- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14999 üzenetére
Te nem szarral gurigázol...
))))
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #14980 üzenetére
Ez nem biztos ,hogy a chipset érdeme, szerintem inkább maga a lap tud ennyivel többet ... elvégre R.O.G ...
-
Pubszon
veterán
válasz
Beowulf_78 #14996 üzenetére
P35-től nem rossz hogy 9x-es szorzóval 4Ghz-felett tudna menni.
Az X38 meg eggyértelmű hogy jobb. -
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78 #14992 üzenetére
jaaa..jó..nekem csak két magos volt...
-
Pubszon
veterán
válasz
A P5K Premiumba mennyit ment?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Hurkaleves #14991 üzenetére
az orthos nálam is eltartott 2 percig, mire rájöttem.... előszőr azt hittem, hulla 2 mag. 100-100-0-0%.... azután meg 5, majd megint nulla.....
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #14989 üzenetére
Orthos 2 magra van...próbáltam 2db orthos-t futtatni a quaddal úgy hogy 2 magnak adok affinitást az egyikre a másik kettőnek pedig a másikra.Nem igazán akart menni.
pisztoly: Elvileg tudna tesztelni, azzal a módszerrel ahogy írtam, el is indult csak a 2-es tesztnél anomáliák sokasága jelentkezett...
szab.tam: A lényeg az érthetőség!
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Laraxior #14989 üzenetére
És ezt pont a quad topicban kérdezed...
Az Orthos mióta stresszel 4 magot?next: hát igen, elvileg. Ez olyan mint az, h elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyanaz, gyakorlatilag mégsem. Különben én is gondoltam hasonlóra, ahogy te próbáltad, csak nekem nincs quadom
de akkor ezek szerint nem is működik..
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #14986 üzenetére
a magok száma azért kemény volt....
-
Laraxior
titán
azon gondolkodom miért jobb a prime mint az orhos..mikor a teszt az ugyanaz..small FFTs... hmm?
-
Ati007
őstag
válasz
nem rossz proci
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #14984 üzenetére
bocs, de valamit magamban összekutyultam. a cpu teszteléséhez a prime 95-ben a small fft-s-t szoktátok futtatni? és a number of tourure test threads to run-hoz mennyit adtok meg?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szép...
-
keIdor
titán
válasz
Szép!
Úgy látom az 1.-es mag nagyon le van maradva megint.
-
Beowulf_78
addikt
[3824mhz]
Tovább nem fogom kínozni...ez is szép az X38-tól hogy többet megy a Quad mint a P5K Premium-ban...Zájec: Jó kis film volt a Beowulf, főleg felirattal..a hangok parádésak!
Amikor megérkezik és elkiáltja magát a nép előtt "I'm Beowulf"...nagyon komolyságos.
-
_Lord_B_
tag
Milyen alaplapot/chipsetet érdemes rakni a procik alá, probálok utána járni, de annyi féle van és nehéz megtalálni a rendes infot,
Ha tuningolni is szeretnék (és szeretnék) melyik lapot/chipsetet ajánlanátok, egy q6600ashoz? -
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78 #14941 üzenetére
"Nem vesztek észre ezen a képen semmi furcsát?"
dehogynem, valami szakálas fazon van rajta... ö kicsoda? csak nem a fater?
vagy te lennél ennyire öreg? -
szab.tam
nagyúr
tudom, hogy ez nem apro topic, de ha valaki upgrade-elni akar egy qx6850-re, akkor jóárasítotam, (ma el akarom, és fogom adni...):
-
Macka
veterán
Na, megy az én CPU-m is, ha akar....
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14962 üzenetére
Akkor ezt benéztem. Csöppet reggel van...
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14960 üzenetére
Minek ennyi???
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #14953 üzenetére
Jó sok memória van a gépben
-
Beowulf_78
addikt
Ez van.
Semmi sem tökéletes.A nagyobbik gondom az az volt, hogy gondoltam "átkqúrom" a lapot, kikapcsolom a Load Line Calibration-t és megcsinálom a Vdrop cerkás módot, és így olyan lesz mintha a Load Line be lenne kapcsolva.A gond csak annyi volt hogy nem működött valamiért a "cerka mód".Olyan feketére satíroztam azt a kis smd-t hogy 1kg grafit volt rajta mégsem csökkent a drop.Aztán biztos ami biztos inkább letöröltem.
-
_Lord_B_
tag
válasz
KTTech #14951 üzenetére
Köszönöm
féltem, hogy 1066 as memokba kell beruháznomköszi, nem tudtam pontosan, hogy az intelnél, ezt hogy számoljam
Amugy megérné megvenni a 9300as intelt vagy a 9450 est, vagy egyenlöre nincs értelme és a q660 as is elég?
mindegy egyenlöre szabadulnom kell a 6000+ostol -
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14953 üzenetére
Vazz! Mekkorát droppol ez a lap?
-
Beowulf_78
addikt
Köszönöm mindenkinek az építő hsz-eket, és segítséget!
Itt az új Prime stabil eredményem: [3,8ghz@1,456v]
Szerintetek meddig mehetek az Idle feszben 24/7-be?
Mert most 1,51v és az droppol 1,456v-re...de ha mehetek még feljebb idle-ben akkor megnézem feljebb is.Elvileg szvsz. nem gáz 1,53v-ig, mert úgyis ahogy terhelést kap droppolni fog.Vélemények?
"Nem a PWM volt a gond, hanem az új CPU védelem... Azt írják, ha lentebb vették egy picit a feszkót, akkor magához tért a proci, azonos frekin"
Ez oké, de nálam ennek hire pora, mivel nem Yorkfield hanem Kentsfield csinálja.
Tehát ez az elmélet hibás lehet, mert az enyémben tuti nincs benne ez a technologia ami a Yorkfield-ben.
Ati007 válasza megnyugtatott, mivel a most linkelt képen is nagyjából utolérték egymást.
WiZARD: Nem feltétlen a lemaradás volt a gond, és persze nem is a szemét láda..Az volt a problémám hogy a 8K-s teszt teszt 8-ig ment csak az egyik magnál majd váltott a 10k-s tesztre.A többi 3 magnál viszont a 8k teszt a 14 tesztig futott...
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #14944 üzenetére
Nem a PWM volt a gond, hanem az új CPU védelem... Azt írják, ha lentebb vették egy picit a feszkót, akkor magához tért a proci, azonos frekin.
-
_Lord_B_
tag
Sziasztok!
tervezem, hogy a AMD6000+ osomat lecserélem egy q6600 asra. nem kétlem, hogy megéri mivel leginkább Multi (Giga)tasztok, és játszani kevesebbet játszom.
A kérdésem az lenne, hogy valóban megéri-e lecserélni és hogy a jelenlegi 800as memoriáim elegek lesznek -e a procinak.
nem tudom, hogy a 800as memokkal meddig tudnám tuningolni a procit,
ehhez merre találok valami leirást?
a 3000mhz-t elérném a 800as memokkal? -
slett27
addikt
válasz
Nekem igen, a Lomtár ->>> Szemét Láda.
-
Ati007
őstag
válasz
nálam is volt ilyen a konfigommal de utóléri majd
-
keIdor
titán
válasz
Megy a Prime-od? Ha nem ez kövezzetek meg, de nem esik le
-
Beowulf_78
addikt
-
Pietrosz
addikt
válasz
Itt írnak hasonló esetről: [link]
-
Beowulf_78
addikt
Nem vesztek észre ezen a képen semmi furcsát?
[ismét egy x-akta] -
WiZARD
addikt
válasz
Beowulf_78 #14938 üzenetére
úgy 1.36 @ 3.8 ghz, hogy nem teszteltem ki, hogy mennyi a max ezzel a fesszel. beállítottam kereken 3.8-at, kiteszteltem mi a legkisebb fesz, amivel 24 óra prime95 lemegy, és ennyi. hogy adott fesszel megy-e esetleg pár mhz-vel többet azt nemtudom.
mellesleg 3.2 ghz-n használom 1,136 V fesszel. 24/7 megy, minek fogyasszon többet. ha valamire nagyon kell a kakaó, akkor meg reboot és 3.8 :p
-
WiZARD
addikt
válasz
Beowulf_78 #14934 üzenetére
nekem is volt olyan dobozos G0 quadom (1,432 V 440*8 volt a max amin stabil volt. nagyobb fesszel nem nagyon próbáltam, 24/7 használat volt a lényeg)., ami szarabbul ment mint az előtte lévő szintén dobozos B3 quadom :p
a mostani az egész jó. ez is dobozos G0, meg egy kis mák
-
keIdor
titán
Én sokkal több olyan procit láttam, mint amilyet írtam... tehát kb. 1,45V 3600MHz az átlag. Persze mind más, de van egy átlag. Azt vagy szerencsés lesz a vásárló, vagy szerencsétlen és beszop egy B3-szerűt... szerencse kérdése, de az átlag az, amit írtam, tehát nagyjából arra kell számítani. 3600MHz tuti elérhető a többi szerencse kérdése és hűtésé.
-
VinoRosso
veterán
1,3VID-es proci TR120X-el.
-
taxi
aktív tag
Ez már reális cpu pont?[6066]
-
PPSH
őstag
hi.Q6700 alapfeszen mit menne egy Gigabyte GA-EP35 DS3P lapban?10*333 meglenne?vagy esetleg mekkora fesz kell a 10*400-hoz?
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14913 üzenetére
Én minden pénzem a Feleségbe "ölöm". Utána autó, aztán a gépdoboz.
-
Beowulf_78
addikt
Nem olyan sok ez, bár most nem jött jól mert a motorra is nem keveset kell költenem tavasszal... arról nem is beszélve ha nem xarik be a P5K Premium 1 hete, akkor még mindig az lenne az ST ramokkal.Ha neked is bexarik 1 alkatrész te is pótolod nem?
Giga X48-DQ6 qurva drága volt, és ráadásul tuningba gyenge is, válogatott a memórik között, a Talentekkel pl. nem is adott képet.Ezen a lapon igen izmosat buktam, bár a 2db ESATA kivezetést megtartottam magamnak ami azért nem kevés pénz ha külön akarod megvenni (az egyik eladó).Tehát az anyagi bukást kompenzálta az hogy hiányosan adtam el a Giga lapot, de aki beszámította annak nem volt fontos, nekem meg "életet mentett".
Ha pedig eladom az egyik ESATA kivezetést, akkor az még tovább fogja csökkenteni a kiadást.A kis pénzt is meg kell becsülni
, főleg úgy hogy 8-10 éve nem melózom sehol, és nincs túl sok pénzem.
-
Zájec
veterán
léghütövel hütöm : TuniqTower120
az eddigi max 3dmarkos eredmény peddig ennyi::CPU-score 5996 pötyi(#14863) fiATHaLON :: nemtudom mennyire megy föl a 3Dmark teszt alatt...
ha melege van 80foknál akkor ugyis jelez,, sipol...
a terheletlen hömérséklet meg látható a felsö képen..egy pár mérési erdmény Everest és superPI 3870mhz... ezen az órajelen már nem tudtam Mark tesztet lefuttatni...
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #14908 üzenetére
szeretnék ennyi pénzt elszorni gépre mint amennyit te megengedhetsz magadnak...
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #14908 üzenetére
Kaka a ASUS..
Viccet félretéve: passzolok.
-
Beowulf_78
addikt
Alaplapot, és memóriát váltottam (Maximus Formula+2x2gb G.Skill), és az X-akta a követlkező:
Prime95-öt elindítom, 3 mag rendesen megy, viszont a 4. mag az 1 tesztnél nem megy tovább, viszont nem is pirosodik ki, tehát nem hibázik.Van hogy a 2-es tesztre is átvált, de van mikor nem.A többi meg megy rendesen mintha mi se történt volna...feladatkezelőben megnéztem, az öszes mag 100% megy.Ha a Load Line Calibration-t kikapcsolom akkor érdekes módon megy mind a 4 mag rendesen a megszokott módon Prime alatt.A gond csak az, hogy bios 1,56V-t kell adnom így a procinak hogy droppal tudja a 3,7ghz-et, és nem akarom feleslegesen fűteni terheletlenül mert a CPU-Z-ben idle 1,51v, terhelve 1,47v.
Tehát Load Line Calibration bekapcsolva kell hogy maradjon.A másik X-akta hogy 2x1 ST1000 ramokkal a 4.mag, míg a 2x2gb G.Skill-el a 3. mag csinálja ezt hogy nem lép tovább.Prime alatt egyébként stabil, tehát a stabilitással nincs gondom.Ha visszaveszem az FSB-t akkor is ezt csinálja, tehát nem a túlhúzással lehet a gond, hanem egyértelműen a Load Line Calibration-nel.
Memóriák is szépen mennek...Everest 4.50 memo olv: 9883, ír: 8576, másol: 9480, késleltetés: 51,1ns. Mindezt 5-5-5-15 1130mhz sikerült produkálnia ami igen szép eredmény.
Valakinek esetleg van ötlete mi lehet ez? -
Brae
őstag
Srácok, ez nem a cset.hu
, mondjuk engem nem zavartok, de a modik lehet máshogy vélekednek
-
Brae
őstag
válasz
KTTech #14888 üzenetére
OK, kösz, sejtettem. Mindenestre visszaveszem 7x430-ra a kicsikét a fogyasztás miatt (1.168-al bírja), így a ramok is jobban meglesznek hajtva. Egyébként 8x400-on 185W-ot eszik a gép Rosetta@home alatt. Holnap majd mérek egyet 7x430-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest