- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
JóGeri.
tag
válasz
RetepNyaraB #21496 üzenetére
de a q9400-hoz 1333mhz fsb-t ír..
bocs ha hülyeséget beszélek..xD
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21496 üzenetére
Az én Q9650esem is megeszi a BF3 multi 3600MHZ-en FHD-ba.. ezért vettem egy maximus 2 formulát, remélem 4ghz felett menni fog..
-
-
JóGeri.
tag
Egyébként mennyi ideig lesz elég szerintetek a játékokhoz a q9400?(és persze a hozzá tartozó lap és a ddr2-es memóriák..?)
-
DEV_NULL
őstag
válasz
R1200GS #21490 üzenetére
Az energiatakarékossági funkciókat nem muszáj kikapcsolnod, mert így üresjáratban visszaveszi a processzor szorzóját és feszültségét. Ha a ramod bírja az 1200MHz 5-5-5-15-öt, akkor természetesen azon, vagy valami ahoz közeli értéken hajtsd. A Robust Graphic Boostert pedig hagyd Auton és tuningold a vgadat manuálisan valami programmal (ha akarod)... A C.I.A.2 pedig a procidat húzza automatikusan ha szükséges, szóval azt is kapcsold ki és manuálisan tuningold.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21483 üzenetére
Többi magától értetődő dolog megvan (pcie fix, energiatakarék off, LLC - ha van - enabled)?
Sajnos nincs.
Az LLC-t tudom.
Az Advanced Clock Control-t nem tudom. CPU Clcok Drive/ PCI E Clock Drive 800/900 mV?
A Ram beállításokat sem. Jó a memóriám bírnia kellene 1200 MHz-t.
MCH Frequency, és a System Memory Multuleper? Mindegy hogy állítom csak a memória frekvencia ne legyen magasabb 1200 MHz-nél?
Az időzítés maradhat 5,5,5,15?
Frisítettem biost F10-ra. Bejött egy új beállítás. Extreme Memory Profile (X.M.P)Robust Graphics Booster Fast vagy Turbo?
C.I.A.2? -
-
JóGeri.
tag
válasz
RetepNyaraB #21485 üzenetére
Tehát sürgősen váltsak? hát jó..szted mit tudok ezért kapni?
q9400
asus p5kn-e sli
4x1gb geil tuningram
hd7750 ddr5 1gb gen 3.0
250gb wd blue -
-
JóGeri.
tag
válasz
RetepNyaraB #21483 üzenetére
Köszönöm a választ..akkor egy 2500k lenne a befutó..értem..(csak ha most belefogok egy platformváltásba elég sok lét kell beleöljek..)
-
válasz
JóGeri. #21482 üzenetére
használt 2500K. Ezt eladod és nem sokat kell ráfizetni, viszont jóval erősebb; játékra (multira is, húzva) pompás lesz még vagy 10 évig.
(#21481) R1200GS@ a 4Ghz feletti értékek már alapból neccesek; a lapok kidőlnek elég jó eséllyel. Ha Neked automatán elindult, az jól néz ki. Próbáld 4 gigán (fsb 475)
pll 1,7
mch 1,3
termination 1,2-1,3
ref 0,9-1
Vcore 1,35 (kötve hiszem, hogy magasabb kellene)Többi magától értetődő dolog megvan (pcie fix, energiatakarék off, LLC - ha van - enabled)?
-
R1200GS
aktív tag
Van egy Q9550-em egy GIGABYTE GA-EP45-UD3P lapban 4*1 Gb rammal. Évekkel ezelőtt már próbáltan húzni a procit, de feladtam, valamint az utóbbi időben nem igazán használtam a gépet. Viszont most szeretném újra tuningolni.
Segítségre lenne szükségem, hogyan is fogjak hozzá. Annak idején nem sok eredményre jutottam. Jó magas feszt állítottam be, és vártam a csodát, de tudom nem ez a módja.Most minden feszt normálra állítottam, így 445*8,5-ben ment a prime 13 percig. Előtte 435*8,5-ön járattam 20 percig, de arról nem csináltam képet, akkor ment volna még, csak meguntam.
Hogyan kellene hozzáfogni a dologhoz? Pár lépésben le tudnátok írni, hogy állítsam be a feszültségeket? Szeretnék elérni 4 GHz-t vagy egy kicsit többet. Szerintem van annyi a prociban.
4,1 GHz-en elindítottam hogy minden fesz automatán volt.
Az MCH értékeket szinte alig emelte meg. A PLL 1,75 Term 1,5 Ref 0,76 Vcore 1,4 volt. Így ment a gép, de hamar leállítottam, mert ezek túl magas értékek. Lejjebb vettem ezeket, de nem jártam sikerrel, úgy el sem indult a gép.Gorneck23-nak volt egy nagyon jó összeállítása a p45-ös lapok tuningjáról. De nem találom sehol. Esetleg ha valahol fent van még el tudnátok küldeni?
-
JóGeri.
tag
Helo mindenki!
Egy kérdésem lenne.
van egy q9400-as procim!
Szerintetek érdemes lecserélni egy 1155-ös procira?(csak játszani kell)
És ha igen akkor mi ér fel ennek az erejével,és árban sem "egetverő"..
Kösz
Üdv,
JóGeri. -
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs #21475 üzenetére
Összes fesz alapon van, egyedül a ramok kapnak 2.2V-t.
RetepNyaraB: Gigabyte EP35-DS3, félek nehogy nagyon megizzadjon alatta.
-
válasz
DEV_NULL #21472 üzenetére
Elég jó a mezei Q-k között ez az eredmény.
Bár alig terheli az MCH-t a 2x3MB cache-es proci, azért nagy csodát ne várj, 450 körül ki fog fulladni a lap.
Szóval egy kicsit alulfeszelt 8,5x448MHz-es 3.80GHz beállítás simán mehetne. VTT feszt alig fog kérni, MCH-t annál inkább.
Most mennyit kap az északi híd meg az fsb fesz?LopnékSzereznék hozzá egy jobb lapot, aztán 4.2GHz 24/7. -
-
válasz
kicsipapucs #21468 üzenetére
Akkor ezt bebuktam; aszittem alap
-
Matisz77
aktív tag
válasz
kicsipapucs #21469 üzenetére
Kicsivel alapfesz fölött tudja a 4,2 Ghz-et!
-
-
válasz
RetepNyaraB #21460 üzenetére
DS3-ban nincs LLC...
-
DEV_NULL
őstag
Egyébként kihajtaja a R7850 Twin Frozr 2GD5/OC vga-m a Q9505-öm 400x8,5-en, vagy húzzam még?
-
Matisz77
aktív tag
Szerintetek mennyi a max pénz amit el lehet kérni egy Quad 9550-ért?
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs #21458 üzenetére
Sajnos csak egy EP35-DS3 lapom van, droppol rendesen. Több pénzt már nem akarok LGA775-be ölni, szóval marad ez. Egyébként Core Temppel is ezeket a hőfokokat mutatja.
-
-
Tuto
aktív tag
jaj
-
törölt tag
válasz
Matisz77 #21453 üzenetére
Azelőtt stock coolerrel, sokkal kisebb tuninggal terhelés nélkül is melegebb volt ennél.
Sokat számít amúgy a ház szellőzése. Nálam 4 venti van van a gépben a vga-t is belértve és láttad hogy mindegyik elég lassan forog. Ráadásul a ház egy CM Silentio 550, elég zárt.Viszont 3,3-on pár perc után a Small FFT kifagyott. Most 3,25-öt próbálom.
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #21450 üzenetére
Nem gondolom, hogy stabil kéne legyen, de egy évig 3,4GHz-en használtam (FSB 486)
Semmilyen stabilitás-ellenőrzést nem végeztem, proci-igényes program is csak játék futott rajta, de a gyenge vga miatt nem volt kihasználva a proci ezért nem fagyott gondolom. Az új vga-val viszont játék közben is fagy, ezért kezdtem tesztelni.Megpróbálom amit mondtál a Prime95-el, így 3,2-n stabil, legalábbis fél órát bírt Blend-del.
A performance standard-on van.MrBrook: Nem, ami a képen van az teljesen stabil beállítás, csak feljebb nem tudok jutni (persze ahhoz a feszt is emelném).
-
MrBrook
aktív tag
válasz
#65755648 #21449 üzenetére
szerintem terhelés alatt 1.208 volt jól esne a procinak azért(ha "a prime működése leállt" asszem ilyenkor a cpu nem kap eleget), nálam egyébként az mch nagyon érzékeny volt 2 click + felett ami nálam 1.124V volt már túl melegedett a chipp vagy nemtom, de ugye nálam már nem hiszem ,hogy megfelelő a chip hőelvezetés.
-
bolcsodal
addikt
válasz
#65755648 #21449 üzenetére
Egyébként miből gondolod, hogy ekkora FSB mellett stabilnak kell lennie?
Próbáld lefelé vinne az FSB-t, amíg Prime95 blend stabil nem lesz a konfig. utána kezdj el újra felfelé mászkálni...
Ha a beállítás Prime95 Small FFT stabil, de Blend-en elhasal, akkor a RAM a ludas. Vedd vissza a Performance level-t standard-ra (defaultban Turbo-t állít be a lap magának).
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #21448 üzenetére
MCH-t is fokozatosan nyomogattam feljebb, a végén már 1,4V-on is próbáltam és egy fórumon kaptam egy listát vkinek a beállításairól aki 476-os FSB-n használt egy Q9300-at egy ilyen lapban, az ő mintájára emeltem a CPU PLL-t 1,65V-ra, a CPU Ref-et 0,87V-ra, MCH Ref-et 0,88V-ra, ICH I/O-t meg 1,57V-ra.
De ez sem segített, Windows szépen bebootolt, de a Prime95 fél pec alatt kinyírta.
Megnéztem a NB bordát, Prime95 fut, elég meleg, de nem forró. -
bolcsodal
addikt
válasz
#65755648 #21447 üzenetére
Ekkora FSB-ket ritkán bírnak a síma DS3-as lapok (főleg Quad-ok alatt). Az MCH-val foglalkoztál? Legalább 1.2-1.25V-ra kellene emelni az MCH feszt és a referencia feszekkel is játszani kell ilyen FSB-k mellett.
Szerintem a lap fingik ki. Esetleg túlmelegszik, mivel elég gyatra NB hűtés van rajta, ráadásul normálisan monitorozni sem lehet az NB hőmérsékletet, mert elk*rták a szenzorokat a Gigánál.
Nálam FSB444-en is tűzforró az NB borda.
A proci viszont komoly darab, ha ilyen FSB-ket bír.
-
törölt tag
válasz
kicsipapucs #21446 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, de sajnos nem jutottam előrébb. 3,2Ghz felett bárhol bármilyen feszt állítok nem stabil. Pozitívum hogy 3,2-t (7*458 FSB) viszont viszi terhelve 1,15-1,17 V-on. BIOS-ban jóval magasabbat, 1,24-et állítottam, de CPU-Z szerint terheléssel ennyire esik le.
De már 3,3 gigán (472 FSB) semmilyen módon nem stabil. Lehet a RAM fogy el, hisz akkor már 944 Mhz-en megy a gyári 800 helyett. Vagy csak ennyit tud a lap. -
-
törölt tag
válasz
senzaj #21443 üzenetére
Igen, az sem vészes, gyári hűtése van és nincs tuningolva a 7850. Vmi a proci-memória-alaplap trióból okozza a fagyást sztem. Procit 3,4ghz-ről visszavettem 3,3-ra még mindig fagyott, 3,2-n már nem. De ennyit vitt szinte a gyári hűtőjével, a Ninja 2 többet kéne engedjen.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Új VGA került a Q8200-am mellé és bizony eléggé proci-limites lett a gép. Az alaplap giga EP45-DS3.
A gond hogy 3,2 Ghz felett nem teljesen stabil a gép, 10-15 perc játék után kifagy, próbáltam 1,3-1,4V körüli feszen is, semmi változás. Nem hiszem hogy a proci a hibás, 3,4 Ghz-en is simán bebootol, csak a játék fagyasztja ki egy idő után, de nem hiszem hogy túlmelegedne mert egy Ninja 2 van rajta és a hőfokok elég alacsonyak. A memória 2*2GB Geil 800+, 2,1V-os.
A BIOS-ban a PCI-E-t állítottam 100-ra, memória szórzót 2.00B-re (kisebb nincs), meg a proci és a memók feszültségét babráltam, mást nem nagyon. Mihez nyúljak még? Van egy rakás MHC meg mittomén milyen fesz, amikhez nem értek, ezekkel mi legyen? RAM-nak mekkora feszt adhatok (gyári spec szerint is 2,1V-osak), Latency-ket hagyjam hogy a lap állítsa vagy válasszak én értékeket?Előre is kösz a helpet!
-
Ueda
senior tag
válasz
Becksman #21440 üzenetére
Én sem értem, hogy hogyan számolja a pontokat, mindenesetre felnéztem és neked is javaslom, hogy kicsit nézegesd a 3dmark oldalán feltöltött eredményeket, mert ott is ugyanezek az eredmények vannak : összehasonlítás.
Valamiért a Phenomok 2x annyi pontot kapnak a procira, de biztosan mondhatom neked, hogy a Q9400-es erősebb, mint egy első generációs Phenom. Sőt ... sokkal erősebb : anandtech cpu összehasonlítás . -
Becksman
őstag
válasz
kicsipapucs #21436 üzenetére
csak az hogy mennyire reális az eredmény-e...
de akkor nem itt kérdezem.
-
(#21434) Becksman: Mi a kérdés tulajdonképpen?
-
Ueda
senior tag
válasz
phr3ak #21433 üzenetére
Q8300 : Nem lehet állítani, vagy benne van, vagy nincs. CPU-Z-ben meg tudod nézni, az Instructions mezőben ha szerepel a VT-x , akkor tudja.
Az i3 az kettő magos, az i5 már négy, és jelenleg ezek a legerősebb procik. Érdemes utánanézni, hogy melyik proci mennyit tud virtualizálásból, mert most látom, hogy többféle funkciókkal bírnak már : VT-x, VT-d, EPT . Pl. az i5 2400 mindhármat tudja ( a lap alján lehet látni ezeket ) : i5 2400 . -
Becksman
őstag
Szerintetek mennyire reállis eredmény egy Q9400tól?:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_4_17_9mlsik8fib.png4GB kingmax 1066MHZ rammal (2*2GB)
És egy Gigabyte HD5770el -
phr3ak
csendes tag
Sziasztok!
Q8300-am van. Az nem tudom, hogy ez a kategória-e de más quad-os topicot nem láttam hirtelen. Annó amikor vettem sajnos egy olyat adtak ami nem támogatja a VT-t. Szerintetek ez csak ki van kapcsolva érdemes keresgélni ennek a visszakapcsolásáról vagy nem...?
Azt jól látom hogy az i3 i5 az csak két magos? Egy "olcsó" gépet szeretnék összetenni virtualizálásra, de így akkor lehet, hogy mást kell nézni mint ezek. Mi a véleményetek?
Köszi.
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #21429 üzenetére
Ki gondolta volna, amúgy most készülök venni én is és az is benne volt a lehetséges jelöltek között, legalábbis mostanáig, marad az mx-2 vagy 4, köszi.
-
lipi67
nagyúr
válasz
MX 3 .. Melegíthettem a pasztát, procit, hűtőt..
Soha többet!
MX 4 és 2 között nem vettem észre különbséget. -
MrBrook
aktív tag
válasz
oksa, tnx
-
válasz
Laci2277 #21428 üzenetére
Mx-3 ne! Kenhetetlen. A masik ketto szuper. A kolleganak: ott egy megkovult ragoszeru anyagot fogsz talalni a huto alatt, azt vakard le a hutorol csavarhuzoval, a chiprol meg acetonnal, kis pottyni zsir eleg utana. Ha mar leszeded, kicserelnem a push-pint (az a nyilszeru pocok ami most odafogja a hutot) csavarra, mert azzal picit jobban meg tudod huzni a hutot, meg jobb lesz a hoatadas.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21426 üzenetére
ok, és mit vegyek alá? valami speckó zsíradékot? v oda is valami pasztázót?
közben iponon látom : hűtőzsír
4-5év alatt amúgy lehet ,h az enyémből már el is párolgot szép lassan? de az biztos ,hogy már nem az igazi
-
-
MrBrook
aktív tag
válasz
kicsipapucs #21424 üzenetére
nemsok kék msi felirat van
szal gondoltam ,hogy arra gondolsz, de mi is az a FET? azokat a kis fehér pöcköket elvileg kilehet húzni? majd megnézem jobban
-
válasz
kicsipapucs #21422 üzenetére
Húha, oldalakkal van baj, szóval gondolom leesett, de a cpu slot-tól balra van a chipset.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
kicsipapucs #21422 üzenetére
köszi a gyors választ!
-
válasz
MrBrook #21421 üzenetére
A chipset hűtő kérlek alássan a képet nézve a procifoglalattól jobbra lévő kék msi feliratos hűtő alatti chip.
Cserélni a hőcsöves FET+NB hűtő kombó bontása nélkül nem tudod. A gyári zsír minden esetben szar alattuk, így annak a cseréjével kezdeném, hogy legalább a mostani lehetőségeim kihasználjam, azaz ha nem is egy bajnok a hűtése, de legalább "azzal élni tudjon", adja már át neki rendesen a hőt. Valahogy tégy rá egy 4-5-6-7-8 centis ventit, az hűti majd a chipsetet és a körülötte lévő passzív alkatrészeket is.
De ez már erősen léghűtés topikba tartozik. -
MrBrook
aktív tag
olyan kérdésem lenne még,hogy szerintetek lehet rakni chipset hűtőt a lapomra?
nemtom hova lehetne felfogatni, amúgy az ami a pci-e és az elem között van(videó karim pont felette van kb kicsit)? az NB pedig ami a pci-e és a cpu között?
lehet ,hogy inkább megkéne békélnem a 3ghzel azt jólvan ,majd új gép valamikor..
-
válasz
kicsipapucs #21418 üzenetére
Nalatod milyen vacak; reszelgetni kell
Egyebkent respect -
MrBrook
aktív tag
oksa, kösz srácok.
-
válasz
RetepNyaraB #21392 üzenetére
Tényleg ilyen jó!
DirectCU (asusosan mondva) nem sokat számít. Nagyobb baj, hogy mindnek púpos az alja. Viszont szépen síkba kell csiszolni, akkor a nikkel sem zavar többet és nagyon pöpec kis hűtők válnak belőlük! (tapasztalatból beszélek, van 4db-om) -
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21415 üzenetére
1-2Héten belül be kell szereznem valamit, mert megöl a kiváncsiság már. ha menne jobban lehet ,h megküzdene a bf4el
de ha minden igaz végre lesz állásom ,és akkor majd úgy is platform csere. lehet ,h valami univerzális hűtőt nézek majd.
-
-
MrBrook
aktív tag
válasz
kicsipapucs #21413 üzenetére
tudtam ,hogy nagyon fel fog melegedni, hisz mondták ,hogy linxhez képest is jobban melegedni fog és nem is tanácsolták ,hogy futassam, csak kiváncsi voltam. nem mondtok semmi újat azzal ,hogy nagyon meleg. abban reménykedtem ,hogy valaki azt mondja ,hogy hűű 1.20 volton szép teljesítmény attól a kis quad procitól v. hogy átlagos. egy szinte stock hűtővel ez a várható melegedés, nincs ebben semmi meglepő.
bf3 1óra után is 64 es szerón most 67 volt max(max 90%load), attól meg nem lesz baja még. -
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Matisz77 #21411 üzenetére
tervben van már,hamarosan be is szerzem, játék alatt amúgy nem megy 70fölé most. engem csak az érdekelt ,hogy mennyire jó/átlagos 1.20 volton a 420as fsbm a kis procimmal, jól érzem ,hogy ha tudnám rendesen hűteni akkor menne ez 3.4-5ön is? bár lehet, h az északi hidam nem bírná. ha 1.124 felett van beállítva akkor túl melegszik. szóval nemtudom ,hogy ha veszek is egy jobb hűtőt nem fogok tudni 450fsb fölé menni, mert nem fogom tudni hogy hűteni az északi szart:S
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Asus Rog Strix G16
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest