- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
BBéci: Direkt nem írtam, hogy szebb, jobb, bármilyen, mert az említett Polkokat még nem hallottam.
Szerintem nagyon rendben van a cucc, szerelem volt első hallásra.
Aztán másodikra és harmadikra is (NAD 365BEE, Denon PMA 2020AE, Emotiva UMC-1 + UPA-7, lejátszó: Dune HD Duo, DAC: Cambridge Audio Stream Magic 6)
Szerk: Miért nem jó a bi-wire?
Sosem múlik el a jövő január...
Brandys: Jó döntés.
-
Brandys
tag
-
nuke7
veterán
sziasztok!
adott a pio vsx-818 meg a jmlab chorus 715. ugye a hangfal bikábelezhető, viszont az erősítőnél erre nincs lehetőség.
azt ajánlották nekem - van egy inakustik atmos air kábel meg egy ezüstözött másikfajta is - hogy az ezüst legyen a treble-be kötve, az atmos air meg a basszusba úgy, hogy az erősítőbe egy kimenethez két összesodort kábelt csatlakoztatok - és ugye akkor 2 csatlakozóhoz 4 kábelvég csatlakozik...
ez így jó ötlet..?meg az egyik fele a kábelnek az ezüstözötten meg van jelölve, az atmos air-nél nem találtam jelölést.
a jelölt kábelt melyik kimenethez kell csatlakoztatni? a piroshoz? -
makaveli666
senior tag
válasz
makaveli666 #26486 üzenetére
Ha be van dugva bármi a hdmi outba, akkor nem jelenik meg. Viszont, ha én nem akarom a számítógép képét + hangját átküldeni az erősítőn keresztül, akkor a hdmi outba nem kell dugjak semmit, ha jól sejtem. Tehát mondjuk USB-n nézek filmet, amit a tv-be dugok pl.
-
kovi703
tag
válasz
makaveli666 #26486 üzenetére
En se vagyok egy szakerto, de talalan ezt ertheti "kombinalt kabelen": kep
-
makaveli666
senior tag
válasz
makaveli666 #26485 üzenetére
Letöltöttem netről egy másik használati utasítást, ami kicsit bővebb mint amit adtak hozzá, itt írja, hogy hdmi-n nem működik ez az opció, hogy megjelenítse az erősítő menüjét a tv-n, azt írja, hogy kombinált kábel kell... na az milyen?
kovi:sajnos én is erre gondoltam, akkor választhatók, hogy vagy van menüje az erősködőmnek, vagy normális kábellal van összekötve? -
törölt tag
válasz
makaveli666 #26480 üzenetére
Tipp: Elöször próbáld meg egy RCA-val sárga Av-v összekötni a tévével, nézd meg a HDMI beállitásokat, hátha ot nincs CEC vagy bármi engedélyezve. És nézd át a menütérképet. Kábelcserét is próbálj, ahogy summi irta.
-
summi
csendes tag
válasz
makaveli666 #26467 üzenetére
Érintő képernyős a tv-d?
SZerintem rossz a hdmi kábeled, ezért nem müxik.
-
summi
csendes tag
Ok, de nem csak mp3-at hallgatnék.
Filmeket is néznék, rádiót is hallgatnék. -
makaveli666
senior tag
-
summi
csendes tag
Sziasztok!
Gyors segítségeteket kérem erősítő választás ügyében.
Kiszemelt gépek:
- Harman/Kardon AVR-70 80e HUF
- Onkyo TX-SR309 60e HUF
- Pioneer VSX 521 80e HUFAz Onkyot néztem ki mert az 20e forinttal olcsóbb, szempont volt az előlapi USB még mert Mp3-at szeretnék hallgatni.
A károm közül melyik a legjobb, illetve megéri a +20e HUF bármelyikért az Onkyon kívül?
Esetleg ebben az árkategóriában milyen másik erősítő lenne jobb választás?Üdv.
-
sirfer
aktív tag
Most ment tőlem Ricsi és "itt hagyta" a Sim2 Domino 80E projektorát....
Hát nem összehasonlítható a JVC XLA-3-as projektorral.Kicsit korán jött a Mikulás
Sztem igaza lesz Ricsinek, hogy ezután még több filmet fogok nézni. Nagyon meggyőző a kép, hosszabb teszt az ünnepek alatt.
-
tjojo
tag
Van itt köztünk olyan, aki kikölcsönözte a "Denon Pure Audio Experience" BD-t a HD-s oldalról és működött is neki? Nekem az Istenért se akaródzik valamiért elindulni...
-
Brandys
tag
Sziasztok,
ma végre volt szerencsém az ELAC FS 189-es álló hangfalakat egy Cambridge Audio 551 R mögé kötve meghallgatni. Igaz, hogy ez utóbbi "csak" egy HM vas, de azért elég meggyőző volt. A 300 K/pár akciós áron pedig erősen elgondolkoztam.
BBéci: erre az ár/érték arányra gondolom rábólintasz?!
Azért az FS58.2 - FS57.2 - CC51.2 5.0-ás szett 300 K-s ára is erősen ajánlott kategória szerintem ... a 4 álló hangfal azért elég ütős ebben a kategóriában. Az FS58.2 frontokat hallgattam.
Azon gondolkozom, hogy az RTi A7 frontjaimat lecserélem --> FS189 ... kéne egy lökés a hozzáértőktől.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #26460 üzenetére
Valszeg én beszéltem félre. A javításnál eldurrantották az egyik végfokot, akkor mondta az ember, hogy olyan motyó van benne, ami a nagy Denonokban.
"Én csak vezetem. Azt nem tudom mitől megy."
-
makaveli666
senior tag
adott egy pio 422x erősködő, a leírás szerint a menüjének a tvmen meg kéne jelennie, de bármit nyomkodok a tv-m képernyőjén semmi nem jelenik meg... valaki valamit tipp?
-
vieri2000
tag
Igen. Lehet butaságot kérdezni, de még mindig jobb ha kérdez az ember mint hogy butaságot csinál!
-
sony25
tag
Valakinek tapasztalata Denon avr2308-ról?
-
vieri2000
tag
Lenne egy banális kérdésem. Van 2 db 8 ohm hangfalam vennék egy 6 ohm kivezetésű házimozi erősítőt, ráköthetem én a 2 hangfalat, mi történik? Átmenetileg használnám amíg nem veszek új hangfalakat.
-
janos666
nagyúr
Bár nem akarom feleslegesen elkiabálni, míg nincs a hátsó ülésen, de úgy tűnik holnap szert teszek egy Denon AVR-2808 erősítőre.
E mellé nagyjából milyen kategóriájú hangfalak lennének optimálisak?
(Természetesen HD hangokkal is etetem majd, ha már fogadja...)Mivel az eredetileg megcélzott áron jócskán (kb. duplán
) túllőttem az erősítővel, így első nekifutásra tényleg csak egy párt vennék előre, nem rögtön egy komplett 5.1 szettet.
A szoba adottságai miatt polcsugárzó lenne majd a front és a surround is, mert utóbbiból elférne az álló, előbbit viszont könnyen árnyékolná az, ami most a PC hatalmas vízhűtő radiátorát és a kiegészítő dzsungelét is takarja a szemek elől. (A mostani hangfalak is a fali konzolon ülnek.) -
ginola
addikt
Kérlek segítsetek hangminőségi sorrendbe rakni a következőket:
Arcam AVR 250
Onkyo TX-SR876
Cambridge Audio Azur 640R -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #26452 üzenetére
A Totel-ben azt mondta a szaki, hogy a nagy Denon-okban vannak ilyen IC-k, mint a CA650R-ben.
Szerk: + a 340-esek kisebb teljesítményre vannak specifikálva, 50W vs 110W (ha jól emlékszem).
-
kovi703
tag
Ezt a tippet kaptam, ezekrol valakinek tapasztalat?
Egy Denon AVR-1513 készüléket és egy Harman Kardon HKTS 16 vagy egy Mordaunt Short Carnival 1+6+5C szettet javaslok egy Carnival 7 Aktív mélynyomóval
Koszi
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #26437 üzenetére
Tobee: Köszönöm a lehetőséget és az igen jó vendéglátást. Kávé témában igen nagy szakértő vagy, le is esett az állam, pazar volt a cappuccino.
Hangban többszöri fülelésre is azt mondom, hogy mozira tökéletes a CA, zenében vállalható, de egy jó sztereó rendszer mellett természetesen nem rúg labdába.
A C6-okkal szépen szólt, de szerintem dukálna mellé egy Ikon 6. A fölé nem mennék, de azzal már kijön minden amit az eszköz tud. Alul valóban soványnak tűnt a Rotelhez képest, a C607-ekkel ez nem jött ennyire ki, lehet a Concept 6-al annyira nem stimmel össze. A közepét én ennyire nem hallottam ki, de még csak most vájtítom a füleimet, illetve hazai pályán te jobban hallod.
Hangerővel nem volt gond, bár nem tekertül meg durván a rendszert, érzésem szerint a Concept 6 nem tudta volna lefektetni. A C607-nek sikerült.
Azon gondolkodom, hogy ha van idő rá mehetne egy visszajátszás, kíváncsi vagyok a Quadralokra mit mondasz.
Tamoo: Összehallgatás Emotiva UPA-2 + USP-1 + XDA-2 rendszerrel volt az említett C607 páron. Nem egy ligában fociznak, és ezt erősen meg is hallani, bár tény, hogy amíg vissza nem kötöttük az Emotivát kifejezetten jónak találtam a hangját.
Ha rajtam marad a cucc lehet mégis elkanyarodok arrafelé kis fülelésre, ismerkedésre.
-
Toobee
veterán
válasz
GeneraL_XTX #26445 üzenetére
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv!
Milyen 2.1-es házimozi rendszert tudnátok ajánlani? Igazából elég lenne ajánlás valami jobbfajta erősítő+hangfalpár+sub kombóra is, de teljes szett is szóba jöhet.
Egy xbox plusz egy médialejátszó lenne rákötve, így dugnám a rendszert egy LCD tv-re.
Árban úgy kb 80-100 körülre gondoltam, de lehet olcsóbb is.
-
axwel18
senior tag
válasz
makaveli666 #26425 üzenetére
Nem az enyém. Félreértés ne essék. Azt a 15000Ft-ot megéri csak ennyit mondtam.
-
Toobee
veterán
Fórumtársunk jóvoltából CA650R teszt volt ma nálam.
Mozi: Transformers, True-HD. Rotellel természetesen sima DD. Amit jobbnak találtam CA esetén, az a felbontás és a hangok részletessége. Talán ez betudható a HD hangsávnak, illetve a méretes tápnak. Ami nem tetszett, az az, hogy a Prosont nem hajtotta meg rendesen. Nyilván képletesen, mert csak a jelet adta, de valamiért nagyon halknak találtuk. Fél hangerőn (Proson seggén) szinte észrevehetetlen volt, 3/4-en már egész kellemesen szólt. Az erősítő menüjében +2dB volt beállítva, az összes többi csatornára 0, mint a Rotel esetén.
Zene: a szokásos számokkal. Külső dac nélkül. Lehet egy AB teszten nem mondtam volna meg, hogy melyik van éppen bekötve. Nagyon hasonlított a hangjuk egymásra. Allan Taylor esetén a mély és a magas szépen megvolt, a közepe egy kicsit bántónak hatott, de összességében jól szólt. Abszolút vállalható vas sztereóra is. Megvolt a tér, leváltak a hangok a dobozról, a színpad is a helyén volt.
Kábelek: HDMI Dune-től CA-ig: ThatCable HDMI, TV-be: Audioquest Cinnamon. HF kábel frontnál: Bartfay SPK-2000, center: Gotham, SR: Kácsa 1,5-es. Rotelnél a digit ic AQ VDM-1, analóg ic Pisti féle diy.
Összegzésnek annyit mondanék, hogy ennyi pénzért szerintem egy nagyon jó kompromisszum. Ezzel már érdemes zenélni is, mozin meg nagyot üt. Nem egy csirke gép...
-
törölt tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy amikor reggel vagy este munkából hazaérve bekapcsolom az erősítőt (Kenwood KRF-V550D), akkor nem bekapcsol, hanem stand by módba áll, és elfelejt minden beállítást (rádiócsatornák, hangfalak távolsága, nagysága, db jelek, basszus, magas beállítások) Olyan, mintha resetelne mindent.
Másik dolog, hogy nem működik a távirányítója. Vettem hozzá egy univerzálisat, de az sem működik, így valószínű az erősítőben nem jó az infra vevő.
Lehet ezeket javítani? Megéri egyáltalán? Az erősítő van vagy 6-7 éves és már én vagyok a 3. tulaj. Egyébként nagyon jól működik, csak emiatt nem vennék új készüléket, viszont iszonyatosan rossz így használni.
Válaszokat előre is köszi -
tdd587
őstag
válasz
bajnokpityu #26432 üzenetére
Nagyobb* hangfalaknál úgy kezdődik a manual, hogy a kockázatokról és az esetleges mellékhatásokról kérje ki statikusa véleményét...
*: 100+ kg.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #26427 üzenetére
Okka
Lemezjátszókból indulok ki. Legjobb hangúak nem tonnás darabok - azt mondják, de az a néhány, amit hallottam valóban ezt a szabályt erősítik. Ott az a szokás, hogy addig hangolgatják az alkatrészek súlyait egymáshoz, amíg a rezgések kioltják egymást. Nem veszik fel erővel, amit nem lehet.Ahogy állványod sem tonna,mégis jó. De hát, megmaradok nyitottnak. Az a jó, hogy engem fülemen át lehet meggyőzni, nem kell hurcolnom magammal szkópot
-
Tamoo
nagyúr
válasz
makaveli666 #26428 üzenetére
Elárulom miért nem: az hülye aki eladja 35ért... (ha esetleg rászorul és nagyon gyorsan kell a pénz persze más tészta)
(#26431) pr0bi: Nem azt mondom, hogy nem lehet, de a 30-35e-s használt áron bőven túlmutat. Én személy szerint ennyiért biztos nem adom el ha esetleg úgy is alakul. 40 inkább reális.... persze állapottól függ.
Amióta meg kábelt cseréltem, lesúlyoztam igen jól teljesít a kis 15m2-es szobában.
-
Kripect
csendes tag
Elég kis mélynyomóm van, de közvetlen a számítógép melett van, lehet ebből valami baj?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #26423 üzenetére
Azért olvasgasd csak a felső mezőny súlytábláit....
Fogsz ezen még változtatni 2013-ra -
martoonx
csendes tag
válasz
makaveli666 #26420 üzenetére
Én azért jobbat néznék, hívogató az ára, de van rá magyarázat. Legalább 40k kéne szerintem, a polk psw110 elég jó használtan láttam már 35ért. Nem fogod megbánni ha kicsit több mély van alattad.
De meg is veheted, aztán máshol eladod 20k-ért -
axwel18
senior tag
válasz
makaveli666 #26420 üzenetére
Annyi pénzért megéri megvenni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #26419 üzenetére
Hááát,sztem izlés döntene. Még a Normákról is igencsak jó volt, kemény dió lenne a Bladeliusról.
De sajna ez megint elmélkedés, hótbiztos,h nem lesznek sosem egymás mellett.Mire jó a súly? Súllyal hangolgatni lehet, nem egyértelműen előny. 2012ben még ezt gondolom
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Milyen sub kábelt ajánlotok egy velodyne cht 10q subhoz? 3m-es kellene. Jelenleg egy proson van, de nem vagyok vele megelégedve. -
sony25
tag
Sziasztok.Megéri meg venni 60000ft-ért denon avr2308-as erősítőtt?
-
makaveli666
senior tag
válasz
martoonx #26402 üzenetére
Köszi.
Ezt a mélyet ennyiért megéri megvenni? Wharfedale Crystal 5.0 ám van -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #26417 üzenetére
Ez most nagyképű lesz : nem tartanék 57 kilós dobozoktól...ha még az új
Usher BE20-at mondtad volna...ott már elgondolkoznék erősen. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #26415 üzenetére
Innen jut eszembe, nem cserélünk sztereot?
Természetesen szőrbe szőrt
Lehetséges,h sokat ki lehet hozni a kis 2xx Elacokból, de az ottan más liga. Egyébként a nagy 5xx elacoknak adnék egy esélyt Utópia ellenében. Ami közép simaságot hiányoltam a 248,249es Elacokból, az a nagy 5xx Elacban újra megvolt. Meg ottan még sok-sok más is, grátiszba. Remélem 1-2 év múlva német ebay tele lesz velük, én meg ócsóé lecserélem a kicsikéket.
-
PonPon
senior tag
Denon AVR 2313 és Dali Ikon 2 MK2 párosításról mi a véleményetek?
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #26412 üzenetére
Ennél szerintem már csak a vezetékek-készülékek áraránya durvább.
Melyik a nagyobb? Sztereó vagy mozi? -
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #26412 üzenetére
Akkor ideje lenne lecserélni!
-
JohannZimu
senior tag
válasz
muzsikpeti #26408 üzenetére
Figyelmetlen voltam, elnézést.
-
Tamoo
nagyúr
Köszi!
Igaz, hogy nálam így újra fordult a 2:1-es arány az 5.0, erősítő tekintetben. Viszont nem érzem úgy, hogy sztereóban ez túlzás lenne a Conceptekhez. A cél pedig ez volt, hogy sztereóban kihozzam nagyjából amit lehet és ne kelljen két erősítőt tartani. (egyelőre ... legalábbis amíg nincs "lehetőségem" egy komoly szettre) De egyébként meg tetszik most az egész, nem rugózok rajta, hogy mi lóg ki...Bár a hátsókhoz jó lenne valami értelmesebb kábel, mert most óriási a kontraszt.
mondjuk úgy méteráron jó 30x-os
-
martoonx
csendes tag
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
JohannZimu #26398 üzenetére
Köszi! De én nem a régi cobalt 800 sorozatot keresem, hanem a mostani V- t!
-
Toobee
veterán
válasz
martoonx #26400 üzenetére
Ezek össze vannak rakva rendesen, félőbb, hogy az új, műanyag Denon hamarabb szétmegy, mint egy nagyvas. Az én 15 éves végfokom köszöni szépen, jól van. A processzorom is elmúlt már 10, de egyikben se kellett cserélni alkatrészt. Az, hogy kinek mi a csábító, szerintem relatív. Láthattuk az utóbbi pár hétben, hogy nagyon sok embernek számít, elég sok fos bögrét vettek itt mostanság, az öregebb motorosok segítő tanácsai ellenére is. Mint már írtam is, az a lényeg, hogy Te örülj neki. Mivel -gondolom- nem hallgattad meg a 3808-at, így nem fog bosszantani, hogy nem túl nagy plusz összegért, sokkal jobb erősítőt kaptál volna.
-
martoonx
csendes tag
150ért, és már azt is sokalltam, 120 ért vittem volt egy hk460ast, de lemaradtam. 180ért a 3808as plussz baromi messze volt nekem Pestről. lehet pont te vetted meg
#26396) BBéci
De ha 414es és a 2113 is középkategóriában van mint írtátok akkor mért teljesítenek egyformán a végső értékelésnél? Mindkettő 4 csillagos hm-ben. Bagatell a kérdés, de nem értem a pontozást. -
martoonx
csendes tag
válasz
makaveli666 #26385 üzenetére
Pc-nél a tálcán a hangbeállítások-tulajdonságoknál kiválasztod a Hdmi-t, ha nem ismeri fel automatikusan. De részletesebben írd le, hogy mit próbáltál eddig, mert az erősítő képes továbbítani a hangot hdmi-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest