Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike 32
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nem arról van szó hogy jobb-e vagy sem. Már elmondtuk egy páran hogy miért mennek jobban a játékok 2 magon. Ha neked játékra kell akkor vegyél e8xxx ast és kész.
Nem kell minden oldalra beírni hogy MIÉRT lassú a Q66 x játék alatt.
Elméletileg a Quadokat nem is otthoni gépekbe szánták (csak oda is jutott az ára végett
)
Énis most vettem Procit és még ki sem probáltam mert a VGA még hiányzik, de eszembe se jutott hogy e 8xxx as vegyek. Igy Q6600 lett belöle Dobozos gyári még a VID-et sem tudom mert én bontottam ki .Az FPO-ja L739A601 remélem tuning barát lesz
-
Calibos
addikt
Akkor marad a HyperTX, többre nincs lóvé. Tuning úgysem lesz. Köszi mindenkinek a segítséget
-
Acor
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Igen RC auto és nem is gagyi fajtából
najjó az más fórum ... 
-
Macka
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Minek SLI?? Vegyél inkább 9800 GX2-t.
-
Calibos
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Biztos No tuning, melóra lesz!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Larry303
üzenetére
Lehet meg kellene néznem az UT3-mat Quaddal? Mert még nem néztem meg...viszont az egyik kedvenc játékom.
Persze...az én VGA-mat is kihajtja, csak bosszant a 10-15% fps csökkenés.A szám.tech. minden 5-10% ugrás a sebességben kurva sokba kerül, gondolom ezt te is tudod.Ezért zavar a -10-15% csökkenés azonos értékű hardvereknél. 
-
Calibos
addikt
Most westlake melegebb éghajlatra fog elküldeni de felteszem a kérdést mert egy barátom megkért hogy tudakoljam meg,- az ő Intel Core 2 Quad Q6600 procijára ellegendő e a CM HyperTX hűtő?
Nincs még össze szerelve...Tényleg tanácstalan vagyok
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi
üzenetére
GX2 sosem kellene.Nem azért mert Ati fan vagyok, csak mert egyszerű lerántás.Mindenhol kihozták hogy 30% jobb mint az X2. Érdekesség képpen viszont itt a fórumon letesztelte egy fórumtag...X2,GX2,8800 Ultra-t. Mit mondjak..a játékok hol egyiken hol a másikon mentek jobban kb. 50-50%-ban. Ahol az Ati volt jobb nagy volt a különbség és fordítva is.Jó ha max. 10% a nyers különbség közöttük.Persze +40k-ért.
Ennyit a VGA-król, meg a különböző tesztoldalak hiteles méréseiről.
Lost Planet szvsz. nagyon bénára sikeredett.Abszolút nem jött be, nem is játszottam végig, tehát az nem mérvadó.Viszont az új játékok nagy kérdés merre fognak mozdulni.Mondom, lehet hogy maradni fog a Quad, mert lassan 2 hete vívódok.
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Erre nem mernék fogadni...
A Far Cry 2 motor újnak számít, szerintem profitálni fog a 4 magból... de mindenképpen jól fog jönni neki a magonként +2MB cache... szóval Q6600 után az igazi előrelépés a Q9450,9550,9650 és a többiek... ha játékban is nagy teljesítményt akarsz, akkor még az X2-t is cseréld le egy GX2-re a proci mellett
(mellesleg nézd meg a Lost planetet: a Quad nagyon megdobja az FPS számot lásd: itt... ha ilyen game-ket írnak a jövőben látszódik, mire lehet számítani
) -
Larry303
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
mármost vannak olyan játékok amik szépen elvannak mind a 4 maggal...nézd csak meg az ue3 as játékokat, vagy dirtöt...amikor meg esetleg más alkalmazás is megy a játék alatt akkor is jól jön...arról nem is beszélve, hogy aki nem akar félévent évente procit cserélni, annak még mindig igen jó alternativa a quad...és nagyon kevesen vesznek ám x2 -t mellé, a középkategóriás vgakat meg még alapon is kihajtja normális beállítások mellett...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi
üzenetére
Lehet a Far Cry 2-nél sokat fog számítani a wolfi 15% többletteljesítménye.Aztán az is lehet hogy optimalizálva lesz 4 magra, és szárnyalni fog a quaddal...tényleg nem tudom.Még mindig vívódok, közel a jövő hét közepe amikor is visszacserélem, és közel sem biztos hogy sikerül jó FPO-s E8400-et 8500-öt találnom.

-
Beowulf_78
addikt
válasz
Mike 32
üzenetére
Mi értelme a szintetikus teszteknek? Tojok rá hogy az Everest azt mondja hogy a quad-om a 8 magos Xeon-t is gyalázza.Nekem a használati érték számít.Mert attól nem lesz gyorsabb a gépem ha döngetem a mellem milyen bika a quad szintetikus tesztekben.
Nem mondtam hogy szarok a quadok de tény hogy mást vártam 2 magos után.
Jó proci ez, bár én tényleg nem vettem észre office alatt hogy a betük lenyomásánál használja e a 4 magot.
Lehet ha gyorsan gépelek 1 mag egy betü. 
Azért beszélek így mert meg tudnám szokni, de azért mindenképp teljesítménybeli visszalépés egy 4,25ghz wolfiról visszatérni egy 3,73ghz quadra.Főleg ha nem nagyon konvertálsz.Ha te is így tettél volna valószínű egyezne a véleményünk.
-
Mike 32
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Szerintem meg ha Prociról beszélünk akkor meg ne játékokkal teszteld öket hanem olyan Progival amelyik azt méri !!!
Már hányadik hozzá szólásod hogy szarok a Quadok mert a e8xxx sokkal gyorsabb játékban .Az ATI meg gyorsabb DVD kodolásban mint a e8xxx 4.4G -án , pedig az VGA

-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Próbáld ki... látványosan gyorsabb az O2K7, ha 4 magon fut. Egyébként meg minek neked, hogy olyan gyorsan menjen? most is inkább VGA limit van mindenfele... persze, ha 640x480-ban nézed akkor lehet különbség.
-
taxi
aktív tag
Nem bírom magamban tartani úgyhogy bocsi,de sikerült lecserélni az 1,325VID-es procimat egy VID 1,2875-reL726.Holnapra kiderül mi a különbség.

-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi
üzenetére
Kétlem hogy a Office-ban látható lenne a 4 mag és a 2 mag közötti különbség.
Az más kérdés hogy a cégvezetőknek szimpibb valamiért a 4 mag és azt veszik...de ilyen a világon nincs hogy a munkahelyen 500 géphasználó elégedettebb az office-t használva....mihez képest? Persze, a P4 celeronokhoz képest igen, elégedettebbek lehetnek ha éppen azokat cserélték le.De itt most tök másról folyik az eszmecsere nem arról hogy mennyire rossz vagy jó a Q6600.
Hanem hogy viszonyul a 2 magosok teljesítményéhez.Nem kell ide wolf se, elég lett volna egy E6850-et odaállítani mellé 4ghz-en...
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Biztos vagy benne, hogy nem lesz az Intelnek jó üzlet? amikor a bevételek nagy része nem a "magán" emberektől jön, hanem cégektől, nagy megrendelésekből...?
Ismerek olyan céget, ahol minden gépben Q6600 dobog, pedig csak könyvelnek/auditálnak rajta és szöveget szerkesztenek... de 500 gép dolgozik 1 helyen így. Ok: az Office 2K7 jobban megy rajta, gyorsabban készülnek el a jelentések, gördülékenyebb a munka és a dolgozók elégedettebbek...Megsúgom mitől gyorsabb: nagyobb a gyorsítótár, talán észrevetted... ugyanis a Q6600-nál 2 magonként 4MB van, és ha egy játék csak 1-2 magot használ, akkor sem éri el a 8MB-nyi teljes gyorsítótárat, mint ahogy a Yorkfieldnél sem a 12-t...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi
üzenetére
Ez oké...de akkor a wolfira miért reagáltak ilyen jól a játékok? Kb. minden játék megtáltosodott. Nem akarom leszűkteni játékokra, de ezt írtam is.Nem értem miért emeled ki.
Egyértelmű hogy az a jó proci ami mindenhol jól teljesít.Nem csak azoknál akik videót konvertálnak, és 3d-ben dolgoznak, hanem azoknál is akik a hétköznapokban használják a gépüket.Mert evidens hogy a konvertálgatós réteg jóval kevesebb mint a desktop-hétköznapi felhasználók.Tehát ahhoz hogy igazán nagy üzlet legyen a 4 magos, mindenképp több irányban kellene szorgalmazni a 4 magos kihasználtságot...mert ha csak a videó vágók,grafikusok fogják venni akkor az az Intel-nek nem lesz túl jó biznisz. 
-
törölt tag
válasz
KTompi
üzenetére
Hali!
Annyi kiegészítést tennék, - nem azért mert védeni akarom a játékírókat, - hogy pl. a CAD rendszernél a sebességet igazából csak egy-két rutin igényli, ráadásul olyanok amelyeket többé-kevésbé könnyű részadatokra, feladatokra bontani, így az ilyen szoftvereket könnyebb többszálusítani. A játékoknál ahol meg van egy agyba-főbe optimalizált, rendkívül összetett programkód nehéz legyűrni egy új programkóddal, mégha az többszálú is. Azt is előbb agyba-főbe optimalizálni kell...
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nem kell feltétlenül játékokban gondolkodni... a 4 magosakat elsősorban nem játékra dobták piacra, és akár egy Office 2K7 is megtáltosodik tőle, a különböző CAD, 3D rendszerek meg egyenesen imádják (fotó, videó felhasználásról ne is beszéljünk)... szóval fát ugyan nem vágnak maguk alatt
A játékok meg mindig is lassan reagáltak az új technológiákra... a mai napig pl. elég kis számú játék van, ami ténylegesen igényli a DX10-et, pedig az sem most jelent meg a videókártyákon... -
törölt tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ez nem lehet ok. 2 éve van Q6600 és ezalatt sok játékot tudtak volna megoldani 4 magra mégse tették. Senki se várja elé tőlük hogy a régieket átprogramozzák...de az újakat kutya kötelességük lenne 4 magra optimalizálni, de valamiért nem teszik...
Mi számít újnak meg réginek? Az új játékok fejlesztése úgy zajlik hogy készítenek egy dizájnt, ami a külcsíny. Majd fogják a régi programkódokat és abból egy itt-ott csiszolgatással elkészül az új, és ahhoz hogy multithread-es legyen a játék, mindenképp meg kell oldalni a programkódok átírását és ez nem csak "csiszolgatás", hanem izzadtságos munka. Erre a költséges munkára meg nem igazán áhítozik egyik szoftverstúdió sem. Tehát mégis csak ok.
szerk.: Esetleg ha elárulnád a trükköt hogy azzal hogy valamit újnak nevezek, hogy lehet ezt a munkát megspórolni, annak én is örülnék.

-
KTompi
aktív tag
válasz
csokisbugyi
üzenetére
Az EX a jobb, az energiagazdálkodás miatt, mint már írták korábban

-
Beowulf_78
addikt
válasz
üzenetére
Ez nem lehet ok.
2 éve van Q6600 és ezalatt sok játékot tudtak volna megoldani 4 magra mégse tették.
Senki se várja elé tőlük hogy a régieket átprogramozzák...de az újakat kutya kötelességük lenne 4 magra optimalizálni, de valamiért nem teszik.Úgy érzem a 4 magos proci kicsit meghaladta a korát...a Yorkfield meg pláne.Olvastam Q9650 kontra E8500 tesztet és a 2 magos alíg mérhetően volt lemaradva az esetek 95%-ban.
Maguk alatt vágják a fát ezzel hogy nem optimalizálják a játékokat és igazából semmit se 4 magra, senki se hülye, a leendő vásárlók elolvassák a teszteket és az mondják...hmmmm, wolfi kell nekem.Igazából a 4ghz-re húzott QX9650 yorki teljesítményétől sem estem hanyatt pedig az 170k...egy 4,2ghz-re húzott E8400 ott van vele pariban, 4,4ghz-en meg meg is zabálja reggelire az esetek 95%-ban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csokisbugyi
üzenetére
Minimálisan. Fejletebb energiatakarékos funkciók vannak benne, illetve ha jól tudom méri pl a proci fogyasztását. Link
mod: hehe PH! kedvence lettem.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn
üzenetére
Akkor sztem is X38 DQ6 a lapod.
-
KTompi
aktív tag
válasz
lamavok
üzenetére
Kicsit bővebben? mert az idle hőfok semmit nem jelent... addig lehet húzni, ameddig engedi magát a stabilitási teszteken, de hogy ez pontosan milyen értéket jelent... A Gigabyte meg min. 30 féle különböző alaplapot gyárt jelenleg is, szóval ez magában még semmit nem mond.
-
lamavok
csendes tag
Hello!
Szerintetek ha alapon 35-40 fokon megy a procim alaphűtővel meddig lehetne húzni? Gigabyte alaplapom van.A másik kérdésem az lenne menyi fesz kell neki mega ramokat h igazitsam?
Elöre is thx -
KTompi
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én a GA-EX38-DQ6-ot ajánlanám első körben... stabil, megbízható, igaz nekem a síma van, de az EX csak a DES opciótól több, ami tiltható akár BIOS-ból.
-
Zin
őstag
Q6600-ot konnyu 3,4-re felrakni?
Bios-ba kell csak alitgatni a cuccot? -
killerjohn
addikt
Na jó... felejtsük el az SLI-t. Nem írnak túl jókat a Striker-ről

Akkor valami olyan ami szereti a Quad-ot, stabil és okos, ügyes, szép, és max 45.000-be kerül. És nincs vele gond, meg driver probléma Vista-val, meg egyebek...
Életemben először szeretnék végre egy stabil, gondtalan gépet. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn
üzenetére
Tud az többet is szerintem... A hivatalos ajánlás egy dolog a tuning meg egy másik.
mod: Erre gonoltál? 450-es FSB elég karcsú, de 8-9-es szorzóval már egész baráti lenne.
Csak győzd hűteni... -
killerjohn
addikt
egyikben sincs: aqua,users,bluefish
én mindig ezekben vásárolok... tudtok mást? ahol sok minden van és relatív olcsó ?viszont találtam ilyet: http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=48922&
(ASUS Striker Extreme OEM). elsőre jónak tűnik, csak az a baj, hogy DDR-800 a max amit tud -.- -
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn
üzenetére
Akkor pl Gigabyte nForce 790i SLI-DQ6.
-
KTompi
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Sajna SLI-s alaplapból nincs tolongás... vagy olyan volt, ami nem tuningbarát, vagy olyan ami nem stabil... talán szét kéne nézni az újabb verzióknál, amik nVidia 790i-vel vannak szerelve... (esetleg 790i Ultra-val, ha DDR3-at akarsz)
-
törölt tag
De tényleg könyörgöm, miért nem lehet normálisan a játékokat (is) optimalizálni 4 magra???
De lehet, csak nehéz feladat. Érezhető sebességnövekményt csak a teljes játékmotor újragondolássával (mégis mit és hogyan lehet lebontani feladatokra) és újraírásával lehet elérni. Ez egy több éven keresztül fejlesztett játékmotor esetén akár éveket is jelenthet.
-
Qru
MODERÁTOR
Thermalright High-Riser HR-01 PLUS vagy Xigmatek HDT-S1283? 800forint a különbség utóbbi javára. Ventim van, Xigmatek-re is a meglévő menne.
-
killerjohn
addikt
hello!
az előző hsz-emre nem volt sok válasz, úgyhogy megkérdem még1x

milyen jó, stabil, fasza, SLI-s alaplapot tudtok ajánlani a p5k-ws helyett ? plz help!

-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
RC auto
...A motorod meg pfff.... kedvenc motorom

-
Acor
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nekem egy henger 1.5LE 1.4kg és 2.8 alatt van 100-on

-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
R1?
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Az nagyon durva. Mid van???
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Én gyakorlatilag csak játszok, Cod4-gyel. Persze közel nem tornásztatja a 4 magot. Anno a PPU létjogosultságánál jött elő, hogy olyan feladatokat végez, mely a CPU dolga.
De tényleg könyörgöm, miért nem lehet normálisan a játékokat (is) optimalizálni 4 magra??? Ha a fizikai számításokból mégegyszer annyit végezne a 4 mag, mint a kettő, a jóval gyengébb VGA-kkal is simán futna minden.
De ez fölösleges elmélkedés.
Nyilván a játékok terén is kifizetődőbb lenne, ha 4.2Ghz-n tolt E8400-et hajtanék, de nekem mindig álmom volt a Quad-Core. Végülis az autómban is négyhengeres motor dolgozik.
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Na, nálam az ideje nagy részében rendesen dolgozik a Quad... játszani nem sok játékkal játszok (bár megtehetném), viszont a képfeldolgozás (RAW konverzió, stb), videófeldolgozás megdolgoztatja a gépem, és ezek mennek a bekapcsolva töltött idő nagy részében
szóval nekem a Wolf visszalépés lenne, nem is kicsi, marad majd a Yorkfield. A maradék prociidő meg elég a netezéshez, nem fogja a gépet a RAID tömb sem, sőt a háttérben a víruskergető sem 
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Lassan talán eljutunk oda, hogy nemcsak VGA-ra, hanem CPU-ra is elkezdenek majd optimalizálni. De ez szerintem halott vágy. Pedig elég sok fizikai számítást rá lehetne sózni a CPU-ra.
-
m4rc!
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Teljes egyetértek, ezért hagytam el ezt a topicot, és vagyok immár boldog E8200 tulaj

-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi
üzenetére
Ezzel meg is válaszoltad a probléma gyökerét.
Elég lenne a quad és a 3,7ghz ha kihasználnák a 4 magot a játékok.De optimalizálatlanság miatt ez felejtő ugye.Ezért is van hogy erősebb a játékok alatt egy 4,2ghz járó 2 magos mint egy 3,7ghz-en járó 4 magos.Mert ha ki lenne használva a 4 mag akkor nem lenne kérdés hogy a Q6600 jóval jobban teljesítene.Így viszont olyan mintha összehasonlítanánk egy 2 magos 3,7ghz és egy 2 magos 4,2 ghz procit.És ott is van a 15% különbség amit mértem játékok alatt.Persze nem csak játékokból áll a világ, de a progik 90% ez a helyzet ami elég szomorúságos.
Jövő héten megnézek majd egy E8400-et, aztán ha kaki lesz megnézek egy E8500-öt is.De a mostani FPO-k elég trágyák, és full a szerencsén múlik milyet fogsz ki.Veszteni valóm megint csak nem lenne mert 4ghz-en is jobban megy a wolf (sajnos) jelenleg mint a 3,6-3,7ghz-es quad.Ezért felesleges a Yorkfield is.Nem is kell nekem.Odébb van az még mire a Quad előnye meg fog mutatkozni a progik 90%-ban..majd akkor veszek. -
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Annyira nem erős a 3870x2, legfeljebb, ha kapásból 2-t veszel...
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ne mondd már,hogy egy 3.6Ghz-s Quad nem hajt ki egy X2-t,mert ez badarság.Vagy mutass egy tesztet,ami az állításod igazolja. A 8800 gt-m egy 3.4Ghz-s C2d simán kihajtotta.
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
De minek neked ennél erősebb CPU?? 3.6 Ghz fölött úgyis minden game VGA limites,nem???
-
Beowulf_78
addikt
Győzködöm magam, ha esetleg megtartom....hogy jó ez a quad!

-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
170ért jó hogy megy... sose adnék ki annyit rá,ha jól megy ha nem.nem éri a pénzét. csak a fekete logoért fizessek vagy 50k pluszt?

-
Beowulf_78
addikt
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
adjad csak kölcsön nekem,majd én meghajtom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Beowulf_78
addikt
A végén még rajtam marad a tuningos quadom, és kénytelen leszek beszerezni egy jobb vízhűtést.
Az új FPO-s E8400-ek szarabbul mennek egyenlőre mint a 746,748...
Most írta egy srác hogy 3,9ghz 1,3V-vel...pfff.Szép kilátások. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Hibás i9-14900K
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(mellesleg nézd meg a Lost planetet: a Quad nagyon megdobja az FPS számot lásd:
Senki se várja elé tőlük hogy a régieket átprogramozzák...de az újakat kutya kötelességük lenne 4 magra optimalizálni, de valamiért nem teszik.Úgy érzem a 4 magos proci kicsit meghaladta a korát...a Yorkfield meg pláne.Olvastam Q9650 kontra E8500 tesztet és a 2 magos alíg mérhetően volt lemaradva az esetek 95%-ban.