Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) KRi2


KRi2
aktív tag

Szasztok.

Rém kezdő vagyok.
Angol ebay-ről szeretnék gyüjtögetni cuccokat (áfa+vám mentesség miatt). Jelenleg nincsen számlám sehol, nem vagyok már diák, és állandó fix jövedelmem sincsen.
A lehető legolcsóbban szeretném megúszni, hogy PayPal-en kersztül tudjak az eBay-en vásárolni. Online számlaügyintézési lehetőség jól jönne, nemkéne futkorásznom a bankba. Plasztik kártya nekem nem szükséges. ATM-ek száma, ára, dombornyomás, valamint hogy külföldön is lehessen használni lényegtelen. Számlavezetési díj minél kevesebb legyen, kamatoknak sem kell túl jónak lennie, úgysem lenne rajta túl nagy összeg.
Melyik bankot, szolgáltatást javasolnátok erre a feladatra?

Köszönöm: KRi2

||| | || ||||| | ||| ||

(#1352) horvathd válasza KRi2 (#1351) üzenetére


horvathd
aktív tag

Szerencsére a CIB és MKB esetén nem szükséges diáknak lenned, hogy igénybe tudd venni a diákszámlájukat csak 26 illetve 28 évnél fiatalabbnak kell lenned.

"The Kid just rages for a while."

(#1353) KRi2 válasza horvathd (#1352) üzenetére


KRi2
aktív tag

Hát pont 28 lennék, úgy hogy az éppen hogy nem fér bele. Helyette valami más ami kb megfelel az elvárásaimnak?

||| | || ||||| | ||| ||

(#1354) horvathd válasza KRi2 (#1353) üzenetére


horvathd
aktív tag

Ha csak nagyon ritkán akarod használni a bankszámládat, akkor megfelelő lehet neked a Raiffeisen Bázis bankszámla. Ennek nincs havidíja, azonban az átutalás drágább mint a többi bankszámla esetén. (0,25% min. 205 Ft max. 4650 Ft) [link]

"The Kid just rages for a while."

(#1355) cocka válasza KRi2 (#1353) üzenetére


cocka
veterán

Nos igen ez a kor határeset, de a helyzet talán nem reménytelen.

Őszintén szólva, nekem a két legesélyesebb az ahol a lakossági csomagok közül a legalacsonyabb a számlavezetési díj és gondolom ehhez hozzájön, hogy lehessen neten fizetni. A CIB és az Erste. Legalább is ha összeveted a költségeket netkártyával és bankkártyával:

CIB: 1490+800+12*249=5278 netbankos átutalás 60-5000 Ft között mozog
Erste: 1800+600+12*219=5028 netbankos átutalás 50-250 Ft között mozog

Na most nálam azért ez a két bank, mert itt pl. Banco Popolare, DRB, HBW express, KDB, Kinizsi, Mohácsi takarék, Ober meg Sopron nincs. Nyilván mindenkinek csak olyan bankokból célszerű válogatni amiből van legalább egy a lakhelyén.

(#1356) horvathd válasza horvathd (#1354) üzenetére


horvathd
aktív tag

Látom cocka egy bankkártyát is beleszámlolt a díjba. A Bázis számlához 1750 Ft/év díjért adnak Mastercar unembossed kártyát. Amivel meg lehet spórolni a PayPal-ra történő utalásokat, a bankkártyás vásárlás pedig ingyenes.

"The Kid just rages for a while."

(#1357) adequate_cou


adequate_cou
senior tag

Sziasztok

Párom a brit Lloyds bankból kíván 2000 font körül összeget utalni az én Cibezz számlámra, valaki esetleg járatos abban, hogy ennek milyen költségei vannak vagy esetleg tud jobb és egyszerű megoldást a pénz hazahozatalára, azt szívesen vennénk. Ügyintézők semmit sem tudnak vagy egymásnak ellentmondó információkkal szolgálnak.

(#1358) dabadab válasza adequate_cou (#1357) üzenetére


dabadab
titán

Igazából a Lloydsnál kell érdeklődni, mert az új EU-s szabályzás az, hogy nemzetközi (legalábbis EU-n belüli) tranzakcióknál a fogadó félnek nem szabad költséget felszámlázni.

DRM is theft

(#1359) adequate_cou válasza dabadab (#1358) üzenetére


adequate_cou
senior tag

Lloydsot kérdezte kedvesem, merthogy ott elvilekben úgy működik, hogy 20 fontot számolnak fel az utalásért, de ha nincs közvetlen kapcsolat a két bank között akkor 40 fontot, arra viszont, hogy kapcsolatban vannak-e a CIB-bel azt mondták itthon kérdezzük meg(első facepalm). Mikor itthon bementem a CIB-be a harmadik ügyintéző tudott segíteni aki azt mondta, hogy nincsenek kapcsolatban a Lloyds-dzal(második facepalm).

Szóval ha ilyen csikicsuki csungcsin bank lenne egy apró kínai faluban akkor azt mondom ok, nincs kapcsolat, de a CIB?

Meg maga a kapcsolat szó is érdekes mit értenek rajta pontosan, közvetítő bank kell? Nincs nostro/vostro számla egymásnál?

A gáz az egészben, hogy azon a szinten ahol mi első körben tudunk érdeklődni, nem tudnak egzakt választ adni a kérdésünkre, ma az EU-ban, nem tudják megmondani, hogy ha utalok valahova mennyibe kerül, vicces és szomorú. :(

[ Szerkesztve ]

(#1360) Flashcash válasza cocka (#1355) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Van még ilyen is:
MKB elektronikus számlacsomag:
12x400=4800FT
-visa electron, paypalra alkalmas, éves díj nélkül
-(ha kell) külön netes kártya, éves díj nélkül
-sms értesítések a netes vásárlásról és benne egyenleginfó ingyenes, sms díj sincs
-átutalás netbankon keresztül, idegen bankba: 20FT

[ Szerkesztve ]

(#1361) cocka válasza Flashcash (#1360) üzenetére


cocka
veterán

aha néztem. Nem rossz, de mi az hogy kötelező az sms értesítőt megrendelni? Jó tegyük fel, hogy megrendelem és aztán később telebankon lemondhatom? :D

Most se jön sms, mert ha már nincs a kezemben a kártya tök mindegy, hiszen nagyon nincs is mit lopni róla. :D

(#1362) Flashcash válasza cocka (#1361) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Az elektronikus csomag miatt. Egyébként itt netbankban konfigurálható és kikapcsolható ha nincs rá szükséged.

(#1363) smog86


smog86
senior tag

Megtudnátok mondani hogy OTP-s számlámról OTP-s webkártyás számlámra hogy tudok átrakni pénzt? Ha bejelentkezek OTP direkt-be akkor ott van mind a kettő számlaszám, csak a webesen 0Ft. Át kell utalnom pénzt az egyikről a másikra? Ha saját számláimon belül utalok az pénzbe kerül vagy hogy megy ez? :F

(#1364) tkazmer válasza smog86 (#1363) üzenetére


tkazmer
addikt

otpnél nem tudom pontosan hogy megy ez, cibnél van egy "átvezetés" opció. pénzbe ott nem kerül, nem hiszem, hogy az otp kérne érte pénzt.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1365) drsimonzs válasza smog86 (#1363) üzenetére


drsimonzs
újonc

Szervusztok!

Kérdezted, hogy az OTP -nél hogyan tudsz a saját webkártyádra utalni! Egyszerűen, ugyanúgy, mintha bármely más számlára, vagy akár a saját hitelkártyádra utalnál!
Az, hogy a webkártyád "0" Ft egyenleget mutat, természetes, hiszen azon csak akkor szoktunk pénzt tartani, ha webes vásárlásban vagyunk benne! És akkor is csak annyit célszerű rátenni, amennyi a vételár! Így gyakorlatilag lehetetlen az ellenpartnerednek többet lehívnia, mint amennyiben megegyeztetek!
A fentiekből következik, hogy a webkártyádnak saját számlaszáma van, akárcsak a hitelkártyádnak! A webkártyánál a 16 jegyű számlaszám 5-6-7-8 -ik karakterei térnek el az alap számlaszámodétól. (a többi karakter megegyezik)
Az átutalást, (belépés után) az "Egyszeri átutalás", és a "Belföldi forint átutalás" menüpontnál kell indítani. Ha webkártyával rendszeresen fogsz fizetni, akkor érdemes az ürlapot elmenteni, egy célszerű azonosító név megadásával. Így legközelebb azt előhíva, nem kell újra "beböngészni" a saját-, és a webes kártyád 16 -16 számjegyű számlaszámát. Elegendő az éppen aktuális újabb összegre javítani a korábban átutalt összeget. Ilyenkor is érdemes a számlaszám helyességét ellenőrizni, de mivel egyszer ez már működött, elég csak átfutni a biztonság kedvéért!
Ez az átutalás, ha internetről, saját magad végzed, ingyenes, még akkor is, ha az átutalás idegen bankba történik! Viszont ha bankfiókban, ügyintéző utalja át, fizetned kell!

(#1366) cocka válasza drsimonzs (#1365) üzenetére


cocka
veterán

Amit leírtál az körülményes megoldás, mert így bankon belüli átutalásnak minősül és az átfutási ideje legalább 24 óra.

Épeszű ember a 7×24 órás kártyák közötti azonnali átutalást használja.

Idézet a bank honlapjáról:

"A számlán Önnek nem szükséges pénzt tartania, hiszen akár az elhatározott vásárlás előtt néhány perccel is tetszőleges összeggel, 7*24 órán át feltöltheti az OTPdirekt szolgáltatások használatával."

Azért ez égő, hogy már nem is vagyok OTP-s és én tudok erről a dologról, egy otps meg nem. :DD Vagy nem is vagy otps? :D

[ Szerkesztve ]

(#1367) drsimonzs válasza cocka (#1366) üzenetére


drsimonzs
újonc

Tisztelt Fanatikus tag!

Írtad: "Épeszű ember a 7×24 órás kártyák közötti azonnali átutalást használja."

Köszönöm, hogy minősítettél, te bizonyára lángész vagy! Gratulálok! A kérdező viszont nem azt várta, hogy fikázd a másik segítő szándékú hozzászólót, hanem hogy a fórum segítségével megtalálja a legjobb megoldást! Már én sem vagyok OTP-s, de korábban a leírt megoldást használtam. Nekem soha nem volt fontos, hogy azonnal létrejöjjön a tranzakció, ennek ellenére, amit előző nap indítottam, az másnap reggel 6 órára végrehajtódott, akár bankközi viszonylatban is!
Korábbi hozzászólásaidra emlékezve, úgy tűnik, hogy szokásod ez a hangnem! Ha nem sértelek meg, lehet, hogy a te köreidben ez a menő, de jobb helyeken meg szoktuk adni egymásnak a tiszteletet, még ismeretlenül is! Ez a fórum nem azért lett nyitva, hogy sértegessük egymást, hanem inkább segítsük! Ha valaki netán tévedne, akkor erre udvariasan is fel lehet hívni a figyelmét, nem kell azonnal "eszetlennek" titulálni, főleg ha a javasolt megoldás is működik! Mert nekem sok éven át jól működött! Igaz én nem handléztam, más célból használtam a lehetőséget!

Zsu

(#1368) cocka válasza drsimonzs (#1367) üzenetére


cocka
veterán

Igenis asszonyom!

Értettem a célzást és most meghunyászkodom!

Innentől kezdve a kérdező döntésére van bízva, hogy az említett megoldások közül melyiket használja.

(#1369) smog86


smog86
senior tag

Köszönöm az infókat, azt hittem van valami egyszerűbb módja is van ennek az átrakásnak saját számlára.

(#1370) Davey7


Davey7
senior tag

Úgy néz ki,hogy a nyárra megyünk az USA-ba dolgozni (gyerektáboros téma),aztán pedig megnéznénk már 1-2 helyet... Kellene ehhez ugye,egy dombornyomott VISA.
A szervezet amin keresztül megyünk a következőt ajánlotta:
"A legkedvezőbb feltételeket idén is az ERSTE Banknál lehet elérni, szemeszter csomagot kell nyitni (ingyenes a számlavezetés) és ehhez kell dombornyomott Visa kártyát kérni. (4000 FT az éves díja) A teljes kondíciós listákat megtaláljátok az Erste Bankokban.

Amitől óvakodjatok:

Electron kártyák, K and H Trambulin kártyák, OTP nemzetközi diákos kártya (nem dombornyomott), MKB."

Mi lenne nekünk a legjobb? Dollár alapú vagy forint alapú a számla? Én a dollár alapúra gondoltam, mert itthon átváltanánk és úgy raknánk be a pénzt.

(#1371) horvathd válasza Davey7 (#1370) üzenetére


horvathd
aktív tag

Hát szerintem annál a bank érdemes dombornyomott kártyát kérned, ahol eddig is voltál. Az éves díjakban lehet eltérés (pl. CIB 3500 Ft), de ez nem egy olyan nagy összeg.

A deviza alapú kártya akkor éri meg, ha lényesen jobb kondícióval tudsz váltani, mint a banki árfolyam beleszámolva a devizaszámla havi díját is. Továbbá érdemes azt is figyelembe venni, hogy Magyarországon a devizaalapú bankkártyát nem célszerű használni, az átváltásokból származó veszteség miatt.

"The Kid just rages for a while."

(#1372) cocka válasza horvathd (#1371) üzenetére


cocka
veterán

De szerintem ő chipes dombornyomottra gondolt. Az meg csak az ersténél, otpnél meg k&hnál és fhbnél van. :)

De mivel az új kártyák érvényességi ideje a cibnél 1 év, gyanítom, hogy végül mindenhol bevezetik a chipest.

[ Szerkesztve ]

(#1373) Davey7 válasza horvathd (#1371) üzenetére


Davey7
senior tag

Nekem most az MKB-nál van student csomagom egy Visa Electron kártyával. Nem tudom, hogy ha igényelek rendes Visa-t akkor azt tudom e ténylegesen használni, mert ugye a szervezet az Ereste-sre azt mondta,hogy az a tuti.

Váltani ugye az ilyen kis valutás "exchange"-eknél mindig jobban megéri mint a bankba(ahogy eddig nézegettem).
Azért gondolkoztam $ alapú számlán,mert ha létrehoznék egyet,úgyis csak kint használnám, és akkor itthon a forintot átváltanám $-ba aztán befizetném a számlára. Aztán ha hazaértem,meg megszüntetném,mert akkor már úgysem lesz rá szükség,mert idehaza nekem elég a sima Visa Electron is.

Mondjuk nem értek hozzá,azért kérek segítséget, hátha aki jobban tudja elmondja.

(#1374) horvathd válasza cocka (#1372) üzenetére


horvathd
aktív tag

Viszont, ha jól tudom, akkor az USA-ban nincsenek nagyon eterjedve a chipes kártyák.

"The Kid just rages for a while."

(#1375) horvathd válasza Davey7 (#1373) üzenetére


horvathd
aktív tag

Elvileg az ERSTE-s és MKB-s VISA kártya használhatóságában nem lehet különbség.

Ahogy nézem az MKB árfolyamait, elég jól váltanak, a pénzváltóknál sem lehet sokkal jobb az árfolyam.

"The Kid just rages for a while."

(#1376) cocka válasza Davey7 (#1373) üzenetére


cocka
veterán

És úgy gondolod, hogy a forint dollárra váltása pénzváltónál olcsóbb, mintha a bank devizaeladási árfolyamon dollárt forintra vált?

Elvileg az ERSTE-s és MKB-s VISA kártya használhatóságában nem lehet különbség.

Ez biztos? Úgy tudom a Visa Electronok pl. abban különböznek, hogy az erstés használható internetes fizetésre, az mkbs meg nem. Vagy most classicra gondoltál?

[ Szerkesztve ]

(#1377) horvathd válasza cocka (#1376) üzenetére


horvathd
aktív tag

Természetesen a dombonyomott VISA classicra gondoltam.

Valamelyik bank esetén olcsóbb ha a pénzváltónál váltja az ember, pl. a CIB esetén is. De a MKB-nél már egyáltalán nem biztos.

A mostani deviza árfolyam:
CIB - 210.5 - 219.1
MKB - 214,55 - 216,49

[ Szerkesztve ]

"The Kid just rages for a while."

(#1378) Davey7


Davey7
senior tag

Az a baj ezzel, hogy nem tudni, hogy az USA-ban milyet használnak leginkább... 2éve egy barátom tudott fizetni az OTP junior-jával amihez Visa Electronja volt(azt hiszem az chipes).
Nekem most az MKB-nál ami van Electron azzal neten,tudok fizetni,de mindenképp kell egy Visa Classic... Csak most azt kerestem,hogy hol vannak jobb feltételek,de az Erste-nél nem találtam rendesen olyan kondíciós listát mint az MKB-nál van.

(#1379) cocka válasza Davey7 (#1378) üzenetére


cocka
veterán

Pedig ott van az:

[link]

[link]

(#1380) Davey7 válasza cocka (#1379) üzenetére


Davey7
senior tag

köszi szépen. most utánanéztem és ahogy olvasgattam inkább EU-n belüól használják a chip-es rendszert, az USA-ban szerintem a sima mágnescsíkos megy még...így akkor nem fontos az Erste-s kártya.
viszont felvetődött bennem egy újabb kérdés:
ha ugye maradok a forintalapú MKB számlámnál és kérek egy Visa Classicot,akkor azzal tudod majd vásárolni. Viszont mi van,ha nyár közbe beüt valami és megint felmegy a dollár árfolyama? Olyan téren lehet könyebb az,hogy átváltani amíg-még jó és akkor befizetni. Spekuklálni nem nagyon lehet,mert igaz,hogy a görögök megkapták a segélyt,de szerintem még mindig magad a dollár árfolyama.

(#1381) Flashcash válasza Davey7 (#1380) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Szerintem felesleges. A dollár most rekordmagasságban van, ha most váltasz azzal rögtön realizálod a rossz árfolyamot. Ha nem üt be krach, szerintem nyárra erősödnie kell a $ vs. eur/huf-nak erről a szintről.

(#1382) g@bo válasza Flashcash (#1381) üzenetére


g@bo
nagyúr

márpedig esélyes a krach, remélem, lehiggadnak a kedélyek eur ügyben, mert amúgy is abszurd elképzelés az eur halála /egyelőre... :DDD de akkor az eu nak is vége /

most az megy az euróval, mint anno a forinttal /310/, menekül a dollár. valamit muszáj tenniük.

(#1383) Davey7 válasza g@bo (#1382) üzenetére


Davey7
senior tag

hát pedig sztem nincs messze az EUR övezet felbomlása. Egyre többen rebesgetik...

(#1384) Hix3r


Hix3r
csendes tag

MKB Karrier csomag kondíciós listájából:

6. Jogosultság megszűnésének esetei:
- ha a csomag igénybevételét az Ügyfél lemondja,
- ha lejár a csomag futamideje, mely egy bankkártyaciklus, azaz 3 év,
- ha az Ügyfél a 28. életévét betöltötte.
A Karrier Szolgáltatáscsomagot csak egyszer lehet igénybe venni, tehát ha az
Ügyfél annak futamidejét bármely okból megszakítja, újra nem igényelheti a
csomagot.

Ez most azt jelenti, hogyha én 24 évesen igénylem és 27 éves koromra lejár a bankkártyaciklus, akkor szevasz tavasz, hiába van még 1 évem? Vagy ez csak akaratlagos megszakításra vonatkozik?
Szóval, ha valaki 19 és nincs tanulói jogviszonya, akkor csak 3 évig használhatja a Karriert?

"It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so."

(#1385) cocka válasza Hix3r (#1384) üzenetére


cocka
veterán

A karrier csomag ha jól tudom nincs sem tanulói, sem hallgatói jogviszonyhoz kötve.

Ahogy én gondolom: Ez 28 éves kor körül esedékes, amikor mondjuk a szülinapod előtt fél évvel igényelsz új bankkártyát. Akkor ha jól sejtem legkésőbb a kártya lejárati idejéig lehetsz a karrier csomagban. Ennyi.

(#1386) Davey7 válasza horvathd (#1375) üzenetére


Davey7
senior tag

Na most jött meg a classic kártyám. De most mondta eyg tavalyi ember aki kint volt és MKB-s VISA-ja volt,h 2-3 boltban nem fogadták el és neten egyáltalán nem tudta használni(hostel és autóberlésnél). Azt mondták, hogy az a lényeg, hogy az ERSTE-nek van kint partnere míg az MKB-nak nincs. Nekem a bankba a szemembemondták, hogy mindenre fogom tudni használni. Ha tényleg nem fog műödni akkor megy a balhé a banknak...(legalább a 4000Ft-os díjat térítsék vissza)

Másik: Most ugye akkor megvan a VISA és VISA Electron-om is. Mindkettőt használhatom itthon bármire,igaz?

(#1387) gardener


gardener
senior tag

Sziasztok!

Megszüntettem ezer éves privát számlámat Otp.-nél.

Szeretnék nyitni valahol.

Néhány jellemző elvárásaimról, szokásaimról:
- Nem akarom lekötni.
- Néha évi 1-2 alkalommal kerülne rá néhányszáz ezer Ft az se hiszem sokáig lenne rajta.
- Minimális legyen a fenntartási költsége. (Otp-nél csak azt láttam, hogy mikor pár ezer forint volt a számlán. Havonta láttam sms-ben, ahogy apródonként elfogy. Pedig nem is használtam semmire pl. fél évig a számlát.)
- Gördülékeny, rugalmas ügyintézésük legyen.
- Call-centeres hülyeségeikkel ne fárasszanak. Üsse be 48jegyü számot,majd pin1, utána jelszót, majd kérjük fejje meg a kecskét.....és ha megittuk a kávénkat felvesszük a kiba...ott telefont.
- Atomstabil internetes elérésük legyen. Nagyon kellemes felhasználói felülettel.
- ATM Pénzfelvét, vásárlás esetén ne 6-8 óra múlva hajnal 1:45-kor küldjenek róla SMS-t.
- Az,hogy mekkora kamatokat adnak az nem érdekel.
- És ne hívogassanak telefonon,havonta minden idióta ajánlattal.
...most egyenlőre ennyi. :B

(#1388) Bubee82 válasza gardener (#1387) üzenetére


Bubee82
őstag

Teljesen egyértelmű h CIB :U

:K ;]

Komolyabban:

- Minimális legyen a fenntartási költsége
- Gördülékeny, rugalmas ügyintézésük legyen
- Atomstabil internetes elérésük legyen. Nagyon kellemes felhasználói felülettel.
- És ne hívogassanak telefonon,havonta minden idióta ajánlattal

Ezeket biztosan tudom róluk, a többibe nem vagyok biztos.

[ Szerkesztve ]

(#1389) gardener válasza Bubee82 (#1388) üzenetére


gardener
senior tag

Párom náluk van.

Volt már párszor,hogy szarakodott a netes elérésük.
Tegnap is Hajnal 1:45kor arra ébrettünk,hogy a déltán kettő órai vásárlásról küldik az SMS-t.
:W :O :(((

(#1390) Bubee82 válasza gardener (#1389) üzenetére


Bubee82
őstag

Mondjuk lehet h a te feltételeid már kb. a tökéletes bank fogalmát súrolják, ami mint mindannyian tudjuk, nincs. Kompromisszumot kell kötni.

Én az OTP-től nyargaltam át hozzájuk és nem bántam meg.

De majd jön egy hozzáértő és elmondja h milyen választásaid lehetnek. Mellesleg túl sok nem lesz. Szvsz :U

(#1391) gardener válasza Bubee82 (#1390) üzenetére


gardener
senior tag

Nem baj. Ha már szűkül a kör az is jó. :K

(#1392) rien válasza gardener (#1391) üzenetére


rien
senior tag

Én CIB-ről váltottam Budapest Bankra.

Vásárlásról nem kértem sms értesítést (arról nem tudok mit mondani, hogy üzemel) viszont minden netes belépéskor sms-ben jön a jelszó azonnal :K és full ingyen :U
Számlavezetési díj nincs. Ha betudod tartani, hogy BB automatából veszel ki pénzt összegtől függetlenül 95 Ft/db és ebből is kettő ingyen van egy hónapban de ingyenességben csak BB automata játszik, a többi ATM elég húzos a CIB-hez képest. De ha megtudod oldani a BB-s felvételt a CIB elbújhat.
Utalásért vonnak némi költséget, de ha nem utalsz sokat teljesen elhanyagolható az összeg :)

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#1393) cocka válasza rien (#1392) üzenetére


cocka
veterán

És ha adott hónapban ki se veszel, akkor mizu? :)

(#1394) gardener válasza cocka (#1393) üzenetére


gardener
senior tag

Jaja.Jó kérdés.

(#1395) rien válasza cocka (#1393) üzenetére


rien
senior tag

hát őszinte leszek....nekem ilyen hónapon nem volt még :D úgyhogy passz :)
de gondolom bank ktsg: 0 Ft, kamat jóváírás +...Ft

Amúgy bankszámla nyitásról, meg az akkori tájékoztatásból dereng valami havi fix. 149 Ft, de az életbe le nem emeltek semmi szla vezetési díjat, csak a tényleges kp. felvételt (míg rá nem jöttem, hogy havi kettő BB ATM 0 Ft...azóta így lőttem be, hogy nekem a pénzfelvét 0 Ft) meg havi kb. 3-4 átutalásom van ami kemény 150 Ft :) ez a sum total költségem: "számlavezetési" díj + kp. felvétel díja + átutalás díja:)
Nekem tetszik :)

És nem utolsó sorban az életben fel nem hívtak :N egyszer kaptam egy sms-t, hogy kaphatok hitelkeretet ha szeretnék, de nekem kellett jelentkezni, hogy érdekel-e? nem basztattak x-edjére is, hogy de akarjál.

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#1396) concret_hp válasza gardener (#1389) üzenetére


concret_hp
addikt

éjjel le kell némítani a telefont :U

nagyon ritkán tényleg van olyan, hogy nem elérhető a netbank, de ilyen fél-1 órára általában

vagy fullba vagy sehogy :D

(#1397) stangli válasza gardener (#1387) üzenetére


stangli
senior tag

Ezek közt válogass: MKB, CIB, Unicredit, Raiffeisen, Erste. Neked kell eldönteni, hogy melyik illik az egyéniségedhez. :)

(#1398) cocka válasza concret_hp (#1396) üzenetére


cocka
veterán

Éjjel ki kell kapcsolni, ha csak nem akkor dolgozol.

(#1399) gardener válasza cocka (#1398) üzenetére


gardener
senior tag

Persze. egy bank miatt.... :(((

De az nem is durva, hogy 5-6 óra műlva kapsz csak sms-t vásárlásról? :F

(#1400) cocka válasza gardener (#1399) üzenetére


cocka
veterán

Nem mert én direkt lemondtam mióta nemcsak havi díj, hanem üzenetenkénti díj is van. Mondjuk eddig is marha nagy szükség volt rá. Meg az se mindegy, hogy kártyaforgalomról vagy számlaforgalomról szól az sms. Utóbbit nem köteles azonnal küldeni, előbbit viszont a fizetés pillanatában.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.