Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolthee

senior tag

válasz B-L-A-C-K #28236 üzenetére

Ha a szerviz gyártási hibáról beszél, akkor az lenne a minimum, hogy a gyártó bebizonyítja az ügyfélnek, hogy ez az Elitebook széria valójában hű a nevéhez: kicseréli a gépet és a többit leboxolja a háttérben. Egyszerűen úgy csinálja, mintha nem a vevőkből élne. Nem értem. :(
    Az egyik legemlékezetesebb történetem velük kapcsolatban az volt, amikor egy 150-200 e Ft-os gépben (nem emlékszem a típusára, talán az NC sorozat valamelyik tagja volt) elromlott a HDD és nem tudott pontosan olyat küldeni. Az ügyfél jogosan kiverte a balhét a szervizben. Pár napra rá meg is érkezett az ominózus alkatrész, csak az volt vele a gond, hogy SATA-s helyett IDE-set küldtek. :Y Alkatrészt újból megrendeli a szerviz, ismét napok telnek el. Az eredeti 120-as helyett most nagy nehezen megérkezik egy 80-as, mert ugye 120-ast nem tudnak égen-földön beszerezni. Az ügyfél persze tajtékzik, hogy 2 hónap eltelte után egy kisebbel akarják kiszúrni a szemét. Lássuk be, teljesen jogosan. Végül ott hagyta a gépet a szervizben, beírt a panaszkönyvbe (feleslegesen) és személyes levelezésbe kezdett a HP-val.
    Hogy mi lett végül i s gép sorsa, azt már nem tudom. De ekkorát trógerkodni. Komolyan mondom kinyílik az ember zsebében a bicska. rögtön felajánlhatott volna egy 160-ast (ez a minimum), de nem. Küszködött inkább, hergelte az ügyfelet stb. Vagy ha tényleg nagyon nem megy neki a beszerzés, lepapírozza a szervizzel, hogy ez most ez egy kivételes helyzet és szerezzen be ő egy HDD-t és akkor elszámolják gariban. Ááá. Nem akarom teljesen lehúzni a HP-t, mert sok esetben azért volt kiemelkedően pozitív vélemény is róluk, de sajnos általában ezek a kellemetlen élmények nagyban meghatározzák, hogy az ügyfeleknek mit gondolnak az adott gyártóról. Bár ilyen esetekben majdnem mindig a szervizt savazzák, mert hát milyen lusták, hogy ennyi idő alatt nem tudják megjavítani a készüléket. Szomorú, de ez van.

(#28252) soldi3r

Szerintem ez az üzletpolitikájuktól függ. Régen az Acer 30 napon túli javításnál csereutalványt adott, az FSC pedig 3 főalkatrész (LCD, alaplap) cseréje után.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés