- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TriX2010
tag
válasz
kenesei1982 #48104 üzenetére
Kedves Fórumtársak!
A problémám a következő: A laptopban levő vinyó folyamatosan leáll-elindul. Lényegében akár másodpercenként is újra felpörög. A napokban ennek a felpörgésnek a hangjára lettem figyelmes.
Ha amúgy csönd van a szobában, akkor még zavaró is a hang egy kicsit, de nem is ez a fő bajom, inkább aggódom, hogy hosszú távon ez mennyire jó a vinyónak.Vas: HP 840 G3 laptop
HDD: ST2000LM003 HN-M201RAD (leginkább torrent...)
Jelenleg HDS-ben az összes indulás/leállás száma 12700
Ez az érték reggel még olyan 12300 körül volt... Érezhető, hogy milyen intenzitással növekszik...
Működési idő: 531 nap.A jelenség CSAK akkumulátoros üzemben áll fent és csak miután a képernyő kikapcsol.
A vinyó új kora óta van nálam, kb két hónapja került bele a laptopba, előtte egy HP DV7-ben volt, amin WIN 7 futott. Ott nem volt ilyen probléma. Feltételezem, hogy a jelenséget valamilyen energiaellátási-energiagazdálkodási beállítás okozza, de nem jövök rá a megoldásra.
HDS-ben is próbáltam több beállítást, de hiába. Tanácstalan vagyok...HDS - Lemez - Fejlett energiagazdálkodás - feltolom maxra, kis idő múlva vissza van állítva...
HDS - Lemez - Akusztikai jellemzők - feltolom maxra, kis idő múlva vissza van állítva minimumra...
HDS - Beállítások - Lemez figyelés - Lemezek leállásának akadályozása - be van állítva, de hatástalan...Ötletek...?
-
bteebi
veterán
válasz
kenesei1982 #35015 üzenetére
Milyen alaplapod van? Lehet, hogy nem támogatja a 2 TB-nál nagyobb HDD-k kezelését. Nézz utána neten, talán már egy BIOS update is megoldja a problémát. Ha nem, akkor vegyél egy egyszerűbb RAID vezérlőt, azok elvben erre is jók (nekem így van megcsinálva). Ha nem ez a megoldás, akkor jó eséllyel a HDD-vel van gond.
-
Mankó
veterán
válasz
kenesei1982 #25471 üzenetére
Lehet, hogy a dokkoló nem látja el megfelelő árammal. Tedd át a gépbe és úgy próbálgasd! Ha ott nem csinálja, akkor az előző feltevésem a helytálló.
-
Imco
őstag
válasz
kenesei1982 #16649 üzenetére
dupla
-
Imco
őstag
válasz
kenesei1982 #16649 üzenetére
Ahci= elérhetővé teszi a SATA újabb funkcióit, mint amilyen a hot swap és a Native Command Queuing (NCQ)
IDE- nem támogatott. A hot swappal egyébként is óvatosan a vinyód érdekében, még ha támogatott is!Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Újradefiniálja a Xiaomi 17, milyen egy kompakt csúcstelefon
- sziku69: Szólánc.
- Küszöbön az androidos PC-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó SanDisk Dual Drive Lux 256GB!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- Apple iPhone 16 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest