 1.22 V-ra az ajánlás szerint, vagy a procifeszt, de közbeszólhatnak akár a ddr-2-es memóriáim is, vagy egyéb manuálisan min. értéken hagyott feszek is (pld. Nb, Sb, stb.
Légyszi írd le nekem, hogy ezekre mit állítottál be:
CPU GTL Reference, CPU PLL Voltage, FSB Termination Voltage, NB és SB Voltage, PCIE Sata Voltage.
Köszi.
-
Barni22
tag
Hali nekem a 2002-es bios van fennt,igy vettem.a +-ra azt értem hogy azzal a gombal tudom állogatni a fesz értékeket.terhelve próbáltam ki nem fagyott le,most most 448-on van az fsb igy 3.8 ghz és atom stabil,1.265 v-al
ez nem sok neki ? feljebb már nem merem hátha elszáll valami
de igy azért elég gyors lett a masina
-
bolcsodal
addikt
válasz
lipi67 #21210 üzenetére
Arra gondoltam, hogy tovább csökkentem Auto időzítések mellett. Hátha bírja még lefelé!
De végülis ezek már nüansznyi különbségek.
Esetleg az órajelet lehetne felfelé tornászni más osztóval, de nem tudom mennyi tartalék lehet ezekben Perf lvl 9-en...
Más...1.3V-os MCH gáz? FSB444-hez használom, de lehet hogy eddig is csak a RAM-mal volt baj. Megpróbálm ezt is csökkenteni esetleg.
-
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal #21207 üzenetére
Tegnp kaptam az új 1600-as Team Xtreem DDR3-as ramjaimat. Ma elkezdtem fogllkozni velük én is.
[Team Xtreem Dark 1600MHz@1905MHz]
-
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal #21203 üzenetére
VAN!!!
Advanced Timing Comntrol/ Channel A :Static tRead Value (ez a performance level) tedd 10nél magasabbra
Channel B:Static tRead Value -u.ez
cstornánként is beállíthatod ha nem KIT-et,hanem különböző ramokat használsz!Ha szar értéket lősz be biosba, el se indul, hmar észreveszed.
Tedd kezdetben 11-re, s majd látod, hogy lehet-e szűkizeni stb..sztem 10-en lesz Ok.bocs az elgépelésk miatt, szar a billenytű, hol leüti, hol nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest