Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VinoRosso
üzenetére
Ha viszont van egy olyan trend, hogy mindenki leírja ide mit megy a procija FPO+VID szerint, akkor ha valaki beírja a bal felső sarok keresőbe a sajátját, egy idő után elég sokat ki fog dobni, és meg lehet tudni, hogy az idehaza forgalomban lévő procik esélyei milyenek.
Pont erről beszéltem hogy ez így nagyon jól hangzik, és jó ötlet is, csak eddig azt tapasztaltam hogy 10ből max 4 ember ha visszajön eredményekkel akkor az már nagyon jó.
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
VinoRosso
üzenetére
közben meg gondolkotam ezen is. Véginéztem egy csomó külföldi fórumot, és ott vagy van egy ilyen topic is külön erre, vagy az első hszbe össze vannak gyűjtve ezek az infok. Én mondjuk vállalnám is nyáron, amikor lesz időm, hogy összegyűjtök egy csomo fpo-t videt meg tuning eredményt, csak nem tudom hogyan lehetne, ill hova lenne érdemes ezt kitenni a phra( talán logout? ) Közbe találtam itt egy elég jó német topicot.
-
VinoRosso
veterán
igen. Van egy nagyon jó hűtőszerelő ismerősöm, aki meg tudná nekem azt oldani, hogy csak egy blokkot kéne vennem a procira, és fagyállóval meg sörcsapos kompival 30kból össze tudna nekem dobni egy olyan vízhűtést, amivel -8 fokig lehetne hűteni a vizet. Az egyetlen gondom ezzel az, hogy nem tudom leszigetelni a blokk és a proci közti területet semmivel, illetve nem lehet taláni olyan blokkot, ami csak a proihoz ér hozzá. .Esetleg pottal meg lehetne oldani a dolgot, de azzal is csak 20-30 perec, mert utána már a többi környező alkatrészekre is kicsapódik a pára. így meg nem éri meg vesződni vele.
-
VinoRosso
veterán
Prime min. 7es priorításon fut? Mert akkor Te egy atomnagyon jó procit fogtál ki(!!!), amit vétek azzal a freezer 7 proval hűteni és nem szénné tuningolni
! Az ultrára azt hittem hogy a TRUE120. Kár hogy nem győri vagy már vinném is át azt a hűtőt meg a lapomat
Azzal talán meglehetne a 3,9-4Ghz prime stabilan Leírnád a procid VID-jét meg FPO-ját illetve hogy mennyi megy max fsb-ben? -
Laraxior
titán
így van...így történik nálam is az este
megspékelve,ill. kiegészítve egy 183m3/h szerverventivel,ami a proci köré fog irányulni,hogy lehűtse a melegedő dolgokat.
Mivel a ramom félig halott ezért az is kap egy 12es Big Typhoon ventit. 4G alatt nem óhajtok megállni,nem kell prime stabil,sőőt,nem is érdekel,de a 3dmark fusson le,és akkor go az első hely G80 GTS kategóriában
csak ne lenne aggályom a táp miatt 
-
Laraxior
titán
Ma quad tuning lesz
fagyasztóban 4,5kg jég.
Este megnézem mit megy a kicsike,ha a tápom is úgy akarja.410es Chieftec,sok esélyt nem látok rá hogy 1.6V-on bírni fogja a quadot. 
-
VinoRosso
veterán
válasz
KTTech
üzenetére
próbáld ki azt hogy load default settings után is ezt csinálja e. Azért mert ha ott is előfordul a probléma, akkor ez HW gond biztos, és nem BIOS beállítás miatt van így. Persze attól, ha itt a probléma nem fordul elő, még lehet károsodott HW is, de az elző módszerrel a hibás BIOS beállítás kiszűrhető.
-
VinoRosso
veterán
p5k-e. Sima p5k-ban én nem nagyon tuningolnám a quadot, max 1,3-1,4Vig. Az volt a jó abban a prociban, hogy nem kellett neki sok fesz az emeléshez, egy egy feszemeléssel 3,7ig akár 6-7Mhz-et is lehetett tolni az fsb-n. 3,3-at ment 1,296V-tal és 3,6-ot 1,46V-tal vitte, 3,7 ,1,48V. 3,7en azonban már nagyon meleg volt. Először a TRUE-t polírozam le, ez is hozott rajta, olyan 3,75ig lehetett még tolni neki, hogy 80°C alatt maradjon, aztán a CPU-t is letoltam, akkor már 80°C alatt volt 3,8-onis, de kevés volt az akkori tápom, 3,8on mindig lekapcsolt a gép, mert elfogyott a jucie. Aztán tápot cseréltem, de így se ment 3,8Ghz-en stabilan small fft alatt, lefagyott a gép mindig 5-10 perc után, hiába emeltem még feszt. Blend alatt 3,85ön is stabil volt 1,52V valós fesszel. Aztán nem volt már időm tuningolni tavasszal, mert egy csomó dolgom volt, meg lettek új quadjaim, vga-im, amiket ki kellett próbálni, tesztelni, és azok miatt nem jutott rá idő. Végül elvitték, igy nem maradt már időm játszani vele, pedig hosszú idő után jöttek ki értelmes BIOS-ok a lapomhoz is, amikkel egész jól meg lehet húzni a quadokat, és a szokásos 1,52V feletti elakadások helyett most már tudom tornászni feljebb a feszt, ha a hőfokok engedik. Jó lett volna kitesztelni rendesen, met benne volt a pakliba a 3,8-3,85 is léggel.
-
Pecc
őstag
...hogy necsak a hűvös G0-ról essen szó...

Itt egy 24/7 állás a jó öreg lassan egy éves béhármamtól
SL9UM L721A633 -
VinoRosso
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
►1. Azért szerintem nyomj egy ctrl+f-et, és figyeld meg, hogy az xs-es q6600 topicban oldalanként hányszor fordul elő az FPO és a VID karakterlánc. Az ugyanez a topic pepitába, csak egy kicsit ismertebb.
►2. Nem valószínű, hogy pontosan arról az FPO-ról fog valaki info-t találni, ami neki van. Ha viszont van egy olyan trend, hogy mindenki leírja ide mit megy a procija FPO+VID szerint, akkor ha valaki beírja a bal felső sarok keresőbe a sajátját, egy idő után elég sokat ki fog dobni, és meg lehet tudni, hogy az idehaza forgalomban lévő procik esélyei milyenek. Ezek fontos dolgok, mert a világ olyan amilyenné tesszük, mert azok a trendek amelyek érvényesülni tudnak másokkal szemben, egy idő után mintává válnak. Ezért érdemes megfontolni hogy Te milyet szeretnél, és persze azt is figyelembe kell venni, hogy másoknak mi a jó. Ez a topic is olyan lesz, amilyenné a fórumozók teszik. Ha releváns információkat írnak bele, akkor informatív lesz, másképpen nem.
►3.Ha a VID és az FPO off-nak számít egy procival kapcsolatban, akkor nem tudom, hogy mi nem off. Mert ilyenalapon a topic 80%át offba lehetne rakni, mert azok sokkal kevésbé informatív hozzászólásokból állnak.
-
student
őstag
olvastam hogy lesz a nehalembe olyan proci ami egyben maga a gpu is. ez teljesen ki tudja váltani a videkártyát a gépből? milyen teljesítményt hoz , mint egy átlagos videokártya vagy nincs valakinek infoja erről? ennek horribilis ára lesz?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso
üzenetére
Azaz, VID: 1,2875V.
Még nem sokat foglalkoztam a tuninggal. 1,4V 3,3GHz-re belőttem (9x370) egyből és kész. De majd finomhangolom ha lesz rá időm. Megtudnád mondani mik voltak a pontos beállítások (fesz, szorzó, fsb)? Lehet neki esnék kicsit finomhangolni. Jah, és P5K-ban hajtottad? -
KTTech
veterán
Ha nem állítanék +0,3-at, el sem indulna CL4-ben
(a szabvány 1.8V lenne). de próbáltam már +0,35-el is (elvileg itt van az OVP határa a memóriának).
Volt előtte egy Geil 2x1GB kit, szintén CL4, 8800-as, azzal is ez volt a probléma. Érdekes, mert annó a Kingston DDR667-esekkel nem volt gondom (igaz azok 2.1V-on mentek 800-at, CL5-ben, ráadásul még nem is voltak válogatva)... -
válasz
DeadMeat
üzenetére
Ahelyett,hogy az esetleges tudasod megosztanad bunkoskodsz.
Nem bunkóskodok, csak már el lett mondva 100x hogy nem attól fog jól vagy rosszul menni egy proci hogy mi az FPO száma. Ha megnézed az esetek többségében mindig az a válasz volt hogy ki kell tesztelni, mert látatlanba nem lehet mondani semmit sem.
Mellesleg mint mondtam nem egyesével kellene kérdezgetni, hogy ez meg ez az fpo milyen, hanem inkább kitesztelni helyette, és eredményekkel visszajönni, beírni, és akkor akik késöbb jönnek talán épp megtalálják amit keresnek. Illetve azon akadok ki, hogy sok ember nem tudja felfogni hogy már megbeszéltük, hogy hiába irod te be hogy a mittudom én pl. a procidnak mondjuk L728A234 a száma és 3800-at megy max, lehet egy ugyanilyen fpo-s proci nem megy csak 3500-öt, de lehet megy 4000-et is.
Ha meg valaki fpo vadász akkor neten talál bőven FPO-t ITT, és ITT meg még kissmillió helyen.
Te meg ha mindent magadra veszel nagyon sajnálom... -
KTTech
veterán
Tudom, itt félig off, de hátha valakinek van ötlete...:
Van valami ami egyre jobban idegesít...: CPU prime stabil 3600-on, 1.475V-on. Memória 800MHz-en van, gyári beállítások szerint (4-4-4-12, 2.1V). 9x400MHz az órajel. A memória szorzója 2.0D, BIOS a legfrissebb F9a (de ez volt a problémám az előzőekkel is).
Indításkor néha (bizonytalan mikor, általában ha "hideg" indítás van) nem hajlandó elindulni a gép, felismeri, hogy a CPU 3600-on van, majd kezdené leszámolni a memóriát, és a kiírása közben megáll: Memory tes (itt fagy le), majd kikapcsol, alaphelyzetbe áll. Ha visszaállítom az értékeket, akkor általában (nagyon ritka, ha nem) a következő bootnál gond nélkül elindul... mi lehet a gond? Persze, ha elindult, ismét teljesen stabil... -
Macka
veterán
Én meg nem tudom a saját FPO-m sem. Most mit tegyek???

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Shkiz0
üzenetére
Ujfent alacsonyan van a lec igy reggelrol?Kicsit emelhetnel rajta,unalmas...
Ha naponta 20x irom be az fpo-m akkor annyiszor fogom beirni,nem te fogod megmondani hogy szabad-e vagy sem.
Egy velemenyt kertem egy fpo-rol,(nem,nem a procimrol azt tudom milyen) hogy a nalam a temaban jaratosabbak tudnak-e valami okosat mondani ra.Ahelyett,hogy az esetleges tudasod megosztanad bunkoskodsz.Hat gratulalok.. es igen hasznaltama keresot. -
válasz
Pubszon
üzenetére
Hát azért ha van használ olyan progit ami kihasználja az sse4-et akkor 25% kb a Q9450 javára.
#everybody
Meg látom megint apad kezdőődik szindróma van.
Ezt a kaknuub-olást fejezzük már be ha kérhetem.
Az utolsó pár hsz már megint arról szó hogy egyessével kérditek hogy xy fpo-s quadotok milyennek számít. Esküszöm agyfaszt kapok már hogy naponta 2-3x megkérdi valaki, annak ellenére hogy már 100x ki lett tárgyalva hogy hiába mondod meg az FPO-t meg a VID-et az még nem jelent semmit. Meg amúgy is két azonos FPO között is lehetnek különbségek.
Szóval a késöbbiekben ne kérdezgessük már meg állandóan, "hogy az enyém mijennek számííít" hanem inkább mindeki tesztelje ki mit tud, mert csak akkor derűl ki úgyis hogy mit tud, és nem attól függ hogy milyen FPO-t, és VID-et kapott a procija gyárilag. -
VinoRosso
veterán
válasz
Benhill
üzenetére
hát erről nem sokat találtam, viszont erről a hétről inkább a B jelű procik mennek jobban, azok viszont elég jók. Az a baj a géppel, hogy túl sok a mozgásában a zaj, nem percíz, és szerintem el lehetne vele rontani a kupakot, már ha durvább szemcsemérettel csiszolsz. Ha csak valami rongyal fényesítesz akkor végülis lehet, de azzal nem nyersz semmi időt, mert ha már jó a kupak egy 3k-s vp-al kb 5-10 perc, mire lenyomod.
-
Benhill
senior tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Nekem L740A991 ez milyen?

Más: valakinek van tapasztala a gépi polírról? subaruwrc fórumtársunk csak a kéziről van...
ez a gép hasonló a flexhez csak rongykorong van a végén. fater ezzel polírozta ki a kawasakiját, mint a tükör. az érdekelne hogy a procihőmérékletre lenne a polír valamilyen hatással? -
Ottoka
őstag
Van a bios-ban ez a hpet funkció, ez mit csinál? Maradjon bekapcsolva?
-
Laraxior
titán
találtam egy ilyen gyönyörűséget. [link]
Nem tudtok valami olyan FPOról ami biztosan megy nagyon? L7xxAxxx kb.ennyit tudok,de kicsit közelebbi kellene

-
-
Ottoka
őstag
Egy q9450 és a mostani procim q6400 között ugyanolyan sebességgel kb mennyi a különbség?
-
O$zkł
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
és azzal kb hogy fog menni tuningban?
én Xigmatek hdt s-1283-re gondoltam amit te ajánlottál az jobb vagy rosszab?(azt a hűtőt nem nagyon ismerem) -
O$zkł
aktív tag
Sziasztok
ezennel csatlakoztam hozzátok
ma beszereztem egy quadot és az lenne a kérdésem, hogy milyen léghűtést ajánlotok hozzá?(max 10e)
egyenlőre intel hűtővel menyek és 333-mas fsb-t viszi stabilan 1.216volton -
sNORh
addikt
nah királyság
Megjött a proci és Nagyon jólmegy a AC Freezer 7 Pro-val is.
alapfeszen, 3Ghz-en idle 35fok, terhelve 65max
tovább még nemnéztem mosttettem bele ez az első beállítás. -
Macka
veterán
Most van egy 1.23 voltos VID-ű is. Délután tudok majd FPO-t is.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Benhill
üzenetére
azt lehetőleg semmivel nem kéne. Ha a zsíros kezeddel összetapiztad, akkor esetleg nagyon óvatosan valami lágy papírzsepivel, ami 96%os alkoholba picit bemártva, olyannal áttörölni, ahol látod fény felé fordítva hogy kencés. Gyószertári minőségű szesz, nem denaturált lószar!
-
Benhill
senior tag
Tiszteltem!
Egy ilyen procinak mivel érdemes megtisztítani azt a felét ami érintkezik az alaplappal.
Még szerencsére amikor megvettem szemügyre vettem a kezemmel is, és csak utána olvasgattam hogy nem kéne, és hátha ez is közrejátszik a tuningban.
Jah még egy kérdés: a magok meg a cpu hőmérsékelete csak attól függ hogy mennyi feszt kap?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- MIUI / HyperOS topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

márhogy akkor nem töltötte be? vagy azóta nem tölti be?

Azert szigetelik le korbe a kompit is.
! Az ultrára azt hittem hogy a TRUE120. Kár hogy nem győri vagy már vinném is át azt a hűtőt meg a lapomat 
csak ne lenne aggályom a táp miatt