- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
Azt gondoltam hogy a vödörfedél alapból jobb a Heconál és komolyabb márka. Azt hittem, hogy nem véletlenül relatív olcsó 5.1ben is a Heco.
Pl egy Polk tsx330 is 190eft 5.0ban. Inkább gyűjtögessek még? Valahol kell húzni egy határt mert a "csak 10eft-tal több, csak 15efttal több" gondolkodással a csillagos ég a határ.
(a Jamo-k alapból kukák? Nem nagyon hallok róluk.) -
BBéci
legenda
-
Tamoo
nagyúr
válasz
zozy84 #91188 üzenetére
Nekem nem szimpatikus az Obsidian. Nem tetszenek ezek az oldalhangszórós dobozok. Főleg amikor nem tudják normálisan elhelyezni és fal mellé állítják...
Szubra akkor még számolj 50-70e-t legalább (és így már kétszer annyiba van a vödörfedél szett). Szerintem nagyon jó ajánlat ez a Heco 5.1 egy százasért. Ráadásul irányár.De nem promózom többet.
Semmi érdekeltségem benne.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #91186 üzenetére
A nappalim 22,5 négyzetméteres, amikor épült a ház, becsöveztettem 4 háttérsugárzónak, kipróbáltam, megszüntettem, mert semmiféle pluszt nem adott egy jó oldalsó dipólhoz képest. Az Atmos-os erősítő tesztelések miatt nemsokára kapok felfelé sugárzó hangdobozokat, de biztos vagyok abban, hogy saját szórakozásomra nem fognak szólni.
(#91188) zozy84
Nem oké, hogy nincs hozzá szubláda! Annak az árát is add hozzá! -
zozy84
senior tag
Szerintetek melyik lenne a jobb?
[WHARFEDALE Obsidian 600 HCP 5.0 hangfalszettl] Ez mindenhol máshol 209eft helyett akciósan 150eft. Itt 135eft.
vagy
[JAMO Studio S626 HCStudio S5.0]Inkább rock, metál zene menne rajta (meg max internet rádió
) De legfőképpen mozira kellene.
kb 25nm-es nappaliba (téglalakás a 2.on)
Az erősítő egy Onkyo TX-SR608.
A használt piacon is nézegetek. Mondjuk most sokkal kevesebb van mint 2 hónapja.
Eredetileg Polkokat szerettem volna. De 200eft most sok lenne nekem egy 5.0ra.
Építő válaszaitokat előre is köszi! -
devil-k
nagyúr
-
zsozso1
tag
válasz
Squirrel #91178 üzenetére
Mivel úgy indítottál hogy 60-40 a zene javára én azt mondom hogy nem lesz egyszerű. Milyen zenét hallgatsz? Legyen a hang az első számú szempont ne a célszerűség mert az rossz irányba visz és nem azt fogod kapni amit szeretnél. Szerintem határozz meg egy összeget és abból a legjobbat kell kihozni.
-
Squirrel
őstag
Nem gondoltam feltetlenul proci+vegfok parosra, egy nappaliban valo rendszert szeretnek, oda talan celszerubb a HM erosito. A "hasznalt" piacon (ott sem minden cucc hasznalt ugye, mint a hirdetett CA is a dobozaban pihen allitolag) nezelodok erosito ugyileg, ha megvan a kiszemelt peldany, akkor keresnek hozza valo hangfalakat. Az erositot talan kicsit egyszerubb elvinni kiprobalni kulonbozo dobozokkal. Bar az avx-en hirdetnek egy NAD M25-ot kb. felaron, azert azt ha valaki megveszi, annyiert biztosan nagyon jol jar. Mennyire befolyasolja a hangzaskepet, ha a NAD-ot mondjuk nem NAD eloerositovel vagy nem a kategoriaban hozza passzolo (pl. M15 HD-vel) procival hajtja az ember?
-
Norbi 72
veterán
Szvsz az XPA-5 1,2 KVA teljesítménye már elegendő,az új XPR-5 3,3 KVA-s trafója meg már mindenre elég,és monoblokkos felépítésük is szimpatikus.Persze jóval többe is kerülnek.
(#91171) Squirrel A honlap szerint hdmi 1.4,ami csak felskálázza a jelet,a streamaudio meg 2.0-t ír a videó jellemzőknél.
400-500 környékén a neked kedvező hangszínű vasat kell megtalálnod.Elképzelhető,hogy egy komolyabb Denon,Yamaha,Pioneer jobban fog tetszeni a CA-nál,Arcam,NADnál,de lehet fordítva is.Sokat kell hallgatózni,hogy a megfelelő döntést hozd.
-
carpediem007
tag
Jó reggelt!
Heco 502 5.0 és Pionner VSX 424 erősitőhöz milyen melyet tudnátok ajánlani?- Taga TSW-120 v.2
- Polkaudio PSW 110
- Taga TSW-200
- Polkaudio PSW 111
- Taga Platinum SW-10 v2
- Heco Victa Prime Sub 252AÁr érték arányban melyik a jobb? Sajnos a Tagákra csak egy év gari van, picit félek ezektől. De ahogy látom komolyabb teljesítményük van. Nem tudom mennyire minőségi termékek.
-
Squirrel
őstag
Koszonom a velemenyeket, akkor az UMC1-UPA500-at kihuzom a listarol. Marad akkor a masik kerdes, ezert az arert, amibe a CA kerul (375e) kaphatok-e jobb alternativat? Illetve ekozott (sima 751R) es a V2 verzioja kozott a 4k tamogatason kivul van-e mas kulonbseg? Valamint kesobbiekben ha 2-3 ev mulva lesz esetleg 4k-s kijelzom, akkor szarmazik-e ebbol hatranyom?
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #91162 üzenetére
Itt 350 VA szerepel a trafót illetően, ami jóval kevesebb, mint 450 W és az adatlapon olvasható 5x120 W/4 Ohm sem jön ki belőle, mivel AB osztályú. Szóval vicc az a végfok. 314 dollárért nem is várható el, hogy többet tudjon és akkor még nem beszéltünk a hangminőségéről.
-
BBéci
legenda
válasz
Ibituba #91130 üzenetére
Aki a rendszerében nem hallja a Nordost Valhalla, vagy Odin kábelek által hozott javulást, az süket, vagy bögreszettje van.
Szerintem ritka ostoba hozzászólást sikerült összehoznod.(#91167) lemmy9
Pedig a havi rezsicsökkentésből, simán vehetnél évente egész dobnyit az általad horrornak nevezett kábelekből.
Az említett kábeleknek nem az a fő tulajdonsága, pozitívuma, hogy középre állítja az énekest. Azt már egy méterenként 5000 forintosnak is kötelessége tudni. -
lemmy9
őstag
-
Squirrel
őstag
-
Patice
nagyúr
válasz
liszi70 #91140 üzenetére
"Szerintem változást könnyűszerrel és olcsón is el lehet érni..."
Persze, vedd ki a jobb kábelt és rakj be egy szarabbat ~ olcsóbbat....
"...de vajon az egyre drágábban vásárolt kábelek hatása javulás és előrelépés-e vagy esetenként csak változás és oldalra lépés?"
Ha egyre drágábban vásárolsz kábeleket, akkor valószínűleg a változás, az előrelépés a cél.
De a józan paraszti ész vezéreljen ilyenkor is!
Ha hallod a különbséget, akkor tudsz mérlegelni, hogy neked megéri-e az az összeg. Ha nem hallod, abba akkor ne fektess.
Igen, próbálgatni kell a drótokat. Másképp nem megy. Bemondásra, meghallgatás nélkül lutri kábelt venni. Mert vagy bejön, vagy nem. Tudom, mert én is így tettem. De nekem bejött.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#09634560 #91154 üzenetére
"Emotiva a legolcsóbb előerősitő-végfok rendszer de közel 1 millió alatt nincs párja AVR-ekben"
Ne hülyéskedj már!
UMC1-UPA500-nak nincs párja 1 milla alatt?
Akkor sokunknak ilyenje lenne ... de nem ez van.
Ne vedd sértésnek, nagyon jó hogy próbálsz segíteni a fórumtársaknak, de ne vállalj magadra olyan nagy feladatot hogy mindenkit minden kategóriában tanáccsal látsz el.
-
Squirrel
őstag
válasz
Norbi 72 #91152 üzenetére
A mai napot nem, múlt héten rágtam át magam x ezer hozzászóláson, akkor nem sokat találtam az Azur 751-esről. Emotiva az visszatérő motívum ebben a topicban, róla is megoszlanak a vélemények :-) Sajna nem egyszerű megoldanom a rendszerek egyidejű meghallgatását, mert nem vagyok Mo-on, de ha megyek haza, jó lenne már egy tervvel rendelkezni. Közben találtam egy NAD M25-ös végfokot is elég klassz áron, ez a baj, hogy elgurul a gyógyszer, aztán a végén megkérdezem magamtól, hogy ugyan már, kihasználnék-e egy M25-ös végfokon alapuló rendszert, ahhoz kell még proci, ezekhez illő hangfalak, kábelek.... Most azért egy ilyen rendszer árának a harmadából kijön egy Emotiva-s cucc, viszont ez a CA is elég jó árban van ugye hírdetve....
Sanci38: szerinted akkor az Emotiva a jobb választás? Hangfalakon, kábeleken tudom, nem szabad spórolni :-) viszont a tápkábel-lel kapcsolatban mi a helyzet, hogy ez a rendszer amerikai, megveszem Mo-on (milyen szabványú tápkábelt kapok?) de utána Svájcban használnám, ahol megint más a dugasz?
-
Ibituba
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Squirrel #91150 üzenetére
Emotiva a legolcsóbb előerősitő-végfok rendszer de közel 1 millió alatt nincs párja AVR-ekben, természetesen megfelelő hangfalakka-vezetékekkell. Minimum Dali Ikon Monitor Audio Gold, Polk LMSI vagy Elac 247 és hozzá passzoló hangdobozok De Quadral hakngfalakkal is remekelhet.
Kis türelmet és a privátokra is válaszolok -
törölt tag
válasz
home98 #91120 üzenetére
Árában jó, zenére is vállalható..SZtem jobb a 6626-nál (elődjénél) és a legolcsdóbbb Dolby Atrmos dekóderes készülék (Firmware van/lesz hozzá, betegség/távollét miatt távol voltam és rég halgattam, most már lassan visztatérek aktivan fórumozni.-
Ha picit hozzá tudsz tenni, ez bestbuy. -
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Apránként tervezem egy házimozi rendszer összeállítását, ebből kifolyólag követem milyen vasak forognak az avforumon, illetve azon most nem, hanem az avx-en. Van egy eladó CA Azur 751R (sajna nem az újabb V2-es modell) új árához képest nagyon jó áron, ezzel (vagyis a V2-es verzióval) már szemezgetek egy ideje. Mellette ott van a szokásos Emotiva UMC1-UPA500-as kombó. Kérdésem az lenne, melyikkel járna az ember jobban? Zenehallgatás-filmnézés kb. 60-40%-ban lenne. Hangfalak az erősítő rendszer kiválasztása után jönnének, nyilván attól függően mi passzol hozzá.
Köszönöm!
-
Ibituba
aktív tag
a legnagyobb problémám az a kb 4000ftos relé (de legyen 6000 tok mindegy) aminek a gagyi érintkezői,gondolom hangfrekvencia átvitelre alkalmatlanok. a kontakt közöttük lehet vagy tízezred newton/m , oxidálódhat, patinásodhat, meg még fene tudja mi baja nem lehet. És akkor a 10v. 20 v. x ezer/méter forint összegű kábelek ezen keresztül közlekednek... ez furcsa nekem. és erre irtam a legelsőt. hogy ha "ez a relé nem szól bele a hangba akkor semmi sem, abban a rendszerben" ezután jöttek a honda generátor állórész kábel, ferrari, stb.. de részemről ennyi
-
robi-k
őstag
Néhány száz éve a középkorban az emberek még szentül meg voltak győződbe, hogy a Föld lapos, és a Nap a Föld körül kering. Ha valaki mégis azt állította, hogy a Föld kerek és ő kering a Nap körül (és nem fordítva), akkor ezt az illetőt eretneknek nyilvánították, és ha az illető peches volt, akkor el is égették egy máglyán.
Na hasonlónak érzem ezt a kábel témát is, aki nem tapasztalta azt, hogy milyen hatással vannak a kábelek egy komolyabb rendszerre, az meg van győződve, hogy ez a kábelesdi egy nagy "parasztvakítás" (még jó, hogy a máglyán való elégetés már kiment a divatból
).
-
Ibituba
aktív tag
válasz
JohannZimu #91145 üzenetére
nem mondtam én olyat hogy "pofád lapos". őszintén megmondom szívesen olvasgattam eddig a kábeles szösszeneteket teszteket. de ez a mai váltó érintkezős relé kibaszta a biztit nálam... Nesze neked minőségi csatlakozók kábelek aljzatok.... még szkeptikusabb lettem. egyszer majd valahol kipróbálok ilyet. nagyon érdekel.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
JohannZimu #91143 üzenetére
ne csúsztass. értem én mit mondasz de ez már más mint amiről az eslő hozzászólásom szolt ezzel kapcsolatban. Döntse el mindenki mit akar, mit hall meg és mit nem. mire figyel inkább, a hallgatott zenére vagy a hangzásban esetleges hibákra... vegyen mindenki amit meghallgatás után jónak lát. Az első hsz megvan. olvassa el mindenki. a topik zárható. Köszönöm.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Ibituba #91138 üzenetére
Szvsz ha valaki egy Nordost Odin kategóriájú kábelt a szavaidat idézve "maximálisan ki tudná használni", akkor olyan komponensekből épített lánccal rendelkezik, amelyik ára vélhetően a sokszorosa az Odin árának. Valószínűsítem, hogy ebben a helyzetben megtalálja a megoldást a beszerzésre, feltételezve, hogy illik a rendszerébe, tetszik amit hall. A hobbi ilyen.
Normális esetben semmi "szar életérzést" nem kelt, ha valaki a lehetőségénél anyagilag túlmutató láncokat hallgat, például azért, mert ez a hobbija, fejlődik a hallása, és nem utolsó sorban az ízlése, amit esetleg fel tud használni a saját "kis" rendszerének építésében továbbfejlesztésében.
Esetleg még hasznos tanácsokat is tud adni. -
rappit4
őstag
Hali!
Az új házunk nappalijába, ahol a házi-mozi is van, tervezek egy ehhez hasonló ülő/fekvő alkalmatosságot filmezéshez. A kérdésem az lenne, hogy ennek a raklapos kialakításnak milyen hátrányai vannak hang szempotjából -már ha vannak-, illetve hogyan lehetne kiküszöbölni azokat? Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
Ibituba
aktív tag
válasz
JohannZimu #91132 üzenetére
nem mindenkinek, csak annak aki azt a ferrarit maximálisan ki tudná használni.
-
home98
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
-
SpaceKombajn
aktív tag
Na, akkor ha már megint kábelezünk.
Denon X4000 és ELAC 207A közé milyen hangfalkábelt nézzek/hallgassak?
A legjobb lenne persze kipróbálni őket itthon, ha valakinek van kölcsönözhető kábele, azt megköszönném, mert ugye a legtöbb bolt nem ad tesztelésre, csak ott helyben lehet, ha egyáltalán van a kiszemelt kábel. Köszönöm. -
lemmy9
őstag
válasz
JohannZimu #91123 üzenetére
Jó igaz, de azért a 0 árú generátorhoz képest az.
Főleg, hogy nekem csak előre 6 méter kellene.
Nekem a10-20000 Ft/m ár horror. Nekem! -
home98
csendes tag
Jó estét!
Mennyire számít ez [link] jó vételnek ár/értek arányban? -
lemmy9
őstag
Amik voltak nálam: Kimber 8tc, valami drága ezüst Qed, VDH talán 121
,Habia, meg egy csomó ólcsóbb.
Ami most van az Diy. Méghozzá egy 1973-as Honda Civic generátor állórészének a tömör rézkábele.
Próbáltuk dugdosni össze vissza anno, és ez maradt, mert tökéletesen megfelel.
A táp pedig Lapp vs. valami Supra, meg mittudom én még mik, győztes a Lapp.
Mentségemre én próbálgattam, nem zárkóztam el, volt itt misztériumszínház meg minden, de ez jött ki hál'istennek.Egy kis gonoszság: inkább vigyétek el az asszonyt vacsorázni
-
lemmy9
őstag
válasz
nebulo5 #91106 üzenetére
Én nem a HFK-savaztam, félreértessz.
Csak a túlmisztifikált érvéghüvelyeket, csatlakozókat, kábeleket, stb.
Megvan egy egészséges százalék a rendszeremben amit rááldozok, élvezem, másnak is tetszik.
Sosem éreztem egetrengető különbségeket, horror árú, és emészthető àrú kábel közt.
Ez az én szerencsém, vagy nem....... -
gutentag
tag
Sziasztok!
Ez megéri az akciós árát? [link]
Esetleg van ezért az árért valami jobb vétel is? (Pio, Pana stb.)
Előre is köszi
-
hétalvó
addikt
ne azt nezd mennyibe kerul vagy minek egy zenzorhoz.
mennyibe kerul egy vegfok es hozza egy proci.
ez az alja majdnem. emo az alja, de az is mennyi?
szerintem ket rendszernel meg mindig olcsobb megoldas...
ilyenkor mindenki sziszeg, hogy mennyi, de mikor ott all, hogy lepni kellene es utanaszamol, rajon bizony, nem is lottem nagyon melle.
jobbnak tartom mai fejjel, mint venni egy kombajnt 500 korul. -
Rederik
tag
Sziasztok,
Hibakeresésben kérnék segítséget.
Lényeg: Számítógép HDMI-n küldi a hangot és képet a Denon 4310-re, s onnan megy a TV-be a kép.
Abban az esetben, ha a TV be van kapcsolva, s a megfelelő forrás van választva, így látom is a képet semmi baj a hanggal sem.
Ellenben, ha a TV nincs bekapcsolva, vagy nem az erősítő-re van váltva a forrás nincs hang az erősítőn. Mintha nem kapna jelet HDMI-n.Erősítő 2-es kimenetére van csatlakoztatva a TV, ha átváltom az erősítőt 1-es kimenetre lesz hang, auto-n is lesz, sőt ha ezután 2-esre váltok szintén van hang. Amint újraindítok valamit, megint nincs hang, amíg az erősítő kimeneteit el nem kezdem váltogatni.
Tehát csak akkor okés minden, ha a lánc minden eleme be van kapcsolva, Mintha kikapcsolt TV blokkolná az erősítőt...
Van valakinek ötlete merre keressem a hiba forrását?
Köszönöm.
-
nebulo5
senior tag
válasz
lemmy9 #91091 üzenetére
Talán, a HFK-ról olvasható vélemények nem mindenkit tudnak meggyőzni arról, hogy egy ilyen "ketyere" nem szól bele a hangvilágba. Én sem akarok senkit arról győzködni, hogy valóban így van.
Kb. 3,5 éve használok HFK-t. Rengeteget próbáltam/teszteltem a zenei vonalam vele, és nélküle. Sőt, számos fórumtársunk fülét is igénybe vettem, hogy találjak kifogást, hogy mégsem jó, mégiscsak negatív hatása van a hangra... de még mindig használom, és eszem ágában sincs lemondani róla!
Mondom mindezt, az általam összeválogatott rendszer szintjére/hangminőségére. Nem zárható ki annak lehetősége, hogy ha egyszer 500, vagy még több százezres zenei rendszerem lesz, akkor majd azzal kihallik a HFK -nak a jelenléte, de egyenlőre, nem fenyeget ilyen "veszély"!
Annyit hozzátennék, hogy egy saját készítésű (Lacy ötletére alapozott) HFK-m van, amelyben 2 db. 4 pólusú Omron relé dolgozik. Így sikerült megszabadulnom attól a "fóbiától", hogy (egy kábelpólust, két relé pólusra párhuzamosítva) a relé alig 1,5 mm2 érintkező felülete, nehogy keresztmetszeti redukciót okozzon egy nagyobb keresztmetszetű kábel pólusnál. -
Kroland25
tag
Köszönöm a gyors választ
Akkor megnézem a hétvégén 2012 es vétel!Off Mert már sok ehez hasonló kérdést tettem fel, de ha okés is a gép csak próbára lesz meg míg nem találok egy jó vételt az arcam 600 ra!!1900 euróért van de azt sokallom még picit,de már így is jó vétel lenne!
-
Kroland25
tag
Hello!Úgy néz ki hétvégén hozzá tudnék jutni egy Piooner lx85-höz lx 56-hoz képest hol helyezkedik ez az erősítő?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest