- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
hmm miket találtam.
asszem ezekre már elcserélném a Kentsfieldem, csak egy csöppet drágák -
laci06
senior tag
Nah, ez a legújabb eredmény, és úgy néz ki itt a vége is...
katt
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy most megpróbáltam újra megcsinálni, de a 3465 sem ment... Ezek szerint az, hogy reggel pár fokkal hidegebb volt a proci elég sokat számitott, mert 3492-n sem hibázott, csak a szokásos pont negyed óra múlva resi... -
$hadow
csendes tag
Reggelt!
Valaki nem tudja hogy miért van az hogy az orthos megy 4 es prioritin olyan fél órát és semmi hibajelzés nélkűl újra indúl a gép??
Kül 3.4ghz járatom 8x425 és 1.3v-n -
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14584 üzenetére
69 fok... Ugyanannyi, mint 1.46 volton... Dolgozik a víz.. De 24/7 üzemben 3.6 Ghz, 1.46 volt.
-
Soak
veterán
válasz
AirBooms #14579 üzenetére
Ezt még a szerkesztésedhez
:
Pl. ahhoz képest, hogy az alapfesz alatt is bírja a 3,6 GHz-t.
Még mindig nem érted ,hogy a QX6850nek teljesen máshogy müködik a vides dolga? TDP magasabb ergo magasabb a vid is jóval... és ha már itt tartunk akkor nagyobb mhz-hez tartozik magasabb vid, tehát igy sem összehasonlitható
Persze te ettől még nyugodtan keverd ide a Q6600-at...
most ez vicc? Nem q6600ról volt szó ,hogy hogyan skálázodik vid szerint a tuningja? omfg
14582 : Ez kérdés volt eddig?
-
Macka
veterán
Jót tett a tápcsere....
-
AirBooms
addikt
Mihez képest magas vid-e a procidnak?
Mihez, mihez? Hát a vasedényhez képest!
Pl. ahhoz képest, hogy az alapfesz alatt is bírja a 3,6 GHz-t. Persze te ettől még nyugodtan keverd ide a Q6600-at...ha zavar ,hogy valaki/k hozzád szólnak akkor vagy orvoshoz fordulj vagy egyszerüen fejezd be a forumozást
Gondoltam, hogy megint ide lyukadsz ki - mint általában. Engem ezzel nem nagyon zavarsz...
-
Pubszon
veterán
válasz
Shkiz0 #14575 üzenetére
Tisztába vagyok minden részlettel (azt hiszem) a procival kapcsolatban, tudom hogy mennyit és mennyin megy. Amugy tényleg jó árban vettem meg, soha nem is panaszkodtam.
Mint már mondtam nekem ez bőven elég, főleg a 2.4Ghz-es bartonom után.
Nem akarok rekordokat dönteni. Amugy csak poén volt a 3 smiley. -
-
laci06
senior tag
Nah új bios, picit variállt biosbeállitás, annyi változás történt, hogy mostmár nem resi, hanem 14 perc után az egyik hibázik...(prime95)
Tehát egyelőre úgy tünik, hogy 1,296v-n és 3456mhz ami még stabil, de léggel, ami ráadásul elég halk is -
Soak
veterán
válasz
AirBooms #14569 üzenetére
MI az ellentmondás? Mihez képest magas vid-e a procidnak? QX6850-hez képest biztos nem , ahogy te is mondtad ennek alapból magasabb mint a q6600é ... akkor meg nem értem ,hogy minek hozod fel ide példának?
Ja értem, csak kötözködni akarsz... Hát persze!
És már megint On-ban...
ha zavar ,hogy valaki/k hozzád szólnak akkor vagy orvoshoz fordulj vagy egyszerüen fejezd be a forumozást
-
laci06
senior tag
Nah úgy néz ki ez a vége egyelőre...
3465, és 74-n is megy a prime, nem hibázik, de 14-15perc körül restartol a gép, nem értem miért nem hibázik, csak resi...Szerk: szerintem lesz egy bios frissités, és utána újra megpróbálom...
-
AirBooms
addikt
És, hol van ebben az ellentmondás? És mi köze ennek a hozzászólásomhoz???
Pontosan az van benne, amiről regéltem, vagyis felhoztam egy példát arra, hogy vannak procik, amik a magas VID-jük ellenére is jól mennek tuningban, mint ez a QX. Mi köze ennek egy Q6600-hoz? Csak procikról volt szó általánosságban. (a másik példám se Q6600 volt, hanem egy E8500). Senki sem hasonlította a QX VID-jét a Q66-éhoz. De ha te ilyet találsz a hsz-emben...
Ja értem, csak kötözködni akarsz... Hát persze!
És már megint On-ban...
szerk: #14564: Hol és mikor hasonlítottam a QX VID-jét a Q66-éhoz???
Már megint nem szakmai a vita, hanem "kötözködő". Jó szórakozást hozzá az uraknak!
-
Soak
veterán
válasz
AirBooms #14561 üzenetére
A mostani QX6850-em VID-je 1,3500 V, vagyis baromi magas, de a 3600 MHz-et 1,33 V-on primestabilan viszi. Vagyis alapfesz alatt!
Idézek tőled : Oké, oké, de ne vessük össze a QX6850 VID-jét a Q6600 VID-jével. Ez utóbbi ugye alapon 2,4 MHz-en jár, míg az elöbbi 3 GHz-en. Vagyis az Extreme-nél jogos a magasabb alapfesz. ... felsleges QX6850et példaként felhozni q6600 mellé
-
AirBooms
addikt
válasz
Shkiz0 #14564 üzenetére
Most akkor cáfolni akarsz, vagy alátámasztani?
Szerk: #14563: rengeteg olyan Q6600 is van, aminél pont fordított a helyzet (nálam is volt egy ilyen westtől). Egyébként ha csak egy ellentmond a VID-es elméleteteknek, már nem lehet benne biztos az ember, csak, ha kipróbálja a procit.
Mondom, szerintem erre kár több szót fecsérelni - pláne On-ban -
válasz
AirBooms #14561 üzenetére
Az se valami jó érv hogy pl egy Q6600-ot hasonlítasz egy Q6850-hez.
Eleve alap órajelben is már 600 MHz különbség van, ami megmagyarázhatja a nagyobb VID-et.
Ha kategórián belül nézzük tehát Q6600-ot hasonlítunk Q6600-hoz, akkor többnyire az alacsonyabb VID nagyobb tuningpotenciált is jelenthet.
De amúgyis úgy lenne értelme beszélni az egészről, ha ugyanabba a configba lenne több különböző VID-es proci kipróbálva, mert ahány rendszer annyi eredmény lehet, mert rengeteg minden beleszólhat a kapott eredménybe.
De ennek ellenére tényleg nem életbiztosítás csak a VID-et nézni, mivel westlake listáján is van olyan proci ami magasabb VID-es és mégis jobban megy mint egy alacsonyabb.
Lásd a legelső quadomat a lista alján ami elég fos volt -
AirBooms
addikt
válasz
laci06 #14560 üzenetére
Ez szerintem egyáltalán nincs így, semmit sem bizonyít, vagy igazol a VID. Ellenpéldákat meg én is tudok hozni: A mostani QX6850-em VID-je 1,3500 V, vagyis baromi magas, de a 3600 MHz-et 1,33 V-on primestabilan viszi. Vagyis alapfesz alatt!
A nem rég eladott E8500-amnak még a Wolfok között is extrém kicsi volt a VID-je, 1,0500 V, de nem volt épp a legjobb tuningos proci: a 4 MHz-hez 1,36 V kellet neki, holott a magasabb VID-es E8400-ek és E8200-k ezt 1,29 V alatt is vinni szokták!Szerintem ezen ne vitázzunk. Az tisztán látszik, hogy VID alapján jó tuningot remélni ugyan lehet, de ugyanilyen eséllyel nagy csalódások is érhetik az embert!
Szerk: amúgy pedig jó, hogy pont westlake listáját hozod fel bizonyítékként, mert tudtommal ő is azt vallja (többek között a saját listája alapján), hogy VID semmiféle biztosítékot nem ad a jó tuningra!
-
laci06
senior tag
válasz
AirBooms #14556 üzenetére
A VID lehet nem nyújt semmiféle prognózist, de jó eséllyel(nem biztosan) lehet belőle következtetni...
mint itt is látható, egy két kivételtől eltekintve elég jól látszik, hogy a kisebb VID jobb tuningot is jelent... Van egy két kivétel, ami hütésnek, lapnak, tapasztalatnak betudható, de szerintem nem mindegy, hogy a vid 1,225v, vagy 1,3v...
Előző Q6600-ammal aminek 1,3v volt a vidje 1,3v-vel a 3300 sem volt stabil, a mostanival, aminek 1,225 pedig egyelőre a 3430 is stabil... -
AirBooms
addikt
válasz
GateWay #14544 üzenetére
Kár bármilyen találgatásba belemenni, semmilyen tudományos alapja sincs az ilyesminek. Lehet, hogy semmilyen feszen nem megy 3,8 GHz-et normális (lég- vagy vízhűtéssel). Még akkor sem, ha mondjuk biztosan viszi a 3,6 GHz-et sőt, még akkor sem, ha erről itt bármyelik kolléga meg van győződve...
Csak a kipróbálás, és az alapos kitesztelés adhat erre választ!Szerk: Ja és erre a VID értéke sem nyújt semmiféle prognózist (előrejelzést)!
-
laci06
senior tag
Nah visszatértem
Nagyon nem vitték az L737B349-emet, gondoltam megnézem, mivel az L737B-kről elég jóket hallottam, VID-em: 1,225v, reménykedek
most alapfesz(1,225), 3ghz beállitva, fut a prime, igy a proci prime alatt 1,168-t kap everest és cpu-z szerint, kiváncsi vagyok birni fogja-e ill ha igen akkor ezen a feszen meddig tudok elmenni... -
GateWay
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #14547 üzenetére
Megpróbálom,meglátom mi lesz...
-
boci85
tag
JA most már 3500
-
Beowulf_78
addikt
-
boci85
tag
3400 et megy q6600osom p5e-s lapba nem tudjátok feszültséget hol lehet állitani vagy inkább hogy?igy elvileg alapfeszen van
-
GateWay
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #14543 üzenetére
3,8 GHZ-t milyen feszen menne vajon?
-
GateWay
csendes tag
Üdv!
Egy ilyen procit szerintetek vizhűtéssel Asus Maximus Formula SE lapban mennyire tudom tuningolni? : Intel core 2 Q6600 G0 1.2375 vid
-
ashot
tag
80-90 az gáz nem? idle 65fok kb
9x400 as amugy a szorzo -
-
ashot
tag
Szasztok,
Nekem 1,368V ra allitva a cput teljesen stabil a rendszer 3,6Ghz en csak az a gond hogy terhelve a proci 80-90 fokra is felkuszik. Ez a polir dolog megoldana a problemamat? Es mit takar, mert nem ertek hozza.
-
Zájec
veterán
válasz
Thrawn #14508 üzenetére
persze... te most belecsöppensz és az utlsó pár darab h.sz-re irsz ilyeneket
vagy pedig napi szinten képbevagy a topikok tartalmával?
ezekszerint nem , mert akkor nem ezt irtad volna...
szóval azt sem tudod mire irtál,, kicsit olvass vissza is hogy képbe legyél...
aztán várunk szeretettel.... -
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14481 üzenetére
Re 1:
A táp problémát nem a Quad, hanem a VGA-vmod váltotta ki, mert terhelés alatt ingadozott a feszültség. Kicsit nagy volt a tápnak a terhelés, és volt, hogy lekapcsolt. Szóval mindenképpen érett már... Az előzőt már 2 éve használtam.
Re 2:
Ha pesti lennék, már régen megcsináltuk volna subaruwrc-vel, de pécsi vagyok, és nem járok túl gyakran Pesten.
Re 3:
Assasins Creed-et még nem néztem, meglesem hétvégén.
Re 4:
Hát ez az, marad a Quad.Ami nagyon bőven elég, hiszen még 2 mag esetében is elegendő jelenleg a 3.6 Ghz.
-
slett27
addikt
válasz
Beowulf_78 #14523 üzenetére
Köszi, Gorneck23-nak (kacsa) itt a szomszédban is van, de nemtudom, hogy mennyit ér, elég drága cucc (5k egy tubus?).
-
slett27
addikt
Soak : ez már csak a "hecc" kedvéért megy.
KTTech : ez így igaz, de nam annyival. Egy AMD 9850 BE nem megy így, de ott meg jó lenne a 3GHz-et túllépni és akkor öröm és bódottá.
Beowulf_78 : annyira nem megyek bele, pedig már gondolkodtam egy ilyenen. subaruwrc fórumtárs, hol vagy ?Lemegy az ára a Q6600-nak, oszt jól meghámozom.
De veszélyes, valóban a sarkazás veszélye áll fenn.
-
-
slett27
addikt
Beowulf, Zájec : Itt
a vége fuss el véle.Ennél tovább nem jutottam stabilan, mert vagy restart, vagy hibázik vmelyik mag, sztem itt a vége a procinak. 1,55V felett pedig 90C-os maghőm. vannak, szal nem kockáztatok. Pedig Xigmatek hűtő+Scythe 120x120x38cm 2000rpm
.
Amúgy reménykedtem hogy megoldható lesz a procival a 3700 24/7-ben, de ekkora fesszel...
Zalman ZM-MFC2 fogyimérő ami a hálózatból felvett etljesítményt figyeli röpke 343W-ot mutatott Prime alatt.Lehet bepróbálok mégiscsak egy Phenomot.
-
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78 #14511 üzenetére
azért melegedhet esetleg jobban az alacsony VID-es mert korábban kezdödik
a fesz lépcsöje... ezért u.azon a feszen melegebb mint a ngyobb VIDes társa.. -
ashot
tag
Szasztok,
Valaki nemtud esetleg a speedfanon kivul olyan progit amivel windows alatt lehet cpu fanspeedet allitgatni?
-
slett27
addikt
Az még számításba jöhet (amibe én is belefutottam) hogy hiába az alacsony VID, ha a proci sapka (IHS) és a magok között gyárilag a hőtádás nem jó. Kupaktalanítás és már jók is lesznek a hőfokok.
-
Thrawn
félisten
Emberek!
Ugye Beowulf_78-nak - ha esetleg téved valamiben - személyeskedés nélkül is el tudjátok magyarázni a dolgokat?
-
$hadow
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #14506 üzenetére
oks lehet olyan 3.5ghz megprobálok template nek
-
AirBooms
addikt
Nálam szintén kiverte a biztosítékot a #14481 hsz!!!
Az egész egy jól összetömörített (ám nem éppen szófukar) butaság: a polírtól kisebb fesz kell, meg a wolf topik kész X-akta...a múltkor meg a semmitmondó, ám jó hoszú tápos dolog, előtte pedig a 4 GB sokszor jól jön 64 bites Vista alatt de a rendszer nem fog gyorsulni... Jézus!!!
Az a legnagyobb gáz, hogy a kolléga olyan vehemensen és szószátyár módon ontja itt magából ezeket a dolgokat, hogy azt kell feltételeznem, hogy teljesen komolyan is gondolja mindezt, és küldetésének érzi, hogy okítsa itt az embereket.
Végül is teljes joga van neki itt lenni és írogatni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506HE / 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest