Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) cocka


cocka
veterán

Lenne egy-két kérdésem:

hoffman_:

kéne egy teljesen független kártya netes vásárláshoz és(?) Neptun-hoz is.

Neptunon mióta lehet kártyával fizetni és mit lehet rajta kártyával fizetni?

a hivatalos Neptun ügyeim utalása

Ehhez minek bankkártya?

Ha a kártya úgy mond paypal képes, akkor az ebayen a paypalt elfogadó eladóknak tudsz majd vele fizetni.

steam képes

Kérdés: Ha "paypalképes", akkor "steamképes" is vagy fordítva van? Nekem közöm nincs a steamhez, de paypalon használtam már ebayes és nem ebayes fizetésre is.

nem megy el az utalt pénz 24 órán belül

Mióta kell hogy a vevőt érdekelje, hogy a kereskedő mikor jut kártyás fizetésedet követően a pénzéhez?

mármint a 24+ órás utalsára bank-bank között, már volt példa a családban is.

De az banki átutalás volt nem? A banki átutalás és a kártyás fizetés nem ugyanaz a kategória.

milyen valuta alapú számlát érdemes csinálni?

Mihelyst számlád lesz azonnal deviza alapúvá válik, egyébként pedig forintszámlán kívül semmilyet.

Flashcash:

Ha neptun felhasználó vagy, akkor feltételezem, hogy van tanulói jogviszonyod illetve 28évnél fiatalabb vagy.

A mondat egésze nem teljesen igaz. Az első fele fordítva, a második meg nem mindig.

Úgy írnám át, hogy: Ha hallgatói jogviszonyod van, akkor neptun/etr felhasználó vagy. 28 felett is lehet hallgatói jogviszonya. :)

ezért felesleges a kh.-nál számlát fenntartani.

én inkább úgy fogalmaznék, hogy csupán internetes vásárláshoz felesleges domborkártyát fenntartani, ha csak nem megy külföldön olyan helyre ahol találkozhat imprinterrel. De mivel mostanában a chipes kártyák igencsak terjednek, el tudom képzelni hogy max. a sufniboltokban ütközhetne a kártyás fizetés akadályba, ha nem visz magával domborkártyát.

Chipes Visa domborkártyát max. az USA-ba vinnék.

[ Szerkesztve ]

(#1852) hoffman_ válasza cocka (#1851) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Hú öcsém :D Döglött otthon a net, és telefonról írok, erre most nem tudok mind válaszolni :) Megjegyeztem, amilyen hamar tudok válaszolok részletesen.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1853) Flashcash válasza cocka (#1851) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Szövegértelmezés.

A feltételezem az a magyar nyelvben nem azt jelenti, hogy biztosan állítom, hogy 28 alatt vagy és tanulói jogviszonnyal rendelkezel. És mivel nem írta a kérdező a válaszában, hogy nem sajnos nincs tanulói jogviszonyom, nem elmúltam 28 éves ezért ezzel a témával értelmetlen foglalkozni. :))

(#1854) hoffman_ válasza cocka (#1851) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Na szóval :)

Neptunon nem lehet kártyával fizetni. Azonban a neptunba kell utalnom az összes pénzt, amire szükség lehet az egyetemi ügyek során. Ktsg. térítés esetén annak a díja, pótvizsgadíj, stb. Ehhez nem kell ugyan kártya, de számla igen.

Ha már van egy külön számlám, amit neptunhoz használok, és paypal/steamhez is ezt akarom, akkor evidens, hogy csinálok mellé egy kártyát, mivel paypal megköveteli.

Steam-képes: nem tudom, hogy ez a fogalom mit jelent. Jelen helyzetben még mindig használhatatlan a netem, még csak meg se tudom nézni, hogy milyen módon zajlik a steam-es fizetés.

Az engem nem érdekel, hogy nem megy el az utalt pénz 24 órán belül a "kereskedőnek" :) Engem az érdekel, amit le is írtam részletesen, hogy egy 20 órás steam akciónál utalok A bankból B bankba, akkor nem megy el a pénz időben. Kártyás fizetésről ebben az esetben nem volt szó.

Elég járatlan vagyok a témában, nem tiszta az sem például, hogy a valutaalapú forintszámla pontosan mit jelent.

(volt felesleges kérdés azért, csak értelmezni kellett volna a hosszú postomat :D )

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1855) #02683648 válasza hoffman_ (#1854) üzenetére


#02683648
törölt tag

Üdv,

Ha egy külön számlát akarsz csinálni, amin csak ritkán lenne pénz, és épp annyi ami a netes vásárláshoz kell akkor esetleg azt is fel lehet vetni h mi van h akkor elmész a bankfiókba és befizeted? Nyilván nem egy advanced megoldás, de tuti rajta van a számlán azonnal, és ha évente 1-2 szer kell akkor esetleg el lehet gondolkodni rajta. Persze ha időbeosztásod nem engedi, kistelepülésen laksz ahol nincs (olyan) bankfiók, etc. akkor nem szóltam.

Neptun gyűjtőszámlára utaláshoz minek külön számla? Ennyire lehúzóak az utalási díjak a k+h-nál? Félállásban PhD hallgató vagyok, úgyhogy még mindig van testközeli kapcsolatom ezzel a "remek" rendszerrel, nos ott max az számíthat, h ugyanabból a bankból utalsz e mint az egyetem számlavezetője, akkor gyorsabban rajta van a pénz, ha nem akkor kicsit tovább tart. De ezt leszámítva max azért lehet érdemes neptunhoz külön számlát csinálni ha nagyon lehúzóak a mostani bankban az átutalási díjak (egy 200e-s tandíjnál pl. már érezhető lehet valóban)

Internetes fizetés: www.bankvaltas.hu weblapon utána tudsz nézni, bankszámla választó kalkulátor, lássuk a listát szűréssel menüpont alatt h csak a netes vásárlásra jó kártyákat kéred listáztatni. Néha kicsit késik az adatok frissítése, de utána úgyis meg tudod nézni a bank honlapján, h adott kondíciók még igazak e a kiválasztott bankra vonatkozóan.

"Valutalapú forintszámla": ezt a fogalmat én se tudom értelmezni, a lényeg az h régen, 90es évek közepén még voltak olyan bankkártyák, amik nemzetközi vásárlásokra nem voltak alkalmasak. Akkor volt olyan h "konvertibilis forintkártya" (ami alkalmas) és olyan ami nem alkalmas. Ma már mindegyik forint alapú kártya (kivéve pár 18 év alattiaknak szólót) alkalmas nemzetközi használatra, így pl. steam-es vagy paypalos vásárlásra is.
Ha kis összegűek és ritkák az eurós, dolláros vásárlások, nem érdemes devizaszámlát, és kártyát nyitni, jó a forintszámla és hozzá kapcsolódó bankkártya

Remélem mindenre tudtam válaszolni :)

(#1856) hoffman_ válasza #02683648 (#1855) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Igen, jól leírtál mindent, köszönöm :) Mindenképp szeretnék egy új számlát/kártyát, ez már az én dilim :) El akarom szigetelni a főkártyám a neten vásárlóstól. A Neptun remek rendszere csak hab lenne a tortán.
A mostani kártyáról is ingyenes az utalás egyébként, ennél komolyabb kártya a knh-nál nem nagyon volt :D Köszönöm a segítséged!

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1857) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Hát, nem lesz új számlám a knh-nál. Most jövök tőlük, a diákszámlájuk olyan ótvar, hogy az már fáj. Menekülnék másik bankhoz, csak ahhoz módosítani kellene egy szerződést, ami elég macerás. A mostani kártyám, meg fogtok dobálni, havi 600 forint, ennyi a knh-nál az ingyenes utalás ára, és ehhez évi 4k a dombornyomott kártya. Tekintve, hogy a 20-as éveim taposom, és erre úgysem havi 1-2-3-700k fizetés jön, csupán 3 havonta egy kisebb 6 szjegyű összeg, erősen gondokodom rajta, hogy befogom ezt a kártyát netes vásárlásra, és nyitok mellé egy megtakarítási számlát, amire átvezetem a bejövő összegeket, és akkor ott biztonságban van. Vagy nyitok egy újat a cib/mkb-nál, ha van kedvező konstrukciójú dombornyomott kártyájuk a diákszámlákhoz. Vagy mindkettőt megteszem :D Egy szó mint száz, a knh húzós, kerüljétek...

Ábel

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1858) g@bo válasza hoffman_ (#1857) üzenetére


g@bo
nagyúr

egy kisebb 6 szjegyű összeg

az legalább 100 000... :P

(#1859) hoffman_ válasza g@bo (#1858) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Attól nem sokkal több. Ez azért nem egy álomfizetés, ne felejtsd el, hogy 3 hónapra lebontva jön, de diák lévén azért féltem rendesen :) Azt mondjátok már meg kérlek, hogy egy számlához csatolt megtakarítási számla mennyire független? Teljesen külön létezik a főszámlától, tehát ha ezen van a pénz, akkor a főszámlát bátran használhatom paypal és steam vásárlásra?

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1860) Flashcash válasza hoffman_ (#1859) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ha lekötött betétet is tervezel akkor inkább az MKB-t javaslom. Mert az elmúlt 1 évben jobbak voltak a kamatai.

Igazából felesleges megtakarítási számlával is vacakolni, ha nem kifejezetten azt a terméket keresed.

Egy egyszerű számláról lekötött betétből sem tud eltűnni a pénz bankkártyás netes/bolti vásárláson keresztül, hanem egyszerűen ha eléri a felhasználható egyenleged a 0-át akkor visszautasítja a tranzakciót a bank, de lekötött betétekhez nem nyúl, nem bontja fel őket.

Emellett nem értem miért félsz, hiszen eleve netes vásárlásokhoz kérhetsz internetes bankkártyát, amihez egy saját virtuális számla kapcsolódik. Így a főszámlád ilyenkor is védve van.

A legtöbb banknál még beállíthatsz a bankkártyák mellé napi engedélyezett ATM kp. felvételi/vásárlási darabszámot és limitet, amit a netbankon keresztül tudsz állítgatni igény szerint.

[ Szerkesztve ]

(#1861) hoffman_ válasza Flashcash (#1860) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Én kérdeztem, és mondtam a knh-nál, hogy mire kéne, nem volt opció. A neten sincs fent, hogy lenne internetkártyájuk. Ez szerintem úgy lesz, hogy igénylek egy cib cibezz-t, ahhoz van olcsón unembossed mastercard, és azt fogom megadni paypalen, és steamen is. Mindig lesz rajta 3-5k, úgyhogy steam akcióról nem tudok lecsúszni, ha meg valami drága paypal kell, akkor utalok a mostaniról. Röhejes ez a macera...

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1862) Flashcash válasza hoffman_ (#1861) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Mastercard Unembossed-et nem tudom elfogadja-e a Paypal.

MKB studenthez ingyen jár ez a kártya egyébként, és a számlának sincs havidíja.

[ Szerkesztve ]

(#1863) horvathd válasza Flashcash (#1862) üzenetére


horvathd
aktív tag

A Mastercard Unembossed ugyanazt tudja mint a Sima Mastercard kivéve az imprinteres használatot. Így internetes fizetésre is jó.

"The Kid just rages for a while."

(#1864) hoffman_ válasza Flashcash (#1862) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Nincs ugyan kártyadíj, de hamarabb csúszom ki a korhatárból, és utána jön a számlavez díj is. Mindkettő mellett szól valami, ezt a kört még le kell játszanom, szerintem még kérdezni is fogok, de kezd letisztulni azt hiszem. Ha hazaeértem, akkor átgondolom a kérdeznivalókat. Köszönöm az eddigit is :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1865) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Nos tehát.

Nagyon szét van a fejem, nagyon nagy a rumli idebent, és nem tudok gondolkozni, kicsit el vagyok csúszva pár dologgal, ne haragudjatok. A net is szar. Kérlek, segítsetek ki. Adott az előnytelen, de fix KnH számla, 3 havonta befolyó összeggel, amiből gazdálkodom. Szeretnék neten vásárolni, paypalt használni, és steamen is vásárolni. Utóbbit nem tudom még, hogy hagyományos kártyaszám-megadással, vagy paypallel. Ehhez szeretnék egy új számlát, adott a cibezz és az mkb student. Mindkettőnél igényelhető unembossed mastercard, jól tudom? Vagy esetleg érdemesebb Visa Electront kérni? Azt szeretném tudni, hogy ez a kártya maradéktalanul képes ellátni a fenti igényeimet? Valamint mi az internetkártya? Pontosabban tudom, hogy mi az, csak azt nem értem, hogyha erre a célra fogom be a főkártyát, akkor kell-e/érdemes-e igényelni, és hogy az tudja-e a paypalt és a steamet(paypal nélkül)?

Úgy gondoltam, hogy miután kész a paypal account, mindig lesz az ehhez csinált cib/mkb főkártyán 5-6 ezer forint, hogyha valami sürgős akció van, akkor le ne csússzak. Ez így rendben van? Ha nagyobb dolgot vennék, akkor azt csak előtte utalom majd át. Minden utalás a mostani KnH-ról jönne.

A paypal-hoz kérdezném, mert Ti elég gyakran használjátok: Nem fog azért nekem sem a bank sem a paypal felszámolni semmit, hogy onnan húzza le a pénzt vásárlásnál, ez nem számít utalásnak ugye? (ezt azért azt hiszem jól tudom)

Tudom, elég retardáltnak tűnik, hogy ennyit és ennyiszer kérdezek, de nem vagyok teljesen itt fejben mostanában. Előre is köszönöm, ha segítetek :R

Ábel

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1866) horvathd válasza hoffman_ (#1865) üzenetére


horvathd
aktív tag

Mindkettőnél igényelhető unembossed mastercard, jól tudom? Vagy esetleg érdemesebb Visa Electront kérni?

A Visa Electron ezeknél a bankoknál nem használható internetes fizetésre, így PayPalhoz sem, a MasterCard Unembossed viszont igen.

Valamint mi az internetkártya?

Az olyan kártya, ami vagy csak egy szám egy papírlapon, vagy egy mágnescsik és chip nélküli kártya, és így csak az interneten használható.

hogyha erre a célra fogom be a főkártyát, akkor kell-e/érdemes-e igényelni, és hogy az tudja-e a paypalt és a steamet(paypal nélkül)?

Annyi előnye van, hogy olcsóbb mint egy rendes kártya, pl CIB CIBEZZ számlacsomagban ingyenes. PayPalhoz, Steamhez jó. Rendes kártyát pedig nem kötelező igényelni.

Úgy gondoltam, hogy miután kész a paypal account, mindig lesz az ehhez csinált cib/mkb főkártyán 5-6 ezer forint, hogyha valami sürgős akció van, akkor le ne csússzak. Ez így rendben van? Ha nagyobb dolgot vennék, akkor azt csak előtte utalom majd át. Minden utalás a mostani KnH-ról jönne.

Ennek így működnie kell.

Nem fog azért nekem sem a bank sem a paypal felszámolni semmit, hogy onnan húzza le a pénzt vásárlásnál, ez nem számít utalásnak ugye?

Így van nincs semmi plusz költsége a PayPal használatának, ha csak fizetésre használod.

"The Kid just rages for a while."

(#1867) hoffman_ válasza horvathd (#1866) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Köszönöm szépen a korrekt választ. MKB-nál elvileg a kártya is ingyenes, azt hiszem eldőlt, jövőhéten meg is igényelem. Köszönöm szépen a segítséged! És a többieknek is!

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1868) cocka


cocka
veterán

nem tiszta az sem például, hogy a valutaalapú forintszámla pontosan mit jelent.

A valuta az készpénz. Nincs köze számlákhoz. A deviza meg az összes többi, ami számlával kapcsolatos.

dhr: Ha egy külön számlát akarsz csinálni, amin csak ritkán lenne pénz, és épp annyi ami a netes vásárláshoz kell akkor esetleg azt is fel lehet vetni h mi van h akkor elmész a bankfiókba és befizeted?

Ott a pont! Régebben ugyanígy csináltam, amikor még az otpnél volt a "fő"számlám és a cibesre fizetgettem be.

Ma már mindegyik forint alapú kártya (kivéve pár 18 év alattiaknak szólót) alkalmas nemzetközi használatra, így pl. steam-es vagy paypalos vásárlásra is.

Kivéve a Mastercard Electronic típusút és a Maestro kártyákat. (meg egy-két banknak a Visa Electronja sem megy, csak hogy ne menjek messzire pl. ha jól tudom a CIB Visa Electronja sem használható netes vásárlásra)

El akarom szigetelni a főkártyám a neten vásárlóstól.

Akkor átmész pl. a CIB-hez vagy az MKB-hoz, ahol a főkártya mellé igényelhető internetkártya és ahhoz minden esetben kapsz külön kártyaszámlát is.

a knh húzós, kerüljétek...

Ezer éve tudom, ezért nálam szóba se jött soha a K&H. :D

Teljesen külön létezik a főszámlától, tehát ha ezen van a pénz, akkor a főszámlát bátran használhatom paypal és steam vásárlásra?

CIB-nél a cibezznél 3 számlád is lehet és mindhárom független egymástól. Nálam így van: főszámla, internetkártyaszámla, megtakarítási számla (igaz hogy megtakarítani nincs mit... :((( )

A neten sincs fent, hogy lenne internetkártyájuk.

Volt, de nagyon régen megszüntették. :D

Röhejes ez a macera...

Nem értem mit bénázol itt? Lemondod a K&H-s számlát a picsába, átkéreted a dolgaidat a cibezzesre, nyitsz egy internetkártyaszámlát is azt el van intézve. Ez aztán nagy macera. :D

Adott az előnytelen, de fix KnH számla, 3 havonta befolyó összeggel, amiből gazdálkodom.

Milyen rablánc köt a K&H-hoz? Hitel? Cég miatt kellett nyitni, mert velük állnak szerződésben vagy arról mennek a közüzemi cuccok?

em fog azért nekem sem a bank sem a paypal felszámolni semmit, hogy onnan húzza le a pénzt vásárlásnál, ez nem számít utalásnak ugye?

Ha átállítod a paypalt úgy, hogy a bank konvertálja az adott devizát, amit az eladó terhelni óhajt, akkor nem bux rajta annyit, mintha hagyod hogy a paypal azonnal forintosítsa az összeget még kifizetés előtt. Egyébként nincs extra költség, ha csak a konverzió nem számít annak.

(#1869) hoffman_ válasza cocka (#1868) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Van egy komoly szerződés-em a Vodafone-nal, és ehhez a knh számla kapcsolódik. Elég macerás lenne egy szerződésmódosítás csak emiatt. Jelenleg úgy néz ki a terv, hogy jövőhéten nyitom a cib/mkb számlát, a knh-sat meg annyira ledegradálom, amennyire lehet. Aztán azért csak rákérdezek arra a szerződésmódosításra. Köszi a válaszokat neked is :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1870) waikikid


waikikid
csendes tag

a citibanknál az új chipes kártyák kérnek pin kódot vásárlásnál?
és ugyanezt szeretném tudni az unicredites kártyákról :)

(#1871) dabadab válasza waikikid (#1870) üzenetére


dabadab
titán

"a citibanknál az új chipes kártyák kérnek pin kódot vásárlásnál?"

Igen.

DRM is theft

(#1872) GeryPc


GeryPc
senior tag

Még annyi kérdésem van hogy aki már volt otp-és vagy tudja hogy mi ez az időszakos költségek (114ft) amit minden hónapban rendszeres vonnak?!

És az otp direkt havidíj ami 49ft az most a netes elérésre vonatkozik vagy a telefonosra?

köszi
G.

Ha fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu

(#1873) horvathd válasza GeryPc (#1872) üzenetére


horvathd
aktív tag

A Kondíciós lista alapján a 114 Ft egy rendszeres átutalás díja havi díja. A 49 Ft-ban benne van a telefonos és az internetes OTPdirekt

"The Kid just rages for a while."

(#1874) GeryPc válasza horvathd (#1873) üzenetére


GeryPc
senior tag

Köszi így már tudom is mihez kapcsolódik ez a 114ft :R (csak az okos megfogalmazásukból soha nem jöttem volna rá hogy mi ez)

Ha fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu

(#1875) #02683648 válasza waikikid (#1870) üzenetére


#02683648
törölt tag

Unicreditest is meg tudom erősíteni h kér pinkódot.

@cocka: én nem arra írtam h nemzetközi vásárlás, h netes vásárlás, hanem h egyáltalán külföldi vásárlás. netes vásárlásra ahogy írtad nem minden kártya jó.
De pl. mastercard unembossed-ből a Posta féle Erste bankos kártya jó volt netes vásárlásra

BTW. akinek egy natúr számla kell csak külön, csak netes vásárlásra esetleg meggondolhatja a posta elektronikus számlacsomagot, mert havi 230 Ft a díj, ez már tartalmazza a MC unembossed kártya díját, sms szolgáltatás díját (minden tranzakcióról ingyen SMS értesítés), net- és telebankot és bármelyik postán be lehet fizetni a számlára. viszont az erste bank eléggé lehúzó ATM felvételi díjai vannak hozzá, de ha netes vásárlásra kell akkor ez annyira nem számít. Én anno használtam erre a célra, különösebb gond nem volt vele.

(#1876) cocka válasza #02683648 (#1875) üzenetére


cocka
veterán

Kösz, én maradok a cibezznél. :D

(#1877) g@bo válasza dabadab (#1871) üzenetére


g@bo
nagyúr

minden csippes kér pin kódot. ha a terminál /még/ nem olvassa a csipet, mágnescsikot húzzák le, akkor marad az aláirás.
ha a terminál támogatja a csip olvasást, nem engedi a mágnescsikot. /csipp prioritás/

(#1878) g@bo


g@bo
nagyúr

[link] citi....

(#1879) wiggen123


wiggen123
aktív tag

Sziasztok,

jelenleg az OTPsek népes táborát gyarapítom, de úgy érzem sok nekem a havi 550 körüli díj és az egyéb lehúzások. 300 a számlazárás + 250 az OTP direkt. Egyéb költségek is elég magasak. Mivel ezt meg akarom szüntetni, normális bank, rendes számlával, kártyával érdekelne.

Igényeim: internetes vásárlás külföldön (fogadják el a kártyát paypal és hasonló helyeken), havi pár belföldi átutalás, havi 1 ATM készpénzfelvétel ingyenes legyen
+közüzemi átutalás olcsó legyen (de ez nem olyan fontos, csak tervbe van még nálam)

Ami tetszik, de nem tudom teljesíti e minden fenti feltételem:
Erste online bankszámla

Szerintetek?

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#1880) g@bo válasza wiggen123 (#1879) üzenetére


g@bo
nagyúr

cib.

330 a szlavezetés, netbank ingyen, eseti átutalás cca 60 ruppó, közüzemi 50 ft, 1 ingyenes kp felvét.

(#1881) concret_hp válasza g@bo (#1877) üzenetére


concret_hp
addikt

ez nem teljesen igaz, nekem van chipes kártyám, néha vna olyan, hogy nem kér pint, alá kell ínri, de ilyenkor is a chipes felét használják.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#1882) Flashcash válasza wiggen123 (#1879) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ha számlacsomag ajánlást kérsz itt a fórumon, akkor érdemes minél több infót adnod.

pl.
-hány éves vagy? (diákcsomagok miatt)
-ha dolgozol akkor a fizetésedet rá tudod-e utalni a számlára?
-havi kb. mennyi nettó érkezik biztosan a számlára (vannak olyan csomagok amelyek erre adnak kedvezményt)

(#1883) wiggen123 válasza Flashcash (#1882) üzenetére


wiggen123
aktív tag

Nem vagyok diák, korom miatt se kapok kedvezményt. 100e+ a havi pénzmozgás a számlára.

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#1884) waikikid


waikikid
csendes tag

cib classic forint számlát át lehet eurósra tenni? van hozzá visa classic de akkor azt le kell cserélni?

(#1885) Flashcash válasza wiggen123 (#1879) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

1, CIB online 149FT ha tudod teljesíteni a feltételeit:

1. Legalább havi 50 000 Ft, egyösszegű jövedelemátutalás a CIB Online Magánszámlára,
2. Minimum 2 db megbízás tetszőlegesen kombinálva az alábbiak közül
- csoportos beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazás vagy
- minimum 1000 Ft állandó átutalási megbízás teljesítése vagy
- CIB Internet Bankon megadott, minimum 1000 Ft eseti átutalási megbízás teljesítése.

2, Raiffeisen díjnullázó:

3, [Unicredit Nonstop:]

[ Szerkesztve ]

(#1886) wiggen123 válasza Flashcash (#1885) üzenetére


wiggen123
aktív tag

Köszönöm, nagyon sokat segítettek ezek az adatok!

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#1887) #02683648 válasza Flashcash (#1885) üzenetére


#02683648
törölt tag

Annyival egészíteném ki, h unicreditben bónusz számlacsomag is van, ami 75e átutalás felett 275 Ft, 150e átutalás felett 0 Ft. Sztem jobb kondíciókat kínál mint a raiff díjnullázó

[link]

(#1888) Flashcash válasza #02683648 (#1887) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Szándékosan hagytam ki ezt a csomagot mert 150 nettó alatti jövedelemmel nem éri meg. Sőt az egész bank nem túl szimpatikus nekem.

Az apróbetűt elolvasva a bónusz csomagban a 275FT akciós havidíj, a normál havidíj 999FT amit ha feleznek a 75ezer feletti jövedelem miatt akkor 500FT-ra ugorhat majd a havidíj.
A számlacsomag kondiciós listájának apróbetűjében pedig szinte minden helyen a következőket írják:
A fent meghatározott díjat a Bank akciós jelleggel biztosítja. A normál díj a Privát számlacsomag esetében feltüntetett díjmértékkel azonos, melyet a Bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

A Privát csomagban pedig egy bankon kívüli internetes felületen indított átutalás: 109FT....

[ Szerkesztve ]

(#1889) #02683648 válasza Flashcash (#1888) üzenetére


#02683648
törölt tag

Miért is nem éri meg 150 alatt? (75 felett) [Bónusz csomagról beszélek, többi tényleg nem éri meg!!!]

275 Ft havidíjért:
- két első ATM felvét bárhonnan ingyen
- utána saját ATM korlátlanul ingyen
- e-bankos átutalás ingyen
- dombornyomású kártyának is az első éves díja ingyen

Az meg hogy jogi csűréscsavarás hogy megy, hogy akció meg nem akció, meg visszavonásig, különösebben nem érdekel, abban a percben hogy az "akció" megszűnik, úgyis hagyom ott őket. Amúgy a saját ATM-es ingyenes kp felvét 2008 óta így van jelen h "akciós jelleggel visszavonásig"

Amúgy azt naivitás lenne hinni hogy ha az unicredit majd a jövőben átterheli az ügyfelekre a tudjátokmit akkor a "szimpatikus" bankok meg nem terhelik át...

Amúgy nem vagyok unicredit bank ügynök, semmi kapcsolatom nincs velük, nekem édes mindegy hogy ki mit választ.

(#1890) zoli03


zoli03
őstag

Ma csináltattam MKB Student bankszámlát, és az ügyintéző mondta, hogy havi két állandó átutalási megbízást meg kéne adnom. Most tényleg meg kell adni ilyet, mert nekem ez teljesen felesleges, nem csak eseti átutalásaim vannak?

(#1891) Flashcash válasza #02683648 (#1889) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Az meg hogy jogi csűréscsavarás hogy megy, hogy akció meg nem akció, meg visszavonásig, különösebben nem érdekel, abban a percben hogy az "akció" megszűnik, úgyis hagyom ott őket.

Nekem régen privát plusz-om volt, annak is megnövelték minden tételét, az átutalás 40FT-ról 109FT-ra nőtt így hagytam ott az Unicreditet, erre a tapasztalatra meg a * apróbetűs részre alapozva írtam, hogy nem ajánlottak.

A fő bankomnál 5 éve ugyanazok a kondiciók.

[ Szerkesztve ]

(#1892) Flashcash válasza zoli03 (#1890) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Nem kell. Az a napi bankkapcsolat funkcióhoz jó.

-pl. kedvezőbb kamatozású betétet lehet vele igénybevenni

(#1893) zoli03 válasza Flashcash (#1892) üzenetére


zoli03
őstag

Akkor amikor megyek átvenni a bankkártyát, mondhatom azt, hogy nem akarok állandó átutalási megbízást megadni?

(#1894) Flashcash válasza zoli03 (#1893) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Persze, a studentnek nincs ilyen jellegű feltétele.

(#1895) cocka válasza #02683648 (#1889) üzenetére


cocka
veterán

275 Ft? Hol? Szerintem az inkább 290.

(#1896) #02683648 válasza cocka (#1895) üzenetére


#02683648
törölt tag

"A számla zárlati díja 549 Ft **, mely összeg az adott hónapra vonatkozóan minden esetben terhelésre kerül az ügyfél bankszámláján , és a következő hónapban íródik jóvá, amennyiben a tárgyhónapban legalább 150 000fT jóváírás érkezett átutalásból (amelybe a saját számlák közötti átutalások nem számítanak bele) a számlára. Amennyiben legalább 75 000 Ft jóváírás történik az előbb említett módon, akkor a zárlati díj összegéből 274 Ft kerül jóváírásra."

@1891: Én meg amúgy raifftől jöttem el még 2008-ban mert folyamatosan emelték az átutalás díját, és elkevertek egy állandó átutalási megbízást (!) ami miatt megbüntetett az apeh.

A kondícióit 5 éve nem változtató bank az jóság, kivéve nem otp vagy mkb (utóbbinál a mezei minden kedvezmény nélküli számla) mert ezeknél lassan már amúgy sincs hova emelni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1897) #02683648


#02683648
törölt tag

Durva számladíj-emelés az unicreditnél 12.30-tól: 409-ről 470-re emelkedik az alap számla, 3990-ről 4250-re a dombornyomású kártyadíj. A bónusz csomag nem változott, még inkább érvényes az a megállapításom, h a bónusz csomagot leszámítva baromira nem éri meg az UCB. Én is addig maradok, amig a bónusz létezik.

(#1898) zoli03 válasza Flashcash (#1894) üzenetére


zoli03
őstag

Ma vettem át a bankkártyámat, ugyanaz az ügyintéző volt, már a nevemre is emlékszik. Megint kérdezte, hogy nem adok-e meg állandó átutalási megbízást. Mondom én nem olvastam a szerződésben, hogy kéne. Azt mondta, valami másik dokumentumban van (nem emlékszem mit mondott), mondom ilyen sehol nincs (direkt megnéztem mindegyikben, ami az MKB oldalán van). Aztán utána mondta, hogy ez ilyen szóban elterjedt valami, hogy meg kéne adni (azt is mondta, hogy havonta 2-3 átutalás vagy vásárlás elvárt). Másik város MKB bankjában is intézhetem az ügyeimet ugye (oda járok suliba, szóval nem tart tovább)? Mert az itteni ügyintéző már amikor belépek, a nevemen köszönt, szóval az átutalást se hiszem hogy elfelejti.

(#1899) concret_hp válasza zoli03 (#1898) üzenetére


concret_hp
addikt

egy banknál azért elég viccesnek tartanám a "szóban elterjedt valami" meg a "2-3 utalás elvárt" szókapcsolatokat :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#1900) #02683648 válasza zoli03 (#1898) üzenetére


#02683648
törölt tag

http://www.mkb.hu/friss_informaciok/kondiciok/index.html

Itt megkeresed azt a fajta számlát ami van neked és megnézed h mit kell vagy mit nem kell.
Kelleni egyébként sehol kell semmit, a számlaaktivitás (bejövő jövedelem átutalás, rendszeres átutalások, etc.) minden banknál csak az ingyenes/olcsóbb havidíjú csomagok igénybevételének feltételei. Ha viszont iskolába jársz, nyilván vmi diák csomagod van, az meg szinte mindenhol pusztán attól kedvezményes, h diák vagy, nem kell plusz dolgokat felmutatni hozzá.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.