Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
karburátor
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Hi.
Köszönöm a kimerítő hozzászólást. Az első kékhalálnál alkalmazni fogom a beállítási javaslataidat.
Üdv, Roli.
-
válasz
karburátor
üzenetére
Akkor használd egészséggel ezen a beállításon, viszont nagyon gyaszerán van belőve, azt hadd fűzzem hozzá.
Mindennemű rosszindulat nélkül!Iszonyat sok a VTT fesz, az északi híd fesz is sok ilyen laza ram timingok, driving strength és PL mellé.
Mentsd el ezt a beállítást, hogy ha bármi van vissza tudd állítani és tesztelj újra.
Nálam VTT 1,10-zel 440-es FSB-ig jó quad procival!
FSB strap-et én 333-ra raknám, 5:6-os osztóval. 960-on fog menni a ramod, viszont talán bírná a cl5-5-5-15-öt, pl8-at, akár még kisebb fesszel is, és gyorsabb lenne mint most.
PLL számít valamit, hogy nem 1,50-en van? Kötve hiszem.
Elég kiaknázatlan beállításokhoz ragaszkodsz. Vesztenivalód nem nagyon van, teszteld ki rendesen. és ha beüt a krach, akkor is vissza tudod rakni a régi felállásra.

-
Alpi.
addikt
Nem kell félni a fesztől.
Nemrég szereztem be Kicsipapucs által ajánlott ramokat. Először fura volt 2.2 - 2.3 voltot tenni Ddr3-ra, de könnyen hozzászokik az ember, mert jó.

-
Alpi.
addikt
válasz
karburátor
üzenetére
Ha az időzítést szűkíted, az nem a bench-en lesz igazán látványos, hanem használat közben. Hány volton próbáltad ?
-
karburátor
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Hi.
Sajna nem mennek

Próbáltam...
Millió beállítást próbáltam, de úgy voltam vele, hogy inkább legyen atomstabil, mint plusz 172 pont Aida-ban.
De azért köszi.Üdv, Roli.
-
válasz
karburátor
üzenetére
És nem bírják lejjebb? Attól, hogy 6-6-6-18-asok még mehetnek lejjebb, erősebben.
Próbáld először 6-5-5-15-ön, hátha úgy is megy.
-
karburátor
tag
Hi.
Adatlapomon lévő EVO ONE-ok CL6-ok. CL5 ramokat rendeltem, de sajna csak a futárszolgálattól történt átvétel után derült ki (cirka 3 éve), hogy CL6-ok. Lehetett volna reklamálni, de hagytam a fenébe. Így jártam...
De így is döcög szépen a gép...
Az utólag itt, a PH-n beszerzett Geil Ultra Ramok CL5-k.Üdv, Roli.
-
Alpi.
addikt
válasz
karburátor
üzenetére
Nem megy kissebb időzítésen a mem ? Elég sokat lehetne vele hozni.
-
glutamin
őstag
Ma sikerült ebay-en venni egy L5430-ast. 7-10 nap múlva érkezik, ha minden rendben lesz. Addig keresek PIN-MOD fóliát.
-
-
korn
aktív tag
-
korn
aktív tag
válasz
Nwis86
üzenetére
Megoldja.
Ezek kellenek hozzá:
lga771_microcodes.zip
CBROM195.zip 84k .zip
intelmicrocodelist_v04.zip
MMTOOL3.26.zip 156k .zipHow to update cpucodes in the Award BIOS:
Create a blank file "ncpucode.bin"
Code:type NUL > NCPUCODE.BIN
Extract the existing cpucodes from the BIOS image:
Code:cbrom195.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN
Merge existing and the new cpucodes:
Code:copy /b ncpucode.bin + cpu00010676_plat00000004_ver0000060f_date20100929.bin + cpu00010676_plat00000040_ver0000060f_date20100929.bin + cpu0001067a_plat00000044_ver00000a0b_date20100928.bin ncpucode.bin
Make it "read-only" to prevent from deletion after the update is complete:
Code:attrib +R ncpucode.bin
Update the BIOS image with the new cpucodes:
Code:cbrom195.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN
Double check that cpucodes have been added:
Code:intelmicrocodelist.exe BIOS.BIN
At the end of the output you should find the following lines:
Code:CPUID=10676 UpdateRev=60F 2010/09/29 Checksum=8FE1A243 PlatformID=2
CPUID=10676 UpdateRev=60F 2010/09/29 Checksum=8FE1A207 PlatformID=6
CPUID=1067A UpdateRev=A0B 2010/09/28 Checksum=B007E7B0 PlatformID=2,6Also, you may use cbrom to ensure that cpucodes have been successfully added:
Code:cbrom195.exe BIOS.BIN /D
How to update cpucodes in the AMI BIOS:

Open the ROM file with MMTOOL
Choose the "CPU PATH" tab
Browse for the cpucode (*.bin) files and insert it one by one.
Save the modified image
Flash it and you're done! -
Nwis86
aktív tag
Sziasztok
Év eleje óta használok egy Xeon E5450-et Asus P5Q lapba, alapvetőleg nincs is vele semmi gondom, szépen megy állandó 3.8Ghz-n, de akár 4en is. Viszont lenne vele 1 pici problémám, ami nem is igazi probléma csak idegesítő, mikor bekapcsolom a gépet kiírja hogy frissítsek biost mert nem kompatibilis a proci, ennek ellenére pontosan kiírja hogy E5450 van benne és tökéletesen müködik is... frissebb bios pedig nincs! Ezzel nem is lenne semmi gondom csak épen visszaszámol 10 másodpercről mire tovább megy, ami lassítja a betöltést, és ha már vettem 1 SSD-t hogy minél hamarább a windozba legyek akkor elég idegesítő hogy ezen is időt vesztek
jó lenne ha ez a visszaszámlálás nem lenne, esetleg mikrokód frissítse megoldhatja-e ezt a gondot? ha igen akkor valaki eltudja magyarázni hogy is kell megcsinálni? -
Összeállt a 3. xeonom egy E5430. (Biostar TP43E3 XE + később 2x1+1x4gb 1600 ram)

És ez pedig a Biostar lap biosa:

Rengeteg lehetőség van még benne, de nem megyek el a végletekig tuningban. Volt már dolgom biostar lapokkal és akkor is meglepően jól teljesített. Itthon sajnos alig találni, pedig a szívesen vennék a főgépembe is ilyen lapot. Amíg nincs meg rá a hűtő addig nem húzom (1600 fsb pinmod van rajta csak).(ja és igen 6950-essel nincs kép ha terhelem, valószínű a 250w-os táp kevés neki
) -
korn
aktív tag
P43-assal valakinek van tapasztalata? Nagy kínok árán 425-430 körüli FSB-t elértem, efölé nem mozdul akármit csinálok vele. Ennél még a régi p35-ös is jobb.

-
foka
aktív tag
Köszi a figyelmeztetést Srácok! Maradok a DDR2 oldalon.
-
foka
aktív tag
Sziasztok!
Másodgépem (Dell Optiplex GX280 P550-es procival) fejlesztésére kinéztem egy Asus P5G41T-M LX alaplapot, procinak meg egy Xeon E5430-at. A tdp limit alapján alapon mennie kellene, a tuningban nem vagyok biztos.
Véleményetek (tapasztalat?) alapján mire számíthatok? -
Medocsabi
addikt
Sziasztok!úgy alakult h veszek asszony gépébe egy E5400 helyett egy q9400at,hogy kicsit bikább legyen!kb milyen vga-t érdemes alárakni amit még maxon kihajt?6 gb ram van mellette,eddig valami vacak ddr3as vga van,de lecserélném majd később...
-
-
glutamin
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Most néztem csak, hogy az általad linkelt oldal alján vannak ténylegesen összepróbált alaplap+CPU párosok.
Ebay-en most licitálok egy L5430-asra, de még 8 nap, valamint watchlistre vettem további L-es és E-s példányt. Remélem júliusban valamelyik összejön.
-
PAtr0n
addikt
válasz
glutamin
üzenetére
Annak fogja mutatni a BIOS, ami. Tehát szépen kiírja hogy Xeon E5450. Mikrokód hiánya inkább radikálisabb tuningnál jelenthet bajt, nekem EP35-DS3-ban 3.8Ghz stabil volt mikrokód nélkül is egy E5440-el.
Pöckök kivágása nem nagy történet, mert a socket műanyaga elég puha, de a pinek letakarása a művelet alatt nem rossz ötlet! Egyedül az adapter felragasztásánál kell figyelni, hogy ne csússzon el nagyon, mert az már csinálhat bajt. -
MrBrook
aktív tag
még a végén kedvet kapok és a kis q9300 helyett egy E0-s 5450 v 5460 at berendelek lehet majd valamikor. olcsóbb mint innen a fórumról egy 9550. 440es fsbn már elég fasza órajel lenne(most ennyit tud a procim a lapban, bár szerintem a ramjaim korlátoznak. de egy alapból 3 v 3.16 ghzen lévő 440en már 4.0ghz környékén lenne, hmm, meglátjuk a jövőben)
1-2évvel kitolnám a konfigomat vele.
-
glutamin
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A socketből majd nagyon óvatosan kell kivagdosni az oldalsó pöcköket. Lehet érdemes addig letakarni a érintkezősort valamivel, nehogy megsérüljenek.
Ha nem egészítem ki a BIOS-t akkor Q9650-nek ismeri fel az E5450-et? (mert kb annak felel meg) Vagy ilyenkor is rendesen Xeon-nak mutatja?
-
válasz
glutamin
üzenetére
E5450 80w-os, az asztali megfelelője pedig 95w
Lapodba belemegy bármelyik 1333-as 771-es Xeon proci, húzva meg elvileg 1600-as is.
Gigabyte P35-DS3L P35 / ICH9 1333 or 1600 (when overclocked) At least 135W Q9650, QX9770 All (within FSB limits)
Worked: X5460 (C0), E5440, L5410 [link]
Én már harmadik ilyen xeonos gépet rakom össze, eddig nem kellet microcode bővítés sehol. (szerintem a tiédbe sem kell) Eddig az a tapasztalat hogy nagy átlagban Xeonos procik jobbak az asztaliknál, melegedésben és tuninban is. Ami macera az a socket szétvagdosása és az átalakító. -
glutamin
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A kis fogyasztású L-es is nagyon szimpatikus. Mivel nem sürgős a dolog így majd licitálgatok ebay-en míg ki nem fogok valamit jó áron.
A lapom az alábbi CPU-kat támogatja: [link]
Ebben vannak nagyon hasonlóak. Nem tudom ez a további mikrokód dolog mit takar. Pl egy azonos órajelű, FSB-jű, steppingű Q9650 miben tér el egy E5450-től.
-
válasz
glutamin
üzenetére
Ajánlok egy ilyet: L5430. Kis fogyasztású (csak 50W, kevesebb, mint a mostani 2 magosodé), 4 magos, 12MB L2 szintű gyorsítótárral rendelkezik, 2,66GHz-es. Modold bele a mikrokódját a biosba, tedd fel 8x400=3200-ra, feszeld alul amíg csak tudod. Nagyon nőne a teljesítmény, fogyasztás talán még csökkenne is, és az élmény, amíg csinálod sem lenne utolsó.
U.i.: én csak E0 procit vennék.

-
glutamin
őstag
Mivel elég egyszerű lapom van ezért tuningban nem is gondolkodnék.Olyan procit raknék bele, ami gyári beállításokkal menne.
A mostani E5200-as 2.5GHz-en megy így ennél lassabb nem is érdekelne. Maradna a 2.5-3.00-ás E5420-E5450. Ráadásul ezekből többféle stepping is létezik (c0-E0) nem tudom az mit takar a gyakorlatban.
Ebay-t már nézegetem.

-
glutamin
őstag
válasz
Remus389
üzenetére
Ez a Xeon-t az LGA775-be nekem teljesen új dolog. Viszont nagyon elgondolkodtatott, hogy ilyen olcsón megoldható lenne egy csere. (leginkább a GTA4 esetében lenne nálam gyakorlati haszna a 4 magnak).
Szóval kérdésem első körben az lenne, hogy az alaplapomhoz van-e módosított BIOS? Ahogy néztem P35-ös chipkészlet is támogatott.
-
zuchy
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ajjaj, anomáliából elég volt.

Azért akartam, mert hátha meglenne a 4Ghz, vagy több, én meg nem tudok xeon mikrokódokat beletenni a biosba, de Patron kolléga felajánlotta az ő xeonos biosait. Nekem most F12 van fent, neki meg van F11c, meg d. De így nem próbálom meg. Megkérem az illetőt, aki integrálta az F12 biosomban a xeon kódokat, remélem megcsinálja.
-
-
zuchy
őstag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az UD3P biosát lehet-e használni az UD3R-ben?
-
PAtr0n
addikt
Ha kell, tudok küldeni F11c és d-t, Xeon mikród bennük van természetesen.
Process Lassot használsz? Nagyon szépen el tudja osztani a feladatokat a szálakra, én Warthundernél próbáltam eddig, bár az alapból jobb a többszálúság terén mint a WoT, de ott se egyenletes a maghasználat, kb így: 90-35-10-10%. A Lasso-val az első két magra nagyon szépen alkalmazza az elosztást, hátha a WoT-nál is segít. -
zuchy
őstag
Az anomáliákkal kapcsolatban: Úgy tűnik azok megszűntek, most a WoT játék jól megy 3,95GHz-en ahol a tanknak nem volt hangja, csak ha teljesen közel voltam hozzá. Még régen valamiért lejjebb vettem a proci frekit és megjött a hang, de akkor meg más ment el.
Mert már nem tudtam mit csinálni, reinstall a játéknak megvolt, modokat leszedtem, felraktam. Még lejjebb véve a frekit meg az egyik mod ment el szintaktikai hibára.
Én nem hinném hogy ilyen hibát hagynának benne, meg amúgy is más frekin nem jött ilyen hiba. Jött más.
Igaz, most teljesen szűz op rendszer van alatta, de a játékot nem töröltem le, az még a régi.
Kicsi OFF topik, de gondoltam leírom, mivel a WoT-nak eléggé kell a proci, kb egy és harmad magot használ sajnos.
-
zuchy
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
1066-os ramjaim vannak, de valami 950 Mhz körül mentek kb. Az időzítéseket auton hagytam, de már régebben is csináltam, hogy a gyári beállítások fölé vittem az időzítéseket, de nem segített. Amúgy ha adok az északi hídnak 1,4V-ot, akkor viszi a 4GHz-et, de egy dekával kevesebbel nem. Szétfeszelni meg 50MHz-ért nem fogom. Most 3,95 GHz-en van 1,3V-al.
Skew-kkal és GLT-kkel is próbáltam játszani, nem hozott a konyhára, bár lehet mert annyira nem értek hozzá.Esetleg még meg lehetne próbálni másik verziójú biossal. Talán F11b-vel.
Csak én nem tudok beleírni Xeon mikro kódokat.Vagy PLL-t feltolni 1,57-re? Az még nem veszélyes?
-
PAtr0n
addikt
Geza60-tól volt a procim, nála ment szépen 4.4Ghz-et is. Amúgy nekem is mindig az 1-es mag szállt el. 1.3V-nál jártunk vele, VTT, PLL is azokon ahol neked. de csak nem akarta. Nagyon úgy tűnik nálad is ott van wall valamiért. Vagy nem értünk hozzá. Én tuti nem
Amúgy nekem az egyes mag volt mindig a legmelegebb, utána a 3-mas, de a legmelegebb és leghidegebb mag között 10 fok is volt terhelés alatt.
A CPU-Z-s Vcore nem feltétlenül igaz a Giga lapoknál, ezt már vesézgették papucsék korábban, mert nagyon úgy néz ki, hogy az alaplapi feszmérő lefele csal, papucs kimérte multival, és elvileg kap a proci terhelés alatt 1.3-mat az esetedben. -
zuchy
őstag
válasz
PAtr0n
üzenetére
Most adtam a procinak biosból 1,3V-ot. LLC bekapcsolva, VTT: 1,36V PLL: 1,5V, referenciák autón. MHC core: 1,36V.
Jelenség ugyanaz, ezt 2mp-en belül eldobta. De mindig vagy az 1 vagy a 2-es magot. Ezek szerint az egyik chip szarakszik. CPU-z szerint kap a proci 1,264V-ot. -
zuchy
őstag
-
PAtr0n
addikt
Szia!
Örülünk, hogy visszatértél, de hogy nincs siker....

Lehet neked is a CPU korlátoz, az én E5440-emet is szarrá nyúztuk kicsipapuccsal, egy feszéhes szörny, a 4Ghz már sehogy se volt stabil, a jelenség ugyanaz mint nálad. Nem kizárt, hogy nálad is zabálná a drága a feszt. Amúgy ott azzal a beállítással mennyire melegszik neked? -
zuchy
őstag
Sziasztok ismét!
Visszakaptam a lapomat, amit cink_elek hozott helyre, a hiányzó lábat és az elferdülteket is.
Leszedtem az északi híd hűtőjét, kapott a gyári paszta helyett MX-4-et.
Gondoltam akkor adjuk neki, 4GHz kicsipapucs féle kezdő beállítással. Indíottam egy Blendet, de sajnos a jelenség nem szűnt meg, bár lehet valamilyen fesz még kevés neki. A szokásos, 1 perc alatt eldobta. Még nem volt időm tesztelni jobban, mert az új vinyómra akarok új wint telepíteni. Én már kezdtem azt hinni, hogy valami véglegesen elszállt, vagy nem tudom.
Holnap még tesztelek. -
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
akkor annyira nem éri meg
-
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
De a Sandy alapú xeon-ok nem lock-oltak? vagy van közöttük "K"-s is?
-
válasz
Remus389
üzenetére
Láttam ezt a tesztet és szerintem még ennél is gyorsabb tud lenni a 775-ös rendszer ha ddr3 1333-1600 van alatta. Extrémebb esetben egy dual 775, sima L-es procikkal és olyan játékkal ami támogat 6-8 magot egész szép eredmények lennének. ECC-REG ram meg brutál olcsó.
A következő lépcső az sandy alapú xeon, de még drágák a lapok.
A tesztnél a minimum fps-t nézve high grafon látszik igazán a 4 mag ereje. -
Remus389
veterán
volt itt sok vita róla, hogy Xeon upgrade helyett érdemesebb-e Sandy/Ivy/Haswell-t venni
itt egy jó kis teszt [link]
természetesen igaz az hogy gyorsabb (ezesetben) az Ivy, de a Core2Quad még helytáll, ha rárakunk a videókártyára több látványjavítót akkor csökken az FPS nagyjából ki is egyenlítődik a dolog (Crysis 3 esetén látszik hogy "low" settings-en van)
és az ár, ha ebay-en vagy akárhol valaki tud venni nyolc--tízezerért egy jobbfajta Xeon-t (Q9550, Q9650-nek megfelelőt), akkor teljesen jól jár, pluszba alaplap+hűtő+memória cserével+szereléssel se kell bajlódnia, eladja esetleg 2-3000-ért ha sikerül a dual core-t (nekem sikerült 2500-ért az E5200-zat), így legjobb esetben egy ötösből megússza
igazi teszkó áppgréd
arról nem is beszélve egy ivy rendszer "K"-s procival alaphangon 70K (50K proci+20K egy normális lap), igaz a Sandy 2500K csak 36-37 ezer
viszont akkor emellé dukál egy erősebb videókaresz is hogy legyen értelme is, megint $$$$
szóval megéri a xeon quad
ez a konklúzió-mha valakinek pedig, jó állása van és sok pénze, akkor persze vegye meg az újat, ha akarja, de nem feltétlenül szükséges (arra gondolok hogy a Quad is hoz bőven játszható FPS-t, pl crysis 3-nál ha rárakja a csicsát a játékra, máris 30-40 FPS mindkét esetben)
jelenleg 3,775-ön járatom alapfeszen a quadot, tökéletes így, majd ha veszek új videókártyát, akkor jövök és kérek tanácsot a 4+ Ghz-hez (24/7 persze)

-
korn
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az e5420 3700-tól (fsb 495) már 1.3V-ot kér, ott meg már melegszik. Nem kínzom.
Egyébként az NB borda 55 fok körül van így cibálva is, nem hiszem, hogy azzal gond lenne.
Mindegy, vettem egy e5430-ast ebayen 6000-ért, szórakozni jó lesz az is, a kisebbeket meg eladom. -
Hali!
500 FSB: 1,3xv VTT volttal menni szokott nálam, ha jól emlékszem 1,34-36
FSB-ben ha elakadtál, akkor két dolgot tehetsz: gtl és skew. 12M L2 quadoknál mindkettő sokat számít.
Mennyi ramod van? Kell neki ekkora MCH fesz? Csak azért, mert UD3LR-en elég nudli a hűtés (pedig jól megy a lapocska), óvatosan feszelném és még akkor is hűteném ezerrel.Egy mellékes kérdés: mi lett az E5420-szal, amit régebben bencheltél? Az plusz egy fél szorzó, azzal már most 3800-on lennél.
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére

P43 nálam ment 425-ös Fsb-n is stabilan.
Giga P43T-ES3G -
Megszabadultam a G41-es antituning laptól és sajnos a Xeon e5440-estől mert kellett valakinek. Netezős gép lett belőle
de nyerseséggel adtam el csakúgy mint a kicsi e5410-esemet 
Így hát rakom össze a következőt azaz a 3. ilyen Harper-t.
Tehát rendelve van Xeon e5430-as (8eFt két extra átalakítóval) és Biostar TP43E3 XE DDR3 lap (16eFt, tudom kicsit drága de totál új) aminek utánajártam és biztosan tud elegendő fsb-t (417-en limites a P43 viszont nekem elég pont 400 is). Ramból sima 4gb 1333 lesz benne. (ha eszi a sima ECC, nemREG-et akkor 4eFt ha nem akkor ugrik a haszon fele eladáskor)
Kijátszom vele magam (tuning + 6950-esel játékteszt) aztán összepakolok belőle egy gépet és ez is megy eladásra. Majd írok mit tud!Sokáig nézegettem az olcsóbb ES Sandy-E Xeonokat 8 mag, 16 szál 20mb.... De szerintem kutyát dobálni jó csak mivel 1.6-2Ghz és a lap amibe való abból nincs egy foglalatos s1356. Volt egy párban 4eft-ért de hagytam lejárni, ha valakinek kéne ilyesmi az szóljon mert tudom ki az eladó. A s2011-esek meg már 10-20-30 ezrekért mennek.
AMD meg egy horror szerverfronton, procik nagyon olcsók de a lapok gázak. Nagy AMD fan vagyok de ha szervercuccot szeretnék használni asztalinak akkor inkább Intel. -
Alpi.
addikt
válasz
Geza60
üzenetére
Nem a pont a lényeg.
Ezzel a konfiggal már úgyis csak a dzsásztforfán van, de az meg ugyan úgy jön, mint bármivel. 
Nembeszélve a haverok csalódott arcárol, mikor a gépemen full beállításokkal megy a játék pedig Ők sokszorosát költötték a gépre.
Aida :
33,970 Queen
5,970 PhotoW
204 Zlib
880 AES
2,588 Hash4,890 VP8
10,950 Julia
5,775 Mandel
2,960 SzínJulcsa9 x 444 -en.
-
Ha van olyan aki 4GHz-en használja a gépét és lenne olyan kedves, hogy AIDA64-ben megcsinálná a főbb teszteket és az eredményeket leírná ide a topicba, annak nagyon hálás lennék!

-
MrBrook
aktív tag
válasz
bagoly82
üzenetére
mekkora a procid vidje? amúgy játékoknál nem fogja elérni szerintem a 70 fokot. max ilyen melegben.
elég sokat droppol a lapod:S maradhat így talán,ha minden jól müködik. próbálkozhatnál egy kis cpu fesz csökkentéssel, mert nagyon sokat fogyaszt 1.3on szerintem. bár lehet,h nem számít olyan sokat.de érted. várd meg azért a bölcsebbeket,hogy mit mondanak. én mindenesetre cpu feszt próbálnám lejjebb vinni ,ha engedi. -
Alpi.
addikt
válasz
bagoly82
üzenetére
FSB term a Te lapodnál azt hiszem. Tuti lehet állítani.
1760-as FSB-n 7.5 x szorzóval valahol így kéne működnie.
PLL : 1.50
VTT(FSB term) : 1.20 - 1.22
Proci sztem 1,3 vagy picivel fölötte illene tudnia. Az indokolatlanul nagy VTT is okozhatja a magleállásodat, ha megmelegszik. -
bagoly82
csendes tag
De ha leveszem 1.35v akkor Prime95 alatt kb olyan 5 perc eltelte után eldobja az 1-es magot.
Viszont 1.3650v nál stabil.Biosban így 1.32v...
VTT nem tudok álitani arra nincs lehetőségem
-
Alpi.
addikt
VTT-vel is csínyján kell bánni. 1.5 pll gyakorlatilag elég mindenre, ami a hétköznapokban felmerülhet. 1.28 - 1.30-as VTT meg 2000 FSB környékét kiszolgálja. Lehet csak én vagyok ilyen fesz ellenes mondjuk az UFO lapom miatt.
Rengetegen szidják a striker II-est, ugyanakkor olyan feszeket raknak rá, hogy ihajj és állítják, hogy fesz igényes, holott pont az ellenkezője. Most már látom, hogy nem a legegyszerübb úton haladtam, de most már nagyon örülök, mert igen jó rálátást adott a dolgokra. Visszatérve a VTT-re már csak azért is meg kell találni a minimumot, mert magával hozza a GTL referencia fosakodást.
Bár ahogy látom az intel chipsetes lapokon ez is nagyságrendekkel egyszerübb. 
-
MrBrook
aktív tag
a ramoknál sokat számít, hogy 1t v. 2t?
-
Nekem egy nortwood cerka produkál olyat hogy idle 50-60 fokos. Elég sok lába sérült ezért lehet nem érintkezik valami rendesen és valamelyik része több feszt kap. Hűtés nélkül 5 másodpercig megy egészen 100 fokig majd szétfagy pedig throtlingal kellene mennie még borda nélkül is. Csak tesztre használom, mert amúgy ilyen formában kuka.
Szerintem nézd meg a lábakat hogy minden érintkezik-e.
Még socketA troughbrednél volt ilyen bios bug NF7-ben hogy nem mért jól a dióda és ki kellett kapcsolni a hővédelmet hogy használni lehessen a procit. Biosból legyen legfrissebb. -
MrBrook
aktív tag
válasz
bagoly82
üzenetére
hali, azért az előző procidnak 30w -al kevesebb volt a TDP-je. nekem is q9300 van(alapon nekem is 50fok körül, bár nem túl dúrva hűtéssel, terhelten játéknál 70körül, IBT teszt feltudja lőni 76fokig kb), amiket tudok fejből
Cpu: droppolva 1.24 körül bious 1.26
VTT/FSB Term: 1,34
mch: 1.24 körülszerintem NB nagyon sok.
nekem legalábbis ezek váltak be. cpu vid: 1.2375v
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Vicces képek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de szerintem így se rossz,és olcsó megoldás is nagyon 
)
ezt is alig fogom kiköhögni.

Csak én nem tudok beleírni Xeon mikro kódokat.

Giga P43T-ES3G