- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Irány a 32 bit - játékprogramok 1994-1995-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
papsZa
tag
Hello,
Tegnap délután vettem egy renew HPQ 8710p-t. Nagyon kíváncsian vártam, mégis milyen lesz az új masina, az első notebook-om. Tesztelgettem a masinát és gondoltam megosztom a véleményem veletek hátha hasznotokra válik a dolog.
Először is el kell mondjam, hogy külön köszönet jár a boltosoknak a segítőkészségükért és a hozzáállásukért. Spanyol billentyűzet helyett angolt kaptam, kicserélték plusz költség nélkül és a Vista helyett XP-t is sikerült kunyiznom
Elég masszív a szerkezet, fém házas masina 17-es kijelzővel. Jó nehéz, de mivel desktop helyett vettem ezért nem igazán cipelem, így ez nem zavaró. Néhány paraméter:
2.2Ghz Centrino dual core-os, 4MB cache-el
3GB ram (bővítettem)
160-as 5400rpm-es hdd, valami HP protection-nnel
Quadro NVS 320M vga
lightsribe-os dual layeres dvd
Valami HD audio
Van USB2, firewire, bluetooth, WLAN, GigabitLAN, modem, audio csatlakozók, PCMCIA, secure card slot, vga kimenet stb.Jól felszerelt gép.
Kezdem a kijelzővel:
- tényleg tükröződés mentesnek tűnik, mivel nem volt egyszer sem semmiféle tükröződés rajta, ami ugyan egy picit furcsa is nekem, mert a bevonat miatt (gondolom én) nem olyan élénkeke a színek, mint a CRT-n. Nem kell rosszra gondolni, de a crt színvilágától kissé elmarad.
- nekem nagyon-nagyon tetszik a nagy méretű kijelző, mert jól elfér a desktopon minden, az 1440x900-as felbontáson pedig pont jól olvashatók a betűk, nem tűnik nagyon picinek és nem kell a képernyőre görnyedni olvasáskor. A játékokat, amikkel néha játszom pont lehet 16:10-es arányú 1440x900-as felbontásra állítani (lehet hogy a vga miatt?), szóval még itt sem gond a szélesvásznú megoldás.Billentyűzet:
- nagy kényelmes billentyűzete van, külön numerikus paddal, ami nekem külön áldás, mert szinte mindig azt használom a +-*/ jelekhez és számokhoz. A váz rész a billentyűzet előtt jó csuklótámaszként szolgál, tehát nem kell lógatni az alkarját az embernek gépelés közben. Jópofa érintős quick launch rész van kialakítva a funkció billentyűzet felett, ahonnan különböző programokat lehet indítani érintésre (beállítható), továbbá ki-be kapcsolható bluetooth és hangerő szabályzó. Csak húzogatod az ujjad az érintő felületen és annak mértékétől függően változik a hangerő.DVD:
- nekem kifejezetten hangos, mint az asztali gépekben. Úgy vettem észre, mintha az újraírható lemezeimet egy picit nehezebben olvasná, mint a gyári nyomottat, pl XP és linux telepítésnél kifejezetten lassúnak tűnt. De ment, olvasott mindent. Írni még nem írtam vele, majd holnap.HDD:
- szinte hallhatatlan, síri csendben hallani egy kis kertyegést. Hát lehetne 7200rpm-es, mert játék betöltésnél picit lassúcska volt, de nem vészes a dolog, csak nagyon hozzászoktam már a desktop 7200-ashoz.Akku:
- direkt csináltam kétféle tesztet is az akkuval kapcsolatban. Egy 73Whr-es aksi van benne. Mikor az oprendszereket húztam fel, és folyamatosan telepítettem a drivereket, folyamatosan ment a hdd és a dvd, megállás nélkül, meg fel le tekergettem a kijelző fényerejét és rá volt dugva egy USB-s egér, akkor ment olyan egy és háromnegyed órát, aztán szólt a liinux, hogy merül akku, olyan 20% körül. Ma viszont három órán át játszottam kártya játékot, chat-eltem, böngésztem, e-maileztem, mentek a hangszórók, USB-s egérrel, minimum fényerejű kijelzővel. Szerintem ez teljesen jó.Teljesítmény:
- nagyon-nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy szalad rajta a Team Fortress 2 (online lövöldözős és területfoglalós játék). 1440x900-ban 2xAA és 4xAniso hasított, vagy három órán keresztül nem nyomtam, tápról. A gép szinte nem is melegedett, a váz egyáltalán nem meleg, éppen csak nem szoba hőmérsékletű. A ventiket azért lehet hallani teljes terhelésnél, de nem az a "vvvviiiiiiiiii" hangja van, hanem a amolyan halk "hhhhhhhhh". Az is nagyon jó a hűtésnél, hogy nem kapcsolgat össze vissza, ki-be-ki-be, hanem felvesz egy tempót ami neki kényelmes és abban marad. Ha emelni kell a fordulatot, akkor azt "lineárisan" teszi, nem ugrál össze-vissza. egyébként 3dmark 2006-ban: 5359 pont.XP támogatottság:
- már előre felkészültem lelkileg, különböző gyártók és megoldások láttán, hogy Vista helyett XP-t felrakni mekkora nyűg lesz... És láss csodát. Mindenhez van XP-s driver, ami tökéletesen elsőre felmegy, nincs semmi szivatás, macera, meg amolyan no hardware/device found dolog. Végre egy olyan gép, amit az ember megvesz a boltban, cd-be, driver be, enter, enter, next, next és máris van hálózat, hang, nagy felbontás stb. stb. Végre végre végreKüllem:
- Nekem kimondottan tetszik, hogy szolid, nem agyon matricázott csilli-villi dolog, hanem egységszürke, egy kis feketével no meg a kis centrino és vista matricával.Egyedül az USB-k elhelyezése az ami fura. Gondoltak egyet és a gép bal és jobb oldalának elején vannak a csatlakozók, pont ott ahol ember tologatná a külső egeret. Nem veszályes a dolog, de hát muszáj valami negatívumot is írnom, mert a végén még azt mondjétok, hogy a HP-nél dolgozom
Remélem, hogy az esetleges gépválasztás során jó szolgálatot tesz majd ez a kis szösszenet, amolyan hands-on review
Na pá
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO T14 GEN 5 Core ultra 5 USA
- Dell Latitude 5411 / 10.GEN / i5-10400H / ÚJ 256GB NVMe / 8GB DDR4 / GeForce MX250 / IPS / WIN11
- ASUS TUF F17
- 8 gen i7 Dell inspiron Laptop i7-8565u/16 gb ddr4/256 gb Nvme ssd
- Lenovo Thinkpad Intel I7 - 32GB DDR4 - SSD 1TB - NVidia 4GB DDR6 - 4K LCD - Carbon Fiber / Magnesium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest