Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo128
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írok, de nem találtam ennél megfelelőbb topicot. Az elektronika mindig is távol állt tőlem, de mindig rákényszerülök. A tegnapi napon szerettem volna sütni egy kellemes pizzát, csak amikor bekapcsoltam a sütőt, az lecsapta a biztosítékot. Kiszedtem, nézegettem, méregettem. Vettem hozzá egy hőkorlátozót (biztonsági termosztátot), amit kicseréltem. Itt talán fontos megjegyezni, hogy 200°C-os helyett 300°C-os került a helyére, mivel nem volt más. A villanyász boltban azt mondták, hogy nem probléma. Rábeszéltek, legyen (jöhet a savazás).
Bekötöttem a sütőt, majd a kismegszakító felkapcsolása után a mókuskerék folyamatosan forgatta a levegőt. A módváltóval bárhova állítom a sütőt, a sütőben lévő izzó nem kapcsol fel, nem kezdődik meg a melegítés sem, ellenben a mókuskerék már forog mint a veszett egér, de sajnos teljesen kikapcsolt állapotban is. Ez jó hír, mert a hőbiztosíték tuti rossz volt (szakadást mértem a régin), de a probléma nem oldódott meg. A vezérlőpanelen nem látok égést, diódákat kimérve jó értéketet kaptam, a kijelzőn lévő óra működik.
Ez a fajta termosztát nem adta a várható ~1k Ohm értéket, inkább megát. Valószínűleg cserélhetem ezt is. Meglehet, hogyha itt szakadás van, akkor egyik módban sem kapcsolható a sütő? Értsd ezalatt, hogy a lámpa sem kapcsol be emiatt? Attól ez még nem válasz arra, hogy a mókuskerék miért forgatja a levegőt kikapcsolt állapotban is.
Kapcsolási rajzzal nem tudok segíteni, ennek ellenére minden hasznos tanácsot szívesen fogadok. Maga a gép egy Electrolux EOB53102X.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest