Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
A miénk 8 éves lesz nemsoká.
Nem hangos, szárít rendesen, amiatt akarom szétszedni mert valahogy nincs illata a ruháknak. Nem poshadt büdös, mintha nem száradna meg rendesen, hanem valahogy semmi illata nincs. Régen jó illata volt mindennek.
Mosógépből kivéve jó illata van, szárítás után már eltűnik.
Vannak Sol's hosszú ujjú pólóim, na azok számomra büdösek lesznek.
Megcsap az édeskés, tömény szaguk ahogy kinyitom a szekrényt.
Azt nem hiszem hogy az anyag fáradt el.
De majd csak nyáron szedem szét, amikor nem gond ha nincs szárító. Most nem akarom telenyomni párával a lakást.
-
Acheron
őstag
"Vizet melegíteni egyébként vízforralóval a leggazdaságosabb és leggyorsabb is"
Ez igaz, de a levest, pörköltet és egyebeket nem tudom a vízforralóban melegíteni.
Mondjuk indukciós lapon igen, de a mikró ezért kényelmes - bedobja az ember és szól, ha kész. Viszont nem olyan gyors."mostanában úgy látom többen is forgó tányér nélkülit keresnek, ennek mi egyébként az oka"
Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, én mit látok benne:
- Nagyobb a hasznos felület
- többféle méretű és alakú edények használhatók benne
- nem kell figyelni, hogy a forgásnál ne akadjon meg az edény / étel
- Könnyebben tisztítható az alja
- Újdonságnak hat és valamilyen mértékben működik a marketing
Hátha van itt olyan, akinek van ilyen készüléke, és meg is osztja a tapasztalatait a fentiekkel kapcsolatban, tényleg így van -e (emellett én főleg a 800 - 900W használhatóságáról érdeklődnék)
Elérhető árban grill és crisp nélkül a fent jejölt két modellt találtam (Whirlpool MWF 420 BL és a Sharp YC-QS254AE-B )
Ezen kívül több modell is van, grillel, crisp funkcióval, és más márkák is képviseltetik magukat, pl a Whirlpool klón Bauknecht, kicsit alsóbb kategóriában a Sencor és a Severin, illetve van inverteres - flatbed modellje a Panasonicnak is, de az már magasabb árkategória (150k körül), és nem is nagyon kapni mostanság.
A fenti két modell közül Sharp majd 20 ezerrel rövidebb, és nem 800, hanem 900W, ebből a szempontból jobb vételnek tűnik, a Whirlpool neve viszont mifelénk jobban cseng.
Méretre, tudásra kb egál a két gép.
Egyébként Bauknecht síkágyas rendelhető az Amazonról pl grillel és crisppel kb 60k körül, ha valakit nem zavar, hogy német feliratos a masina -
Acheron
őstag
Akkor viszont fokozottan adódik a kérdés, hogy mire elég egy mai méregdrága mikró 800 Wattja, ha egy ősrégi "ócsó" 850 Wattja kevés(volt világéletében)?
Egy csésze vizet teának felmelegít 2,5 - 3 perc alatt, de ennyi idő alatt az indukciós forralóm egy liter vizet (4 csésze...) forral fel...
-
tibbike01
addikt
Eltaláltad pont ez a 2 hátránya van. Előny, hogy 3 év gari van rá, egyszer kell szállítást fizetned, nem kell összeépítő keret, egy lefolyó elég neki a mosó és szárító is egy helyre folyik. 12/10 kg párat, alul felül dobvilágítás, appon keresztül számtalan program, bajnok DD motor, a száritó elmőleget a mosó program lejártára...stb.
-
ahopka
újonc
A.)
Nem akartam én drámát kreálni, csak leírtam a saját tapasztalataimat. Valószínűleg sokan megelégedéssel használják a Liebherr hűtőjüket (pl: Nagya21). Akiknek nincs gondja, vagy nem zavarja a hangosság, vagy külön helyiségben van elhelyezve és nem hallani a lakótérben, ők ritkán írnak ide. Egyébiránt visszaolvasva a fórumot, azért elég sokan panaszkodtak itt a Jiaxipera kompresszoros hűtőkre és nemcsak az olcsó Liebherr-el kapcsolatban korábban is (pl. BBéci 2019-ben 400eFt-os Sharp hűtője).B.)
"Jiaxipera's products are exported to more than 120 refrigerator enterprises in over 40 countries. It has established strategic partnerships with BSH, Liebherr, Whirlpool, Electrolux, GE, Haier, Hisense and other world-famous refrigerator enterprises"Ok, de ez engem nem vigasztal, plusz:
1. nyilván rengeteg típust gyárt, lehetnek világszínvonalú(bb) termékei a sok típus között
2. lehet, hogy az olcsóbb kompresszoraiknál kevésbé szigorúak a gyártási paraméterek
3. lehet, hogy az én KPe290-es hűtőm konstrukciójával, fizikai felépítésével nem kompatibilis az ebben használt kompresszoruk
(nekünk volt olyan reklamációnk, hogy egy adott cégnél (ez a GREE volt) a mi termékünk egyes daraboknál (nem mindegyiknél) működési zavart okozott a GREE adott termékében , miközben a mi termékünk a katalógusban megadott adatoknak megfelelt és a többi vevőnél semmilyen probléma nem volt)
Az élet összetett és bonyolult, ezt én belátom. -
kcsa
veterán
Aztán a márkahitre egy plusz gondolat:
"Jiaxipera's products are exported to more than 120 refrigerator enterprises in over 40 countries. It has established strategic partnerships with BSH, Liebherr, Whirlpool, Electrolux, GE, Haier, Hisense and other world-famous refrigerator enterprises"
-
Köszönöm a tippet!
Sajnos nincs külföldön olyan ismerősöm, akit meg tudnék kérni arra, hogy eljuttassa nekem, amit rendelek. Se Belgiumban, se máshol.
A külföldi rendelés csak úgy jöhet szóba, ha van lehetőség Magyarországra szállításra.
A 22,85 EUR már nem annyira szimpatikus (9150 Ft).
A kisgépes 6000 Ft körüli áron jobb lenne.
Egyenlőre a javítás felé hajlok. -
Nem kell ide szerencse, hosszú évek óta (10+) csakis Samsung hűtőt veszek, megbízhatóan kitűnő minőségű és stabil márka, soha nem volt semmi gondom vele, se a környezetembe.
Sajnálom hogy belefutottál egy hibás példányba, de ez még nem jelenti azt hogy minden Samsung hibás és kerülendő a gyártó![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Igaz ezek Euronics-ban dolgozó "szakemberek" voltak

Kösz a tippet!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)