- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
proci985
MODERÁTOR
ha 17körül el tudom passzolni a P5Kt (gari még van rajta pár hónap, bridge feszeket nem emeltem sose, és kétmagos alá remek tuningalap), akkor a különbséget még megérheti. asszem erre alszok egyet.
azzal mennyi a quad vdropja? 4 memóriával mennyire bír mit kezdeni (gondolkodok még egy 2x2es black dragon kiten)? milyen rejtett buktatói vannak -értsd, nemműködő tulajdonságok, furán működő tulajdonságok- ?
-
proci985
MODERÁTOR
hát, eredetileg C2Dt akartam, megvettem a lapot, elfogyott a pénzem (szokásos bejött pár nemvárt kiadás effekt) és mire lett, addigra már messze a C2Q volt a bestbuy;> mellesleg meg p5kban egy remek példány, 540es fsbig ki van tesztelve (emiatt is lett véve, akkoriban a deluxe/formula tudott még ilyen magas fsbket, kb dupla áron). a DS4 igazából a jobb elrendezése miatt tetszik (nomeg a +2 sata vezérlő is bejövős). X38at nem akarok (400 fsbnél az elsők konkrétan nem mentek többet, ennyit nem ér a két 16os PCI), az X48ak meg eszméletlen drágák. DS4nek megy rendesen a sata vezérlője? ventilátorok mennyire szabályozhatók rajta?
mindenesetre meggondolom a dolgot, ha csak az érzékelők hülyültek be -ami az everest Vcore és a prime stabilitás miatt stimmel-, akkor végülis annyira nagy baj nincs. jó lenne egy jobb, de olyan 10nél többet erre a váltásra már nem nagyon van kedvem költeni (persze, nem volt olcsó a gép, de többszörösen átléptem a limitet útközben amennyit eredetileg szántam volna rá... és most már megy, szóval megbontani és megint rejtett apró inkompatibilitási problémákkal akar szívni a fene).
chipsetre P35 azzal nincs baj. igazából a magas Vdrop zavar, meg hogy kicsit érdekesen olvassa ki a JDECet a ramból, bár azt utánnaállítottam (2.05öt adott, megy 1.8on is, mondjuk a geil oldalán sincs pontosan feltüntetve a dolog, csak 1.8-2.4 közötti üzemfesz, tehát lehet 2.05öt adtak meg alapból).
-
_Lord_B_
tag
köszi!
mivel a 6000+osomat cserélem le, ezért már 3ghz is elég lenne magonként, csak gondoltam, hogy milyen laza lenne egy q6700@4ghzde olvastam olyat is, hogy 3,3 ghz nél jobban nem lehetett huzni. mondjuk olvastam ilyet a q6600as g3-sokrol is. belevágok egy q6600as, hogyan lehetne szerezni g0 steppinget? gondolom nem randomra hever a boltokban
-
-
_Lord_B_
tag
Éppen szemezgetek egy q6700 zal, mivel 10x a szorozoja de gondolom nem lesz olyan egyszerü, hogy felrakom az FSB-t (refenrece clock, HTT, akámit) 400ra és röhögve 4Ghz-n fog menni, vagy elképzelhető?
Azt már tudom, hogy a q6600 ast 800as memokkal, ~3,6 ghz tudok nyuzni, de a q6700as bitja a 4ghz-t? mert több helyen azt oolvastam, hogy nagyon nem.
apropo, a q6600as meddig lehet huzni fesz emelés nélkül?
igérem több kérdésem nem lesz ... egyenlöre -
-
keIdor
titán
Erre én is kiváncsi lennék, meg kéne nézni.
leviske: Igenám, de attól még az X38 bugjai megmaradnak, hiába Rampage Formula a neve... lesz majd P5E Deluxe (X48) na arra lennék kiváncsi egy Rampage Formula BIOS után milyen lenne.
Engem mondjuk a P5Q Deluxe és/vagy a P45-DQ6 érdekel csak.
-
Pubszon
veterán
Tökéletes az ASUS is a Quad alá, csak nem épp a legalsó kategória.
Az én P5K Premiumom Idle 1.296v-ot ad a procinak, Load meg 1.304v-ot.
Tehát nincs vDrop.Csak a procim sem egy világbajnok, meg a tápom sem engedi feljebb, a hűtőről meg nem is beszélek. Sok pénz lenne mondjuk a 3.2Ghz -> 3.6Ghz váltása.
-
nygma
addikt
válasz
keIdor #15153 üzenetére
Blitz Formuláról cseréltem Maximus Formula SE-re...
Nagyon ott van az a lap ,de nekem nem jött,be akkoriban...( Kb fél éve volt ilyen lapom) Soak ne vedd sértésnek.
Nekem pl. a Quadom jobban megy sokkal a Maximusban...
De erre megint igaz az a mondás:..kinek ez ,kinek az..
-
nygma
addikt
válasz
Hurkaleves #15150 üzenetére
Tudom,hogy azt "véded" , nem is bántásból irtam,csak kérdeztem...
-
priti
addikt
Csáo, éppen készülök egy beújításra. Felmerült egy kérdés:
Ár/teljesítmény arányban melyik "olcsó" deszkával lehet a legjobban húzni egy Q6600-at?
Hangkarim van, az integrált minősége nem számít, lesajnálom, de legyen jó sok USB és lehetőleg aktív hűtés a hídon, és a memóriakezelés 4 bank használata esetén se szúrja hátba a tuningot kb. ennyi az elvárás.
Azt mondják a P5BDeluxe-om nem szeresse négymagost, így procival együtt lesz eladó, őt szerettem például, az E6400-hoz nem volt rossz. -
nygma
addikt
válasz
Hurkaleves #15144 üzenetére
Megnézném melyik Giga lap olyan jó,mint mondjuk egy Asus Maximus Formula ?
Mod.: Igy már világos?
-
taxi
aktív tag
kiiakirááály?-Gigabyte
-
Macka
veterán
válasz
Hurkaleves #15139 üzenetére
Meg ASUS. Giga jobb mostanság. Legalább egy P35 DS4.
-
proci985
MODERÁTOR
na, örvendezek, végre nagynehezen prime stabil lett a rendszer másfél hét alapfrek után 3.00án (3db 15-17perces tesztet legalábbis lefutott).
következő a helyzet:
idle: 334x6
everest túlhajtás: magfeszültség: 1.163V
everest érzékelő: CPU mag 1.30V
CPU-Z: 1.304load 334x9
everest túlhajtás: magfeszültség 1.288V
everest érzékelő: CPU mag 1.22V
CPU-Z: 1.208Velvileg idle alatt le kéne vinnie a feszt és az órajelet is. na ehhez képest pont a fordítottja történik, legalábbis fesz szemszögből. az stimmel, hogy a Vdamper nem működik, és emiatt esik a fesz load alatt, de idleben elvileg 1.163nak kell lennie.
proci: Q6600, VID: 1.285, G0
lap: P5K (tudom, csak 3fázisú a regulátor, most nem ez a lényeg
). CPUnak 1.350V van rádobva, tehát a szokásos magas drop miatt az 1.288 reális, 1.300V mellett 1.258at adott (a CPUZ és az érzékelő ott is érdekességeket mutatott, meg emlékeim szerint mintha alapfeszen se stimmelt volna a dolog). 1.258on 2mp alatt hibázott prime alatt, jelenleg prime stabil, amit 1.208Vvel képtelenségnek tartok 3ghzn.
és végül a kérdés: ez így normális?
-
nekem meg egyszerű kis csöndes örűltnek már ezer éve nem volt 100 on és még kopkop egy videókarim, ramom, vagy vinyóm nem halt meg. pedig szoktam durvulni
aztán mindenki csinál amit akar... -
VinoRosso
veterán
válasz
KTTech #15111 üzenetére
neem? úgy tom hogy ez szabvány, vagy rosszul tom? Hogy lehet a egy 100Mhzes buszra tenni 33Mhzre szabványosított eszközvezérlőket(lehet protokollhíddal, de én csak 2 hídról tudok a PCI architektúrában NB+SB)? Ha emelem a PCIE frekit, és kékhalálozik a rendszer, nem jelenti azt, hogy egyből a SATA vezérlők hibáznak. Lehet egyszerűen csak a lap vagy a VGA nem bírja. Ha jól tom Nforce-os lapoknál alapból 110Mhz. Szal nem valszínű hogy a VGA-nak valami baja lesz tőle, különben sorra dőlnének ki a karcsik ezekben a mobokban. Egyébként emeltem 130 Mhzig, semmi problémát nem tapasztaltam. Én tudom rosszul vagy KTTech? valaki informáljon plz!
-
Larry303
addikt
válasz
Beowulf_78 #15126 üzenetére
részben igazad van...
viszont ha majd te is leírod 10x uazt akkor 11x re meg fogod gondolni...amúgy más topicokban segítek, de itt már régóta nem tudtam érdemben hozzászólni, így nem tettem...nézz be a p5e topicba stb, és változni fog a kép... -
leviske
veterán
válasz
Beowulf_78 #15126 üzenetére
Akkor kb. mennyi a reális? Vízre nem akarok költeni...max akkor, ha itt lesz a Nehalem és melegedős lesz...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
leviske #15125 üzenetére
Sztem nem fogod elérni a 10x400-at. Főleg nem léggel.
Feltéve ha 24/7-re gondoltál.
Larry303: Félreértettél.Mint írtam nem az zavart hogy kijavítottál.Ha hülyeséget írok elfogadom a javítást, bár ilyen nem túl sűrűn fordul elő hála istennek.Persze a nagy számok törvénye alapján bele bele csúszok.Nem csak én más is.Nem akarok kérkedni, nem vagyok egy hsz. gyüjtögető, csak próbálok segíteni akiknek szükségük van rá...majd 1000hsz-t sikerült begyűjtenem kevesebb mint 2 hónap alatt, aminek a nagy része általam vélt tapasztalatok megosztásában, ill. a júzerek által felmerülő problémákra próbálok megoldást keresni, esetleg ötletet adni.
Mint írtad, passzívban nyomod, tehát érdemben senkinek se segítesz.Ideológiákat meg ki lehet találni miért nem írsz, és miért nem segítesz.De ilyenkor amikor van egy hasonló szitu mint velem, egyből billentyűzetet ragadsz, és késztetést érzel hogy írj nekem...ezzel van/volt a problémám.
-
leviske
veterán
Lehet, hogy már kérdeztem, de szerintetek Maximus F-val és egy Q6700 (G0)-al 10*400MHz fsb-t el lehet érni, ha léggel hűtöm?
-
Larry303
addikt
válasz
Beowulf_78 #15122 üzenetére
read only módban vagyok mindennap, de ezen felkaptam a fejem és próbáltalak figyelmeztetni a tévedésdről...a napi témákbaazért nem szólokbele, mert ált amir elolvasom már vki érdemben válaszolt rá..
mindezek mellett próbáltalak nem megbántani a posttal...úgylátszik nem sikerült...utólag bocs... -
Beowulf_78
addikt
válasz
Larry303 #15120 üzenetére
Nem bántottál meg.
Nem fogok itt példálozni saját tapasztalatból, mert elegem lett az előző hasonló szituban, holott bizonyítottam az igazamat, ami miatt le lettem hurrogva.
Tehát megnyugtatlak.Nem keverem az alapfogalmakat, a következtetéseim nagy része pedig idáig bejött.
Az a furcsa hogy jó rég nem írtál már ide a Kentsfield topikba, és furcsa hogy általad vélt, nem valós "fogalomzavarra" egyből rávetődsz...De olyan kérdésekre amikhez esetleg hozzá tudnál tenni a válaszaiddal, nem válaszolsz, nem szólsz hozzá.Ez sztem elég ciki.
Mert így azonosulsz azokkal akik csak "menőzni",kioktatni, járnak a PH-ra, viszont ellenben sok segíséget nem adnak.Persze lehet hogy te nem ezek közé tartozol, bár...
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15117 üzenetére
Azt az alaplapot már dobnám is ki az ablakon, ami a beállított 115MHz helyett 123MHz-et dobna... ez leginkább a gyári selejt kategória lenne
Itt nem fesz-szabályzókról van szó, hanem órajelgenerátorokról. Itt 1MHz tévedés is soknak számít 0,1MHz tévedés inkább hihető, és valószínű (pont a PLL-ek miatt: igen pontosan tudják ám tartani a beállított órajelet... akár 1Hz pontossággal is, ha az adott alkalmazás megkívánja).
-
Larry303
addikt
válasz
Beowulf_78 #15119 üzenetére
kollega nem akarlak megbántani, de keményen keversz egy két alapfogalmat...és a következtetéseid sem túl jók...míg feszben tényleg lehet markáns eltérés addik frekvenciában neked kb 1mhzes határon belül fog ez mozogni...és akkor sokat mondtam...
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #15117 üzenetére
"A túlfeszelést be kell kalkulálni". Ezt hogy érted? Csak frekvencia emeléséről beszélünk.
-
Beowulf_78
addikt
Tök egyszerű...ha sok neki először úgyis fagyni fog. Én max. 110-115mhz láttam külföldi fórumokon...volt hogy én is rákattantam a témára.
A P5K Premium az alap 100mhz-et szerette, de az is lehet hogy az X2 nem szereti feljebb.Végülis 100mhz-nél is 19800p dob 3d06-ban.
Lehet most a X38-nál is megnézem mennyire lehet emelni, de 115mhz-ig tuti nem nyírja ki egyik lap se, bár a túlfeszelést be kell kalkulálni!
Lehet adsz neki 115mhz-et és valóságban 123mhz lesz ami lehet már annyira nem egészséges.Én azt mondom próbáld ki (én is kipróbálom), 5mhz-ként lépkedj felfelé és 115-nél ne menj feljebb.
Pl. a Maximus-nál ha 1,5v pll-t beállítasz, az valóságban 1,6v lesz!Ez is csak onnan derült ki hogy a Maximus-nak profi a fesz visszajelző rendszere és bios szinten is írja a pll,fsb term,ddr voltage, valós fesz értékeket.Tehát a Maximus pl. mindent túlfeszel egy kicsit.De ehhez mérten lőttem be a megfelelő értékeket.Pll-t levettem 1,5v-re és most így kap 1,6v-t.
Mivel kevés lap jelzi ennyire részletesen a fesz értékeket nem lehet tudni melyik az amelyik túlfeszel és melyik az amelyik alul feszel,max. ha kiméred.
Én pl. simán adtam neki az elején 1,6v pll-t, ami a valóságban 1,7v volt, mert a franc se gondolta hogy előfordulhat ekkora különbség.És ha nincs kijlezve, mert egy gyengébb lap?Akkor a mai napig túl lenne feszelve a lapom minden egyes beállíása.
Pl. a DDR-nek 2,1v-re 2,18v ad.Ez nem is gond, de ha 2,3v helyett 2,38v ad az már necces.Ezért meg is fogadtam hogy csak R.O.G lapom lesz ezentúl, és lexarom mennyibe fog kerülni, de ezek a fesz kijelzések bios szinten számomra nagyon fontosak!Ennél lejjebb nem fogom adni! -
KTTech
veterán
A 9600GT szereti (gyorsul tőle rendesen), a többi nem annyira... bár, VGA halálról eddig még nem nagyon hallottam, de akár fagyhatnak tőle (inkább a PCIe Overvoltage ami veszélyes, az tudja nyírni a VGA-t könnyen)... Lásd 9600 GT itt
-
VinoRosso
veterán
válasz
Shkiz0 #15097 üzenetére
Jaha alásírás
nem figyeltem. Úgy vettem észre hogy, valmiért az l737<= közül egyre több olyan van, ami alacsony vides és meleg, de rohadtul kevés fesz kell neki. Viszont van egy csomó olyan, ami 1,3as vagy a fölötti, és kevésbé melegszik, viszont feszigényes. Régebben fordítva volt.
-
KTTech
veterán
válasz
VinoRosso #15106 üzenetére
Próbáld ki... nyomd fel és figyeld, hogy mikor omlik össze a SATA port, vagy inkább mikor lesznek érdekes adathibáid a merevlemezek felé/felől
Ugyanis a SATA csatik is a PCI-E-n ülnek (akárcsak a hálózati vezérlők, PCI busz, integrált audió, USB, Firewire port)... ha emeled a PCI-E frekit, akkor ezeket a vezérlőket szépen túlhajtod, ami nem feltétlenül jó.
-
Zájec
veterán
válasz
KTTech #15104 üzenetére
eddig én se nyúltam hozzá, fix 100-on van...
csak olvastam ezt a h.sz-t, és gondoltam megkérdezem töletek mik a tapasztalatok... ezért lettem kiváncsi -
Zájec
veterán
megtudnátok mondani hogy a PCI Exp.Freq.-t kell e állitani a quad tuningja esetén?
mekkora értéknél kell emelni, 100 az alap.. mikor van értelme vagy haszna,,
mik a gyakorlati tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i7 8700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest