Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
donsergiooo
üzenetére
Ugye hogy ugye??
-
keIdor
titán
válasz
donsergiooo
üzenetére
Régebbit nem találtál?

-
Zájec
veterán
válasz
donsergiooo
üzenetére
de használja... dobj egy képet és megnézzük mi a baj...
melyik verzios Primot használod?(#14697) donsergiooo : jah, az nem valam friss....
irány a "gugli" , ott megtalálod... -
Macka
veterán
válasz
donsergiooo
üzenetére
Prime miért ne lenne jó???
-
Zájec
veterán
válasz
donsergiooo
üzenetére
a kedvenc játékoddal... ha azon megy szépen,nemhibázik, akkor jó lehet a beállitásod...
-
donsergiooo
senior tag
Melyikkel érdemes tesztelni? 2DB Orthos sem kezeli le a 4magot! Prime95 nem valmi jó! Everest eddig ami jól leterhelte.... ötletek?
-
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
ez tényleg igy értékelhetetlen..
ráadásul még ez a RealTemp sem az igazi... még megközelitöleg sem hiteles egy
olyan hömérséklet figyelö progi amit már kezdetben kalibrálni kell......
azt iratod ki vele ami szimpatikus... ha melegnek akarom mutatni akkor felkalibrálom
ha meg hidegebbnek akkor meg lekalibrálom... jó játék... el lehet lenni vele...de legalább van egy szép fényes procid is hütöd.... ami nem baj..
-
donsergiooo
senior tag
-
donsergiooo
senior tag
[L:http://donsergiooo.extra.hu/fileok/report.htm]
EVEREST TESZT! P5B és Q6600 páros
[/L]
-
donsergiooo
senior tag
MA reggel jött meg a cpum!
Cpuval való eddigi tapasztalataim:
jó, jó, és alacsonyabb hőfokon megy mint az E4300

Tesztek hamarosan!
-
taxi
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
[link]Érdemes olvasgatni.
-
Macka
veterán
Most már tényleg jó lenne pontot tenni a polír-vita végére. Amint legkõzelebb megyek Pestre, megcsináltatom WRC-vel a polírt. Aztán majd meglássuk.... A.múgy sem garos már a négyhengeres.
-
proci985
MODERÁTOR
ok, mert néztem a listát, és valakinél 51 fok volt a max légen. ezen pedig elgondolkodtam, h milyen hűtője lehetett... ill milyen ventijei/mennyin mentek (tippre vagy egy 2ventis -réz- Ninja, vagy egy hasonló Thermalright lehetett, brutális légszállítású ventikkel). esetleg az enyéménél kevésébé melegedő quadja van, de arányaiban kb 10fok különbség, az erős, még ha halkságra is van hegyezve a hűtésem

-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Én 1-2 óra között futtatom, ha kibírja, akkor valós alkalmazásokban kicsi az esélye hogy összefossa magát.
A 10p elég kevéske...asszem a 10k vagy a 12k teszt a legkeményebb, de 10p alatt nem végez a 8k teszttel sem. 
Westlake: Felkerülhetnék én is erre a bizonyos listára? Feltételek? Eredményeket hová kell linkelni?
-
slett27
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Csak 10 perc Prime, nem sok, de most ennyire volt időm. Majd tesztelek többet is.
-
slett27
addikt
Visszacseréltem a lapom Gigabyte DS3-ra és láss csodát ugyanúgy megy a proci (kicsit alacsonyabb fesszel 1,55V BIOS helyett 1,535V-al, NAGYOBB DROOP!!
) és hűvösebb is kb 10C-al. Én ezt nem értem, pedig csak 6 fázis a 8 helyett. Semmi PLL, semmi Load Line Calibration... -
westlake
félisten
van nalam egy 2008-as, 7. heti q66.. kivancsi vagyok milyen
ennyire uj q66-ot meg nem is lattam.. -
Beowulf_78
addikt
válasz
westlake
üzenetére
Oké, és hiszek neked, de akkor az esetemben ez a dolog mivel magyarázható? Mert load 80 fokos volt a maghő polír nélkül, polír után pedig load 69-70. Az tuti hogy polír előtt nem ment kevesebbel...amikor megvettem a procit és dobtam fel prime stabil eredményeket ez is köztük volt.
-
westlake
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
en kotom az ebet a karohoz.. szerintem tuning szempontjabol nincs jelentosege.. (marmint 50-60-70 fokos tartomanyban).. termeszetesen ez csak az en velemenyem es lehet, hogy semmi koze a realseghez

-
Beowulf_78
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Úgy látom másokat sem nagyon tucc megyőzni a polírmániáddal... Kopp, kopp.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De kérdeztem már, miért vagy ennyire gyerekes? (Ha igen, akkor bocs...)
-
Soak
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Hallottam már én is ezekről a határokról ... én probálgattam vizzel és akárhogy néztem az esetenként 10 , de van hogy 20 fok különbésg is sok század voltot vagy mhz-t jelentett
szerk : Amugy meg azért mondtam a hőméréskletet mert állitása szerint semmi nem változott, polir miatt meg csak a hőmérsékelt volt a változó ergo...

-
westlake
félisten
namost a vicces az, hogy a nagy tobbseg szerint (hozzaertok), a prociknal kb. 4-5 homerseklethatar van.. ugy ertve, hogy pl. teljesen mindegy, hogy a proci 50 fokon megy-e, vagy 60 fokon (tuning szempontjabol).. nem tudom a hatarokat, de ugy remlik, hogy 2 hatar mar negativban van..
nem tudom, hogy wulf-nal hany fokot javult polir utan a dolog, de szerintem az nem a polirnak koszonheto..
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
A polir a hőmérséklet csökkenéssel függhet össze ... mármint ,hogy azért stabilabb a proci kisebb feszen
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Nem is kell hogy tudományosság legyen benne, nekem és annak aki hisz nekem,(hogy nem állítottam át más feszt) úgy gondolom elég bizonyság ez is...a célom az volt hogy bizonyítsam az én állításom sem légből kapott.Nem kell fölényeskedni, nem kell nagyképűen véleményt nyilvánítani, nem kell lekezelőnek lenni és akkor ezek a számodra "kellemetlen" szituk nincsenek, amikor bebizonyosodik már nem először hogy nincs igazad.
Kissebb arccal is lehet közölni hogy másképp gondolod, és akkor nincs egy esetleges "koppanás" a vita végén. -
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Sajnálom, de ebben továbbra sincs semmi tudományosság. Ez így teljesen értékelhetetlen.
Szerk: Csak arra jó, hogy egyrészt magadat megnyugtasd, hogy mennyire fasza csávó vagy.
Másrészt meg felbosszantsd magad "azon a bizonyos két magas lovon üldögélőn", s elöbb-utóbb megint idecsalogass egy Modit... -
Beowulf_78
addikt
Polír előtti max. stabil eredmény az az ennél kevesebb fesszel újraindulás volt, de ezt a képet korábban már linkeltem :
[bios 1,475V cpu-z load 1,464V]Polírozás utáni állapot :
[bios 1,45V cpu-z load 1,440V]
[bios 1,4325V cpu-z load 1,424V]Fontos megjegyeznem, hogy a PLL,FSB TERM, és egyéb beállításokhoz nem nyúltam, az OP rendszer is azonos (XP SP2), hardver változás nem volt. Paszta minősége se változott MX-2-öt használtam polír előtt és után is.Az biztos hogy a polírnak köszönhető a javulás, de hogy fizikailag ez mivel magyarázható ahhoz nem értek.Az biztos hogy a polír előtti eredményeket is kiteszteltem alaposan, a mostaniak pedig önmagukért beszélnek.
Ennyit erről hogy nincs köze a polírnak a minimum fesz/max mhz eredményhez.
ui: ez az utsó mondat annak a bizonyos 2 embernek szólt akik a magas lóró nem tudnak lehuppanni.
-
ashot
tag
szasztok,
Ha orthos alatt stabil 87 fok a proci az sok ?
-
ashot
tag
válasz
slett27
üzenetére
Hello,
Nekem a Q6600on egy Scythe Andy Samurai Master van. Tehat a VID: 1,225V.
Felnyomtam siman 3,6ghz re de itt orthos alatt 90 fok kornyekere megy fel a proci, IDLE pedig 64fok korul van, pedig stabilan megy 1,368Von.
Ez a CPU polirozas mibol all? Es esetleg tudtok ajanlani fesz beallitasokat 3,4Ghz re, vagy esetle 3,2ghz re?
A gephaz egy aerocool extreme engine t3 , ami tunkolja rendesen levegovel a gepet.A segitseget elore is koszonom!
-
westlake
félisten
arcsokkenes.. (bocs, ha mar volt
) -
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
no comment... (ahogy te szoktad írni oly szagszerűen...) -
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Nem kezdek semmit, és nem lettem leállítva.Valamit félreolvastál.
Szakmailag fogom indokolni, de csak azért mert hülyének lettem nézve.Ennyi.
Semmi flame, semmi személyeskedés...csak a bizonyság.És akkor utána mindenki elgondolkodhat a lekezelő, fölényes stílusáról, ráadásul úgy hogy még igaza sincsen.

-
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Már megint kezded? Úgy tudom le lettél állítva moderátorilag...

-
Beowulf_78
addikt
(#14491) Zájec, (#14504) AirBooms
Erre fogok reagálni mert le lettem hülyézve hogy a polírtól nem megy jobban a proci azonos feszen.
Már megcáfoltam, de próbálok még lejjebb menni a feszben..hamarosan dobom az eredményeket. -
Hippo
aktív tag
Q6600-hoz jó lenne ez a proci tuningoláskor is? Mondjuk tudná tuniongnál max 40fokon tartani a hűfokot?
Scythe NINJA PLUS rev. B
-
WiZARD
veterán
írtam nekik kiváncsiságból (nem mintha ennyiért meg akarnám venni), hogy milyen körülmények között megy ennyit ez a proci.
erre visszaírt, hogy az üzleti titok és nem árulja el, és ha elég jó overclocker vagyok akkor biztos ki tudom hozni belőle.

szánalmas, ennyi erővel kb minden procit lehetne így árulni, 5.3 ghz-t szerintem kellő mennyiségű nitroval és feszültséggel bármelyik yorkfield fog menni. (bár lehet hogy tévedek)
-
DEJVID
őstag
tuggya vki hogy hűtés nélkül mennyi idő alatt hal meg egy quad?

-
DEJVID
őstag
én is tesztelgetek majd ha megjön z új ház jó szellőzéssel. a mostaniban elviselem 3,2 ghzen

-
proci985
MODERÁTOR
olyan kérdésem lenne, hogy az normális, ha két mag a cpuban rendszeresen melegebb, mint a másik kettő (az első kettő és a második kettő kb 1-1 fokokat térnek el, terhelés alatt már láttam 13 fokos különbséget is).
ha az everest hőmérségletjelzője a CPUnál kevesebbet jelez, mint az egyes magoknál, az normális?
elnézést a kezdő kérdésekért, de ezt a dolgot nem nagyon értem.
-
$hadow
csendes tag
Hát ennyi a max amit ki tudtam hozni a prociból.
3400 -
Beowulf_78
addikt
válasz
Imperator999
üzenetére
A 8 magost az Everest-ben én is verem pedig ez csak egy Q6600..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
KTTech: Köszönöm, erre voltam kiváncsi.

-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Csak alapvető részei a CPU tápellátó áramkörének... nélkülük nincs vCore fesz többek közt
A PWM-ek végén levő FET-eken négyszögjelet a tekercsek és a kondik alakítják át megfelelően simított feszültséggé a CPU / egyéb részegységek felé (tekercs nélkül fűrészfog-jel lenne a kondenzátor kimenetén). A tekercs-tekercs közt igen nagy eltérések lehetnek, a kialakítástól, vasmagtól függően. -
AirBooms
addikt
válasz
Imperator999
üzenetére
Grat a jó kis procihoz!
Úgy tűnik, neked is sikerült egy frankó példányhoz jutnod! 
-
Larry303
addikt
válasz
Imperator999
üzenetére
ez alaklmazásfüggő...azzal mérd amivel használni akarod!
esetleg másodpercenként elvégzett lebegőpontos számítások alapján tudod még rangsorolni őket... -
Macka
veterán
válasz
Imperator999
üzenetére
SuperPi, winrar bench...
-
Imperator999
aktív tag
Sziasztok!
Milyen progival lehet mérni a proci erősségét (tudását)?
Összehasonlítási alapot szeretnék a többi procihoz képest.
Jelenleg van egy QX6850 G0 procim, Asus P5K Deluxe lapom, 2x1GB A-DATA EE 1066 memoriám.3Dmark05 lefutott stabilan, illetve az everest sebességteszten verem mindenhol a 8magos xeon-t

Beálliítások:
3,733Ghz (9x415) 1,4V
Dual DDR2 1105 , CL 4-4-4-12 2T 2,55V -
válasz
Beowulf_78
üzenetére
eleve hiszen jobb tekercsek vannak rajta
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
igen az tényleg kimaradt, de szerintem akkor is csak érzéki csalódásod lehet

Ezért -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hurkaleves
üzenetére
okés, köszi a tippet. orthos ment két és háromnegyed órán át, tényleg csak két magot tesztelt, de közben egy 3dmark2006 is lefutot, biztos ami biztos alapon.
prime éppen fut kb 10 perce, de nekem nagyon nem úgy néz ki, hogy 100%on menne a cucc. a 27%os terhelés reális... hm lehet négyet kéne indítani.
szerk: valamiért nem akar többet elindítani
p5knál mi a baj a tápellátással a 0.1Vs dropon kívül?
-
slett27
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
P5K Pro minyimum !

-
Hurkaleves
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Kvad procinál az orthos az mehet a levesbe, mivel csak 2 magra jó. Tesztelj Prime95-tel.
És itt egy kép, arra, hogy dropot csökkents, ha megfirkálod cerkával annak a bekeretezett SMD-nek a tetejét, akkor nem lesz ekkora.Bár úgy hallottam P5K nem a legjobb választás amúgy kvad alá a proci tápellátása miatt..
-
proci985
MODERÁTOR
éppen két órája megy az orthos a q6600 G0ámon. 9x333on megy, és CPU-Z szerint 1.208Vt kap (kicsit durvábban droppolt a P5K, mint vártam, 1.300át állítottam be neki). ez szerintetek mennyire reális? ill még mennyit hagyjam rajta, hogy nyugodtan alhassak mellette?
-
$hadow
csendes tag
Hali!
Mi lehet a gond akkor ha a rendszer néha lefagyogat magától? De annyira hogy az egeret sem tudom mozgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(egyebkent sem linkelgetunk hulyektol "cikkeket")

A 10p elég kevéske...asszem a 10k vagy a 12k teszt a legkeményebb, de 10p alatt nem végez a 8k teszttel sem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)