- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
taxi
aktív tag
Miért nem priviben baszogatjátok egymást?
-
taxi
aktív tag
-
taxi
aktív tag
A sok hitetlen
-
taxi
aktív tag
kiiakirááály?-Gigabyte
-
taxi
aktív tag
Ez már reális cpu pont?[6066]
-
taxi
aktív tag
Szerintem ebben a topikban biztos 60%felett van az arány,mármint giga lap.De mindenesetre érdekes statisztika lenne.(ha lenne)
-
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #14677 üzenetére
[link]Érdemes olvasgatni.
-
taxi
aktív tag
-
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #14364 üzenetére
P4-es tápcsati szénné van égve. Úgy néz ki megúsztam ennyivel. Pfhúúú!
-
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #14360 üzenetére
Na mindegy,ma már úgysem tudok semmit csinálni,holnap talán sikerül a végére járni.
Kössz a segitséget. -
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #14357 üzenetére
Chieftec GPS-500AB A
-
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #14352 üzenetére
Semmi égett szag.Egyébként egyszer már csinált hasonlót,beraktunk egy másik procit,azzal indult.utána visszaraktuk ezt,és jó lett.Táp az sötét ló,mert nemrég vettem itt a ph-n.Szarakodtak már a csatlakozók,de az elmúlt két hétben teljesen stabil volt a gép.Reggel megnézem másik procival,csakhát éjjel melózni kellett volna.Remélem nem szállt el
-
taxi
aktív tag
Hüha baj van!
Konvertálás közben újraindult a gépem(kétszer is)Arra gondoltam,hátha valamit elb..tam,tehát mindent visszaraktam alapra(egyébként 3,2-n használom hetek óta,hőfok 34-35 fok)ez nem használt.Ezek után mivel két vinyó van,és a másikon is van egy oprendszer,megpróbáltam onnan bootollni,de nem indul,nem is sipol.Procit kivettem,megtisztitottam,megmozgattam hátha,elemet ramokat is,de semmi.Van valami ötlet?Vagy megpusztult a procim? -
taxi
aktív tag
válasz
DEJVID #14330 üzenetére
El kell fogadnunk hogy qazán tuninghoz komoly hűtő kell.-Saját tapasztalatom:Zalman 9500-al én is kb.addíg jutottam mint te.Sikerült elpasszolnom,és rendeltem egy Theralright Ultra 120 extreme-t.[link]-Most 3600-on stabil[link].Gearnál most nem olyan vészesen drága,csak előtte mérd le a házad.
WIZARD: A magok közötti 6 fok különbség miatt gondoltam rá,de mióta láttam Beowulf_78 kolléga screenshotját(ott 7 fok a különbség ha jól emlékszem),elbizonytalanodtam.
-
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #14327 üzenetére
Megkérdezhetem hogy az aláírásod"Polished Q6600@3792mhz 24/7"igaz,vagy csak bartelezel subaruwrc kollégával?
-Csak mert készülök a polírra én is -
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #14225 üzenetére
Én is örültem a múltkor a 3600MHz-nek 1.408V-al.El is küldtem Westlake kollégának,hogy tegye fel a listájára.A Prime 5 percig ment([link])még a hőfok is normálisnak mondható.Nem rakta fel mert min.15 perc Prime kell.Sajnos egyszerűen nem tudom összehozni,mert 7-8pec után újraindul,pedíg még a 80fokot sem éri el.-Úgyhogy az az"új csúcs 24/7"lehet hogy egy kicsit korai kijelentés
-
taxi
aktív tag
válasz
csokisbugyi #14194 üzenetére
1.2875V.-74 fok fölé nem ment Prime alatt.Inkább a 6 fok különbség miatt ami a magok között van,gondoltam a polírra.Az enyém úgysem garis,itt kukáztam a ph-n.
-
taxi
aktív tag
Bocs a validation link nem mükszik(pedíg erre vagyok a leg büszkébb)-Íme:[link]
-
taxi
aktív tag
Na megcsináltam a teszteket az új hűtővel(TRU-120ext)1:validation
2:3DMark06
És a szomorú valóság:Prime 95
Még egy polírt talán megpróbálok,és utána VÍZ.
-
taxi
aktív tag
Hűha! Ez a TRU-120 Ex tényleg brutális.Zalmi 9500-hoz képest mínusz 20 fok.[link](csak nem merem felállítani a házat)
-
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13859 üzenetére
Nem jó.Nincs VID
-
taxi
aktív tag
Na megcsináltam az első tesztet.Mint említettem sikerült lecserélnem a procimat.(VID-1,325)egy másikra(1,2875).Az eredmény-10C'-Feszt vissza tudtam venni 1,431-ről 1,3975-re.Felfelé egyelőre nem nagyon tudok menni a hűtő miatt(Zalmi 9500),de jövő hétre ígérték a TRU-120Ext érkezését.Gondolom tovább javít majd a helyzeten.prime95
-
taxi
aktív tag
Laptopot a népnek
-
taxi
aktív tag
Nem bírom magamban tartani úgyhogy bocsi,de sikerült lecserélni az 1,325VID-es procimat egy VID 1,2875-reL726.Holnapra kiderül mi a különbség.
-
taxi
aktív tag
Biosban a "normal cpuVcore"megegyezik a VID-el?
-
taxi
aktív tag
Bocs az FPO-k lemaradtak #13466-nál.
L738A814
L745A196
L734B436
Nos ezekre lennék kíváncsi. -
taxi
aktív tag
válasz
old_artist #13467 üzenetére
Semmi gond,csak takarékoskodik.-Ha nem kell dolgoznia,visszafogja magát
Ha tuningolni akarsz esetleg,vagy ha zavar,akkor A BIOS-ban a cpu menübenC1E disable. -
taxi
aktív tag
Tud valaki segíteni?(Westlake-nál nem találtam ilyet)Ezek közül érdemes valamelyikre rápróbálkozni?-Le akarom cserélni az enyémet(L737B545)a magas 1,325VID miatt.
-
taxi
aktív tag
-
taxi
aktív tag
Hol tudnám az én kicsikémet becserélni egy jobbra(VID:1,325/L737B545)?Ötlet,tanács,esetleg?
-
taxi
aktív tag
Köszi.
Még egy kérdés:Leszedtem a hűtőt,hogy megnézzem az FPO-t(L737B545)Ebből mire lehet következtetni?Gyártási idő,vagy mi? -
taxi
aktív tag
Rendeltem egy Thermalright Ultra-120 Extreme hűtőt.Erre milyen ventit szoktak rakni?Ill.milyet érdemes?
-
taxi
aktív tag
Kipróbáltam vista alatt is,ott még rosszabb(509p.)Valami ötlet esetleg?-Mindenesetre most mindent visszaállítok defaultra,és kipróbálom úgy.
-3DMark06 meg hasít mint állat -
taxi
aktív tag
Erre mi lehet a magyarázat?Ez nagyon kevés nem?[link]
-
taxi
aktív tag
Bocs az off-ért de gyorsan kéne egy Thermalright Ultra-120 eXtreme.Hát hol máshol találhatnék ilyet?Ha esetleg hallott valaki ilyet.-Kössz.
-
taxi
aktív tag
Odaírta.(remélem csak erről van szó)Köszi mindenkinek.
-
taxi
aktív tag
Lecseréltem a tápomat Chieftec 400-ról 500W-osra.Biosban:1,431V,terhelés nélkül:1,392V,terhelve(prime):1,328V.-Ez így frankó?
Még egy kérdés.Mikor megvettem a procit,és próbálgattam,1,5Volttal 9x400-on simán lement a 3dmark 06.(prime nem)Most ugyanazokkal a beállításokkal,az istennek sem.Mi lehet az ok?(Ja a hűtésem egy szar zalmi 9500-as) -
taxi
aktív tag
Mi ez a nagy csend?Mindenki QX9650-et vett?
-
taxi
aktív tag
Hasonló a jelenség nálam is.(3,2 stabli,3,6 nem igazán)400-as Chieftec tápom van.Meddíg emelhetem a feszt biosban,hogy nehogy baj legyen?Hogy lehetne egyértelműen megállapítani,hogy a táp kevés?Húzzak le minden feleslegest esetleg?Bár megjegyzem nálam 3,6-n prime alatt 71 fokos volt a cpu.Már a vízen jár az eszem,közben lehet hogy csak nagyobb táp kell?
-
taxi
aktív tag
Hát úgy néz ki hűtőt kell cserélnem zalmi 9500 ennyit tud(?)kép
-Egy nagyon amatőr kérdést engedjetek meg.-Mi a különbség a 8x400 ill.a9x355-ös beállítás között?Az előbbinél 5;5;5;18,utóbbinál 5;6;6;20-on mennek a geilek. -
taxi
aktív tag
Kis segítség kéne.Ezzel a beállítássalkép stabil(prime95:30perc),de ha fsb-t emelem 8x412 még működik,de prime újraindul.-Merre próbálkozzak tovább?Ram:2x2GB Geil Black dragon.Táp
hieftec400W.Lehet hogy kevés?
-
taxi
aktív tag
Ezt nem értem.Orthos miért ennyit ír cpu speed-hez?[link]-És még egy kérdés
iosban 1,325-re állítom a feszültséget,everest,és a cpuz 1,295-nek látja.Valami nem gömbölyű,mert 3200MHz-n fél órát sem megy a prime95.(hőfok prime alatt 59;59;52;52.)Olyan érzésem van mintha 60foknál kapcsolna le.
-
taxi
aktív tag
Hogy kell ezt a polírozást csinálni?Asztalra a polírpapír,és sika-mika?Pontosan mi kell hozzá?-A Zalman CNPS9500-rólhallottatok valamit?Nagyon szar?
-
taxi
aktív tag
Tegnap lettem boldog tulajdonosa egy GO Q6600-nak,3 év AMD-s kalandozás után.2500hsz-nél tartok,már csak pár ezret kell elolvasnom,de már nem bírom tovább.Legalább 3000-re fel szeretném húzni,de az első próba kudarcba fulladt.Zalmi 9700-al,és a Giga P35-DS3 easytune progijával próbálkoztam,de 9x333-nál lefagyott.Most mennék a biosba,de nem tudom mit kell kikapcsolni,vagy be.Nem foglalta még össze valaki egy hsz-ben?Mert eddíg nem találtam.Csak egy kis help please!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest