Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Acef
addikt
válasz #65388800 #14695 üzenetére
Hi!
A kondenzációs
- olcsóbb
- egyszerűbb
- magasabb hőfokon szárít
- "enyhén" fűti a helyiséget
- kb 500-550 kWh/év (~180 szárítás) fogyasztA hőszivattyús
- drágább
- bonyolultabb
- alacsonyabb hőfokon szárít=kíméletesebb
- nem fűti a helyiséget, nem párásít
- kb 220-300 kWh/év (~180 szárítás) fogyasztÁr/érték jó amit linkeltél.
[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
válasz Winnie The P #14682 üzenetére
Electrolux.
Mert jó minőségű.
Mert nem NoFrost. -
wwhy
veterán
válasz fi:zi'k #14687 üzenetére
Kedves erdélyi barátom kb. 15 éve vett egy Daewoot, akkor még szenzáció volt a buborékos hideg vizes mosás. A masina azóta is működik, gyakorlatilag nem volt még javítva. Kár volt anno kiröhögjem
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
cekkk
veterán
válasz fi:zi'k #14689 üzenetére
Kapható volt ez a márka, szerintem pont elég is volt belőle. Elég silány volt a minősége, gondolom azóta sokkal jobb nem lett.
A szervíz hálózata érdekes lehet, ha olyan mint a beko akkor nem javítják hanem cserélik, legalább is amivel én találkoztam ilyen volt és egy hónapig vártunk a csere utalványra.
Én azt tanácsolom olyat vegyen ami itthon is ismert és rendes szervizhátérrel rendelkezik, mert ha annak a késsebiekben is lesz alkatrész. -
fi:zi'k
nagyúr
Daewoo mosógépekről mit lehet/érdemes tudni?
Ismerős nézte konkrétan ezt.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz ribarszki #14685 üzenetére
Meg kellene nézetni valakivel, hogy a turbinalapát nem-e fellazult a motortengelyről. Ez valami motor felőli hiba lesz, 100%-ig akkor lehet megállapítani, ha simán járatod cső nélkül és úgy is felélesedik a hangja és lecsökken szívóerő.
Azért van égett szaga, mert felmelegedő motort nem hűti a levegő, így ne sokat használd mert kinyírod a csapágyat és a motort is.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
ribarszki
őstag
Valaki világosítson már fel miért produkálja ez a sz.rkupacszemét 1 éves 40k-s samsung porszívóm a következőt: Beteszek egy új, minőségibb microszálas porzsákot. Szív mint az őrült. A ciklonszűrő csatlakoztatva, így a por nagy része a kukába megy. A porzsák szinte tök üres, de mégsem szív semmit, tényleg nulla ereje van, a porszívónak pedig visító éles hangja van és büdös égett szag jön ki belőle. Kicserélem a porzsákot és újra annyira szív, hogy szinte megemeli a szőnyeget.
1, rossz a porzsák amit használok? (Aspico 701m)
2, A ciklonszűrő miatt csak a nagyon apró por jut el a zsákba ami eltömíti a porzsák apró részeit?
3, A porszívó ennyit félretervezett? (vagy megérezte, hogy lecserélem egy miele-re mert szívből utálom..)
4, Mindezek összessége?Nem az, hogy kicsit csökken a szívóerő két hét után, hanem konkrétan szinte nincs szívóerő.
(Komolyan már azt várom mikor esik szét/ég le/robban fel ez a gyártási hulladék. Arról nem is szóltam, hogy a gyári feje már szervízben van, mert tönkrement a szőnyeg/padló váltó kapcsoló -- legalább gariban cserélik.) -
eastsider
nagyúr
sziasztok,
vasalót milyent ajánlotok 10k körülig?
heti pár ing lenne vele vasalva
-
zsiz
őstag
válasz ribarszki #14679 üzenetére
köszönöm a tippet! bár ennyit azért már nem szeretnék rászánni. de elhiszem, hogy jó.. Miele-ről eddig csak jót hallottam (az árán kívül, de ez érthető). és nem csak porszívóban.
bár azt azért erős túlzásnak érzem, hogy 2-3 évet húznának csak az "olcsóbbak". valami noname van nekünk is 8-10 éve vettük 15k-ért és még mindig azt használjuk.
átgondolom, de szerintem maradnék 30k alatt
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Winnie The P
őstag
Erre valaki?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Mosogatógép vásárlás előtt állok. Ezt néztem ki: Whirlpool ADP 7570 IX. Ha esetleg tudnátok segíteni, hogy jó választás-e, vagy ajánlani másik gépet ami jobb/megbízhatóbb azt megköszönném.
Üdv
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
ribarszki
őstag
Én egy kicsit még húznék a nadrágszíjon (42k az ára) és biztos, hogy egy Miele Classic c1-es porszívót vennék 1400w-os motorral. Inkább spórolok rá 2-3 hónapot pluszban, de hidd el, ez porszívó lesz 10 év múlva is. Ez nem egy lapon említhető a Sencor, samsung, lg féle műanyag vackokkal. Nekem egy 40k-s Samsungom van, de baromira utálom.
Ez a Miele nem szép, nem csillivilli, nincsenek hangzatos marketingbaromságok. Viszont erős, megbízható porszívó lesz nagyon-nagyon sokáig! Ha porszívó akkor Miele, ez nem is kérdés. De csak és kizárólag eredeti porzsákkal szabad használni. 3500k és elég 1 évre.
Persze a döntés a tiéd akarsz szívni 2-3 évente vackokkal, vagy egyszer veszel egy normális terméket. De olvass utána máshol is, ne nekem higgy..
-
ribarszki
őstag
-
zsiz
őstag
Erre valaki? Köszi
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #14668 üzenetére
A hivatalos importőr ilyet nem hoz be, aztán, hogy ezek hogy és miként csalnak már én nem tudom
Ha Morat akar venni az ember akkor érdemes megnézni a Gorenje oldalát mivel ők importálják és ha ott nincs akkor biztos nincs garancia, de a MALLtól veszed akkor hiába olyan ami itthon kapható akkor sem lesz.A másikat a Debreceniek hozzák be, de szerintem azt sem tőlük veszik, mert miért is tennék.
-
Ear001
addikt
válasz ribarszki #14636 üzenetére
A turbo kefe erősebben takarít, de a legtöbb szőnyeghez bőven elég az alap gej is. A porzsák telítődést szinte alig venni észre a szívás erején, ez nem Samsung Elég az 1200 watt, mert maga a fej sokkal ügyesebb kialakítású, mint az általam látott többi porszívón.
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Hűtőszekrény vásárlás (csere) előtt vagyunk. A kiszemelt darabok
Samsung RB29HSR2DSA/EF [link]
illetve ugyanez fehérben
Samsung RB30J3000WW/EF [link]
Electrolux EN3201 JOX [link]
Whirpool BLF5121OX [link]
Ami fontos, hogy nem lehet magasabb 178 cm-nél. Véleményeket kérnék a felsoroltakra. KöszönömGigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez a szárítógépet megéri megvenni? Jó rossz? Annyira nem értek hozzájuk. Azt sem tudom melyik a jobb. A kondenzációs vagy a hőszivattyús.
-
McAdam6
aktív tag
Az otthon melege csereprogramhoz megjött a támogatói okirat, de amit a boltban kéne leadni az nem, valaki megkapta már ?
-
napocska2
senior tag
válasz szakalistvan #14658 üzenetére
Ismét köszi!
Közben megvilágosodtam, hogy nem olyan nagy baj, ha nincs a készülékben alsó-felső sütés légkeveréssel, ha van benne körfűtő elem és hőlégbefújással látja el ugyanezt a funkciót.
Reggel itt járt a gázszerelőnk, kicserélte a golyóscsapot és mint kiderült, ő is Gorenje kombi tűzhelyet vett a nyáron. Azt hiszem, most már sikerült teljesen megbizonyosodnom, hogy a K57325 lesz kiválasztott, mert nem találok nála jobbat 90 ezerért. -
Traxx
őstag
és koxx: engem a Whirlpool-ban 2 dolog aggaszt. Egyrészt a mostani is az, és voltak vele bajok: a programváltó gombja kuka lett, panel már volt javítva, és valószínű az el is fog hunyni, meg 1-2 kisebb hiba is akadt. És ahogy olvasom, az újabb modellek sem 100-asok.
Euronics-ban nem néztem szét, mert kiesett az útvonalból. Van valakinek véleménye róluk? Illetve az általuk nyújtott kibővített gariról?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
nagyúr
válasz Csabroncka #14650 üzenetére
Köszi, átnéztem, el is mentettem későbbi időkre,ritka profi munka. Most viszont csak a Polly volt, így azt beleöntöttem és reggel átmosom 60 fokon. Trisós módszert hallottam, sokan önmagában csinálják csak azt. Az adagolót és az alsó szűrőt szétszedtem, utóbbiban semmi nem volt, az adagoló labirintusát kitisztítani viszont elég gáz.
Gumiszigetelőket megcsinálom utólag, de oldalt a gumiköpeny, ahogy megnyomom, kicsit recseg, azzal mit lehet utólag kezdeni, vagy az is csak a vízkő lenne?[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
VIPowER
őstag
válasz szakalistvan #14657 üzenetére
A magyar ember leleményes, de akármennyire is leleményes , és ha már szétszedtem, újracsapágyaztam, amit nem tudtam legyártani, ergo, nekem sincs ingyen a felújítás. De ebben még mindig jobban bízom mint az új hulladékokban
-
szakalistvan
senior tag
válasz VIPowER #14656 üzenetére
Persze,az természetes. Én se jókedvemből szedtem szét,a lefolyócső kilyukadt,az cseréltem,meg az ajtógumin volt egy centis szakadás,na az 15 ezer. Lett volna ,de volt otthon sziló+biciklibelső A rozsda az ami 5 év után jelentkezett az ajtó fölött,az is kapott egy kis selyemfényű sprayt,remélem elmegy még 5 évet.
-
VIPowER
őstag
válasz szakalistvan #14652 üzenetére
Én is mosógép felújításban vagyok, sosem használtam reklám szereket, csak mosóport/öblítőt. Ici-pici vízkő van (sajnos nem fotóztam, de nudli), de már 13 éves a gép, annyit megérdemel.
-
napocska2
senior tag
Jó jel, hogy ennyi idő után is elégedett vagy vele. Köszönöm a véleményedet!
-
Intel fan11
őstag
a 2 gép közt annyi lenne a különbség, hogy 1ik 8 kg-os másik meg 9 kg-os? Végülis a mosógépem 6 kg-os szal akk elég a 8as is nekem! Vagy lehet olyat h bevárok 2 mosást? És azt rakom be szárítani?
Meg elnézve a boltokat összevissza írkálnak mindent! Sztem mind2 gép hőszivattyús. Itt meg kondisnak írja az 1iket. Meg a gyártó szerint mind2 típusra jár a 10%ék kedvezmény itt meg csak az 1ikre írják!
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
Csabroncka
Topikgazda
Nem mindig a vízkővel van a gond! A sok szappanlerakódástól a gumiperemek alatt és a csövekben bűzlik a maradék, ez nagyobb gond, mint a fűtőszálas baromság amit szinte már mindenki tud.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
szakalistvan
senior tag
válasz napocska2 #14651 üzenetére
Üdv!
Ha már Gorenje sütő,nekem 5 éve kifogástalanul üzemel egy ilyen K 5503 IW,egyedüli hiány a teleszkópos sín,meg vagyok vele elégedve.Calgon,ecet,trisó és egyebek nélkül így béz ki egy 10 éves Whirpool mosógép belseje(először szedtem szét mosógépet ) :
Mindenki döntse el maga,hogy érdemes e használni a sok adalékot. -
napocska2
senior tag
Kombinált tűzhely ügyben a túl sok infótól már nem látok tisztán, segítsetek!
Nem halaszthatom tovább, holnapra el kell döntenem, hogy milyet választok. A befutó jelenleg a Gorenje K57325AW, főként a rózsák elrendezése, a sokféle sütőfunkció, valamint a teleszkópos sütősín miatt.
Két dolog okoz bennem kétségeket, a 48 literes sütő, bár élőben nem tűnt kicsinek, a másik pedig az alsó-felső sütés+légkeverés kombináció hiánya. A nyeklő-nyakló tető különösebben nem zavar, mert csak amiatt szoktam lehajtani, hogy letöröljem.
Egyszerűen nem találok 50 cm szélességűben másik alternatívát, amiben lenne legalább egy pár teleszkópos sín. A nagyobb testvére nem jöhet szóba, mert számomra használhatatlan elrendezésűre variálták a rózsákat. Nem térképeztem volna fel eléggé a kínálatot? -
Csabroncka
Topikgazda
válasz ubyegon2 #14649 üzenetére
Olvasd el ezt a cikket amit írtam, természetesen a mosógéphez való rész vonatkozik rád.
Mielőtt a pollyt használnád, érdemes trisóval átmosni a gépet, letakarítani a gumiszigetelőket, szűrőt...stb
"in medias res"
-
nagyúr
válasz Csabroncka #14648 üzenetére
Amit írtam eggyel feljebb, az járható út a Polly-val?
-
nagyúr
Sziasztok!
Ha nem jó helyen járok, irányítsatok a megfelelő topikba, legyetek kedvesek!
Indesit Witl 90 mosógépem van és totál ki kéne tisztítanom, szerintem még igazán nem is volt. Vettem egy Polly nevű magyar gyártmányú folyadékot, ami automata gépekhez van és azt írja, hogy töltsem bele + 3 liter vizet és hagyjam benne éjszakára, másnap futtassam a pucoló programot. Ezt azért írja, hogy ez alatt a fűtőszál letisztulhasson.
Mennyire helytállóak ezek az infók, egyáltalán alul van ebben a fűtőszál? Érdemes egész éjszakára benne hagynom a löttyött? Nem fog ártani valamely alkatrésznek?
Előre is köszönöm, ha felvilágosítjátok ez ügyben is puding elmémet!
[ Szerkesztve ]
-
Atesz 666
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Kérdésem:
-A Calgon gélt hova ajánlatosabb önteni a mosógépbe?
-Én általában a dobba szoktam,de ritkán a főmosás mosószerrekeszébe is szoktam, csak kíváncsi lennék hol a leghatékonyabb?
A válaszokat előre is mindenkinek nagyon köszönöm.
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Melack
veterán
válasz macilaci78 #14644 üzenetére
Ezt néztük most ki, árban sem rossz, meg amit kell, tudja is. Gáztűzhelyükkel már találkoztam, de ez most más tészta. Mondjuk a másik, ami tetszik, az ez. Ha lesz BF az oldalon, és benne lesz, szerintem meg is vesszük - valamelyiket
wwhy: köszi, ezt már láttam.
[ Szerkesztve ]
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
macilaci78
nagyúr
válasz Melack #14642 üzenetére
Én a MORA tűzhelyeket nagyon szeretem, soha semmi panaszom nem volt rájuk. Az van otthon, amíg el nem készül a beépítethetőhöz a szekrény, utána megy anyósékhoz.
Bosch, Siemens bérgyártója is többek között. Minden apró bizbasz kapható külön is, ha tönkremenne gari lejárta után is. egyedül a sütőajtó üvegére nem vállalnak olyan szintű garit, mint a többi elemre, mert nagyon sérülékeny. Forró üvegre rámegy a hideg víz és elpattan...
A légkeveréses sütőt érdemes választani és a fehér színt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Melack
veterán
A Mora-ról, mint márkáról mit érdemes tudni?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Ismét mosógépes kérdésem lenne, az állami pályázattal kapcsolatban. Sikerült ugye nyerni, és Electrolux-ot néztem ki, de az a típus nem nagyon van sehol sem. Sőt, ahogy a Mediában elmondták, ne is reménykedjek, mert valami gyártási nehézségeik vannak, így a cégcsoport mindhárom gépéből bazi nagy hiány van, év vége előtt nagy eséllyel nem is lesz Magyarul: amennyi a boltban van belőlük, annyi van, és slussz, hiába rendeltek, nem kapnak. A 130-150K-s gépekből meg nem szeretnék vásárolni, annyit még így, pályázatosan sem adok ki érte.
AEG-ből volt egy típus, ami szintén elég zsebbenyúlós, 120K, és csak A++, tehát így a támogatás is kevesebb rá. Ha pedig arra kibővítem a garit, akkor az ~15-20K pluszban (arra csak 1 év van), tehát megint csak 100 körülnél járok...
Ami felmerülhet: Whirlpool van egy zsákkal, néhány Indesit, Candy. A+++ az, amit szeretnék. Tudnátok valamit javasolni?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
wwhy
veterán
-
ribarszki
őstag
Kedves Miele hozzáértők!
Miele porszívót szeretnék vásárolni, a C3 Complete szériából. Na most itt kicsit elakadtam. Nem kell eco motor, tehát vagy 1200w vagy 1600w-os kivitel érdekel.
Ami kérdés megfogalmazódott bennem.
1, Elég nagy a lakás 2x120nm, de nagyrészt parketta illetve kemény padló/metlaki van. Szőnyeg 2 nagyobb darab(3mx2m) és két kisebb van összesen. Kutya, macska, kanári, papagáj, elefánt, semmilyen állat nem jöhet be a házba, tehát ilyen gond nincs. Viszont a Cat&Dog széria csak akkor éri meg, ha sok szőnyeg van, illetve sok hosszú hajú, szőrű élőlény? Vagyis ha nincs tele a szőnyeg hajjal szőrrel, akkor semmivel nem szed ki több mocskot a turbókefe a szőnyegből mint a sima hagyományos kefe? Vagy a turbó kefe mindig hatékonyabban takarít mint a hagyományos? Ez nem teljesen világos...
2, Drasztikusan csökken a szívóerő a porzsák telítődésével? (A mostani Samsungnál igen, nagyon durván..)
3, Kicsit tartok az 1200w teljesítménytől. Elég lehet?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
Acef
addikt
válasz SirKero #14632 üzenetére
Feketelaszlo, SirKero
Sok jó, és jó ár/értékű hűtő van forgalomban.Amennyiben márkát kellene választani, akkor az alábbiakból vennék magamnak:
- Electrolux, ha az ár számít, de nem NoFrost/FrostFree-t! (Zanussit nem, hacsak nem kabinetről van szó), esetleg a Gorenje, de ebből sem NoFrost. A Whirlpool sokat fejlődött/változott, háát,
- Bosch, Siemens, ha igényes technikát szeretnék (de ezekből is inkább a statikus hűtést)
- LG-t, ha mindenképp NoFrost-ot szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
zsiz
őstag
porszívóból mostanság mi az ajánlott? még mindig a Sencor SVC8? (egy ideje már nem követtem aktívan a topikot viszont a porszívót ma meglestem MM-ban, ránézésre elég korrektnek tűnt. mondjuk nem kezdtem el felporszívózni a boltot )
ha tudtok ajánlani valamit egyszer:
- 15 ezer forintig (nyilván itt valamit valamiért..)
- és max 30 ezer forintigaz egész házban szőnyeg van lerakva, valamint se háziállat, se allergiás nincs a családban. porzsákos kellene, lehetőleg sok garival.
[ Szerkesztve ]
-
Atesz 666
aktív tag
válasz PainKiller13 #14614 üzenetére
-Nekem az AEG-n 1400 tól 200-asával lehet variálni egészen minimum 400-as fordulatig.
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
SirKero
őstag
Szintén hűtőszekrény fronton érdeklődnék.
Én őt néztem ki véleményeket kérnék illetve javaslatot is elfogadok ebben az árkategóriában.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Feketelaszlo
senior tag
Erre valaki hűtőszekrény-guru? Azt már sikerült kisilabizálnom, hogy a Panasonic = Gorenje, illetve hogy Samsung semmiképp, de mi az ami még ajánlható? Család most a Zanussiba esett bele (ami ellen személy szerint semmi kifogásom), de ha jól látom azok mind hagyományos kompresszorosak, nem inverteresek, 5 év garanciát is csak biztosítóval lehet rájuk köttetni.
[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
válasz PainKiller13 #14626 üzenetére
Ezt hol írják? Melyik bolt/honlap?
Online is be tudod váltami? -
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
MGCS program, ez mit jelent? Az első az megvan, a másik kettőt honnan szerzem?
A megrendelést akkor tekintjük érvényesnek, ha kiszállítás előtt eljuttatja hozzánk a Támogatói Okiratot és az Engedményezési és teljesítési szerződést.
-
Khelben
nagyúr
Porszívó ügyben tud valaki segíteni? Ezeréves porzsáknélküli porszívónk már nem olyan, mint régen, megérett a cserére. Amit szeretnék: porzsákos (elegem van a tartálytisztításokból), szőnyeg 30%, padló 70%, porallergiás is van a családban, szóval HEPA12 szűrő, hosszú garancia. Egyelőre Bosch-t és Philips-t nézek az 5 és 2 év garancia miatt. De pontos típusban tanácstalan vagyok.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz PainKiller13 #14620 üzenetére
Most ez tényleg durva, de a legtöbb helyen nem. A rohadt németek a Miele-nél még demóprogramot is raknak a gépbe na azt ki lehet próbálni.
Sajnos pjen-nek teljesen igaza van, én bátor húzást csináltam pontosan emiatt. Igen sokan megköveztek ezért, meg amiket mondtam - rövid idő telt el így még csak biztosat sem tudok állítani, hogy mire képes egy jó minőségű használt készülék. Ami biztos, hogy teljesen más kategória a többi géphez képest, minden szinten."in medias res"
-
pjen
félisten
válasz PainKiller13 #14620 üzenetére
Sajnos itt sem.Mindenki azt a gépet ismeri ami neki van,esetleg ismerősnek.Ráadásul a tulajok 98% a nem is fórumozik.Egyre inkább hajlok afelé amit a márkaszervizes mondott a nővéremnek.Az egyik legolcsóbbat kell megvenni,mert műszaki tartalomra szinte egyformák,csak a dizájn változik.Példa erre az én 8 éves Fagorom.
-
Acef
addikt
válasz PainKiller13 #14616 üzenetére
Csabroncka
Jó gép.
Ma már minden Miele méhsejtes, sőt, már abból is a 2. generáció fut.PainKiller13
- mást is választhatsz, 7kg 1200ford LG is van. Amennyiben elfér, akkor 7kg-t vennék. Nagyobb dob, + a térfogat miatt kíméletesebb a ruhákkal
- nem a szénkefe "visítása" a legzavaróbb/leghangosabb
- sok jó, és akár halkabb gép is van az LG-n kívül. Nézelődj, de ne a neten, mert megtévesztő a sok marketinges "rizsa".Picur123
Így nehéz. Nagyon sok jó gép van. Ha írok egy típust, akkor meg jön a kérdés, hogy miért pont azt
Menj be egy boltba, írd le, hogy mi tetszett meg, mi fér el, arra már könnyebb választ írni.[ Szerkesztve ]
-
Picur123
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy mosogépet tudnátok ajánlani valami jót 100-150 ezerért?
köszi
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz PainKiller13 #14612 üzenetére
Nekem a Miele 142W nem bolyhosítja a ruhát 1200-on a "régi" típusú dobbal, igaz valóban fokozatosan gyorsít a motor. A másik dolog, hogy a méhsejtes dob további fejlesztés, gondolom nem véletlen, hogy az 1400-as gépek már csak ilyen dobbal szereltek.
"in medias res"
-
pjen
félisten
válasz PainKiller13 #14614 üzenetére
Az én tapasztalataim szerint inkább az gyűri és bolyhosítja a ruhát ha nagyon tele van.Eléggé durva lépcsőkben lehet állítni.Nekünk Fagor van kb 8 éves,lekopogom eddig hibátlan.Centri ford van rajta:100,300,400,600,800,1000.lehet valami más típust kéne válaztanod.
-
pjen
félisten
válasz PainKiller13 #14612 üzenetére
Az 1400/perc a centri max fordulat száma,lassabban tud forogni csak gyorsabban nem.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Mosógép csere programmal szeretném lecserélni a 7 éves electroluxot.
2 induló van:
LG F14B8TDA ennél attól félek, hogy 1400-as centrin nagyon gyűri (ergo vasalni kell) a ruhát illetve lehet hogy bolyhosodik is tőle, ilyen problémák eddig az 1000es jelenleginél nem voltak.
LG F12B8ND1 Ez csak 6 kilós, viszont 1200as fordulat, ez megnyugtatóbb mint az 1400, viszont a 6 kiló lehetne inkább 7, most 5,5-es van. Illetve ez keskeny kivitel, ami egy kis fürdőszobában nagy pozitívum.
20ezer ft van a 2 gép között ha mindent beleveszek. Melyik jobb választás? Illetve mosógép csere programnál a megjelölt helyett másikat is választhatok?
-
Intel fan11
őstag
-
napocska2
senior tag
Igazad van, itt írják is, nem voltam elég alapos.
Én kombi tűzhely keresgélés miatt olvasgatok ilyeneket és arra nem adják meg a plusz egy évet, de hűtőre és mosógépre igen. -
Atesz 666
aktív tag
válasz Kalandor #14605 üzenetére
"Pl. a Bosch gyári garanciabővítését a Groupama biztosítja. Az eddigi tapasztalatok alapján az egy korrekt cég."
-Az Electrolux csoportot is.
-Szerintem is nagyon jók.
-Anno amikor az Electrolux kombi tűzhelyünkön gyári hibából adódóan berobbant a sütő ajtó üvegje, persze a gyári gari után pár hónappal,a Groupama 3 napon belül elintézte a csere sütő ajtót és annak szakember által végrehajtott beszerelését ami kb 4-5 év elteltével is kiválóan működik.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
napocska2
senior tag
válasz Atesz 666 #14602 üzenetére
Annyiban javítanálak, hogy a Gorenje 3 év gyártói garanciát vállal a háztartási nagygépeire, itt írják a 6. sorban.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Atesz 666 #14602 üzenetére
[magánvélemény]A gyártói garancia esetében egy mosógépszerelő szakember dönti el, hogy garanciális-e a javítás, vagy nem.
A biztosítói garanciánál egy biztosítási szakember dönti el, hogy garanciális-e a javítás, vagy nem.Egy gyártó által megfizetett szakembernek érdeke a mundér becsületének védelme.
Egy biztosító által megfizetett szakembernek érdeke a mundér pénztárcájának védelme.[/magánvélemény]Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
Atesz 666
aktív tag
válasz bajaki #14600 üzenetére
"Alapból 4 év (decemberig 3+1) garancia van rá. Ezen felül gondoltam, hogy kibővítenénk, ha jól látom +5 év 11.500 Ft lenne. Voltam ma bent a boltban, azt mondták, hogy nem gyártói garancia, hanem lényegében biztosítás."
Üdv.
-Nekem csak véleményem lenne ezzel kapcsolatban.
Tehát:
-Ez a garancia 3+1 év az valójában úgy van,hogy egy évet ad a gyártó,3 évet ad a bolt akcióban és ezt még egy évvel lehet bővíteni azaz összesen 5 évre nem 4 + 5 év.
-És ha így számoljuk akkor az a +1 év már Qrva drága.-Amikor én vettem a mosógépem (persze nem a MM-ban,mert hülye azért nem vagyok.) én is azt hittem,hogy az 1 + 3 és még 5 év(1 év gyártói + 3 év bolt általi díjmentes és 5 évre kiterjesztett 7600 Ft) garanciával akkor 8 év lett volna,a f...t ,a boltban mondta az eladó,hogy az csak összesen 5 évre kiterjesztett ami valójában csak 1 év + gari.
-Amúgy szerintem nincs baj a biztosítós garival, attól még az 5 év az 5 év marad csak annyival változik,hogy az első egy évben a hivatalos márkaszervizt kell értesíteni a hibáról a többiben meg a biztosítót.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Mindenki megkapta már a támogatásról a mail-t? Nekem még semmi nem jött, pedig a régiónk első volt...
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest