Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz liksoft #18197 üzenetére
Végső elkeseredésemben cseréltem le a kábelt. De lehet hogy pont ez tett neki jót. Xp alatt a régi kábellel soha nem volt semmi baja. (és a régi alaplappal). Az a legbiztosabb ha ki tudom cserélni. Azért köszi!
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Megvettem új notimat, egy asus eee 1215T. Van benne egy 320gb-os WD merevlemez és elvileg normálisan is mükszik. Ugyanis ha nem használom, tehát nem kell pörögnie, akkor ilyen 10 másodpercenként kb ilyen dupla kattogást hallatt, "klutty-klutty" hangot hallatva. De csak ha nem használom. Ezt miért csinálja?
Windows 7 Home Premium van a gépen. Újratelepítés megvolt. Indexelés kikapcsolva. Driverek mind fent, a legfrissebbek.
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz V.Stryker #18207 üzenetére
Vezérlőpult ->Enegiagazdálkosái lehetőségk. szerintem ott kell lennie.
Nekem ha nincs használva a vinyó, az olvasó fejet kipizíconálja odlalra.és "üres"ben van.
Amint megnyitok valamit felpörög, pozícionál, és már kész is. Bár ez inkább a tárolóra jellemző, de a rendszervinyón is megfigyeltem már."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
alias_bobo
tag
Kedves hozzáértők!
Van egy WD2500BEVT notebook hdd-m, leesett.
Azt csinálja, hogy ha USB-s rackbe teszem (tehetném direkt gépbe is szvsz... ugyanez lenne...) akkor felpörög a lemez, majd kb 10 másodperc múlva leáll, valamint a hdd fej nem mozog.
Lehet kezdeni vele valamit? Olvasó fej csere, vagy elektronika csere?
Annak ellenére, hogy az elektronikán nem látok semmilyen sérülést.
Előre is köszönöm.|| http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=alias_bobo ||
-
grex4
aktív tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #18208 üzenetére
Nem arról beszél, nekem is pontosan ilyen problémám van egy másik wd vinyóval és mindenki ezzel jött hogy kapcsolgassam ki, meg hogy a fülemmel van baj. Maga a vinyó szar, legnagyobb gyártó képes ilyet kiadni..nevetséges...
V.Stryker
wdidle3 nevű progit töltsd le és bűvészkedd fel a gépre.
nekem nem sikerült kikapcsolni, ha neked sikerül szóljmár. köszüdv
-
grex4
aktív tag
http://www.synology.com/support/faq_images/enu/wdidle3.zip, CD lemezre írd ki, majd inditsd ujra a gépet. Erről a lemezről bootolj be és mikor bejön egy parancssor ird be wdidle3.exe /D Ugynézki működik de szerintem pofátlanság a gyártó részéről ez, hogy nekünk kell bűvészkedni. Power managementhez köze sincs, Hd sentinel se tudja lekapcsolni ezt, szégyen... 2011... soha többet nemlesz wd vinyóm...
üdv
-
Dav123
tag
HELP!
Szerbusztok
Mai nap folyamán sikeresen elfüstölt a Seagate Barracuda 7200.9 ST3160811AS 160 GB kapacitású vinyóm , bekapcsolás után láttam hogy a táp csatlakozónál elkezd füstölni, gyorsan táp ki.. Miután sikerül leerőszakolnom a Sata táp csatlakozót látom hogy sikeresen elégett. Remélhetőleg maga a vinyó lap cseréje megoldaná a problémát, az adatok nem hiszem hogy sérültek. ( Elég fontos lenne dolgok vannak rajta.. ) Tehát KERESEK olyan lapot ( PCB ) aminek ez a sorozatszáma: 100390920 REV C! Remélem ezzel újra életet lehelhetek bele.. vagy mégsem?
-
oxide24
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, vettem egy LC Power külső mobile racket amibe beleraktam az 1 TB-os winchesterem. De akármit csinálok nem akarja felismerni a win 7-em :-(.
USB 3.0-ás csatlakozási lehetőség van az adatlapomon, oda is csatlakoztattam a vinyót de akármit csinálok nem ismeri fel.Mi lehet a baj?
A vinyó teli van, most vettem új gépet és telepíteném fel a programokat, de így nem igazán megy ha nem ismeri fel..
Előre is köszi a segítségeket!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz V.Stryker #18214 üzenetére
Huhh. SSd vel biztos szárnyal. De megéznék egyet működés közben. Érzésre kb mennyivel gyorsabb mint egy átlag jó vinyó?
oxide24: lc power nem igazán jó cucc. Lehet hogy a belső vezérlőjével van gond. Usb3.0 ás a ház is? próbáltad a 2.0 ba dugni? formázva volt a vinyó? vagy op rendszer van rajta?
-
oxide24
csendes tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #18216 üzenetére
A vinyó már rég formázva volt, még az előző gépemben volt benne.
Filmek, programok és sok más cucc van rajta és nem tudom miért nem ismeri fel. USB 3.0-ás a csatlakozója eleve és a ház hátuljára van csatlakoztatva, az USB 3.0-ás csatlakozóhoz.
Az operációs rendszer a belső 1 terás vadonatúj samsungon van rajta ami elég hangosan és egyfolytában működik, elég zavaró, nem erre számítottam.Vélemény?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #18216 üzenetére
Nekem az előző notimban is ez az ssd volt és ez is megörökölte. Az az igazság, hogy igazából összehasonlíthatatlan. A bootolás elve a fele, működés közben meg tényleg sokat számít. Sokkal többet, mint egy újabb többmagos proci vagy dupla annyi ram.
Valahol erről a minap olvastam egy marha jó írást, de már nem találom. Szóval a lényeg annyi, hogy ezek a sztenderd tesztek annyira nem tudják kimutatni a különbséget és hogy leginkább rendszer lemeznek a legjobbak ezek az ssd-k. Én nem csalódtam és csak ódákat tudok zengeni róluk a tapasztalataim szerint. Szóval szvsz ssd-re fel.-
-
oxide24
csendes tag
Ez az LC Power egy rakás szar, ezt nem hiszem el, hogy jártam, most már tiszta tropa vagyok idegileg.
Kivenném én a vinyót ebből a szar külső rackből de valami olyan hihetetlen gagyi kis apró csavarok tartjották, egyszerűen nem bírtam kicsavarozni. A csavarmenetet szétcseszte a csavarhúzó....belegyógyult a vinyó a rackbe. Na most ilyenkor mi van :-)??
Basszus ma vettem ezt a szart... valami jobb ötlet eszetekbe jut az enyémnél? Mert az enyém annyi, hogy földhöz baszom az egészet! -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz oxide24 #18220 üzenetére
Vidd vissza. Ennél jobb megoldást nem látok. 8 napon belül minden kérdés nélkül ki kell cserélniük. Idegeskedni meg csak fölösleges rajta. Samsung vinyó nem a legjobb op rendszer alá, főleg nem az 1 terás szvsz.
Vstriker: ha lesz rá máni, tuti ssd lesz. Egy 60 gigás elég a rendszernek sztem.
Más: haver gépében a vinyó a hd sentinel szerint end-to end erroros. Ezzel mit lehet kezdezni, 0% kondíciót ír.
-
Tac81
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy vagy 120gb sata-s és egy 80 gb IDE vinyóm. A rendszer a satas vinyón van de amikor feldugom a 80-as vinyót egyszerüen nem bootol be a satas vinyóról . Elindul a gép felismeri az eszközöket és a 80gb vinyó felismerése után megáll és se kép se hang. Bios frissítést is csináltam de semmit. A biosban be van állítva hogy a satasról bootoljon de az sem használ. Amint meglátja az IDE vinyót megáll. Ha lehúzom müxik. A DVD ítóm is IDE csatis de az tökéletesen müxik. Olcastam itt a forumon hasonló problémát de az megoldódott jump probléma volt. Na azt is kipróbáltam, az összes jump beállítással de semmi.
HELP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!Válaszotokat előre is köszi!
Üdv Tac81
[ Szerkesztve ]
" Dolgozzanak az öregek Ők már úgy is megszokták!! ;)"
-
Tac81
csendes tag
Ja és a vinyók müködnek másik gépben tesztelve.
" Dolgozzanak az öregek Ők már úgy is megszokták!! ;)"
-
OceanStorm
tag
Üdv. 2010 decemberében vettem egy WD AV GP (WD10EURS) hdd -t mert nagyon jókat olvastam róla. Lényeg hogy tegnap sikerült beüzemelnem, mert az új gépemhez tartogattam. Vagy 4x újratelepítettem a Windows 7 -et, mert a 60 gigás rendszernek kialakított partíció mellett az adatnak meghagyott üres területre azt hittem hogy rendes partíció, később jöttem rá hogy itt nem úgy kell partícionálni mint az Xp esetében. Többször töröltem, és létrehoztam partíciókat a rendszer telepítéseknél.
Végül a Windows 7 -en belül hoztam létre partíciót az üres területre, amit formázni kellett. A formázást megszakítottam mert nagyon lassúnak tünt, az állapotjelző 10 perc után is 0 -án volt és mégegyszer Win 7 telepítéshez fogtam hogy a telepítésnél "mostmár megcsinálom normálisan a partícionálást" címszóval. Ez sikerült is, végül mikor a feltelepített rendszerben az adatnak létrehozott partícióra léptem már megint azt írta ki hogy formázni kell... fasza, elindítottam és 15 perc után újraindult a gép, az állapotjelző meg még 0 -án volt.
Majd a bootolásnál a boot képernyőt nézegettem vagy 2 percig míg restartoltam a gépet, és a biosra nyomtam ami be is jött vagy 1 perc múlva. Fasza, a biosban nem találtam a merevlemezt, gondoltam megint elindítok egy Windows 7 telepítést. A gépet újraindítottam ismét, és hát 2 perces boot képernyő majd elkezdett töltődni rendszertelepítő a cd ről. Betöltött, és azt írta ki hogy nincs merevlemez csatlakoztatva, ugyanezt kipróbáltam Xp telepítővel is, az is szintén ezt írta.
Hogy kizárjak más hibalehetőségeket is, a régi gépemből, a régi vinyómat átraktam az új gépbe, hátha az új géppel van a gond. A rendszer egyből elindult a régi vinyómról, ok az új gépemmel nincs gond. A problémásnak ítélt vinyómat viszont átraktam a régi gépbe, ott is 2-3 perces boot képernyő, lassan betöltődő bios és rendszertelepítő fogadott (és hogy nincs merevlemez csatlakoztatva). Így az tudatosult bennem hogy az új vinyómmal van valami, ami az első olyan 1, másfél órában faszán működött elvileg.
A garanciára már benyújtottam a kérelmemet, de nektek mi a véleményetek ? A hiba okára azért kíváncsi vagyok.
-
Dzsekó
addikt
válasz OceanStorm #18227 üzenetére
Elképzelhető, hogy a vinyóval van valami, próbálj meg egy smart képet csinálni, ha életre tudod még lehelni, illetve gyári tesztprogrammal is megnézheted. A bootképernyő elején kiírja a vinyó nevét egyáltalán (ott ahol a procit és alatta az eszközöket írja, dvd-t, vinyókat)?
-
olloczky
senior tag
Hello
Valamitől megbolondult a gépem, és szerintem a winchesterem a hibás. Pár napja a semmitől.. legalábbis nem csináltam semmi olyat ami okot adna rá, úgy belassult a gép, hogy miután bekapcsoltam és beléptem a fiókomba, beletelt pár percbe mire az ikonok bejöttek.. utána még jó pár perc mire bejön az msn.. utána megnyitom az operát.. az is 2 perc.. tehát fagyott az egész gép.. operán belül (de ugyanúgy ie-nél is) ha megnyitottam/bezártam egy fület az is fél perces fagyással történt meg.. na ezt meguntam.. újratelepítettem.. ugye különböző programok telepítésénél, újra kell indítani a gépet.. az első pár újraindításig normálisan (gyorsan) működött.. és utána megint ezeket produkálta.. a call of duty 4-et kb háromnegyed óra alatt raktam fel.. ami kb 10-15 perces meló általában.. a régi telepítésnél (ami több, mint egy évig működött hiba mentesen (win7 home premium 32 bit)) kiadott egy ilyet betöltéskor (kép) .. ilyet még nem láttam de mondom mivel ilyen sz*r, lassú gondoltam nem gond ha megcsinálja.. de semmivel nem lett jobb.. na már most a frissen telepített win 7-nél is kiadta ezt.. (a winchestert teljesen leformáztam) .. valami ötlet? vagy ha valami nem világos, vagy valaki úgy érzi, hogy közvetlenebbül is segíteni az légyszi PÜ-t küldjön, mert véget szeretnék vetni ennek a problémának..előre is köszi
üdv: olloczky
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Dzsekó
addikt
válasz olloczky #18229 üzenetére
1. küldj egy smart képet a vinyóról everest/aida-val illetve nézd meg hd sentinellel.
2. minden csatlakozót bogarássz át, illetve minden olyat, amit be lehet dugni, pl. memóriák, kártyák, tápcsatik, tápcsati toldások, adatkábelek, sata kábelek, alaplapi tápcsati-kiegészítő tápcsati).
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz olloczky #18231 üzenetére
Van 6 gyenge szektorod, ami nem feltétlen rossz, ez még visszaértékelődhet egészségessé, meg van egy pici nyers olvasási hiba. (Elég magas a vinyód hőfoka, most még elmegy, de nyárra a hűtését oldd meg.) Sata kábelt cserélj első ráfutásra és dugj rá a vinyóra másik sata tápkábelt, illetve a kibe húzkodásokat is csináld meg, amit a 2. pontban leírtam az előző hsz-ben. Aztán meglátjuk mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
Sziasztok. A kérdésem a következő lenne bele akarok a gépembe tenni egy vinyot de úgy hogy a mostani teljes tartalmát rá másolom és a továbbiakban megadom hogy onnan bootoljon akkor működhet normálisan minden vagy hülyeség az egész.
[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
olloczky
senior tag
válasz Dzsekó #18232 üzenetére
Mindent megcsináltam. Semmi változás.. ez nem lehet boot vírus? Ezzel kapcsolatban olyat olvastam, hogy ha linux live cd-ről bootolok és onnan indítok egy vírusírtót az megtalálja és kiírtja.. itt windowson belül is próbáltam kiírtani de nem talált semmit (nod32, MSE..persze úgy, hogy nem együtt voltak fent) .. vagy olvastam még az Ultimate Boot CD-t.. valami ötlet ezekről? Vagy már maga a boot vírus is hülye feltételezés?
-
Takee20
csendes tag
Van egy Segate 250GB-os vinyóm ami anyira halott hogy ha csatlakoztatom a géphez akkor nem bootol be. Egyszer találkoztam egy programmal amivel működő rendszerhez lehet csatlakoztatni hardvereket. Abban bízok hogy így anyit el tudok érni hogy elkülönítsem a bad sector-okat és talán maradna némi tároló helyem ennek annak. Vélemény??
Ha valaki tudja hogy honnan lehet letölteni ezt a programot akkor azt írja meg. -
Sickboy25
addikt
sziasztok
Lenne egy kis problémám. Mégpediglen vásároltam egy 500 gigás WD SATA vinyót, egy sata kártyával, mert ugye az alaplapon nincs sata hely.
Probléma itt kezdődik ugyanis nem látszik sehol a vinyó, és win telepítésénél is azt írja ki, hogy nincs merevlemez a géphez kötve.
Milyen bios beállításnál kell engedélyezni? Vagy mi a trükkje? Esetleg nem támogatja a Bios?
Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
-
Sickboy25
addikt
válasz liksoft #18244 üzenetére
igen de közben oprendszer alatt a lemezkezelőben megleltem, particionáltam és formáztam is...
"A Sil 3512 drivert az installba kell integrálni" - ezt a mondatot nem értem...
A driverét feltettem mikor csatlakoztattam a kártyát.
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
válasz Sickboy25 #18245 üzenetére
nah feladom...
Sajnos nem tudom bootoláskor rárakni az xp-t, mert nem látja a vinyót a telepítő. Biosban semmit nem tudok állítani, már ezerszer átnéztem. Sajnos valószínű, hogy a sata kártyával van a gondja. Viszont oprendszer alól sem tudom felrakni...
Hihetetlen
-
olloczky
senior tag
Na megvan a probléma.. egy windows update.. de elég fura.. egy formázás, win 7 telepítés után megkérdezi, hogy akarok-e frissíteni.. arra megyek, hogy rákérdezés később.. miután bent voltam az op rendszerben néztem a rendszer-visszaállítást, hogy lett-e valamilyen windows update-es pont létre hozva.. nem volt.. egyszer újraindítottam a gépet, és már ott volt.. de újraindításkor ki is írt valamit, hogy a windows konfigurációja folyamatban van.. és ezután kezdett sz**akodni.. és a legrosszabb, hogy nem kérdezi meg, hogy felrakom-e ezt a frissítést és semmi jelét nem adja annak hogy letöltötte, vagy hogy alkalmazni szeretné azt a frissítést.. hol tudom megnézni, hogy milyen típusu is pontosan ez az update?
-
Sickboy25
addikt
válasz Sickboy25 #18246 üzenetére
nah addig eljutottam, hogy win telepítő F6, de sajnos floppym nincs így betettem a gyártó cd-jét, de akkor ezt írja ki: txtsetup.oem hiba.
Elkezdtem utána olvasni, de kétszáz oldal után feladtam, minden fórumon mást írnak...
Valaki esetleg tudná, hogy mit csináljak? A win xp telepítőjébe integráljak valami fájlokat vagy fájlcsomagokat?
Köszi
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #18247 üzenetére
Bocs az előbbi hülyeség volt.. tuti hogy a hdd-vel van valami.. beraktam ugyanebbe egy másik winchestert, amivel tökéletesen működöt.. azt is újraformáztam, telepítettem, hogy tiszta lappal induljon, mint ez..arra is felment az a kérdés nélküli frissítés.. és az működött.. a HDD Sentinel kiírta, hogy van 7 rossz szektor, ahogy mondtad Dzsekó.. de szerintem emiatt a hét szektor miatt van valami gubanc..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest