Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Jól tudom hogy a HP-nál gariznak garjegy/számla nélkül is serial alapján? Konkrétan egy elitebookról van szó. Egyik vevőjelölt felhívta a HP-t és azt mondták neki kell számla.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
veterán
válasz Chaser #35904 üzenetére
Minden létező terméknél alapvető feltétele a garanciának, hogy meglegyen a vásárlást igazoló bizonylat. Ezért kell így venni gépet. Ha elhagyod, akkor az üzlettől tudsz kérni másolatot
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Chaser
legenda
válasz SeniorTilla #35905 üzenetére
Ajánlom csörögj rá a dellre, nem kérnek semmit csak a serialt. Többször gariztattam is gépeket, sima szerviz garosakat meg NBD-set is.
Elhagyom a papírt, a bolt csődbe ment, kitől kérek papírt? Na ugye._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz Ice&Lime #35908 üzenetére
Hát nem tudom, dellnél a gépre adják a garit, nem embernek A "tisztaság" más kérdés, nyilván le lehet ellenőrizni a megfelelő helyeken. De ha ne adja ég lopott is a gép, attól még garis max nem annak adják vissza aki bevitte, ő meg megkapja a jutalmát Dellnél ezzel soha nem volt szőrözés, service tag és ennyi. Ennyi erővel semmi értelme a gyári garnak ha csak papírral működne. Én kezemben még nem is járt gép garpapírral vagy számlával, és ez nem azt jelenti hogy bugázott gépek voltak, csak tudni kell kitől érdemes venni.
-
Gedeon31
addikt
Hol tudom beállítani laptopon az akkumulátor töltöttségének értesítése ne 5% legyen ,hanem 15 %-nál .
-
veterán
válasz Chaser #35906 üzenetére
Ne hagyd el, ilyen egyszerű ez. Ha meg eleve nincs róla semmid, mert kamus a gép, akkor meg ne akard gariban javíttatni.
Ha elhagyod a pénzed, honnan kérsz újat? Sehonnan: buktad, mint a garanciádat is.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
Gedeon31
addikt
válasz SeniorTilla #35913 üzenetére
Köszönöm
-
Chaser
legenda
válasz SeniorTilla #35912 üzenetére
Ez hülyeség, már bocs. Költözésnél elhagyod, vagy elkeveredik, esetleg ellopják géppel együtt, gép aztán meglesz de papír nincs akkor nincs gari? Érdekes lenne. És fentiek alapján ha beírom a serialt mért adja ki hol vették és meddig garis. Azért kamus egy gép mert nincs hozzá számla vagy garpapír? Érdekes lenne. Pláne akkor ha nem keresi senki mert nincs miért keresni. És mért ne akarjam gaariztatni ha kell? Tán nem a HP gyártotta az elitebokot hanem a szomszédom? De legalább dellnél úgy intézik ahogy kell, kezdetek óta
-
veterán
-
Chaser
legenda
válasz SeniorTilla #35916 üzenetére
Nyilván a dell gondolja rosszul, hogy ő gyártotta a gépet és ő vállalja a gart, mert az egyedi azonosítója alapján benne van a rendszerben mikor ment ki tőlük és meddig garis. És nem az érdekli őket éppen kinél van a gép, mert nyilván nem is rájuk tartozik. Biztos velük van baj, bár minden gyártónál ez lenne a legnagyobb baj...
-
Khelben
nagyúr
válasz Chaser #35917 üzenetére
Az egy dolog, hogy a Dell (Magyarországon) elvégzi papír nélkül is a javítást. Biztos megvan ennek az oka. Ahogy annak is megvan az oka, hogy pl. a Samsung akkor sem javítja garanciában a készülékedet, ha megvan a papír, de nem Magyarországon vetted. Ki van számolva, hogy a Samsung Magyarországnak csak akkor éri meg javítani egy készüléket, ha azt rajta keresztül hozták be az országba. Ez az anyavállalat politikájától függ, a Dellnél más, ott gondolom az anyavállalat költségére megy az összes javítás, nem az egyes kirendeltségek számolják el.
-
veterán
válasz Chaser #35917 üzenetére
Gondolom nem vagy jártas a jogban. Nem a gyártótól függ, hanem attól a cégtől, aki az adott országban vállalja a garanciát. Erre célzott jakos73 is korábban. Ha a cég vállalja papírok nélkül, akkor hajrá, Örülünk Vincent ! Ha nem, akkor buktad. Magyarországon egyébként a balkáni szint alatt van a márkaszervizek színvonala... a hozzáállásé mindenképpen.
Ja, és a dell pont a világgarancia "honosításáról" híres (mer'ugye kishazánk némelyek szerint nem a világ része). Vagy hírhedt? Már nem emlékszem
[ Szerkesztve ]
-
RedCactus
senior tag
Már csak azért is jó ha megvan a vásárlást igazoló nyugta és a garancia papír, mert pl. serial alapján a gépem garija novembertől indult, de mivel márciusban vettem így gyakorlatilag mégis ez számít.
-
veterán
válasz Gedeon31 #35923 üzenetére
Mert gondolom nem új gépet vettél, hanem újraértékesítettet. Ha van számlád, akkor nem gond, a garid érvényes a számlán szereplő ideig. Ha nincs, akkor már necces.
Vagy: NYEU-ból, stb. vetted, ott mindenhol 1 év van a probookokra, mert ez az üzleti kategória belépő szintje, annyi garancia van rá, mint a legolcsóbb konzumer modellekre.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Gedeon31 #35923 üzenetére
Azzal kell foglalkoznod, ami a garanciajegyre van írva, attól a dátumtól számított 3 év a lényeg. Bár tényleg, attól függ hol vetted, milyen feltételekkel.
(#35924) SeniorTilla: ahogy a fentiekben is volt róla szó, például ilyen esetben is milyen jó dolog, ha tudja igazolni az ember papírral a vásárlás dátumát. Szóval én is a papír mellett foglalok állást, mert jó ha van.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Khelben #35918 üzenetére
Jah megvan, biztos szeretnek több vásárlót, gar miatt eddig is csak dellem volt újból, többi szopóág, elitebooknál ez röhej
SeniorTilla: Rosszul gondolod. De gondoltam ha dellnél ez konzumereknél is így megyen, talán HP-nál elitebooknál is. De megnyugtatott egy bennfentes hogy nem Nyilván dellnél az anyavállalat fizeti, nyilván meg is éri nekik, nem véletlenül szajkózza mindenki a dell NBD-t. Honosítás más kérdés, azt már a kutya nem tudja nem követni. Egyedül talán HP-nál él, kár hogy papír nélkül bukta az egész. Kérdem én, akkor mért lehet online ellenőrizni a gart, ha papír nélkül érvénytelen? Mert az evidens, ha mondjuk a vásárlóhoz x hó múlva kerül a gép és van papírja, akkor onnan számolják az x évet. Ha nincs papír akkor kellene életbe lépni a gyári garnak. Ez lenne az értelme.
-
veterán
válasz Ice&Lime #35925 üzenetére
Feltéve, ha elfogadja a kedves magyar service. Nem szokta
Ezért jó olyantól vásárolni, aki intézi a garanciát is, ha itthon nem megy. Ez itt a reklám helye
-
Ice&Lime
veterán
válasz SeniorTilla #35927 üzenetére
Akkor viszont még bonyolultabb a dolog.
-
veterán
válasz Chaser #35926 üzenetére
Azért, hogy ha megveszel a f*szjankótól egy lopott/bugázott (hogy mindenki értse) gépet, legalább az első hibánál kiderüljön, hogy mi van. És még sok más ok miatt is. És még azért is, mert sok olyan kereskedő van, aki mindenféle kamu, stb. gépet árul olyan szöveggel, hogy magyar bilentyűzet, meg magyar garancia (amiből legalább 1 nem igaz), és a márkaképviseletnek nincs kedve hozzá, hogy ezeket a fekete gépeket ingyen javítsa. Most is fut itt a ph-n és a vaterán egy srác, aki ilyen amcsiból behozott (legalábbis ezt mondja) gépeket árul újként, garanciával, szinte féláron. Sosem volt érvényes az amerikai garancia Európában, pl. ezért is átb*szás az egész. Vagy csak felszórta a hirdetéseit, hogy olcsóbban vegye meg ugyanazt a gépet attól, aki tényleg árulja is... de ez már más lapra tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz SeniorTilla #35927 üzenetére
"Feltéve, ha elfogadja a kedves magyar service. Nem szokta " kiegészítem a hirdetésem....
szerk: magyar lokalizációs, mo-n eladott gépről beszéltem semmiféle buga meg kismacska, yardon ellenőriztem, tisztább mint a szűz lány lelke és továbbra sem értem mi köze a tulajdonjognak a szervizes javításhoz, ha azt a terméket nyilván y gyártó gyártotta nem pedig jóskapiskamariska'
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Chaser #35930 üzenetére
Ha van számlád, akkor elfogadja, mert hivatalos a dolog. Ha mégesm, vagy sokáig p*csölnek, akkor jön a képbe a hirdetésben szereplő eladó, aki intézi a garanciát is. Ugyanazt a HP garit, amit az a bizonyos itthoni cég csinál... De innentől már üzleti titok.
"Ha elmondanám, meg kellene öljelek" - idézet asszem a Keresztapából.
szerk: a polgárjog, meg a fogyasztói szabályozások hozzá a köze
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
válasz SeniorTilla #35924 üzenetére
Az Edigitalnál vettem.
Nem új gépet vettem ez mit jelent valaki már visszaküldte korábban?
A számlán nincs rajta 3 év garancia van rá.
-
veterán
-
Gedeon31
addikt
válasz SeniorTilla #35933 üzenetére
Igen az nincs rá írva 3 év a garancia.
-
szpal17
őstag
válasz Gedeon31 #35932 üzenetére
Nem azt írtam, hogy használt gépet vettél, hanem a HP amikor átadja a nagykereskedésnek a készüléket eredeti, új csomagolásban, ők elindítják a garanciát (a saját kis rendszerükben amit Te is látsz a neten). Utána akár éveket is állhat raktárban, kiskereskedőnél a készülék. Van olyan, hogy már lejárt a két év garancia, de az ósan csak akkor rakta ki valamiért a polcra és Te pedig megvásároltad. Utána papírokkal tudod bizonyítani, hogy ez így is történt.
Ha nincs kitöltve a garanciajegy, akkor irány vissza reklamálni és írják szépen rá amit kell. Ezt sok helyen nem csinálják megfelelően, utána pedig a vásárló koppan, ha esetleg nem lesz garanciális a gépe...És nem a HP-hoz kell menned reklamálni, hanem az Edigital-hoz.
Megnéztem neked és mindenhol 3 év garanciával adják. Tehát ha dátummal kitöltik a jótállási jegyet és a számla is megvan, akkor nem lesz gond később a szervizben sem.
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
válasz szpal17 #35939 üzenetére
Oksa sajnos ,majd csak egy hónap múlva megyek a fővárosba , így csak akkor tudom ezt elrendezni. Bár azt se tudom melyik boltjuk foglalkozna ezzel. Borzasztó ilyen sz@arrágó emberek dolgoznak ott is , veszel valamit és mindig utána nekem kell rohangászni csinálják meg rendesen amit kell.
-
senior tag
válasz Chaser #35926 üzenetére
Az én a HP-dv6-om 2x járta a szervízt, némethonban vettem Refurbként. Mivel a gari kb 1 éve élt, így a nyamvadt papírszámla bizonyította a 2 évet.
Egyébként nekem meglepően jó tapasztalatom van az itthoni szervizükkel, (még ha a gép elhasalt kétszer is),
3 nap alatt vitték-hozták, alaplapcsere, kijelző csere ,stbk... Elsőre a Logi pmx egerem unifying vevőegységét is benne hagytam véletlen, amit visszakaptam, másodjára meg a Halálos iramban 6 dvd-re ragasztottak egy matricát h hozzám tartozik .
Másrészt, új akkut kaptam a 22. hónapban, mikor felvetettem, hogy nem bírja úgy mint újkorában, úgy emlékszem csak 1 év van akkura.
Egyszóval nálam példás.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
veterán
válasz LurkerSheik #35942 üzenetére
Én már elég sok újraértékesített gépet eladtam, és eladok most is. Ha garis hiba van, sokszor előfordul, hogy a rendszerben nem az a gariidő szerepel, aminek kellene (ahogy fentebb is írták). Ezért jó csak olyan helyről vásárolni, aki számlát ad, mert a számlával igazolható a garancia ideje, a HP elfogadja.
Egyébként mit szóltok a mai gépházas üzenethez? Pont erről szól, hogy ne vegyél olyan eladótól semmit, aki gyanúsan olcsón árul, és nem ad semmilyen bizonylatot. Egy kamu adásvételi szerződéssel pedig (mert ezzel szokták adni az ilyenek) nem mész semmire. Sőt, még orgazda is lehetsz, ha lopott a gép.
-
MurdR
veterán
Abban segítene valaki, hogy milyen beállítás szükségeltetik ahhoz, hogy ha tápot dugok a gépre, akkor ne váltson át az AMD dedikált VGA-ra?
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Siriusb
veterán
Adott egy HP ProBook 4530s, még garanciás. Lehet bele erősebb fényerejű kijelzőt rakni? Ha lehetséges is, gondolom a hivatalos szervíz a járható út. Mennyit kóstálhat egy jobb kijelző?
-
misx
senior tag
válasz szpal17 #35939 üzenetére
Én is a Edigitalnál vettem a gépet múlt héten, a szériaszám ellenőrzésnél nekem is 2015 tavaszára datálja a végét, de a garanciajegyre ragasztották egy matricát, amin rajta van a gyári szám és a vásárlás időpontja + pecsét.
Mondjuk az érdekes, hogy számla/gar.jegy dátumát 06.06-ra vették, mivel ugyan akkor adták át a futárnak, de a hosszú hétvége miatt én csak kedden (06.10) kaptam meg a gépet. Erre azért figyelhetnének, mert tudták, hogy keddnél hamarabb úgysem kapom meg. Így már 4 napja élt a gari, mikor kezembe vettem a gépet. De ezt máshol is így csinálják, viszont ha másnapra érkezik, az az 1 nap nem oszt nem szoroz."Utána papírokkal tudod bizonyítani, hogy ez így is történt."
Off, de nem hagyhatom ki. Este néztem az According to Jim-ben azt az epizódot (1. évad), mikor Jim vissza akarta vinni az elromlott DVD lejátszót, de mivel az asszony elhányta a számlát (persze ő szerint Jim cseszte el), nem vették vissza a neki DVD playert. Így vett egy újat. Az új számlával meg nem sikerült gariztatni a rosszat, mert nem egyezett a serial number. A sógornője egy kis bájolgással a végén visszakunyerálta a pénzt a rossz DVD lejátszó után, a boltos meg fizetett, mint a kisangyal. -
Gedeon31
addikt
Ezt a választ kaptam az Edigitáltól a nem rendesen kitöltött garancia papír miatt.
Természetesen ez nem fog problémát okozni, mivel a vásárlási időt a számlával tudja érvényesíteni.
Neked is olyan gyűrött a garancia papír ,mintha a tehén szájából rángatták volna ki ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Hibás 180W töltő adapter WD15S WD19S és egyéb dokkolókhoz
- Négymagos Asus Intel Core i7-4710HQ laptop
- Újszerű ASUS ROG STRIX 2026ig Garis Gamer Laptop 144hz Ryzen 7 4800H 16GB 512GB SSD RTX 3050 Ti
- Játékra-Munkára! izom i7/ 16GB/ 512GB SSD/ GTX 960 4GB gDDR5 VGA-s Asus Laptop!
- ÚJ HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebook garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest