- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Teasüti #81411 üzenetére
Sőt, az sem kizárt, hogy egyes alaplapokat nem is jó úgy használni, hogy nincs alaplemezre szerelve, ami által csökkenhet egyes rézfóliaszakaszok áramterhelése, hogy a fém alaplemez is átvezet / elvezet / kiegyenlít belőle valamennyit és azt mondjuk a gyári tervezésnél is bekalkulálták.
Tudom, hogy bevett gyakorlat a "csupasz" alaplap tesztelése és működnie is kell, de tartós használatra nem feltétlenül ideális.
#81408 ekkold
Ha gyorsabb, egyszerűbb megoldást szeretne valaki, ilyen hőelemes pákákra van egyszerűbb lehetőség is. Magam egy hőlégfúvóhoz építettem hasonló áramkört, módosításokkal, de ilyen alapelven.
Hőlégfúvónál 230 V-os betétet kapcsol a triac, illetve beiktattam elé egy MOC3063 nullátmeneti triac kapcsolót is. A ventilátor 24 V-os, ahhoz lehet még alkalmazni egy csökkentő szabályzót is. De közvetlen 24 V-ról is már használható.
A hőmérsékletet az első műveleti erősítő kimenete indikálja, miközben százszorosára erősíti a hőelem feszültségét, oda kötöttem egy kis digitális DC-kijelzőt. Az erősítést pedig úgy korrigáltam, hogy pl. 300 °C-ra mutasson 3.00 V-ot, így a célnak megfelel.
Zener referenciát külön nem alkalmaztam, a stabilizált (7812) tápot osztottam csak le. Nyilván egyéb kényelmi automatizmusokat nem tud az egyszerű áramkör, de működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Star Trek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest