Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nálam is ilyen értékek voltak, aztán maikor megkapta a Prime-ot 3 perc után 89-90-92C-ok voltak.

-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Szvsz az Idle értékek hibátlanok 3,7ghz-en. 44-44-41-41 fok. A load magas egy kicsit de amíg stabil és a Prime nem hibázik addig nincs gond.
Soak: Ezen én is meglepődtem, azért is mentem bele a cserébe hogy az X2-öt biztos jobban kihajtja a 4 mag. De ebből is tanultam/tanultunk. Csak a száraz mhz-ek számítanak a legtöbb alkalmazásban, és esetleg az a progi ami támogatja a 4 magot ott lehet előnye Q6600-nak.
Érdekesség:
Bár tudom nem mérvadó mert szintetikus teszt, de E8400-el 3d06 alatt 18500p kapok.Ebből a proci 3800p csinál.Tehát logikusan arra gondolhatnánk hogyha quadot tolok alá ami 5600p-ot csinál cpu score-ban akkor meg fogja dobni kb. 2k-val az össz. pontszámot.De nem így van. 281p csinált többet mint az E8400 holott a cpu score 1800p-tal több a quad esetében.Ebből következtetni is lehet a 2 proci közötti 3d-s teljesítményre. -
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
SuperPI alatt a cache miatt nyilván gyengébbek a conroe/kentsfieldek ... viszont ,hogy játékok alatt ennyit essen vissza ?!
... -
Beowulf_78
addikt
Igen...én is így gondolom.
Ennél többet max. egy TR Ultra 120 Extreme-el lehetne elérni de én úgy gondolom hogy azzal se lenne több a csökkenés 5 foknál.
Igazából nem csak a hőfok ami aggaszt...a teljesítménye 3,7ghz-en 3d, SuperPi alatt...hmmm.Jóval gyengébb mint az E8400 (4250mhz).
Úgy gondoltam jobban ki fogja hajtani az X2-öt mint a wolf.Azt gondoltam azért mindenben javulni fog egy kicsit hiszen ez csak 4 mag 3,7ghz-en..
WinRAR-ban 2400-et tol..míg az E8400 1900-et. Ennyi előnye van eddig..az egyik szemem sír a másik nevet, mivel az egyik oldal teljesítményt veszít, a kissebbik oldal pedig nyer. Pl. Crysis bench alatt is megnéztem... ami azért hellyel közzel használja a 4 magot.Ott is gyengébb volt a Quad 10-20%-kal átlagban 1280x1024-ben is, 1680-ban is, 16xAA is.
Mivel lesz lehetőségem visszacserélni jövő héten tuningosabb E8400-re, lehet élni fogok a lehetőséggel.Addig azért tesztelgetem még...hátha meggondolom magam.
-
slett27
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Láttam egy pár Q6600-ot, idle és load állapotban is. Vmikor a hőmérsékleteket igen nagyon befolyásolja az IHS és a CPU mag közötti hőátadás, hogy az gyárligag millenre sikeredett.
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ennyit tud sajnos... ettől csak vizzel lesz sokkal jobb
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi
üzenetére
Gyengus??
Infinity 3db Noiseblocker SX2-vel...ez gyengus lenne? Továbbá most cseréltem le a ház ventijeimet is 5db fordultaszámszabályzós Thermaltake X-blower-re ami 35m3/h-124m3/h tolják a levegőt.Ha ez nem elég jó akkor nem jó semmi.
Csak hogy szemléltessem milyen szél van a házban...a vinyóim 25 fokosak, az Ati X2-esem pedig Idle 33 fok load 55fok.Eddig aki vett X2-öt senkinek se voltak ilyen alacsony értékek, persze mind ezt egy zárt Chieftec Dragon toronyházban.Szóval ha magas a hőfok az max. a procimnak köszönhető.
Neked milyen melegek a magok milyen fesszel és mekkora mhz-en? -
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Elég gyengus a hűtőd... 1.55V-on nincs ilyen magas hőmérséklete az enyémnek...
-
Acor
aktív tag
Létezhet, hogy a negyedik mag nem működik jelent ez esetben valamit???????
Köszi
-
Acor
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
thx

-
Acor
aktív tag
[L:http://www.ebolt.hu/product148977_category3087.html][/L]
Ehhez mit szóltok van valakinek?
-
Beowulf_78
addikt
Mindenre elég.
Nem ez a kérdés.Úgy kaptam ezt, és úgy mentem bele a cserébe hogy alacsony feszen fogja tolni a 3,7-3,8-at. Az meg a másik hogy léggel hűtöm és még nincs nyár, és igy 81-81-75-75 fokosak a magok.Tény hogy a Prime95 szélsőség.Nem kap ilyen terhelést játékok alatt sem, talán DVD9 DVD5 tömörítésnél, de ezt sem használom túl gyakran. -
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nekem 1.46-on megy 3.6Ghz-t. Szóval az enyém valóban nem tuningbajnok. Egy 3.7Ghz-s Quad mire nem elég?

-
Beowulf_78
addikt
Érdekes hogy 465x8-al szintén újraindul rövid időn belül ha a voltage refernece-ek auto-n vannak.Ha 063,067 akkor minden oké. Tehát egyenlőre 3720mhz stabil 1,44V-n.
Szerintetek megtartsam?
Mindenképp mérlegelnem kell, hogy megtartós lesz e vagy sem, mert egy Wolf E8400-et adtam érte. -
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi
üzenetére
Sajnos nem ez van...megnéztem kissebb fesszel is.Úgy sem hibáznak a magok hanem fagy a windows.Tehát ezek szerint nem egy tuning bajnok quad.
3700 ghz-en stabil...de sokallom a 1,44V feszt hozzá. Veszteni valóm nincs, mert jövő héten ha kell helyette tunyingos E8400 amik állitólag viszik a 4500mhz-et lazán, akkor kapok belőle. Ez a Quad határeset. 3800mhz 1,41V nem gondolkodnék.Az jó lenne. -
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Igen, lehet gond
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nagyon túlvagy feszelve...
PLL 1,5V, FSB 1,2V, NB 1,25V-on is elbírja nálam...
(425FSB×9) -
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor
üzenetére
Az a fura hogy jóval kevesebb fesszel se hibázik a Prime 3,7ghz-en...csak egyszerűen újraindul a gép.
De a magok így a tesztek során talán 1x hibáztak.Csak ez az újraindulási hülyeség.
Mitől lehet a reset? A tápom 850W az tuti elég...
NB:1,55V,voltage ref x063,x067, PLL 1,6V, FSB term 1,5V.Jah...ezt elfelejtettem még.Sokszor úgy indul újra alacsonyabb fesszel hogy hibátlanul megy a Prime95 és ahogy megnyitom közbe a fórumot,vagy bármit...van hogy elég hogy megmozdítom az egeret közben és újraindul.

-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Utobbi nem megy kevesebbel?
Macka: nForce 680i, 780i, 790i
-
Beowulf_78
addikt
Egyenlőre eddig jutottam...
[1,176V 3200mhz]
[1,432V 3700mhz] -
Macka
veterán
Mondjatok nekem olyan Quad-tuninghoz való lapot, ami SLi-t tud.
-
DavideX
aktív tag
Hali!
gyorsan mondjatok már valami jó lapot Quazán alá!
a P35-DS3L-em cserélném le, Giga P35-DS4 és DQ6-on kívül van még vmi jó amit érdemes venni? -
Zájec
veterán
tegnap tovább ismerkedtem a Quadommal.. tudom nem nagy eredmény, mások nagyobb tuningot is csináltak már..
de nekem a kis fapados IP35-E lapban és a nonme 480w tápommal nem rossz..
jobb eredményekhez bizti erösiteni kell.. jobb táp ,komolyabb lap... -
KTompi
aktív tag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Igen, normális...
Nekem is 1.55V-on stabil, igaz 1,3125V-os VID-em van. A hőmérséklet magas... egyébként nem lenne gond az 1.55V. Próbáld 70°C alá vinni a procit (vagy csak a legmagasabb hőmérsékletű mag lépje túl, de csak 1-2 °C-vel max).
Próbáld ki a Xigmatek HDT-S1283 hűtőt... elég hatásos (sokkal hatásosabb, mint az Infinity)

-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Az normális hogy 8 óra Blendet kibírt a proci de fél órát sem small fft alatt
1,5375v fesszel volt ilyen (így néha fagyott is játék alatt (szabályosan telecsíkozta függőlegesen a moncsit , végig ) pedig azthittem stabil, és a vga a ludas de úgynézki nem így van) , most 1,55-nél úgy néz ki jó, de nem tudom adjak e neki ennyit hosszútávra..
1.-2. mag 80 fok 3.-4. 75fok +-1-2, ugyan biosból beállított érték a fesz de tartja rendesen
Pedig 1,275v VID-es proci
-
Zájec
veterán
válasz
Larry303
üzenetére
igen ,azok jók na meg a léghütöm is.. egyébként kellemesen csalódtam a melegedéssel kapcsolatban.. azthittem a kétmagos után igazi kazán lesz a quad...
de csak pislogtam milyen hüvös...
jó,mondjuk én nem a PH-n vettem , hanem az apróneten.. pár oráig volt fent
a hirdetés.. rögtön rácsaptam..véletlen szerencsém volt. nem panaszkodom
-
Acor
aktív tag
Sziasztok !
Elindítottam a Prime95-öt, most nem volt kék halál, mert az egyik ramot kivettem, viszont ezt csinálja, miért van ez ki tudja? köszi
http://kepfeltoltes.hu/view/080320/error_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Macka
veterán
válasz
csokisbugyi
üzenetére
Csak vicceltem...
Az FPO-ra meg passzolok, Westlake-nél nem láttad a listán? -
Beowulf_78
addikt
Végre összeraktam a gépet...
Azt hittem sosem leszek kész. Az újdonsült Quad-om VID-je 1,2375V. FPO: 734A950. Mivel most lettem kész az összeszereléssel, húzni még csak minimálisan húztam...most 3,2ghz-en megy 1,2V-al. Nekiállok egy ki s nyúzásnak, már alig vártam ezt a pillanatot.

-
Macka
veterán
válasz
csokisbugyi
üzenetére
Rosszat....
-
csokisbugyi
tag
sracok az L744A366 jot jelent szamomra , vagy rosszat ?

-
válasz
Larry303
üzenetére
A videt azért mondtam, mert gondolom, és ahogy olvasom az alacsonyabb vid-es prociknak kevesebb fesszel is jól mennek. Nekem elég magas 1,325-ös a videm. Nyilván nem akkora eltérés egy ilyen procinak az 1,5 volt, mint egy olyanak ahol 1,1V a vid.

persze, ezzel tisztába vagyok, de nem is kaartam 24/365-be így használni.
Megaztán nyáron már úgyse tudnám normálisan hűteni, még vizzel se! -
Mike 32
aktív tag
Valaki megtudná mondani hogy miért is jobb a Q9300as amikor csak 6mb a gyorsitó tára ?
2x6 helyett miért van letiltva a másik ? -
viktor82
őstag
Nekem a core temp 1,3feszt mutat, hogy lehet ez?
-
Zájec
veterán

az enyém is L734-es és nem valami alacsony a VID fesze...
mondjuk látom hogy nem A-s hanem B-s..
ez van, zsákbamacskán vettem a procit 35-ért, semmit nem tudtam róla...
De abból a szempontból szerencsém volt hogy nem B3-as...
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
1.55V-on 72°C max prime-al (a legmelegebb mag, a leghidegebb 67°C)... léghűtéssel, 1 ventivel. Szerintem ez korrekt és még nem is túl sok. Melegnek meleg, de nem túlságosan. Persze nekem magas VID-em van (1.325V).
-
válasz
Shkiz0
üzenetére
Ddirekt azért írtam oda, hogyha tudja mivel hűteni. De ok, ez lehet félre érthető...
De a másik részével nem értek egyet! Nekem 24/7-be közel két hétig (ennyi uptime-al is) 1,6Von ment 4050-et úgy hogy közben éjjel nappal BOINC-ot számolt 100% terhelés mellett.
Én inkább akkor hamár javíthatnám magam úgy írnám, hogy VID függő. mert annak a procinak amelyiknek magas a VID-je nyilván nem azt jelenti az 1,6V, mint pl egy olyannak aminek 1,1V! -
válasz
Pulsar
üzenetére
azért ilyeneket ne nagyon irogassunk már.
Vagy ha igen akkor tegyük oda hogy nagyon max egy rövid 10-15p teszt erejéig.
Másik dolog meg hogy ha már így dobálózunk a feszekkel akkor ne felejtsük már el odaírni hogy esetleg vizel van hűtve, mert ez kicsit félreérhető.
Az egyszerű juzer azt fogja hinni, hogy a gagyi gyári hűtővel minden gond nélkül adható ennyi.
Mellesleg kétlem hogy 1.5v-1.55v nál többet lehet adni még víz esetén is 24/7-re. -
válasz
Beowulf_78
üzenetére
és ahogy halottam a játékok is igen jól támogatják, illetve valamiért nagyon fekszenek nekik!
-
megasanyi
csendes tag
Na hát mesélem mizuvan!
Fentebb irtam,B3 as quadot kaptam G0 helyett! Nemvolt gond volt az embernek még G0 ki is cseréltük szépen! Szoval most a G0 ás repeszt itten és a teszt eredmények azt mutatják G0 B3 között 15-20 fok külömbség van és huzva is biztosan nyomja a G0!
Szoval minsenképpen G0 ha már qvadod van!
Most 3300MHz n vagyunk 40 C on!
Mennyi feszt adhatok max rá??? -
viktor82
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Szerintem egy Q-t ne hasonlisd egy kétmagos core-hoz!
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Az egy elég jó proci lehet. A 734-ek az egyik legjobbak és a VID is zsír!
-
Beowulf_78
addikt
Srácok!
Erről az FPO-ról tudtok valami biztatót mondani nekem? 734A950. 1,22 VID-je van asszem.

-
KrAt
veterán
Kicsit húztam még rajta léggel
(Asus Silent Knigth I )Ahol még lefutott a Pi 1.585V-al (több tesztet nemtudok, a táp kevés neki
)Max órajel valid 1.6V-al (sztem itt a RAM korlátoz le, de nem akartam több feszt adni
)Azért léggel, sztem nemrossz eredmény ez

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Automata kávégépek
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- World of Warships
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Konteó topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...

Infinity 3db Noiseblocker SX2-vel...ez gyengus lenne? Továbbá most cseréltem le a ház ventijeimet is 5db fordultaszámszabályzós Thermaltake X-blower-re ami 35m3/h-124m3/h tolják a levegőt.Ha ez nem elég jó akkor nem jó semmi.

hat akkor, ij