- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Intel fan11 #14198 üzenetére
Nem tudom a konkrét árakat.
-
Intel fan11
őstag
Igen. Csak a lakasban 1,5es vezetékek futnak a falban ami ujra lett huzva! Es a leg1szrubb ha villanyoratol húzunk a padláson keresztül 2,5os vezeteket a használt gepig! Egyebkent azert mondom h órától mert nalunk a kismegszakito az ora törzsön van rajta! Es mennyibe kerul 1ilyen szakvelemeny?
-
pjen
félisten
válasz
Intel fan11 #14193 üzenetére
Egyébként ameddig 16A os villany órád van felesleges minden géphez külön vezeték,egy 2,5 ös gerinc és 1,5 ös leágazások bőven elegendőek.
-
Morris
veterán
Elkezdtük használni a páramentesítőt kb 2 hete. Eddig nagyon jó!
Rengeteg vizet összegyűjt és érezhetően szárazabb a levegő is. A ruhák pedig nagyon hamar megszáradnak!
Szóval nagyon jó ötlet volt. Sokkal jobb mint az egybe mosó/szárítógép, vagy maga a szárítógép. -
Atlantis
veterán
Jól tudod. Mi is nemrég bővítettünk 32A-re, ott is szakvélemény kellett, más kérdés, hogy nálunk újra lett húzva a lakás és így benne volt az árban a véleményezés is.
Intel fan11: a villanyórától nem hinném, hogy vezetéket húznak a gépeidnek, inkább a kismegszakítóktól Természetesen utóbbi fizikailag lehet a villanyóra mellet is, de a kettő azért nem ugyanaz.
-
pjen
félisten
válasz
Intel fan11 #14193 üzenetére
A villanyórát nem cserélik,csak a kismegszakítót viszont ha jól tudom regisztrált vill szerelővel igazolnod kell,hogy a belső hálózat alkalmas a bővítésre.Ez viszont pénzbe kerül.
-
Intel fan11
őstag
válasz
csemberlen #14192 üzenetére
Annyit hozzá fűznék még, hogy ha új gépet veszek mindig villanyszerelőt hívok h húzzon külön vezetéket a géphez! És mondta h vagy ne használjak 2 gépnél 1szerre többet vagy pedig szoljak az áram szolgáltatónak h a 16 amperes kismegszakítót cserélje 32 amperosra megemelkedett használatra hivatkozva kötelességük cserélni ingyen! Villanyóráról nem beszélt a villanyszerelő h bírja vagy nem! Azt is cserélni kéne nagyobbra?
-
csemberlen
őstag
válasz
Intel fan11 #14191 üzenetére
Csak bírja a villanyórád ezt a sok gépet.
-
Intel fan11
őstag
válasz
csemberlen #14190 üzenetére
Persze nálunk a háztartási gépek külön áramkörön vannak! Van h 1nap 4et is kimostam pl nyáron a 40 fokba 1 mosás alatt kinn megszárad 1 adag! 16 A-es amúgy a kismegszakítóm! Jelenleg is többszőr használtam pl mosogató gépet és mosógépet 1ütt! Semmi gond nem történt. Persze villanyórától húzott külön vezetéken van mind2! Külön vezetéken lesz a szárítógép is és tervbe van elektromos tűzhely is azis külön vezetéken lesz!
-
csemberlen
őstag
válasz
Intel fan11 #14189 üzenetére
Ha van 2 külön áramkörön lévő dugaljad , ugyanis 2*10A-t simán felzabálnak, akkor lehetséges. Persze a villanyórádnál lévő kismegszakitónak is bírnia kell.
A háztartási mosógépnek különben nem tesz jót ha egymásután többször mosol. -
Intel fan11
őstag
Vissza térve! a szárítógép használatára kicsit! Ki hogy használja? Én elképzelésem az h amit kimosok azt átrakom szárítani közbe indítok másik mosást mire jönne a köv. adag szárítás addigra végez az elsővel és így tovább! Rossz elképzelés?
-
Apollo17hu
őstag
Tippet nem tudok adni, de én végül egy Bosch BGL2B110-t vettem, mert le volt értékelve az Auchanban. Ami pozitív, hogy elég jól szív, hosszú a kábele, és a teleszkópos cső miatt sem kell hajolgatnom. Negatív, hogy lehet, hogy elkezdtem leégetni a motorját, mert minden szart (törmelék, kábeldarab stb.) feltakarítottam vele a lakásban, és hát szag alapján nem biztos, hogy tetszett neki.
-
Mate
nagyúr
Na ahogy elnézem legalább egy hete nem volt téma a porszívó
Hűtőt és mosógépet megvettük (ezúton is köszönet Acef-nek. Tökéletes mind a kettő és áruk is jó volt
), most viszont eljött a porszívó.
Vizest nem akarok, ahogy tartályost is elvetettem. Legegyszerűbb a porzsákos. Viszont ezen belül fogalmam sincs. Még itt olvastam korábban erről az S-bag-ről. Egész jónak tűnik, hogy több márka támogatja, így ezt előnynek tartom. Sencor-t elvetettem, mert amennyire ajánlották régen, annyira sok panasz van rá mostanában.
Szóval mit tudtok ajánlani max. 30-ig? Ja igen, leginkább parketta és kő lesz vele porszívózva.
-
kenwood3
addikt
válasz
laszlo168 #14185 üzenetére
Köszi, a segítséget!
Enélkül tényleg működik
. Most már csak annyi kérdésem lenne, hogy ezt a hőbiztosítékot, vagy nem is tudom mi a pontos neve, nem kell tenni bele másikat? Valami funkciója biztos van!? Igazából semmilyen írás nem látszik már rajta, így azt se tudom, hogy milyen kellene bele pontosan? Ezt meg tudnád mondani esetleg ? Illetve hol találok ilyen alkatrészt?
Köszi előre is ! -
Intel fan11
őstag
válasz
macilaci78 #14175 üzenetére
Magyarán tök mind1?
-
fi:zi'k
nagyúr
MGCS ügyben még továbbra sincs senkinek infója?
Mivel eltelt 3 hónap, hátha vmit változott a kínálat. anno a Gorenje WS6843 T/S gépet találtam a legjobbnak ár/érték és külső szerint a keskeny gépek között. Egyedüli "bajom" vele, hogy nem inverteres. Szerintetek van most jobb vétel?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Intel fan11 #14174 üzenetére
Dobj fel egy érmét...
-
Acef
addikt
válasz
Intel fan11 #14172 üzenetére
Szívesen
arukereso.hu
-
Acef
addikt
válasz
Intel fan11 #14170 üzenetére
2015 végéig tart az akció.
Nem csak a Siemenst ajánlom, de az akció miatt jobb vétel mint a Bosch.
Kb 200 körül indulnak, 250 körül már nagyon jó szolgáltatás.Az LG-t is nézd meg, [link] szárító állvány, gőz. Jó gép, és ez is ~250e Ft.
Kondenzációs/hőszivattyús elnevezés
- a hőszivattyús is kondenzál = kivonja a párát (sz.tem néhol ezért a szezon/fazon keverés)
- a kondenzációs nem hőszivattyús -
VIPowER
őstag
válasz
Rypejakten #14153 üzenetére
Nálunk egy ilyen megy 12 éve, heti kb 3 alkalommal használva. Hozzányúlva még nem volt. Az újabbak nem tudom milyenek. Vedd meg azt amit linkeltem.
-
Acef
addikt
Lehet, hogy
- beragadt
- külfödről hozott, javított gép
- nem értenek hozzá/a külföldi webshopos gépekre nincs -10%! Csak amit a HU BSH importál.
-
Acef
addikt
válasz
Intel fan11 #14165 üzenetére
Bosch és Siemens már csak hőszivattyús van.
A hőszivattyús szárítók előnyei:
- kb 50%-al kisebb fogyasztás (~kb 250kWh/év)
- nem ad ki meleget (nem fűti a helyiséget)
- nem párásít
- kb 15-20%-al kisebb hőfokon szárít = kíméletesebb
- a többségének textilkímélős dobja van -
Intel fan11
őstag
Igazából karácsonyra tervezem a vásárlást, addig nézelődök érdeklődök! Ez a hőszivattyú kondenzációs dolog nem igazán tiszta. Régebben azt írták hőszivattyúst vegyek. Miért van az, hogy pl 1 Bosh gépet vhol hőszivattyúsnak írják vhol kondenzációsnak vhol pedig hőszivattyús kondenzációsnak?
-
Acef
addikt
válasz
Intel fan11 #14161 üzenetére
eddig is, de főleg most, hogy a maradék részvényt is megvette a Bosch.
-
zoltan6
addikt
válasz
Intel fan11 #14161 üzenetére
igen már 1967 óta,wikipedia
-
Acef
addikt
válasz
Intel fan11 #14157 üzenetére
Inkább Siemenst keress/vegyél, mert 10%-ot visszakaphatsz a vételárból. [link]
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Van 1 szarvasi mini espresso kávéfözőm, ami egyik nap elromlott. A hiba az , hogy nem melegíti a vizet. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ennek az oka, illetve, hogy javítható-e ? A válaszokat előre is köszönöm !
-
Intel fan11
őstag
Bosch WTB 66200 szárítógép-et nem igazán találok mert kiment volna a forgalomból?
-
Intel fan11
őstag
Bosch márka boltot tud vki kecskeméten vagy a környékén? Esetleg Tiszakécskén?
-
Rypejakten
addikt
hello!
90 ezer környékén lehet értelmes, felültöltős mosógépet kapni, lehetőleg ~3-5 év garival?
ez gondolom túl olcsó, hogy jó legyen. -
Morris
veterán
válasz
macilaci78 #14148 üzenetére
Mi nem vasalunk!
-
csaba17
senior tag
helósztok
otthoni, kisebb barkácsolásra megfelelne ez a fúró?
Black & Decker KR654CRESK
14ért adják kis kofferral együtt 2 év garival, pl az edigitálban. -
Atlantis
veterán
Miért ne használnád ki a fordulatot? Általában nem mellékes, mennyit kell szárítani a ruhát, pláne kis lakásban, ahol esetleg penésszel is küzdenek.
Egyébként én az Electrolux-ot venném, van ugyannek a gépnek 1200-es centrifugás verziója, ha kevés a hely, pláne, mert az csak 38cm mély, míg az LG 44cm. Vagy ha tényleg a hely a fontos, akkor felültöltős gépet.
-
viny
tag
válasz
Melack #14143 üzenetére
Igazabol a fordulatot nem hasznalnam ki, a gari pedig nem tudom megeri-e az arbeli kulonbozetet (el szoktak ezek romlani, mik a tapasztalatok?).
A szerkezetet tekintve ezek szerint szamottevo kulonbseg ugye nincs? Gondolok itt arra, hogy az LG "kulonosen ajanlott" az ELux pedig csak "Tetszett".Koszonom a valaszod!
-
Köszönöm mindenkinek az információt botmixer ügyben!
Van három jelöltem (bosch, russell hobbs és egy tefal), jól megnézem őket magamnak, aztán vásárlás. -
viny
tag
Sziasztok!
Megkerdezem itt is, hatha...
Szugsegem lenne egy kis hozzaerto segitsegre! Ti melyik mosogepet vennetek meg?
http://www.edigital.hu/eloltoltos-mosogep/electrolux-ews31064su-eloltoltos-keskeny-mosogep-p484699.html
http://www.edigital.hu/eloltoltos-mosogep/lg-f12b8nd1-kekeny-eloltoltos-mosogep-direct-drive-motor-a+++-p355372.html?bid=&partner=10003
Ami lenyeges, hogy a hely kicsi (a gepnek sem lesz sok helye mozogni), valamint termeszetesen a gep takarekossaga sem utolso szempont.
-
Morris
veterán
válasz
Real_Necro #14137 üzenetére
Ugyanilyet vettem 2 hete a tesco-ban 9k-ért.
-
nesa
veterán
válasz
volt ilyen nekunk is kb 2,5 evet birt ki napi hasznaltba a gyerekek miatt, aztan vettem tescost 3 vagy 4k er hal istennek az se birt ki 1 evet igy kicsereltek
De egy se motorikussan adta meg magat hanem a mixelo also szimering szet ment es nem volt tisztithato megfelelo modon.
Ma megvettem a bosch mosogepbe a szenkefeket 700ft /db
olyan mint uj koraban
remelem most ujabb 5-10 evig csak pakolni kell, bar az ilyen utangyartott kefek nembirjak olyan sokaig.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Csatlakozva hozzád, a Bosch kisgépei igen strapabíróak (nálunk szinte az összes az), igaz nem tartoznak a legolcsóbbak közé!
-
Sziasztok!
Bot- vagy rúdmixerben van valami ajánlott best buy termék? Esetleg van-e valami, amire figyelni kell vagy semmi, amelyik tetszik és az árát is elfogadhatónak tartom, azt vegyem le a polcról?
Különösebb igények nincsenek és nem lenne nagy terhelésnek sem kitéve. Olyanra gondoltam, aminek fém a feje, hogy ha forró levest pürésítene az ember, akkor bírja, bár lehet, hogy a műanyag fejnek sem kottyan meg.
Kaptunk pár éve egy hausmeister-t, amit ha bekapcsolok, akkor fémszagot érezni, talán még egy kis vasreszelék is kerül az ételbe
, ezt váltanám le.
-
Mate
nagyúr
válasz
pulutodurumo #14134 üzenetére
Azzal kezdtem, letöltöttem, de nem találtam infót róla.
Úgy se most kell, hanem hónap vége felé. Addig nézegetem majd, hogy mely típusok némák.
-
mzso
veterán
Nekem csak Whirlpool szabadonállóval tapasztalatom. A sütő teszi a dolgát. Az indukciós része meg nagy fejlődés volt a gázos után, bár csak igen alapvető funkcionalitást nyújt. Csak fokozatokat lehet kapcsolni.
Szerintem az ilyen márkásabbakkal amiket emlegettél nem nagyon lesz baj indukciós terén. -
kellene vennem egy jó kis vasalót, a mostani nem az igazi. ez valami bosch, 10k kategória, de nehézkes vele a vasalás, nagyon rá kell nyomni a ruhára, így valami modernebb, könnyebben használható és nehezebb darab kellene. van tuti jól bevált tippetek egy kategóriával feljebb, olyan 20-25k környékén? köszi!
-
Mate
nagyúr
Kinéztem egy mikrót, ami jónak tűnik.
Samsung ME732K-S/XEO. Egyetlen probléma, ha tényleg igaz amit írt az egyik tulaj. Lehetséges, hogy nem lehet lenémítani a mikrót és mindig csipog ha végez?
-
nesa
veterán
válasz
csemberlen #14105 üzenetére
Ma szetkaptam, a gyanum igaz volt szenkefe, az egyik oldal kb 1cm a masik meg talan 8mm volt a kefe.
-
tildy
nagyúr
válasz
macilaci78 #14121 üzenetére
Eleve olyan tefal es thomas edenyeket vettunk mar korabban is, ami mindegyiken mukodik.
-
tildy
nagyúr
válasz
macilaci78 #14119 üzenetére
Daralos kavegepunk van, de koszi azert , hogy mondtad. Amiket lattam, hogy van zonas, meg zonamentes is. Csak nem tudom melyiket erdemes.
-
macilaci78
nagyúr
Mi most vettünk Whirlpool beépíthető indukciós tűzhelyet és sütöt. Premium Selection termékekre adnak a 4 év gyári garin felül további +2 év garit termékregisztrációval. Itt az akcióban résztvevő termékek listája.
Beépítve még nincs, szóval használatból fakadó tapasztalatunk nincs, de a 6 év gari ad némi megnyugtató érzést.
Főzőlapnál amit olvasással kiderítettünk jó előre: a fém kerettel rendelkező főzőlapok képesek a nagyobb edények alját elemelni a laptól, mert felfekszik a fémen az edény. Ez drasztikusan lerontja a hatásfokát a főzőlapnak.
A másik gondolat: ha kotyogós kávéfőzőt használsz, nézz utána, hogy az adott főzőlap azt a kis átmérőjű felületet tudja-e gazdaságosan hasznosítani. -
tildy
nagyúr
150-t beepitheto lapra, a masik 150-t a sutore ertettem, nem szabadonallo tuzhelyre. Amugy elnezest a "gaz" irasmod miatt, nekem ertheto volt egyreszt ( mivel irtam mindkettot csereljuk) , masreszt meg gyorsan tudtam csak irni, lehet kifogasnak hangzik, de 3 honapos gyerek mellett nem egyszeru.
Szoval ilyen arak mellett van valakinek tapasztalat? Elextrolux, bosch, vagy egyeb javaslat? -
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mi a különbség a két takarítógép között?
Zelmer 752ST
Zelmer 752SP -
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
hónapok óta vacakol a sütő itthon, ma mondjuk, hogy teljesen meghalt. régi, itt maradt darab volt, fogalmam sincs, mi a típusa.
úgy néz ki, hogy szükség lenne egy újra. nézegettem, elég durva árfekvésük van... tudnátok tanácsot adni?
- króm szín
- csak elektromos
- legalább 3 kerámialap
- 50 széles, 60 mély, 85 magas (értelemszerűen nem beépíthető)más megkötés nincs. nem szeretnék gagyi sz*rt, szeretem a minőséget, és jó lenne, ha nem halna le két év múlva, de minél olcsóbbra lenne szükség, 100 ezer környékén nem fogok találni? mit javasoltok? illetve nem árt, ha finomakat lehet benne/rajta sütni/főzni, a mostani légkeveréses, de erre nem alapoznék, mert ez mindig is fél lábbal a sírban volt.
köszönöm szépen előre is
-
explo1
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék 45cm-es beépíthető mosogatógépet venni.
120 ezer lenne rá a keret, mit ajánlanátok?
Ami szimpatikus: Whirlpool ADGU 872 IX
Köszönöm a segítséget!
-
nesa
veterán
válasz
csemberlen #14105 üzenetére
ez komoly, veszek egy gepet 1-2 ev garival es ha fizetek meg 4+ evet akkor is csak 1000 mosas, ez nagy atbaszarintas igy, nalunk az napi 1 ciklus a minimum, nagy atlagba 2-3x mos a felesegem de van hogy 4 is osszejon, szoval az 1000 ciklust legjobb esetbe is kb 1 ev alatt elfogyna.
-
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Ha a szárítógép bedöglik és gyártó garanciás akkor a szerelő házhoz jön vagy vissza kell vinni a készûléket oda ahol vettem?
-
nesa
veterán
válasz
Real_Necro #14103 üzenetére
Ezt eleg volt hanyatvagni a konyhaba alul hozzalehet ferni, csalodnom kell a boschba mult honapba a bosch mosogatogepem kezdte hogy nem szivatyuzik, ki is dobtam parkolopalyara amig meg nem csinaltatom (motor jo valszeg vezerlopanel) vettem addig egy talan 1991 es philipset
, kederek jobb alapotuak mint a 10 eves boschba es no vezerlopanel, programtarcsas mint a hajdu mosogep volt anno, halkan kat kat kat kat, szepen dolgozik 9000 penz volt, gondoltam ennyert eladom ha kesz a bosch (nem igen tudok bukni rajta) de mar gondolkoztam hogy ez annyira egyszeru hogy talan soha nem romlik el.
-
nesa
veterán
Urak elofordulhat hogy cirka 4500-5000 mosas mar utan elkopik a kefe a mosogep motorba?
A minap megalt a technika, mindent csinalt csak nem forgatta a dobot, eloszor azt hittem ekszij aztan a szenkefeknel megkocogtattam most megy, viszont a komutator se tunt valasnak. -
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
Milyen hűtőt ajánlatok 100.000 Forintig?Kombinált és a fagyasztó része alul legyen. Minden szín szóba jöhet kivéve a fehér.
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest