Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Ablakok tisztításával vagyok hadilábon, jó ideje csak szenvedek… rongy, szivacs, vödör viz, ablaklehúzó gumi, papírtörlő, de sose lesz az igazi, ráadásul eddig poros út volt a telek mellett végig, így szélmalomharc volt az egész.
Most mart aszfalt került le, megkísérelnék valami újabb technikát gépet, (robotra nem fektetnék be).
Amivel kísérleteztem, magasnyomású mosó, ennek az átka, nyakig vizes leszek, illetve ha mosószert is vetek be, az a teraszról növények tövébe folyik, ami annyira nem szerencsés.
Probáltam visszakeresni de vagy nem voltam elég türelmes vagy vak vagyok.
Ami van még egy Karcher sc-2-es gőztisztító (ablakmosó fej nélkül) ezt itt láttam, hogy valaki ilyesmit használ.
Felület nagy (olyan 50m2 körülre saccolom), ház földszintes, de minden üveg földtől jó magasra megy, több helyen az erőkifejtés miatt inkább sámli és rövid nyelű lehúzó jött be, had ne mondjam mekkora szívás.
Kaphatok tippeket merre érdemes elindulnom?
Elsőre valami ilyen árkategóriás/működési elvű készülék fogott meg:
Xiaomi JIMMY VW302
Köszi! -
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Nem tudom mennyire tartozik ide, de a házban sok a hidegburkolat - csak az van, a kinti benti kutya/macska miatt viszont sok a kosz, ami beleül a fugába, hiába mosok fel 5-6 vödör tiszta vízzel 2-4 naponta… néha nekiesek egy Karcher sc2-vel, de a fugákban az is csak módjával tesz változást, azt is kinkeserves súrolással.
Ilyen gép vagy megoldás javasolt?
Tegyem fel ezt a kérdést másik topikban vagy elfér itt?
Nagyon koszos: [kép] Tisztább: [kép]
Köszi! -
cOxeR
Ármester
Pedig be is néztem az appba tegnap… csak nagyon siettem a vásárlással. Na ma még le lehet csapni rá. Az más kérdés a jövő hónapi ilyen jellegű kiadásomra valót is elvertem már egy hengerkéses fűnyíróra. Egy ezer éves Skilll-em van behajtóból, van vagy 13 éves, bumszli nehéz, akku is gatya… szóval ezt lehet nem hagyom ki, nem tudni mikor lesz ennyiért megint használható készülék.
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Van egy Karcher MV3-as porszívóm, ami igazából elpusztíthatatlan, de a lakásba nagyon hangos, meg a mezei padlótisztító fej is megadta már magát, két kis görgő már sehol így elég puritán már a használata. Garázsba, teraszra (fűből a kavicsot kiszívni) tökéletes ahogy van, nem igazán vennék fejet hozza 1x ezerért.
110m2-en használom, kutya, macska, gyerek, minden is jatszik, kizárólag keménypadló van, pár db juta szőnyeg tarkítja a teret, de ezeket kiviszem az udvarra kiporolom/fertőtlenítem.
Van robotom Xiaomi S50, de sokszor többet kell pakolni előle, mint amennyi idő alatt végzek, illetve 5-7 alkalommal kell üríteni egy 2 napos takarítási sűrűség esetén/teljes ház, konkrétan rohangálok utána és ürítgettem a tartályt, ha eredményt szeretnék. (kutyaszőr illetve a finom por ami a bundájával/lábán bekerül nagy kihívás)
Keretet nem írok, mert ugyan nem szeretnék egy zsák pénzt elkölteni, de olyat se akarok amivel csak szenvedek, mondjuk legyen 50-200e között.
Egy belépő Xiaomi Deerma VC20 Plus lehet elegendő?
Köszi! -
cOxeR
Ármester
Ezt pont néztem, hogy másnak is ajánlottad, egy bajom van vele (a színén kívül, ha csak bordó van), a spejz-be szeretném betenni, hogy ne kelljen a garázsban tárolni, ott meg egy álló porszívó könnyebben elfér. Illetve ami miatt az akku, pl szinteltolás van a házban és most is 3-4 konnektor áthelyezésre van szükségem, ezt is megoldaná az akkus rúd.
Leírás alapján szimpatikus, az árral meg megbarátkozom. -
cOxeR
Ármester
Megküzdöttem érte… 2. Lidl-be sikerült levadászni, szó szerint… boltban nem akartak segíteni… 4 db félre volt zsugázva, alulra egy hatalmas kupac alá, ami nem is látszódott, a kiírás se volt már kint. 8 db sarokcsiszoló alatt lapultak Nagytétényi üzletben.
Holnaptól pedig akciós a 2aH akku, markolok fel abból is, lehet kettőt is. 6e/db
Ezt használtan bugáztam, de ez is ma érkezett, igazi Black Friday feeling, januárban szerdán.
-
cOxeR
Ármester
válasz KD6-3.7 #75837 üzenetére
Én lassan 14 éve “küzdök” családi házban, a legelső szerszámaim is megvannak, egy dolog fogy a fűnyíró… de az rendszeresen, mondjuk csak elektromos volt/lesz vélhetően benzinesből elég lett volna egy is.
Vélhetően szerencsém is van a megvásárolt elektronikai barkács cuccaimmal, pedig használom is őket nem csak tárolom. -
cOxeR
Ármester
válasz KD6-3.7 #75855 üzenetére
A fű az lvl sok… nagyon-nagyon sok idő (nyírás, szellőztetés, luggatás, permetezés, gyomkiszedés, öntözés - rendszer eseten is az időzítés/vízmennyiség), ráadásul nem kevés pénz. (tápok, kondicionálók, gombaölő, rovarölő - sajnos elkerülhetetlen) Idén kb 3-4 nap indítási idővel számolok amit bele kell tennem, ha előbbre szeretnék jutni mint tavaly. Egy kis rálátás októberi állapot: [link]Magas a fű a cél idén lejjebb akarom vinni 2cm alá. (heti +1-2 nyírás)
Egy ház körül minden is kell, idővel rájön az ember… magasnyomású mosó, kompresszor, nekem ha idén nekilátok a kerítésnek végre akkor a hegesztés se dog ártani… szóval kicsit végeláthatatlan. Mondjuk szeretem csinálni, csak néha egyedül unalmas.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz Dorian #75865 üzenetére
Ezen lehetne vitázni, hol minek van szerepe, nekem a közel 900m2-es telken a ház körül összesen 110m2-es gyep van a többi gyümölcsfa, fűszernövény, bokrok, virágok, külön van méhlegelő rész, de ez megint nem ide tartozó téma. Ez nem a tipik elővárosi kerites/fű, néhány babérbokor, a mulcsban dolog. Tovább megyek, a házak körül nem fű van sok helyen hanem gyomnövények, allergén virágos egyedekkel tarkítva, ahhoz képest a mesterséges gyep egy sokkal jobb felület, bármit is mondasz.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Én megvettem mindent előre (jövő tavaszig), ősszel, most pár hete, mert vélhetően készlet se lesz, az ár meg egyre durvább.
Dorian
Ne érts félre teljesen értem az álláspontodat, illetve azt is lehet mondani kicsiben kell kezdeni. Viszont ez egy élettér, amit használni/élvezni szeretnél.
Nincs gáz a házban, megtermelem az összes áramom is, elektromos autóval járok, 20 év alatt 2 autót használtam el, nem 3-5 évente dobálom el szemétként… szóval bocs, de van amiben azt gondolom élvezni szeretném a helyzetemet, nem Grétásat játszani, miközben giga volumenben mások a kiskirályságuk fenntartása érdekében ennek sokszorosát károkozzák. -
cOxeR
Ármester
válasz Vismajor01 #75872 üzenetére
Legfontosabb amit megtanultam, a tervezni kell, ki kell ülni a “retekbe”, gondolkozni, mit szeretnél hol csinálni, lerajzolni, majd összetépni megint elkezdeni elölről.
Előző ház kertje is saját koncepció volt, ez is, és mindegyikben van bőven hiba, de a saját tévedést könnyebb elnézni amúgy is. Mondjuk csípem, hogy a szomszédok is jönnek, hogy de jó lett, én meg csak azt látom sose végzek. (kerítés, térkő ezer dolog van még)
Az indexes tipp is jó, ha meg csak fű, akkor Fb Szenvedélyünk a gyep, de módjával, mert rá lehet kattanni. -
cOxeR
Ármester
Parkside akkunak nincs esetleg olcsóbb alternatívája ami kompatibilis?
-
cOxeR
Ármester
válasz #32277248 #75876 üzenetére
Mondjuk most akkut venni… (van 3 db szünetmentesem, kettő apc megy egy Eaton, meg se merem nézni mi pénz lenne az új akku mindbe, nem véletlenül vám sok hirdetés akkuk nélkül)
2aH akkuval mondjatok valami munka fázist amit elbír a 20V-s gép, nem tudom azt vegyek-e vagy inkább cseng essék ki egy 8aH-t. (bár 2 db kisebb a súly illetve a párhuzamosan tölthetőség miatt no meg a hibaforrás csökkentés miatt jobb vétel)
-
cOxeR
Ármester
válasz #32277248 #75882 üzenetére
Köszi, veszek egy 2aH-sat, keresek valami melót a ház körül, aztán míg akciós az akku max ramegyek egy másodikra.
Találtam is feladatot, megélezem a fűnyíró kés hengert, ahhoz forgatni kell egy fém tengelyt egy ideig. Meg a fugának is neki megyek pucolás gyanánt.6030D
Totál ugyanúgy néz ki csak más szín.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Légtisztító berendezés téma esetleg?
Most találtam egy egész jó áru Kínait.
Prosenic A9
50m2 nappali, emelt belmagasság, kutya, macska sok por
Próbálom megtalálni mi minden kell, hogy kicsit kevesebb legyen a szálló por, meg a kosz.
Valami más javaslat? Nem tudom mennyire hatékony sose volt, elsőre próbálnék egy olcsóbb típust, aminek a szűrője se beteg drága.
Örömmel veszek javaslatot/tanácsot.
Köszi! -
cOxeR
Ármester
válasz Intel fan11 #75893 üzenetére
Én negyedévente veszek tisztító adalékot (2 adag szokott benne lenni) pl.: Ecofamily, de az ecet tuti olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Köszönöm! Közben elkezdtem pörgetni a linkelt aktív topikot, biztos ami biztos alapon, ugyanez jött le, hogy honnan mennyiért milyen szűrőt lehet bele venni. A készülék igazából a m2-t határozza még meg, többi meg max a kinézet, esetleg okos funkciók, aki nélküli lehet élni, de szinte mind tud mindent ami nagyon kellhet.
-
cOxeR
Ármester
válasz csubuka #75932 üzenetére
Ami még lehet a sima aktív szenes verzió, de az ugye gyengébb teljesítményű.
Nálam ezért nincs elszívó, nincs felső szekrénysor - nem is akarunk - viszont van egy 3,3-as belmagasság, ahol beteg ronda lenne egy cső. (falba nem fér el, 10-es ytong van mögötte, a vésés se megoldás) -
cOxeR
Ármester
Lidl téma, megvannak az akkuk is. Végül 2 db 2aH-ás lett, akciós ár, illetve -5% számlavégösszeg, jól összevártam a tényezőket.
Jöhet a bevetés.
Akkukat ki milyen környezetben tartja? Garázsban van nekem, ahol télen azért lemegy a hőmérséklet 6-10 fok közé, gondolom az nem okoz gondot, vagy vigyem melegebb helyre?
Sarokcsiszoló mennyire jó választás?
Van egy vezetékes AEG 1000w, azt esetleg ki lehet váltani teljesítményben?
Picit akkor racionalizálnék, eladom a régi vezetékes dolgaimat, főleg ami vezetékes, rámennék akkus kiváltókra performance vonalon. (sarokcsiszoló, ütvecsavarozó, meg fűkasza lenne még ideális)[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Korábban érdeklődtem, ablak tisztítás miatt, Karcher volt a javasolt, végül egy Xiaomi-t rendeltem olcsóbb, azonban azonos funkciójú eszközt vettem. (nagyobb akku, olcsóbb a fogyó/kopó alkatrész ellátás) Egy töltéssel végig fogok érni a teljes házon, a tartályt se kell üríteni, mert kellően nagy, nyomok egy kávét és befejeztem.
Alapvetően jó termék, az ajánlás is remek volt, gyorsabban könnyebben lehet haladni ezzel.
Ami rossz, hogy a készülék mérete miatt a padló közelében nem lehet rendesen függőlegesen használni, mert szögben nem lehet ideálisan tartani. Vízszintesen forgatva meg hiába szívja a vizet, azért a fej végén csöpög a víz, tehát kell egy papírtörlő a kézbe.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz Vismajor01 #76006 üzenetére
Xiaomi JIMMY VW302, 19e Ft (felépítés a kb megszokott mint a többi gyartónál, egy ablakporszívó, akkuval, töltővel, illetve 1 db fej, valamint egy külön ablakspricni, törlőkendővel.
Nem kellett igazán más, egy sima üvegtisztító kendő (1-2e Ft, de van 400-ért is, egy kis mosogatószer (amúgy is van itthon - Járt használtam) illetve a spricnibe én Clin 3in1 Citromos Ablaktisztítót tettem (800 Ft, kb 5-6 alkalomra elég, ha nem spórolok) ehelyett biztos van jobb választás, majd meglesem.
Ott lett egyedül csíkos, ahol kapkodtam és közben mást is csináltam. Van egy felületem egy ablak oldalfal, ami viszont telibe kapja az esőt, azt kintről most nem is erőltettem, arra valami vízlepergető bevonatot kellene keresnem, mint az auto szélvédőre - vagy pont azt. -
cOxeR
Ármester
válasz Hauptmann #76011 üzenetére
Függ a felület nagyságától is szerintem, keskenyebb ablakot, egész jól tudok úgy tisztítani, hogy alul nem lesz víz, de mikor azt a pár nagyobb felületet pucolom, egyszerűen nincs az a sebesség, hogy ne legyen alul valamennyi víz. (215x215-ös ablakom van 3 db)
Nálam kéznél van a felmosófa ilyenkor és néha elhúzom az ablak alatt. -
cOxeR
Ármester
Mosogatógép esetén van esetleg valakinek mérése, vagy ismerete, hogy mennyi lehet az ECO és egy teszem azt 1 órás gyors mosás alatt felhasznált energia különbsége?
5 óra egy ECO program, nekem fura, hogy ennyi időt igénybe vesz és ez a leggazdaságosabb, persze áznak benne a cuccok, de akkor is.
Hőfok ugyanaz a mindkettő programnál. -
cOxeR
Ármester
Nekem Euro-clear Bluesoft ECO K75 van, bent volt a házban mikor vettük - félkészen, 3 éve, kizárólag sót tettem bele - havonta belelesek (helyi szerelvény üzletben veszem a sót cu-impex, itt volt a legolcsóbb) , semmi mást nem kellett csinálnom vele, éjjel 2 körül indul el a gépezet, hetente ha jól tudom, néha felébredek rá, de kb ennyi.
Garázsban van, már van előtte egy szekrény meg salgók, nem is igazán látszik, 2,5-3 zsák megy bele ha nagyon üres, de nem szoktam megvárni.
Vízfogyasztás ciki nem ciki fogalmam sincs, de meglesem ha gondolod, két felnőtt + egy újszülött.
Hatékonysága látványos, de azért nem tökéletes, lehet beállítás vagy lehet méretezés is, kevés a vízkő, ezért nem is pörgök ezen. Bugnatese csapok vannak, csak így volt garancia, ha van készülék, ezért vették.
-
cOxeR
Ármester
válasz Dorian #76429 üzenetére
Nekünk érintőgombos, naponta kb 3 meleg érkezés van vele, nincs túlzottan sűrűn ilyen, hogy nem reagálna az érintésre, ami inkább van az pl ha teljesítményt szabályzod és nem ugrik oda ahova akarod, pl 12-ről 11-re húznám le, de átugrik inkább 10-esre. Esetleg az idegesítő, mikor takarítod és vizes koszos marad picit az érintő rész és akkor sípol miatta, míg szárazra nem töröld.
Cserébe a takarítás fizikai gomb hiánya miatt, hihetetlen gyors. -
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Sütőben levő rácsot és az oldalsó kivehető síneket, mosogatógépben mossa valaki?
Whirlpool 8480wh használatiba nincs benne, hogy betehető-e vagy se… logikus gondolkodással nem lesz baja… nem akarom fél napokat áztatni, meg súrolgatni
Köszi! -
cOxeR
Ármester
Köszi srácok, annyira koszos, hogy nem bírtam nézni… én bevállaltam, betettem “mindent”. Volt már, hogy órákat sikáltam, meg fél napot áztattam előtte… de van olyan része a sín szerkezetének, amit sose érsz el.
Egy életem, egy halálom, lassan lejár a program, majd jelzek.
Bár csodákat nem várok ettől se, ha őszinte akarok lenni.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz leweegee #77155 üzenetére
Köszi, jövő héten szerzek. - jó, hogy növényi alapú, próbálunk amit lehet mi is ilyet venni
Vegital növényi italkészítő akció van jut eszembe, ha valakit érdekel. Mi régóta növényi tejet iszunk ami meglehetősen drága most már (The Bridge - rice drink coconut), ma rendeltem egy gépet kíváncsi vagyok.
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Talán itt elfér, hátha tudtok segíteni.
Indukciós főzőlapra kellene lassan új edény készletet néznem, mert 4 év alatt tönkrement az előző, nem is kapható már, amúgy lehet megvennem újra.
Igazából mindenben megfelelt, csak tartósságban nem.
Először az egyik edény majd most a másik edény belső bevonata kezdett lejönni (kézzel mosva, nem használva fém merő/keverő eszközt) Serpenyők is szerintem hamarosan feladják a harcot.
Gorenje black collection [kép]
2 db edény, egy nagyobb meg egy kisebb űrtartalmú 1 db közös fedővel, +2 db serpenyő (egyikre jó volt a fedő is), levehető fogantyúval, sütőbe is tehető, ez utóbbi fontos, sokszor használjuk így
A kérdés valami javaslat? Márka, adott típus? Sorozat?
Fekete az elsődleges vagy fehér.
Minél kompatibilisebb összeállítás, hogy ne ezer+1 helyet foglaljon.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz balojazz #77267 üzenetére
Nem kell, de levehető a fogantyú a serpenyőről? Rendszeresen sütünk kacsát, azt serpenyőben kell betenni… meg úgy összességében is nem mindegy miben főzöl… mi pl naponta többször eszünk itthon meleg ételt - egy ideje ritkán eszünk máshol - szóval inkább néznék normális edényeket is a pulton, a használatuk meg pláne nem mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest