- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokisbugyi
tag
köszönöm a tippeket sracok, majd meg alszom ra 1 2 ot
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csokisbugyi #12993 üzenetére
Ha tuningra veszel procit jobban jársz szerintem is egy kitesztelt példánnyal. Nem csak olcsóbb mint a vadi új, de nem is zsákbamacska.
-
válasz
csokisbugyi #12993 üzenetére
Ha nem akarsz zsákbamacskát venni akkor vegyél használtat.
Olcsóbban jutsz hozzá, és kérhetsz az eladótól képet illetve véleményt, hogy neki mennyire volt tuningos, mennyi fesz kellett xy órajelhez. -
KTompi
aktív tag
válasz
csokisbugyi #12985 üzenetére
Mint látodhatod nekem TR120Ex van rajta, így gond nélkül megy
Egyébként miután levetted a Crazycool-t, bármilyen hűtő rámegy (ha fel nem akad a hőcsöves hűtés többi részébe - ami végigfut a FETeken, az északi hídon és a déli hídon-, de az más kérdés).
-
csokisbugyi
tag
válasz
KTompi #12984 üzenetére
koszonom !
kozben nezegettem kepeket rolaelvileg akkor ha leveszem az aljarol azt a rézlapot akkor barmilyen hutot ra tudok rakni?! a tegnap ajanlott Thermalright 120 extreme vagy pedig a Scythe ninja coppert szeretnem, csak nem tudom melyiket lehet (tudom) majd beszerezni.
-
KTompi
aktív tag
válasz
csokisbugyi #12981 üzenetére
A vékony bordát le lehet venni, a felső hőcsöves hűtés emiatt leesne, ha nem mellékelték volna a dobozban a hozzá tartozó csavarokat. "Crazycool" néven megtalálod a lap kezelési utasításában, hogy és mint kell megcsinálni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csokisbugyi #12981 üzenetére
DQ6 topikban kérdezz rá, vagy a prochűtés topikban.
-
csokisbugyi
tag
hali sracok
kicsit alaplapos a kerdes, de a kuler miatt itt kerdeznem meg.valaki tudna e segiteni nekem ?
egy oldalon ezt irtak az x38 DQ6 rol, pedig en ilyen alaplapot szeretnék venni.
"Az X38-DQ6 esetében is a lapot a Silent-Pipe hőcsöves rendszer uralja, melyről két gondolatot jegyeznénk meg. Az egyik, hogy adott körülmények között a lapkák bordáinak közösítése nem biztos, hogy egyértelműen pozitív hatást vált ki. A másik, hogy a hátlapon is találhatunk egy vékonyka bordát, mely pont elég arra, hogy például a Scythe Ninja A revízióját ne tudjuk az előírásoknak megfelelően felszerelni - erre mindenképpen figyeljünk oda."
ez azt jelenti hogy a Ninja Copper sem menne ra fel ?
-
Yidaki
tag
Sziasztok!
Van egy Q6700asom. Megszeretném kérdezni, hogy még kb mennyit érhet?
FPO/batch: L727A ... G0 (kb 3,6 - 3,8Ghzet fut ez a stepping/batch).
Üdv, Yidaki
-
válasz
Elite Master #12967 üzenetére
nah nekem procim 3400 en 1,23v al csinálja ezt
és 55 árt árulom
-
KTompi
aktív tag
válasz
Elite Master #12967 üzenetére
Gyenge rá a HyperTX2... nekem volt, nem hűtötte le.
-
Elite Master
tag
Nekem a Q6600 -om (GO) box-os. Fpo:L739A936 Vid : 1.288 V ez jó nem? (1.304-1.312V 3300Mhz-en most!)
+Kapom a hűtést a héten Cooler Master Hyper TX 2 ---> vélemény róla???52K -ért vettem. Megérte?
-
Macka
veterán
válasz
VinoRosso #12958 üzenetére
Nekem 43K-ban volt az új.Igaz, 1.325 a VID-je,3.6Ghz-t Prime-stabilan viszi 1.44 volton.Vannak ennél jobbak is.Én 47K-t adnék érte simán,nálam enny a max.Persze mindenkinek más a személyes árérzékenysége.
A 8200-8400 ára szerintem rövid időn belül esni fog,nem is keveset.Bőven a quad ára alatt lesz. -
valaki 45 írt rá, már fel is dobtam apronetre 45 ajánlatot én meg csunyán komentáltam a hsz ét
.....
Motor vásárlás elött állok és kell a lové szoval emberek akinek " kő a kavics" az szoljon .... bár fájó szivvel szabadulok meg tőle..
jó kis proc....
akinek kell hozzá a sytech ninja az is eladó ninjaval alapfeszen amin amugy használom 3ghz 30 fokos és terhelve meg 50 fok...
-
Macka
veterán
válasz
csokisbugyi #12946 üzenetére
Vagy vízze-vazze.
-
mennyiért lehetne elandni egy quad 6600 1,2 vid es alapfeszen viszi a 3ghz et 1,15v al...
3400et 1,25v al igy 1,23 at kap... (425*8)
-
csokisbugyi
tag
koszonom a tanacsokat. en is arra gondoltam hogy valahova kispanolni valami vezetekkel, vagy nem tudom mivel, hogy ne csak az alaplap viselje a terhet.Mert biztos hatasosabb hutest lehet elerni a ninjaval mint a sk II vel...
-
Larry303
addikt
válasz
csokisbugyi #12941 üzenetére
ha raksz egy backplatet a ninja alá, akkor nem lesz semmi baja az alaplapodnak....esetleg gyorskötözővel is kikötheted még vhova...
-
_ak_
addikt
válasz
Vagy ha nem szedegeted szét a lapot 2 hetenként, akkor ki is kötheted cpu hűtőt pl a táp hűtőrácsához..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nem hűt olyan jól, de kétség kívül kisebb teher a deszkának. Én inkább SK venném.
-
csokisbugyi
tag
megtudnad mondani Westlake oldalanak cimet, ahol megtudom nezni azt az FPO-t ?
-
Macka
veterán
válasz
csokisbugyi #12939 üzenetére
Mert anno egy TT Silent Tower a 800b grammjával egy év alatt elhajlította a lapom.
-
Macka
veterán
válasz
csokisbugyi #12936 üzenetére
Elvileg nem... Bár én be nem tenném,ez fix.
-
-
ashot
tag
Miert? Nagyon jokat irnak errol a laprol, legjobb ar ertek aranyu lapnak hozzak.
Persze hutest pakolok ra, meghozza egy Skythe Samurai Mastert es a haz pedig egy aerocool extreme engine t3 szal szerintem jol lesz hutve.
azert veszem ezt a lapkat mert ezen mennek majd az uj intel procik is es 2db 16 szoros pcios slotja van amibe szepen belepreselek slibe 2db 9600gt-t.
-
Macka
veterán
válasz
csokisbugyi #12932 üzenetére
Nem tudom,hogy az ASUS mennyibe fájna,a TH/Scythe 12-13 k maximum.
-
csokisbugyi
tag
köszönöm a segitseget
egy kicsivel mar nyugodtabb vagyok...
csak most ez a hutto bizonytalanitott el, de utananezek
-
Macka
veterán
válasz
csokisbugyi #12929 üzenetére
Westlake oldalán találsz pár jó FPO-t.Én monduk az Asus csendes lovagja helyett egy Thermalright 120-t javaslok,vagy egy Scythe-ot.
-
KTompi
aktív tag
válasz
csokisbugyi #12929 üzenetére
Ma már csak G0 van a piacon... szóval a kérdés nem mérvadó napjainkban. SLACR a kód (sSpec), amit a dobozon meg kell hozzá nézned. Ha 7/24 a fontos, inkább ne húzd, vagy rendesen teszteld le, minden tuning egyedi... A legjobb lenne alacsony VID-est venni, de azt nem mondod meg a dobozról, hogy éppen milyen (FPO-kal lehet variálni, de nem garantált ott sem az alacsony VID), de ez leginkább beépítés után derül ki (persze az alacsonyabb VID-es sem fogyaszt kevesebbet, mint a magas, max. kevesebb feszemeléssel is megy nagyobb órajelen).
-
csokisbugyi
tag
Sziasztok !
szeretnek segitseget kerni mert a kozeljovoben egy gepet szeretnek osszerakni, sokat olvastam utana a forumon, es a ph-n is de tegnap a forum elbizonytalanitott. egy Q6600 os procit szeretnek, asus silent knight II huttovel, egy gigabyte x38 dq6 os lappal és corsair dominator ddr2 1066 mhz-es ramokkal.
De ! en nem nagyon ertek a procikhoz, es a forumon olvastam hogy : B3 stepping meg G0 stepping, én azt sem tudom mit jelent ez, csak azt irtak hogy a B3 as nagyon melegszik...
procibol dobozosat szeretnek venni, ez ravan irva valahova? vagy mit kell figyelni hogy a jobbikat vegyem ? es meg az is erdekellne, hogy kb mennyire lehet huzni egy ilyen konfigot, ugy hogy a gepnek 24/7 be kell mennie ? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Elite Master #12922 üzenetére
85fok még belefér prime alatt. Ott olyan mértékű terhelést kap ami a valós alkalmazásoknál ritkán lép fel. Játékok alatt is általában 75%-nál nem szokott több lenni a proci kihasználtság. Ráadásul ez egy vagy max két magon. Ilyenkor ugye kevesebb hőt termel sokkal, mintha mind a négy mag menne 100%-on.
Egy procihűtő cserét azért nem ártana megejteni, mert majd nyáron mikor már a szobában is 30+ fok lesz akkor már nagyon melege lesz szegény procinak. -
KTompi
aktív tag
válasz
Maglassulás fellép automatikusan, ha túl melege van + extra védelemnek az alaplapokban is beállítható shutdown temperature, amit én pl. 80°C-re állítottam be... (egyébként a Coretemp kiírja, mennyi az abszolút maximum, amikor a proci önállóan is lekapcsolja magát). Vegyél rendes hűtőt rá, mert ami most van, max. papírnehezéknek jó
-
Macka
veterán
válasz
Szerintem elég sok az a 85 fok.Én nem szívesen engedném az enyémet 70 fölé.Mivel hűtöd?
-
m4rc!
őstag
válasz
Minden alaplapban van ilyen jellegű védelem, hogy lekapcsol, ha a proci túlmelexik. Ezt BIOS-ban te is tudod állítgatni, hogy hány foknál legyen. Nálam pl. 85 meg 95 fokra lehet állítani a CPU Shutdown Temperature-t.
-
Elite Master
tag
Mindegy! Írtam egy kérdést, de nem kaptam rá választ! A procim (Q6600 G0) 3300 Mhz-en megy stabilan MSI P6N Sli Platinumban !! 85 fok a proci terhelve az sok ugye???
( Prime alatt) Mikor károsodik a proci ??? Max hőmérséklet mi lehet ? Van benne olyan érzékelő ami kikapcsolja, hogy ne károsodjon??? -
Macka
veterán
válasz
Elite Master #12919 üzenetére
Szerintem ez nem idevaló kérdés, és ha nem muszáj, nem kell benyomva tartanod a caps lockot...
mod.:Miből gondolod, hogy nem próbáltam.
-
Zájec
veterán
űdv .! ma vettem egy qudod,, Zsákbamacskán , de jóárasitva nagyon..
betettem a gépbe,, hát a VID fesze elég magas (1.3125v) és ráadásul nem is "A"-s hanem "B"-s,, szóval sokat nem várok töle.. de aztán kitudja mi lesz még..
ez az FPO-ja :: L734B066.. gyorsan dobtam neki egy kis feszt... elsöre -
Macka
veterán
válasz
Elite Master #12915 üzenetére
Én abba sem tenném...
-
Elite Master
tag
Hi! Van Egy Msi P6N SLI PLATINUMOM!!! Q6600 G0 -om + 1066Mhz Kingmax mars ddrII -öm!
3300 mhz-en megy a 4 mag :-D
Viszont felmegy 85 fokra prime alatt!! AZ SOK NEM??? NEM LESZ BAJA TŐLE???
-
ashot
tag
Szasztok,
Egy nforcos MSI P7N SLI-Platinum -ba teszek egy g0-as q6600-at. Érdeklodnék, hogy milyen feszekkel probalkozzak, es maximum hosszutavon milyen feszen szabad mukodtetni?
-
twine
veterán
Erre valaki?:
"Ui: WinRAR 3,71 miért nem hajtja meg a Quadot "mint állat"? core1: 7% core2: 35% core3: 6% core4: 10% Nagyjából +- ilyen kihasználtságot mutat az everest kicsomagolás közben! Ugyanakkor meg RARbench: 1875pont? Ami reális érték..."
Raid0 tömbön is ugyanezt csinálja.....van még valami ami szük keresztmetszet lehet? Vagy ez ilyen? és hagyjam a fenébe?
Köszi
Twine -
Macka
veterán
Az EIST-ről jut eszembe:Ha megváltoztatom a szorzót,akkor a BIOS-ban eltűnik az EIST menüpont.
-
twine
veterán
[OFF][/OFF]Lehet,hogy félreértettél!
"Quazánka" is pihenhet nyugodtan, hiszen ha lekapcsolod "hibernálásba", teljesen lekapcsol a gép,,,max az USb-nek ad valami minimális feszt...de még azt is ki lehet kapcsolni, hogy ne ébressze fel a rendszert....csak a power gomb,,,szóval gyakorlatilag ha nem állitod át Vista alatt a start menüben a kikapcsoló gomb funkcióját akkor ha arra rányomsz hibernálja magát....RAM ba tárolja az adatokat, majd át a HDD-re,,,igy ha áramszünet van vagy bármi akkor is visszaál pontosan oda, ahol befejezted a melót....
Üdv
Twine[OFF][/OFF] -
Larry303
addikt
nálam a quad, 3,2 őn megy és soha nincs kikapcsolva...alapfesz alatt van a tuning, úgyhogy élettartamának nem számít, viszont a villanyszámlának
szünetmetes szerint, 120-130 w körül vesz fel, szal ha a táp disszipációját levonjuk, akkor alapon 100w körül eszik az egész rendszer...persze bekapcsolt eisttel, ami ugye 2400mhz et jelent idleben 1,3v mellett... -
twine
veterán
Sajnos ez nem "Vista hibajelenség", hanem valami hardver hibajelenség! Olyat még én nem tapasztaltam hogy nem "tuningbarát" egy oprendszer
Egyébként viszont mindenkinek szive joga hogyan használja a gépét, de ha megengeded:
Pont ezért köpködik sokan a Vistát, hogy sokat zörgeti a HDD-t, meg lassú stb....
Miért? mert pont azt a funkciót nem használják amit kellene: A súgóban le is van irva hogy Vistát már csak Hardverelem cserénél, szükséges áramtalanitani teljesen,egyébként nem kell....és igy tud igazán gyorsulni, illetve az ember keze alá dolgozni, ha valóban benne tud maradni a memojában mindaz amit bekapcsolás óta letárolt....Ha folyton ki van kapcsolva, az összes műveletet előlről kell neki kezdeni mindig, nem gyorsul, viszont lassul,kerregteti a Hdd-t stb..... (tapasztalat).....
üdv
Twine
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest