- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
-
kelna91
senior tag
válasz
tibbike01 #92926 üzenetére
Az én Hotpoint Aristonomon van olyan program, ami kis adag ruhát (egy szett ruha kb) 45 perc alatt kimos és megszárít. Sokszor nagyon jól jött. Nem egy alapos mosás, de határozottan tisztább, és egy óra múlva lehet benne tovább menni.
"Az, hogy tönkrevágja a ruhákat, orbitális baromság."
Csatlakozom. 30 fokon mos, meg ideje sincs tönkrevágni. Egyszerűen nem olyan alapos, nyilván. -
BBéci
legenda
válasz
tibbike01 #92930 üzenetére
Mosogatógépekhez nem értek, de a mosógépek terén sokat képeztem magamat. Barátommal, aki közel 40 évig volt háztartásigép szerelő (tavaly decemberben ment nyugdíjba), órákat beszéltünk mosógépekről. A háromórás program agyrém, semmi szükség rá, feleslegesen üzemel, kopik, amortizálódik a mosógép. Annyi idő alatt két adag ruhát mos ki az öreg, 28 éves Zanussim.
Soha nem tömjük meg a dobot!
Csak törölközők, konyharuhák és ágyneműk mosást végzi a gép 60 fokon. 35-40 az általános beállítás.
A rövid program eleve kis mennyiségű ruhához és alacsony hőfokhoz használatos. Amiket ellenérvként kitaláltál, azoknak egyike sem valós.
Előbb még a 30 percet kifogásoltad, hgyan lett belőle 15? -
BBéci
legenda
válasz
tibbike01 #92926 üzenetére
Nem véletlenül van az öszes komolyabb gépnek 30 perces vagy még rövidebb programja. Nagyon hasznos, sajnálom, amiért a 28 éves Zanussim nem tud ilyet. Kézzel, mosdóban szoktam ezt a programot utánozni. Nyilván csakis olyan ruhadarabokkal, amik semennyire, vagy egészen minimálisan szennyesek.
Az, hogy tönkrevágja a ruhákat, orbitális baromság. -
BigBlackDog
veterán
válasz
tibbike01 #92884 üzenetére
Meglesem élőben. Nagyobb méret nem szükséges, ha kisebb is tudja, amit kell.
Hűtők terén Liebherrel mi a tapasztalat mostanában? Olvasom, hogy alsó kategóriában többen is panaszkodtak a hangos kompresszorra. Ez mennyire aktuális még, illetve honnantól indulnak a biztosan "normális" minőségű típusok?
-
pjen
félisten
válasz
tibbike01 #92677 üzenetére
Ezt a másfél óráson is ugyanígy megcsinálja.
Sőt, szerintem talán minden progin. A gyors mosogatásnál nem tudom.Egyébkén az előmosogatás hideg vizzel történik ahol valóban leveri a dúrva szennyeződést, de a zsír nem óldódik. Nem nagyon van mit elemezni.
"
manuális program mindig pontosan ugyanazt csinálja függetlenül attól, hogy 4 kevésbé koszos tányér van benne, vagy tele van pokolva zsíros edényekkel.
A 10.5L megadott érték egy átlagos érték, ami sosem pontosan annyi. Lehet több és kevesebb néhány literrel. Megadhatnának egy kb kiolvashatatlan táblázatot is, de a user néha még ezt is alig érti." Mintha sajátmagaddal vitatkoznál -
-
pjen
félisten
válasz
tibbike01 #92673 üzenetére
mosogasson el oszt csókolom" Én csak bólogattam, de végeredményben ez a lényeg. De most már végkép nem értem. Ha autómatán 3x annyi ideig mosogat és melegebb vízben akkor mi is az előnye? Máfél óra alatt csillogóan tiszta lesz minden, ha méri a szennyezettséget ami kb megegyezik a manuálisan beállított progival akkor mért is mosogat tovább és melegebb vizzel? Kipróbáltam. Van fél, egy, másfél stb órás progi. A 1 óráson is hibátlanul elmosogat. Mi indokolja a 3 szoros időt melegebb vizzel?
-
pjen
félisten
-
coccolino
aktív tag
válasz
tibbike01 #92644 üzenetére
Grande Ale: jah, ugyan azzal a tudással majd min. 80-90e-el olcsóbb a nem beépíthető, korrekt
kcsa: egyetlen típus van kb 200e alatt ami inverteres, Gorenje, a márkáról meg sok jót nem írtok
tibbike01: köszi, megnézem -
andrisms
aktív tag
válasz
tibbike01 #92503 üzenetére
Lehet benyelem és megrendelem ezt, mert elég sokat tud. Lehet eddig nem lett volna szükségem ezekre az extrákra, de így hogy már tudom, zavarna a hiányuk
Megkérdem a márkaboltot, hátha lesz valami promóció mostanában.Köszi a segítséget mindenkinek! Ha addig jön jobb tipp, azért fogadom
-
pjen
félisten
válasz
tibbike01 #92372 üzenetére
Egyszer azért szét kéne szedned egy zsákos porszívót. Kiderűlne, hogy nincs is minden a zsákban. A kilépő hepát se véletlen találták ki.
"Jaa, hogy ez a gondolat menet.
Oke. Úgy, mint annó az autoknál a digitklíma, turbos motor, központi zár...stb"
A porszívók is haladnak az álló aksis és a multi ciklonos vezetékes felé. -
Nagya21
addikt
válasz
tibbike01 #92367 üzenetére
Te a sima ciklon porszívókról beszélsz,irsz.
Légyszives tanulmányozd a multiciklon rendszereket, amik sokkal nagyobb hatásfokkal választják le a port a levegőtől.
Ha jól van használva, akkor alig jut ki por a tartályból.
A dyson porszívók mind ilyen technikára épülnek.
Üdv Nagya -
-
Teaway
veterán
válasz
tibbike01 #92316 üzenetére
Csak a 17 évvel ezelőtti szempontokat tudom, akkor még semmit se tudtam a mosogatógépekről, de annyit mondtak, hogy full fém belsejű és német gyártmány legyen, így lett a Siemens. Akkor még 6 Ft volt egy sajátmárkás (Rossmann) tabletta, ma pedig 27 Ft-os Aldist használok.
-
simico
aktív tag
válasz
tibbike01 #92300 üzenetére
A 2009 óta használt főzőlapunkon egy darab karc nincs. De ha lenne is, pont lesz.rnám, mert nem kiállítási műtárgy, nem gyönyörködök benne egy pohár borral a kezemben, nem vizslatom súrlófényben nagyítóval. Egyébként a zafír(nak hazudott) felületet is meg lehet karcolni hétköznapi dolgokkal (nem kell hozzá gyémánt), tapasztalatból tudom
-
-
-
Dorian
félisten
válasz
tibbike01 #92228 üzenetére
Ebből max a csendesség ami megállhat, ha jól tudom az enyém 45 db, de nem tűnik túl hangosnak. Mondjuk gondolom azért mert külön konyhánk van, így mindegy, nem mellette kell aludni. Este elindítjuk, reggelre kész. Vagy reggel amikor elmegyünk otthonról.
Az ilyen telefonos app meg UV fertőtlenítés meg kivetíti a hátralévő időt, az a bullshit kategória. -
kelna91
senior tag
-
ádika86
aktív tag
-
PitLee
őstag
válasz
tibbike01 #90989 üzenetére
Nem annyira a 60°C víz a lényeg az csak amolyan tájékoztató adat, hanem a plusz mennyiség.
Én szinte mindig fél programmal mosok az is 45 és 70 perc, persze a töltet az maximális, ilyenkor amikor kevésnek ítélem a víz mennyiséget eresztek közben vagy utána.
Bár a szüneteltethetném a mosást és így a hideg víz beengedést,
de nem szoktam a gép engedi magába a hideget én meg a meleget és kb 40°C re keveredik a víz.
A mai mosószerek elvileg már alacsony hőfokon is hatékonyak, így nem akkora gond a hőfok.Alaphelyzet, a ruha a gépben és elindul a mosás, fent a mosószer adagolónál elkezdi beengedni a vizet a mosószerre amit bemos, ez mosógép típusonként változó hogy milyen úton módon, de a ruhára folyik, amit a ruha felszív azt nehéz lesz felmelegíteni, csak a plusz vizet amit a ruhák nem szívnak fel és alulra kerül a fűtőszálhoz tudja felmelegíteni, amikor a forgatja a dobot tudja ezt a melegített vizet felvenni a ruha, majd amikor áll a dob alul összefolyik a lé azt megint melegíti és így tovább.
Mivel kevés a lé ezért nem olyan egyenletes szerintem a hőeloszlás, a ruha alul van beleforog a 40°C fokos lébe, majd utána forgatás miatt középre kerül és x perc múlva kerül megint alulra lébe, addig hűl, én így gondolom.
A régi tárcsás mosógépnél főleg amelyik fűteni is tudott vagy a felültöltős amerikai mosógépnél nem kérdés a 40°C mosásDe itt a nagyágyú 4 dobos gép egyszerre kimos mindent is.
The World's First 4-Drum Washing Machine
https://youtu.be/qxywcJfAix8 -
PitLee
őstag
válasz
tibbike01 #90978 üzenetére
Tippre mivel igen kevés vízzel mosnak az energia takarékosság jegyében, aminek nagy részét a ruha fel is veszi, és van egy nagy fém dob ami elviszi a hőt, a mosógépek szigetelése általában zaj ellen van, így nem tudja azt a konstans hőt tartani, amit "kéne".
Egy öreg Zanussink van, ott kihúzom a mosószer adagolót és a zuhanycsövet bedugva eresztem be a meleg vizet, a bojler 60°C-re van állítva.
Ha nagyon koszos a gönc, vagy gyorsítani szeretnék a mosáson akkor szoktam ereszteni bele vizet, viszont figyelni kell meddig, mert egy szint felett, leszivattyúzza. -
válasz
tibbike01 #90872 üzenetére
Én simán elindítom a mosogatást éjszakára, úgy, hogy az én mosogatógépem nem nyitja ki az ajtót a mosogatás végeztével.
Reggel kinyitom és kipakolom. Nem érzem szükségét annak, hogy rögtön kinyissa az ajtaját amint kész és telegőzölje a konyhát.
Ha elmegyek 2-3 napra, akkor sincs abból semmi gond, hogy addig a mosogatógépben pihennek az elmosogatott cuccok. -
tibbike01
őstag
válasz
tibbike01 #90548 üzenetére
Van belőle dual cook-os is, ha érdekes.
-
pana0017
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
tibbike01 #90145 üzenetére
Márka biztosan nem fejleszt, csak a gyártó, a cég, pontosabban annak mérnökei.
Amikor két éve elkezdtem nézegetni a főzőlapokat, meg sem fordult a fejemben, hogy piacra kerülési évet figyeljem. Ha valami hosszú ideje kapható, azt úgy tekintem, mint megbízható, jól sikerült modellt. A funkciók és a minőségi kivitel/kinézet számítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Nem darabolták fel a Google-t, a sztratoszférába repült a részvény
- Macska topik
- Hogwarts Legacy teszt
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy módosított állománnyal több GPU-ra is engedélyezhető az AMD-féle FSR 4
- Melyik tápegységet vegyem?
- EAFC 26
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3331
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ!!! Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest