Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz zsolthee #36149 üzenetére
Lehet simán alaplapot cserélni wifi hibára, ha a szervizes csóka úgy gondolta, hogy az alaplapi foglalat a rossz. De ezek szerint mellé lőtt
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
zsolthee
senior tag
válasz SeniorTilla #36151 üzenetére
Persze. De gondolom Te sem egyből alaplapot cserélsz egy gépben ha a RAM teszt hibát dob.
Viszont ha jól bevizsgálták a szervizben, akkor most pöpecül kéne mennie.(#36152) szaporv
Szerintem már nincs értelme, csak ha még fenn állna a szoftver hiba gyanúja.(pl. vírus, anti-vírus)
Szegények már a sokadik op.rendszert teszik a gépre...Véleményem:
A tcpip.sys összeakad a wifi driverrel, vagy eleve rossz a kártya.Gergosz2
Ha kipróbáltátok Linux-szal írd már meg, hogy mi lett az eredmény!
BIOS-ból gondolom a legfrissebbet használjátok...[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz zsolthee #36153 üzenetére
Megkérdeztem ezzel kapcsolatban és azt a választ adta:
A szervizben bevizsgálták, azonban nem találtak semmilyen hibát. Ekkor a HP-nál felvett bejelentés alapján úgy döntöttek, hogy kicserélik az alaplapot.
Valóban, kékhalálkor a tcpip.sys fájl okoz hibát. Próbálkoztunk többféle Linux rendszerrel is (Ubuntu, Linux Mint, openSuSe). Az openSuSe-t azért is próbáltuk meg, mert a HP adott ki hozzá hivatalos wifi-, bluetooth- és videokártya drivereket. Mindegyik Linux rendszerrel csak a vezetékes hálózat működött, vezetéknélküli sosem. Hab a tortán, az openSuSe hibásnak találta a hivatalos HP drivert!
Talán ebből is látszik, hogy mennyire előrehaladott a probléma.(#36152) szaporv
Sajnos ilyenem se nekem se neki nincs. Megkérdezem a barátaimat van-e nekik.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
zsolthee
senior tag
válasz Gergosz2 #36154 üzenetére
Szerintem vidd vissza a szervizbe nyugodtan. A WiFi kártya nem alaplapra integrált. (Service Guide, page 46)
Ha se Linux-szal se Windows-zal nem megy, akkor feleslegesen görcsölsz.
Ráadásul a hivatalos driverrel is megfekszik a gép.
A BIOS-szal mi a helyzet? 2014.feb. 12-én adták ki a legfrissebbet.Nem muszáj egyébként 2 hétig a szervizben tárolni a gépet, Úgyis csak alkatrészre addig. Ha megteheted, vidd haza a bevizsgálás után.
[ Szerkesztve ]
-
drr
őstag
Sziasztok!!!
Adott ez a laptop, W7 van rá húzva, minden driver, stb megvan, de van egy gondom... Az FN billentyűk lenyomásakor nem jelenik meg semmi a kijelzőn. Ez a legidegesítőbb a wifi/bt kapcsolásakor, mert nem látom, hogy épp milyen módban van... Régebbi modelleken a HP Quick Launch Buttons telepítésével ez megoldódott, de itt nem jelenik meg semmi a kijelzőn. Próbálkoztam a HP wireless assistant telepítésével is, de azt mondta nem támogatott az eszköz... Mellesleg semmilyen szoftver, ami ezzel kapcsolatos nincs a letöltések között...
Mit tanácsoltok?
[ Szerkesztve ]
-
hool
aktív tag
sziasztok,
8470p-be szeretnék a meglévő mellé még 4 giga ramot.
aida szerint ez van benne most:
Samsung M471B5273CH0-YK0 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
van jelentősége, hogy milyet veszek mellé?
Tudnátok ajánlani konkrétan egyet?
Előre is köszi -
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Van egy Hp Probook 450 g1 em i3 as procival meg hd4600 as vga val. Következő lenne a problémám: Ha rákötöm HDMI vel a tv re akkor a gép érzékeli hang kimenetként a tv t viszont valamiért nincs hang (azt szeretném ha a hang a tv ből szólna nem pedig a laptop hangszórójából). Mi lehet a probléma? Mit kellene beállítanom h jó legyen?
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdésem volna: van a feleségemnek egy HP Compaq nx7400-as laptopja. Nagyon szereti, és szeretném egy kicsit fejleszteni. Jelenleg egy celeron M 430 van benne. Jól tudom hogy max egy Intel Core™ Duo T2500 mehet bele? + vennék bele még ramot... Szóval vehetek bele egy T2500-es processzort?
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Friss notebook felhasználóként rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennem, amit úgy gondolom, hogy hozzáértőkkel kell megvitatnom. Az áldozat egy HP Pavilion 15-N052SH. Viszonylag keveset használom/hordozom, mindaddig, amíg munkába nem állok (aug.1.), emellett pedig otthon 98%-ban az asztalimat fogom nyűni. Ha pedig használom, akkor külön egérrel és esetleg billentyűzettel ha otthon nyomom.
Tehát a kérdéseim:
1) tudom-e cserélni az akkumulátort nagyobbra? Ha igen, akkor milyen típusúakat kell keresnem, körülbelül milyen árban találhatóak a piacon újonnan?
2) ár/érték arányban milyen laptop hűtő volna hozzá megfelelő?
3) szeretnék hozzá vásárolni még egy HP Business Backpack 17.3"-t (azért 17.3", mert ha egyetemen vagyok, akkor rengeteg kaját, cuccot viszek magammal, de nem szeretném két táskában megoldani a szállítást), erről van valakinek véleménye/tapasztalata?
4) az adaptert hogyan érdemes használni? Például: Ha 2-4 napig be sem kapcsolom a gépet, de az adapter áram alatt van és be van dugva a notebook-ba, akkor nem volna jobb esetleg kihúznom a gépből és az elosztóból?
5) az akkumulátort kell-e kivennem? Előző példán alapulva ha 2-4 napig nem kapcsolom be, akkor érdemes-e kivenni addig a gépből? Vagy ha 1-2 hétig nem használom a gépet?
6) milyen időközönként érdemes teljesen lemeríteni az akkumulátort?
7) ha az optikai meghajtót nem használom, akkor SSD/HDD beépítőkereten kívül milyen hasznos eszközök léteznek oda?
8) ha vonaton utazom, akkor létezik-e olyan praktika/megoldás/eszköz, hogy rendesen tudjon lélegezni a gép alja mindamellett, hogy nem roskadva kell a lábaimon tartani?Érdemes-e még valamit tudnom, valamire odafigyelnem? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok!
Előre is köszönöm a segítséget!
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
hool
aktív tag
köszi a válaszokat, megpróbálom.
Másik kérdés: ssd-t ebbe (8470p) csak a vinyó, vagy dvd helyére tudok pakolni, ugye? -
drr
őstag
válasz Victoryus94 #36168 üzenetére
Igen, minden fent van, viszont semmire nem reagál...
-
Victoryus94
őstag
válasz Victoryus94 #36168 üzenetére
Az energiasémánál lehet kikapcsolni a hibernálást, és az altatást valahol (win8-cas vagyok pontosan nem tudom hol találod).
Az ideiglenesen megoldja a gondod. Be lehet állítani, hogy csak a képernyő kapcsoljon ki.
Esetleg hibernálja magát altatás helyett, vagy fordítva (amelyik nem okoz gondot, arra állítsd). Nem tudom, mire van beállítva. -
drr
őstag
válasz Victoryus94 #36170 üzenetére
Az alvással van a gond, most hibernálásra állítottam, illetve nem megy alvó módba magától soha, csak a képernyő kapcsol ki... Érdekes anomáliák ezek...
-
zsolthee
senior tag
Hangosan gondolkoztam, mert valamelyik típushoz van.
(#36166) hool
eBay-en 3000Ft körül kapsz HDD caddy-t, amit az optikai meghajtó helyére szerelhetsz.(#36168) Victoryus94
Ez azért nem egy alternatív megoldás az alvás helyett, hogy csak a képernyőt kapcsolja ki.
Bár nem említette a kolléga, hogy milyen szituációkban van szüksége erre a funkcióra.
Ha mondjuk használat után összecsukja, beteszi egy táskában és megy vele valahova, akkor ezt a beállítást jobb ha elfelejti...hacsak nem a noti megfőzése a cél.
Első körben BIOS-t és VGA drivert frissítenék -
Victoryus94
őstag
válasz zsolthee #36172 üzenetére
Én ha elviszem, kikapcsolom, vagy hibernálom. Otthoni használatnál pedig elér a monitor kikapcsolása.
A PC-m se szoktam altatni, win8-nál utána se ki-se be nem tudtam kapcsolni a gépem, csak a táp kikapcs segített. Azóta sosem alszik, csak a monitor. (fél perc alatt meg úgyis bebootol a 8-cas -esre meg ott a hibernálás)
A laptopnál meg nekem mozgásra letilt a hdd, hogy ne sérüljön. (gyorsulásérzékelős, és giroszkóp is van benne - nem 2 perc volt, míg az eszközkezelőből eltűntek a felkiáltójelek, és kérdőjelek)
Elvileg vonat-repülőút alatt ajánlott bekapcsolni, de nekem állandóan fut a kis 2 megás progi, ami a DVD-jén volt.[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
válasz Victoryus94 #36173 üzenetére
Jó, de nem vagyunk egyformák. Te így használod, de drr meg lehet máshogy...meg én is másképp.
"Otthoni használatnál pedig elér a monitor kikapcsolása."
Nekem nem. Este lehajtom a fedelet mert elálmosodom filmnézés közben, akkor minek menjen még a laptop kikapcsolt képernyővel ha nem kell?
Ez az alvás nem egy olyan ördögi funkció, főleg nem PC-nél. Ott még fedélkapcsoló sincs ami bezavarna. Ha mégsem: BIOS és VGA update + BIOS beállítások között szétnézni.[ Szerkesztve ]
-
Köenig
újonc
sziasztok!
Laptopot vennék 1 héten belül. Fontos hogy megbízható és strapabíró legyen, ezért az üzleti kategória felé hajlok. Ez a laptop mennyire mondható megbízható/strapabírónak? Vagy csak a nevében üzleti, de amúgy ugyanúgy széthullik garancia lejárta után 2 nappal?
köszi! -
Victoryus94
őstag
válasz Xantor #36161 üzenetére
Notik világában még nem vagyok teljesen otthon, de néhány dolgot biztosan tudok.:
Akkumulátort szinte mindig lehet nagyobbra cserélni, a legtöbb gyártó szériákhoz kiad nagyobb akksit. Ez esetben fel szokta tűntetni, mely típúsokhoz használható.
Persze hozzá értők biztos kiokosítanak, mely más akksikkal működik még jól.Laptop hűtőből nem tudok nyilatkozni.
Táska ügyben nem tudom, mit szóljak hozzá. Nekem tokom van hozzá, és iskolatáskába hordom (van belső notebook zsebe, és nem olyan feltűnő, mint egy laptop táska, de kényelmesebb, és elfér benne még sok más is; emellett olcsóbb, mint egy minőségi notebook táska)
Az akksi igazából nem megy tönkre csak úgy.. néhány év alatt akármit csinálsz, gyengülnek, d enem számít sokat, hogy használod (persze extrém kivétel mindig van).
Ha kiveszed belőle, akkor is javasolt néha teljesen feltölteni, meríteni (5-10%-ra majd tölteni néhány órán át.. nem levenni egyből 100%-on). Tárolásra talán 60% körüli töltösség lehet a legjobb. De egyébként lehet tölteni össze-vissza, töltőre teheted 70%-on is, nem lesz baja, csak ajánlott néha "formázni".
5-10% alá lehetőleg ne merítsd az akksit. Szándékosan főleg ne. Ez nem NI-MH akksi, haname Li-ion, annak nem tesz jót.Optikai meghajtó helyett üzleti gépeknél lehet akkumulátort tenni, de ezt a nem üzleti modellek többnyire nem támogatják.
Ha vonatozol vele,s szerintem tedd alá a hűtőt (bár nekem nem melegszik nagyon, én csak sima notebook alátétet használok, előnye: puha, párnás az alja. pl.: ilyesmi)
JAVÍTSATOK, HA VALAHOL TÉVEDEK!
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
A HP 620 as laptop esetében milyen recovery programot használ a rendszer?
HDD SMART hiba volt, a C jelentősen sérült (518 szektorhiba / 0 nap hátra) Az egész HDD lementeni nem tudtam.
Van rajta egy HP_RECOVERY partíció többek közt. -
pmheros
őstag
válasz Xantor #36161 üzenetére
1, általában vesznek mégegyet , és cserélgetik
2. először legyen meg a laptop, aztán ha magasak a hőfokok, majd kitalálod. Én sem használok ilyet.
3. Nem ez a típus, de van laptopos hátitáskám. Szeretem
5. van aki akksi kímélés címén feltölti majd kiveszi. És csak ritkán teszi vissza.
6.Ezek az akksik nem bírják a teljesen lemerített állapotot!!!Sose tedd puha felületre a laposod, a lábacskái belenyomódnak az anyagba, a hasa felfekszik, a hűtőnyílások lezáródnak.
nem vagyok tökéletes
-
nCore88
újonc
Udv
HP ProBook 450 Intel® CoreTM i7-4702Q 2.20GHz, Haswell, 8GB, 1TB, AMD Radeon HD 8750M 2GB
Windows 8.1 64 bit LicensedHogyan tudnam beallitani hogy az ATI CATALYST-ben a tesztelo program ATI RADEON 8750M-el mukodjon ne az INTEL beepitett videokartyaval ?
Mert ugye ha valamelyik (jatek,video,program stb ) .exe file-t HIGH PERFORMENCE-re akkor mukodik elvileg az ATI RADEON videokartya
Masik kerdesem az lenne hogyan lehetne ellenorizni hogy mikor melyik videokartyat haszalja ?
Utolso kerdesem/problemam
Ezt hogyan lehetne orvosolni -----> Mar minden fele opciot megprobaltam a telepitesreKoszonom elore is valaszotokat !
Szep Napot ! -
veterán
-
veterán
válasz pmheros #36182 üzenetére
A teljesen lemerített állapotot tényleg nem bírják, de néha azért le kell meríteni őket. A géppel NEM LEHET teljesen lemeríteni egyik akksit sem, mivel az alapvető működéshez is energia kell. Ha lemerült, ne hagyd úgy hetekig, hogy ne menjen mélymerülésbe. Egyébként nem a Li-Ion akksit teszi tönkre a mélymerítés, hanem a Li-Po, azaz lítium-polymer akksit. Az a legmagasabb kategóriás gépekben van csak, mert drága. Pl. felső kategóriás ultrabookoban.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
xrvman
őstag
válasz SeniorTilla #36184 üzenetére
Ghosttal lementettem a recovery partíciót a másik HDD-n létrehoztam ugyanazokat a particiót, de sajnos a mbr változás miatt nem találja.
Mit kellett volna csinálnom? Elég lett volna fájlszinten lemásolni? Aztán?[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
Van ez a HP Notebook, a garancia ellenőrzésnél bezzeg megtalálja sorszám szerint, de amikor drivereket szedném le akkor nem találja. Ill van vagy 100 termék.
Ha meg a HP 620 Base Model Notebook PC-re megyek el és onnan szedném le a HP hotkey támogatást, az nem jó neki.Windows 7 mindent felismert, a hotkey támogatás is rendben van, fényerő, hang, alvómód, böngésző, stb. Ám Nem látom hogy mit csinál, pl Wifi kapcsolgatáskor, hangerő, és fényerő állításkor
Mit kell leszednem, hogy amikor a hotkeyt nyomogatom, akkor mutassa is mit tesz éppen? -
Xantor
tag
Gondjaim akadtak a HP Pavilion 15-N052SH-m drivereinek telepítésénél. Mivel driver lemezt nem adtak, ezért mindent netről kell megoldanom és szomorú a helyzet a hivatalos honlapon...
1) Az Ethernet-vezérlő felkiáltójeles az Eszközkezelőben és a telepítője a következőket dobja: FindeFile fail; The Realtek Network Controller was not found. If Deep Sleep Mode is enabled Please Plug the Cable. - bedugva, kihúzva sem települ fel, nem tudom mi lehet a probléma.
2) SM buszvezérlő felkiáltójeles az Eszközkezelőben, nem tudom mit kellene ahhoz telepítenem
3) USB vezérlő is felkiáltójeles az Eszközkezelőben, az USB 3.0-s portok nem is működnek, csak áramot kap róla az eszköz, amit rádugok
Próbáltam mindent feltelepíteni a hivatalos honlapról, de van amihez nem találok, van amit nem enged (ügyelek arra, hogy ne win8-as külön telepítő legyen, mert win7-em van, de már egyébként azokat is megpróbáltam). Felraktam ezek után a HP Support Solutions Framework nevezetű programot, ami elvileg mindent automatice megkeres, felrak, apja *****. Kidob egy olyat, hogy átvizsgáltathatom a készüléket, rákattintok és semmi sem történik.
Lehet, hogy csak win 8 vagy 8.1-gyel mennének rendesen a dolgok?
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
veterán
-
xrvman
őstag
Új HDD lett beletéve, mert a régi tönkrement, igaz a recovery partíció még jó volt, onnan hogy kellett volna kiírnom? Nem ajánlott fel semmit, pedig jó pár indítás volt még, meg adatmentés.
[ Szerkesztve ]
-
misx
senior tag
válasz nCore88 #36183 üzenetére
"Mert ugye ha valamelyik (jatek,video,program stb ) .exe file-t HIGH PERFORMENCE-re akkor mukodik elvileg az ATI RADEON videokartya"
Ha már megválaszoltad, mi a kérdés?
Ellenőrizni én sem tudom, bár úgy jöttem rá, hogy intelen fut pl. a Dead Space 3, mert mediumon épp hogy bírta, pedig a tesztek alapján jobban kellett futnia. Meglepetésemre Radeonnal még Full HD-ban is repeszt. Jó hogy van külső monitor szükség esetére.
Ha "nagy teljesítményt" állítasz be, akkor mindenképp azon kell futnia.Ismeretlen eszköz: nálam az Intel Rapid Storage Technology és a 3D Driveguard volt a két hunyó, nem tudtam, hogy azok is drivereket tartalmaznak. Gondolom nem tettél fel mindent, viszont azt nem írtad, hogy előtelepített-e e Win8, mert akkor nem kéne ilyennek lennie.
-
Injun
senior tag
Az eszközkezelőben sárga kérdőjel van az alapvető rendszereszközök (2x) és az USB vezérlő előtt.Mit töltsek le hozzá?
-
knight1987
csendes tag
Üdv!
Adott egy HP-Compaq 615 típusú gépezet, ami egyik bekapcsoláskor csak annyit csinált (és azóta is), hogy pörög folyamatosan a venti, majd a Caps Lock melletti kék LED 5-öt villan, ami a HP hibakód-listában alaplaphibát jelez! Alaplap egyébként kiszerelve, az összes lehetséges hardver leválasztva róla, és így is ugyanaz a jelenség! Külföldi fórumokon sokan írnak erről a hibáról, megoldást viszont nem találok. Én személy szerint VGA chip illetve annak forrasztási hibájára gondolok, bár a chip maga melegszik bekapcsolás után (mondjuk ez még nem jelent sokat)...
Van olyan, aki foglalkozik ilyesmi javítással, újragolyózással? Ha vki tud ilyen egyént, szóljon már legyen olyan szíves, egy körülbelüli javítási árat megjelölve esetleg!
Köszi előre is!
-
Dell XPS
veterán
-
Gedeon31
addikt
Ezt az SSD-t lehetne HP laptopba rakni? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Hibás 180W töltő adapter WD15S WD19S és egyéb dokkolókhoz
- Négymagos Asus Intel Core i7-4710HQ laptop
- Újszerű ASUS ROG STRIX 2026ig Garis Gamer Laptop 144hz Ryzen 7 4800H 16GB 512GB SSD RTX 3050 Ti
- Játékra-Munkára! izom i7/ 16GB/ 512GB SSD/ GTX 960 4GB gDDR5 VGA-s Asus Laptop!
- ÚJ HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebook garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest