Új hozzászólás Aktív témák

• chab7

addikt

Időközben átköltözködtem az R52-ről a T500-ra :DD Nagyon tetszik a masina. Kicsit még szokni kell a kicsit hangosabb és nagyon picit mozgósabb billentyűzetet, és még nagyon szokni kell a sokkal világosabb és sokkal részletgazdagabb kijelzőfelbontást.
    Nekem már ez a felbontás is igen nagy, lehet egy FHD már kényelmetlen is lenne. Bár közelről (20-30cm) látni azért persze ezen is hogy pixelekből áll a kép, de így is olyan a felbontás, hogy néhol olyan aprók a betűk, hogy alig látom.
    Már a jól megszokott xubuntu rendszerem van rajta és a betűk beállításánál 96-os dpi-ről felvettem 120-ra + böngészőben is 150%-os nagyítást tettem alapértelmezettre - így már nem kell "vaksiznom" :U
    Amúgy meg visszaülve az R52 elé sem az igazi már, mert azon meg ordít a pixelrács fél méterről is :D
    Ami még ilyen rövid használat után feltűnt, hogy halk, brutálisan halk a gép. Lehet már az R52 volt kicsit hangosabb mint fénykorában, de a T500-as nagyon nagyon halk. Ez tetszik az egész gépben a legjobban. :C
    Viszont melegedni jobban melegszik. Azaz ha pontos akarok lenni akkor nem is jobban hanem hamarabb. Mert kb az R52-t sem érdemes csupasz lábbal (rövidgatyás viseletben) ölbe venni, mert egy kiadós használat mellett már süti a lábam. Na ezzel a T500 is így van, de lehet kicsit hamarabb el is éri ugyanazt az üzemi melegséget.
    De gyorsan hozzá kell tennem, hogy ez a melegség még bőven, nem az a konzum kategóriás, még lehet hogy meg is pörköl szint, hanem csak annyi, hogy nem kellemesen hűs anyagot érzek, hanem egy kis hőt, ami majd télen lehet jól is jön :)) Aztán gondolom szerepet játszik az erősebb belső is, végtére is két mag és használat közben nem 1,8-ra hanem 2,4-re ugrál fel a proci.
    Na egyelőre ennyi, használgatom még mert szoknunk kell még egymást ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés