- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
andrisms #93443 üzenetére
Bár már kaptál tippeket, íme az enyém:
Ha a szárítógép választást leegyszerűsíted, és kizárólag az esztétikai szempont számít, akkor az LG-t vedd.
Ha a használhatóság, megbízhatóság, várható javítási költségek is fontosak, akkor a Bosch alap szárítógépei szerintem verhetetlenek. Nekem is egy alap Bosch van. Most 8 éves. Már nem garanciális, de megy, mint újkorában. Én ma ezt venném: Bosch WTH85207BY
209 ezer ft-ot kell otthagynod érte. A hamarosan elérkező Black Friday idején lehet, hogy 200K alá is lemegy az ára. Pontosan ugyanannyi ruhát tud megszárítani, mint bármelyik másik Bosch, mert minden Bosch szárítógép pontosan ugynolyan típusú és ugyanakkora méretű dobbal van szerelve. Az eltérő ruhatöltet (8-9-10kg) megadása pusztán mókusvakítás. A fizikailag berakható ruhák mennyiségét egyedül a dob mérete határozza meg! Az öntisztítós kondenzátoros Bosch gépek felára szvsz. magasabb, mint amit megér ez a funkció. Az oda-vissza forgatás hiányát még nem éreztem. Nem mondom, hogy egyértelműen felesleges, mert bizonyára van, akinek ez is fontos, de szerintem lehet nélküle élni. Jól megszárad minden, akkor is, ha egyirányba forog.
A szárítógép nálunk nem csökkentette a vasalnivalók mennyiségét. Amit vasalni kell, azt a szárítógépből kivéve is ki kell vasalni sajnos. Amiben segít:
Nincs magas pára a házban télen se!
Gyors! Ha egy ruha még aznap kell, akkor 1-2-3 óra alatt megszárad,
Tollkabát, paplan gép szárítással -és egy teniszlabda betételével- szépen megszárítható. Ha kötélen szárad, akkor összecsoffad.
Nyáron abban is segít a gép, hogy ha nincs elég szárító felület, akkor amit lehet, azt bevágom a gépbe és nem kell kiteregetni. -
axioma
veterán
válasz
andrisms #93443 üzenetére
azt nezd meg, hogy milyen a napi takaritasa [szosz, es ha nem lefolyoba lesz, viz], foleg ha a masikra teszed, tobbet szamit mint a programok szama/milyensege [2-nel tobbet nemigen fogsz hasznalni]
gumirozott gyorsan szaradokat [furdoruha pl] ne tegyel bele, hoszivattyusba minden mas ok -
andrisms
aktív tag
válasz
andrisms #93149 üzenetére
Szárítógép téma, segítsetek:
250e környékén, de max 300ig bezárólag kellene a legjobb szárítógép. Cél, hogy a ruhákat megszárítsa és csökkentsük a vasalandó mennyiségetAmiket találtam:
LG RH90V5AV6N 240e Ft : mosógépünk LG, így adná magát, hogy egy gyári összeépítő kerettel rá tegyük. LG oldalán jók az értékelések, ÁK-n is. Egycsillagos értékelésnél 2db van, ahol azt írják, hogy a dob 1 irányba forog, ezáltal összegyűri a ruhákat. Viszont van 800db 5 csillagos értékelés is.
BOSCH WQH245B6BY 270e Ft
BOSCH WQG245C0BY 302e Ft: elvileg ezeket tudja pluszban: ágynemű program - két irányba forgó dob, Iron Assist. Ez már ingerküszöb felső szint
Electrolux EW8D495MCE UltraCare 800 289e Ft (-20e IKEA kártya)
Electrolux EW8H259ST 266e (-20e IKEA kártya): irányváltó dobEzek közül melyiket vennétek? Van más-jobb opció?
Mosógép és ár miatt LG-hez húzok kicsit, de jó lenne vélemény bármelyikről, esetleg más javaslat. -
Gömbike
senior tag
válasz
andrisms #92502 üzenetére
Szinte kizárólag az automata programmal indítjuk el a gépet. Ez azt jelenti, hogy a szennyezettség függvényében állít időt, hőfokot.
Ezt a progit szerintem már minden gyártó beépítette.
S igen, a fórumtárs tökéletes összefoglalót készített.
A mi gépünkbe az Elux már akkor(2008) bele tette a belső világítást es 36 Db-t, a fém belsőt, ha eljön a csere ideje, ezek a kritériumok mindenképp szem előtt lesznek.
-
tibbike01
őstag
válasz
andrisms #92492 üzenetére
Amiket figyelj választáskor, funkciók, amik jól jöhetnek:
- zajszint, a Gorenjénk-nek vannak most 2025ös modelljei 38Db-vel. EU-ban gyárják őket.
- terítékek száma, minél több, anál tágasabb belül
- felső fiók az evőeszközöknek
- belső világítás
- auto ajtónyitás
- éjszakai program, ha este is indítanád a gépet
- wifi, ha érdekel, hogy mikor kell tisztítani a szűröt, hány tablettát használtál, éppen hány perc van hátra a mosogatásból...stb
- UV fényes vízfertőtlenítés
- extra szárítás, ventillátor az ajtón, ami segíti az szárítás.
- extra mosási kiegészítők mint pl kulacs mosó rúd.Nekem pár hete a Gorenje GV693A65UVAD-ra esett a választásom. Tudja a fentieket.
-
Gömbike
senior tag
válasz
andrisms #92492 üzenetére
Mindenkinek meg van a saját preferált gyártója. Pl. én azt tudom leírni, hogy az Elux gépem 2008. 02. -óta hibátlanul dolgozik, akkor 135 volt.
Más user a Bosch-t részesíti előnyben, más a Wiccpult.
Szerintem erősen vízkeménység függő a tisztaság, valamint kinek melyik tabletta, por, öblítő vált be, a felhasználási szokásainak függvényében.
Tudom, évekig próbálgattuk a tablettákat a tökéletes eredményért.
Az Elux-AEG, a Bosch nagy valószínűséggel jó irány, az egyik barátom a Beko-ra esküszik mindenben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3513, 91% Akkumulátor
- Apple Watch Series 6 44mm GPS Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest