Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgeris
tag
Hali!
Most újítottam gépet, és igaz, hogy B0 steppinges a procim, meg a lap sem egy tuning lap, de szeretnék kicsit ismerkedni a procihúzás rejtelmeivel. Van itt annyi topic, mint égen a csillag, de sehol nem találtam olyat, ami segít az egészhez gyakorlatilag kezdőként hozzáfogni...
Tudtok ajánlani valami hasznos írást, ami alapján el lehet indulni?Köszi!
-
proci985
MODERÁTOR
az.
gondolkodok, hogy valamikor csinálok egy nagytesztet IFX14nek (1venti -lowflow glacialtech 120x25@63CFM, mediumflow papst120x25@96CFM, ultraflow papst120x32@140cfm-, kétventi, különböző irányokban, mert engem is érdekel a dolog
), van mellette itthon még kölcsönbe egy gyári hűtő (amíg nem volt pénzem, addig a semminél jobb volt), gondoltam mellékelem referenciának, ha már úgyis ki kell szedni a lapot közben az irányváltás miatt, a gyári hűtőt felrakni meg két perc, szal nem idő.quad gyári hűtője a semminél jobb, Pistike otthon egyszerűen fel tudja rakni a lapra, meg alapon végülis meggátolja, hogy megsüljön, tehát kb az elvárható minimumot hozza, de csak azt. szóval amíg nincs pénzed jobbra/nem jön meg (ismerek olyat, aki egy hónapja vár az IFXére), addig végülis lehet vele használni a gépet, tehát ilyen szempontból jó

-
nygma
addikt
válasz
gabeszka1989
üzenetére
Hyper 212 vegyél rá 8 k körül van és azzal lehet húzni és hűvösen is marad....
-
Macka
veterán
válasz
gabeszka1989
üzenetére
Gyári hűtéssel 70-75 fok. A tuningról azzal a hűtéssel még alapfeszen se nagyon álmodozz.
-
gabeszka1989
csendes tag
sziasztok! most szeretnék venni egy q6600 procit... valaki mondja már gyorsan privátba vagy itt hogy a gyári hőmérséklete hány fok terhelve? és hogy gyári hütővel hogy lehet húzni és hogy alap feszen mennyire lehet húzni ahól még nem hibázik a proci! válaszotokat előre is köszi! sziasztok
-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nekem volt,nem voltam oda érte,de ezt már írtam...
Ment PÜ...a nevetséges árral...

-
ronTom
csendes tag
Kösz a hsz-eket, majd irok az alaplap topikjába is.
-
szacsee
nagyúr
válasz
ronTom
üzenetére
Az bezony G0-s processzor lesz. (CPU-Z nálam is ezt írja)
Szedd le a netről a Core Temp nevü programot, majd nézd meg a VID-jét.
A feszt manual állítsd, PCI-E frekit fixáld, az fsb strap-ot osdz vissza, hogy a ramok 1:1-ben menjenek. Ha nem jutsz előre, akkor az alaplap topikjába írj, ott tudják mi lehet a gond.
-
proci985
MODERÁTOR
hát, a codegenben nem néztem hőértékeket, de az elvileg még rondább volt
néztem is nagyot, amikor 14 fokot javított az IFX a gyárihoz képest 1 darab közepes sebességű ventivel (jó, három óráig szereltem felfelé, szal ablakon kivágtam volna, ha nem tesz csodát
ill mégsem, mert le nem szedtem volna a helyéről... ). és ez már G0ás revízió... B3+gyárit ezek után el lehet képzelni egy gyengén szellőző házban.egyébként ilyen tojássütéses kommentekkel óvatosan, konkrétan láttam olyan passzív 8800gt tesztet, amin bónuszként fél óra alatt elkészült a rántotta...
-
-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Attól függ,ki mennyit szán a Blitz-re....

Én például tudok egy vadi újat 3 év garral,kérdés kinek mennyit ér meg...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Tenken
üzenetére
Hát egyszerű a választás.
Mivel égen-földön nem kapható a Blitz Formula ezért vedd a Maximus-t mert az még kapható.
Keldor is Blitz-re vadászik, sajnos nem sok sikerrel...
Mint ahogy P35 DQ6-ot se lehet már szerezni.Találtam olyan helyet ahol volt 3db lefoglalva, de valami 45k-ért adták.Mondtam akkor inkább tartsák meg ennyiért, ill. vigye az aki lefoglalta. 
-
Tenken
őstag
mi alatt lehet jobban meghúzni egy q6600ast? Blitz vagy maximus formula?
Meg nem teljesen idevág de akkor már megkérdem, hogy a blitz ugye p35, ami nem támogat cf-et, ennek ellenére a honlapon úgy van feltüntetve hogy márpedig támogat, sőt még valami crosslinkes cucc is van mellette. Na most akkor van cf blitzben vagy nincs?
Egyébként azért vacilálok, mert maximus-nál magasabb támogatott ddr2 értékek (blitz - 1066, maximus - 1200) vannak feltüntetve, meg 1600-as fsb, szóval p35 ide, x38 oda, de a honlap adatai elméletileg az utobbi mellett szólnak.
Most egy frankó ddr2es alá (crucial) inkább x38-ast, vagy "no para, don't fos" elbír-e vele a p35 is? -
szacsee
nagyúr
Ja ami lemaradt. Alapon IDLE 35°C volt vele, Load alatt pedig 54 a max. Húzva 5-8°C-ot hozzá kell adni.
Szóval alapon simán elmegy.. -
szacsee
nagyúr
válasz
Cheesy
üzenetére
Megnéztem, de semmi különös..
Procinak manual állítottam a feszt, PCI-E freki fix 100-ra, Fsb Strap-ot és memóórajelet belőttem és ennyi.
Vízzel jelenleg 3Ghz-n hajtom 1,164V-on.
Mindkét érték CPU-Z által mutatott prime stabil fesz.Macka: Eladtam az ájemdé konfiggal....#2 :

-
Cheesy
őstag
válasz
szacsee
üzenetére
Ezigen, hogy csináltad, hogy 3 Ghz-en ment 1,25V-on? Nekem 1,375V alatt nem nagyon akart stabilan futkosni 3200Mhz-en...
3,6 ghz gyári hűtővel? Ma próbáltam Prime95-öt 3200Mhz-re huzatva Hyper Tx 2-vel és 81 foknál még nem állt volna meg, de leállítottam a tesztet...
Hogy csináltad? -
szacsee
nagyúr
Itt vagyok mi is kell?
Már nem gyári van rajta, de nem vettem rá normális hűtőt, amíg vízre be nem ruháztam.
G0-s Quadot szerintem ha stabil 1,2-1,25V-on 3Ghz-n akkor vinni fogja. (1,216V@3,2Ghz-n ment nálam általában)BloodyEddie:
Nálam teszt kedvéért ment 3,6Ghz-n is stock coolerral prime alatt.
A kép azért kicsi, mert S3Trio volt a gépben a 8800GT megjelenésekor, mivel a régi VGA-m nyugdíjaztam.
3,2Ghz-n használtam folyamatosan, bár a hőfokok nem egy TR120 alatti Quadé, de még simán elment. A kérdés, hogy nyáron milyen meleg lesz. -
Macka
veterán
válasz
ronTom
üzenetére
Mivel B3 (és nem G0) a q6600-od steppingje, ezért ne várj sokat a tuningtól, főleg ezzel a hűtővel. A B3-ak nehezen húzhatók, jobban melegszenek, ráadásul az alaplapod nem igazán mondható alkalmasnak a Quad-tuningra. Tovább nehezíti ebben a lapban a tuningot az, hogy 4 db memóriamodult használsz.
Tápd elégnek tűnik, bár a 2900 fogyaszt rendesen."1,136-1,224 között ( ez a Vid nemdebár)" --> Ez nem a VID. A VID az, amit a BIOS-ban látsz default értékként.
-
Cheesy
őstag
válasz
ronTom
üzenetére
Ajánlom elolvasni ezt az írást, részletesen taglalja a Q6600 tuningot és szembesülhetsz az étvágyával is

Épp ma olvastam egy külföldi fórumon (de egyébként is logikus szvsz), hogy mindennapi használatra 60 fok a max ami ajánlott. -
ronTom
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Q 6600-as - Stepping B, Revision BO, Core Voltage minden értékkel alapon 1,136-1,224 között ( ez a Vid nemdebár) - processzort próbáltam tuningolni P5E alaplapban.
Amire jutottam az 3200 Mhz órajel (400*8 és 356*9) 1,4000 Vcore-on, valamint 3400Mhz órajel (425*8 és 378*9) 1,4500 Vcore-on.
Ezeken az FSB értékeken felül, csak a Vista Experience Index-ét futtatva, a gép kék képernyő után újraindult.
Dram 2.20 V, NBV 1,45 V.
Átfutottam a topicot és úgy láttam hogy ezek az órajelértékek kicsik a feszekhez viszonyitva.
A gépben 4*1 G DDR 2 800-as Kingmax Ram, 500 W Enermax táp, 2900xt van.
A procin Ninja hűtő, minden alapon értékekkel 28 C az alaplap, 17C a proci, 34-36 C a magok.
A következőket kérdezném:
- miért nem megy a tuning nagyobb órajelekkel és alacsonyabb feszen, talán a Kingmaxok miatt?
- melyek azok a fesz valamint hőértékek amelyek még nem károsak?
- mit próbáljak még állitani ?
- 8-as vagy 9-es szorzó a jobb, esetleg mindeggy?
A cél stabil 3400-as órajel minél kissebb feszen.
Tanácsaitokat előre is köszönöm! -
Cheesy
őstag
De még mennyire és nem is kell hozzá gyári hűtő... Én egy Hyper TX 2-vel használom (CM RC-330-KKN1 Black Elite házban) és a mai nap kipróbáltam hogy mit tud(na). Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan alakulnak a hőmérsékletek (alapórajelen!), mikor mind a 4 mag full terhelve van, megtekinthetitekITT. Bár aki ebbe a topicba írogat, nem biztos hogy ujat fog látni, de 81 fok az már nem egészséges

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BloodyEddie
üzenetére
gyári hűtővel se fog megsülni, nyugodj meg. én kényszerből használtam két hónapig úgy is egy Codegen házban (=gyenge szellőzés), ha nem húzol, akkor bírni fogja.
olyan 67-70 fok körül lesz két magot maxon terhelve, olyan 75 fölé meg nem fog menni.
-
Macka
veterán
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Oks, de itt nem nagyon használ senki gyári hűtést.
-
nygma
addikt
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Vegyél OEM változatot.

-
nygma
addikt
válasz
BloodyEddie
üzenetére
5k-ért érdemes venni rá hűtést,nem tudom ez miért annyira megterhelő...

-
BloodyEddie
őstag
Gyári hűtővel hány fokon üzemel a q6600? Nem akarom húzni sehova, és nem vennék rá (egyelőre) másik hűtést..
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Én nem az biztos...
-
lbalog01
tag
most néztem körbe ez ügyben én is /amint lentebb látszik/, sajnos az SLI és a kiemelkedő Q66 tuning a DDR2-ramokkal együtt nem igazán játszik 1 pályán
vagy SLI+DDR2 és átlagos tuning magas villanyszámlával /680i-780i/, vagy SLI+szuper tuningos Q66+DDR3 /790i/
a P35-45 csak ATI-t támogat
nekem ez jött ki....
ha valamit benéztem, szóljatok
-
Macka
veterán
Ha SLI-t terveznék, és szeretném teljesen kisajtolni a Quadot, akkor melyik DDR2-es lap a legjobb? Ár most nem érdekes.

Némmá! PH!-kedvence lettem!
-
Macka
veterán
Na, ha minden kerek lesz ma, beugrom subaruwrc-hez egy kis polírra...
-
lbalog01
tag
nos, sajnos kezd körvonalazódni, hogy a 790i lesz a befutó /nvidia sli+tuning/
szerettem volna megúszni az upgradet /alaplap+proci+ram/ 80-90ből, de úgy tűnik minimum 130ezer+még 1 8800GT, de ide már nem elég a 450-es Chieftech.... ez minimum 180ropi
viszont kisebbre meg nem éri meg váltani, mivel fél év és megint kezdhetem előről...nnnna mind1, ha már lúd legyen kövér:
a Q6700 tuningpotenciálja mennyivel jobb mint a 66-é?? az oké, hogy nincs szorzó lock de mit ér ez a való életben
-
bim
veterán
én dolgoztam a németeknél és erősen roncsolta az önérzetemet hogy lépten nyomon azt éreztették velem hogy egy élösködő utolsó senki vagyok.közben precíz szakmunkát végeztem.(nem is vettek át a tökéletestől eltérő minőséget)
kb. mint mi itt amit a románokra mondunk...akinek ezt beveszi a gyomra annak jó.
volt hogy nem szolgáltak ki és nem engedtek be szorakozohelyre.pedig az én pénzem sem volt rosszabb mint az övéké..bocsi az off-ért de ez kikivánkozott belőlem.
-
Vazze most beszélgettem épp egyik ismerősömmel aki kiment melózni angliába, és kint vett egy gépet, QX6800-as procival, és kérdezte hogy vajon mennyit mehet, mondtam neki hogy kiváncsiságból mondja már meg mennyi a VID, azt majd az alapján mondok neki valamit.
Ezután elég volt az államat felszedni a padlórol
1.1625v
Mondtam neki hogy nagy valószínűséggel "szarba" nyúlt
Sajnos nem tudja megnézni mit megy neki eddig, mert kevés a tápja, és csak a következő fizuból vesz egy nagyobbat.
185K-ból (580 font) ezt vette: Intel Quad qx6800, EVGA 8800 Ultra, 4 GB RAM meg a sallang
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78
üzenetére
elvileg a vinyók tartalmát átrendezheti. ha jól tudom annak is 133on jár a pci buszvezérlője, amit egyes sata vezérlők finoman fogalmazva sem szeretnek. meg pár vinyóval kifejezetten utálják egymást (konkrétan raptorokról hallottam). meg mellékesen a 9600gtt azonnali hatállyal OCzi.
quad tuningra viszont tökéletes, amiket olvastam róla. kb úgy nézett ki általában a tuning, hogy az órajelet átállították 400ra, a szorzót hagyták 9en, a többit meg auton, aztán kész is volt a prime stabil 3.6 q6600.
-
Soak
veterán
-
Geller72
veterán
Hmm, érdekes, de megértem. A G0-ás Quadom sokkal rosszabb 3.4 ghz-en, mint 3.2-n..
3.2-n sikerült levinnem 56 ns-ra a memóriakésleltetést, amit eddig lehetetlennek láttam. Pedig a ramok még az órajelük alatt mennek...3.4-en 65.7 ns volt.
Minden bechmarkban jobb 3.2-n..közel megegyező mem beállítások miatt. Mert ugye hiába van magas órajelem, ha a ramok időzítését vissza kell venni. Míg 3.4/5-7-7-24/1066mhz-en, addig 3.2/5-5-5-18/1000mhz-en. Így marad..3.6-on sem jobb a helyzet.. -
Larry303
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), van mellette itthon még kölcsönbe egy gyári hűtő (amíg nem volt pénzem, addig a semminél jobb volt), gondoltam mellékelem referenciának, ha már úgyis ki kell szedni a lapot közben az irányváltás miatt, a gyári hűtőt felrakni meg két perc, szal nem idő.

Max olyan 38k-40k-t adnék érte... 

néztem is nagyot, amikor 14 fokot javított az IFX a gyárihoz képest 1 darab közepes sebességű ventivel (jó, három óráig szereltem felfelé, szal ablakon kivágtam volna, ha nem tesz csodát

bocs, valóban, csak az órajele 2,67Ghz, egy pillára összekevertem a QX6700-el