Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Tim82 #97909 üzenetére

Én mSATA-ból sem látok hűdenagy választékot. Samsung 850-860, Crucial MX-ek, meg még egy-két modell, aztán kifújt. Az M.2 2242-nél valóban jobb a helyzet, azt csak néhány Transcend meg noname kínai modellel kapod meg, aztán annyi, választhatsz, mint a szocializmusban, hogy az egy termékből azt az egyed veszed meg, vagy ugyanazt az egyet. De épp néztük az SSD-s topikban, hogy valaki microSATA-s SSD-t keresett régi laptopba, azokból is milyen korlátozott a választék és milyen méregdrágák. De a PATA SSD-ket is elég lehúzó áron adják, érdemes inkább SATA SSD-t tenni a helyére PATA-SATA adapterrel. A mai PATA SSD-k amúgy is SATA-k, csak fel van rájuk szerelve az átalakító, eleve azzal összeintegrálva érkeznek. Így meg régi csatolókon maradni ma nem valami kifizetődő.

A következő gépnél nekem egyik szempont lesz, hogy rendesen támogassa a 2280-as méretű M.2 NVMe SSD-ket PCIe 3.0 x4-es sávszéllel. De szempont lesz az is, amit már írtam, hogy a GPU be tudjon segíteni a x265-ös meg 4K-s dekódolásba, meg legyen rendes Vulkan support, ami most Linuxon egyre fontosabb lesz a DXVK miatt.

Új hozzászólás Aktív témák