Hirdetés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ja mi nem jutottamunk fel a toronyba csak a 2. Emeletre mert a toronyba koradélután már elfogyott a jegy
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Dettó. Hiába voltam többszőr a Eiffel toronynál, nem tudtam rá felmenni. A Montparnasse torony tetejére is csak azért, mert az zárt, és egyből kint vagy a tetőn....addig nem látsz le.... [link]
-
-
flash-
veterán
hát feleségem óráján 20.000 lépést mutatott estére, biztos van aki ennek többszörésére képes egy ilyen nap, az nekem már a terminátor kategória 
nincs mit, igazán nem nevezném beszámolónak, se írni nem tudok se fogalmazni
csak pár gondolat ami eszembe jutott, hátha segítség annak aki egy éjszakás útra tervez mint mi. Az biztos hogy szeretnénk visszamenni majd 3-4 éjszakára az elkövetkezendő években mert ez csak egy kis ízelítő volt 
Talán még egy érkdes része kimaradt a fentiekből az a biztonság. Mert se a metrón-aluljárójába, sem a városban nem találkoztunk sehol sem kétes-migráns alakokkal. Burkás nőket is csak a reptéren láttam talán 2-3at összesen. Egy utca volt az 1. kerületben ahol láttam 3 decathlonos sátrat a járdán, egyik előtt ültek békésen olyan egész elfogadható ruházatú személyek, gondolom ők lennének a hajléktalanok akiktől "mozdulni sem lehet a városban"
Egyedül egy "komolyabb" negativ tapasztalatom volt, a reptéren egy részeg ordibáló férfi, aki történetesen előttünk ült a repülőn és természetsen magyar volt. (már a repülőn be volt akasztva, kötekedett a feleségével, a stewardokkal,bunkóságát azzal kompenzálta hogy felvásárolt a családjának a repülőn mindent is, és mindenhez kért jeget hogy szivassa azzal is a stewardokat) az az igazi ki ha én nem tapló magyar volt..szép bemutatkozás...
-
flash-
veterán
Párizs fantasztikus város.
igaz hogy korlátozott ideig voltunk de ígyis csak pozitiv élmény.
A wizzair úgy negyed 9 körül szállt le mire beértünk a városközpontba (kb45 perc metróval az Orly tól) és megkajáltunk a Mcdonaldsba( érdkekes ott a Meki, kb csak mi voltunk ott,valahogy nincs ott nagy tumultus pedig azt hittem tele lesz kelet európai turistákkal XD) letettük a bőröndöt már kb dél volt.mi a Bonjour RATP appon vettük meg mindig a jegyet, azt nem tudtuk viszont és már a reptéren belefutottunk a dologba hogy az én telefonomon vettük meg a két 13 eurós jegyet de egy telefonon csak egy személynek lehet megvenni, de a belépőkapunál lévő kedves személy beengedte a feleségem is aztán a kijáratnál lehúzta az egyik jegyem. paráztam is végig a metrón hogy majd jön az ellenőr mit csinálok vagy mikor megyünk ki a kapun mi lesz, vagy elkapnak e mert nem értettem miért így csinálta de szerencsére nem volt ellenőr a metrón a kijáratnál meg egymásután szorosan kimentünk a jeggyel

Annyi még hogy a bankkártya adatokat nem jegyzi meg az app minden egyes vásárlásnál be kellett írni sajnos ez elég bosszantó.összerendelni meg google pay-el vagy revoluttal nem tudtam.Dél körül indultunk is a belvárosból az Eiffel toronyhoz buszal,mert a google térkép app szerint így volt a leggyorsabb.
A torony udvarába a bejutás is csak biztonsági ellenőrzéssel lehetséges, ez kb negyed órát vett igénybe. aztán sorba kellett állni a jegypénztárnál de az egyáltaln nem volt vészes, talán fél órát kellett csak.
mi háromnegyed 2-kor értünk a pénztárhoz akkor már nem lehetett venni jegyet a csúcskilátóba csak a 2. emeletig igy csak odáig mentünk.viszont mindnki a lépcsőn indult meg felfele így mi is így tettünk. Azóta se tudom hogy járt e lift vagy nem, sebaj 1. emeletről aztán a 2. emeletre megincs csak a lépcső maradt miután körbejártam 5x a szintet és mindenkit megkérdeztem kiderült hogy az elsőről nincs lift a másodikra. (vagy akkor nem volt nem tudom)
Egy órát az embernek itt a toronyban el lehet lézengni nézelődni, mi is így tettünk. Aztán átmentünk busszal a Louvre hoz ahol egy fél óra nézelődés fotózkodást követően negyed óra séta és indultunk tovább ugyancsak busszal a Notre Dam-hoz. Ott ingyenes a belépés viszont a biztonsági ellenőrzés miatt ott is kell legalább fél órát várni de megéri mert belül tényleg fantasztikus.
Körbejárni hamar körbe lehet, ha valaki a toronyba akar menni, az már fizetős,azt mi kihagytuk. Mire kiértünk a Notre Dam-ból már este fél hét volt(nyári idő szerint még) addigra eléggé fáradtan mentünk a szálláshelyre ledobni a cuccokat stb. Este még azért egy 15 perces sétára lévő étterem belefért és ennyi is.
(apropó étterem: minden guide azt írja hogy itt mindenütt benne van az árban a borravaló, én megkérdeztem és mondták hogy nincsen így adtam. Az hogy 25 euró körül volt egy fogás az nem lepett meg, leginkább a borok árai na ugyanennyiért 3 deci bor az nekem már nagyon extra kategória így maradt a 8 eurós 0.33-as kóla mellé. egyébként az étterem zseniáis volt , hagymakrémlevest ettünk és báránycomb steak-et. A kiszolgálás is olyan volt amilyet még sose tapasztaltam másutt. kedves segítőkész, még azt is megkérdezték honnan,melyik országból vagyunk - de a többi vendégtől is-)Ezt csak azért írtam le hogy kb tudhassa az aki hasonlóan akar menni Párizsba (1 éjszakára) annak mi fog beleférni egy napba.
Esti sötétben már nem fért bele hogy megnézzük a Notre Dame-ot és az Eiffel tornyot, biztos vannak olyan terminátorok akiknek így repülővel hajnali 3 körüli keléssel még belefér egy éjszakai séta, hát mi már a végét jártuk
A város ezen részei tiszták, a közelekdési morál nagyon jó, Roller nincs csak bringás azoknak meg külön vannak egész hosszú utcák ahol csak a rendőr mehet max vagy mentő (legalábbis így vettem ki)
A reptéren hazafele még egy kicsit nehezebben ment megtalálni a biztonsági ellenőrzést ami a wizzair járatunkhoz volt megfelelő ,nem volt egyértelmüen táblázva így kellett bolyongani, de miután meglett onnantól gyorsan történt a tranzitra való bejutás. Ott elég picike a hely, a sorok egymásba érnek, senki se tudja hol áll úgy kellett a sor elejére menni kigobozni a sorokat, de aztán már folyosón be lehetett jutni a gépbe nem kellett buszozni.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"Egyszer fent ültünk a buszon, amikor megállt a sofőr és leszállított mindenkit az út közepén"
Na, ezt pontosan tudom, hogy milyen. Ugyanez volt velünk is. Csak este 11-kor. Megállt a busz, angol tudás sovi a soförnél, mindenkit leszállított, majd megfordult, és elmenekült a busszal. Ezért: [link] -
Pár év alatt kétszer voltunk Párizsban, mindkét alkalommal volt sztrájk a közlekedési dolgozók körében

Egyszer fent ültünk a buszon, amikor megállt a sofőr és leszállított mindenkit az út közepén

Mintha Pesten a Rózsák tere mellett álltunk volna, egy pesti tudja, hogy onnan merre induljon, de egy külföldi eléggé elveszett arrafelé. Senki sem beszélt angolul, egyértelmű, hogy nekünk kellett volna megtanulni franciául, ha akarunk kérdezni valamit

-
Az utcai vécé profi, de egy dologra figyelni kell: ne menj be azonnal, amikor valaki kijön, mert akkor indul majd az automata tisztítóprogram. Vagyis ha beugrasz ilyenkor, akkor az ajtó csukódása után téged is kiöblít

-
adlersson
aktív tag
A Navigo App tényleg ultragáz, nem elég az app, hanem még valami segédapp is kell, aztan ezeket beállítani, hogy a végén egy működésképtelen megoldást kapj.
Mi végül Découverte-et vettünk, de az is érdekes módi, hogy a hetijegy mindenképpen naptári hetekben (hétfőtől vasárnapig) számol, nem pedig a vásárlás / első érvényesítés napjától indul a 7 nap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Dead Island 2 beszámoló
- Hardcore café
- Microsoft Excel topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Silver Titanium- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 98% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3887, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
hát feleségem óráján 20.000 lépést mutatott estére, biztos van aki ennek többszörésére képes egy ilyen nap, az nekem már a terminátor kategória