- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26558 üzenetére
Van sata --> USB kábel is de ká drága. Én inkább levadásztam használtan egy külső 5,25-ös házat táppal mert múltkor nagyon olcsón tudtam venni egy zsír új Blu-ray írót de az új PC -mbe már csak egy optika fér és az foglalt.
-
spiky03
veterán
válasz
Sefter #26589 üzenetére
Jól néz ki az biztos.
Moziban nézős lesz majd, az tuti.
Már csak a látvány és a hang miatt is.A történetet meg majd meglátjuk. Reméljük nem egy Csatahajó szintű lesz.
Ott is csak a látvány és a hang volt jó. BD-n is mind a kettőre full pontot kapott.Marveltől a Vasember 3-at várom már. Tuti jó lesz az is.
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #26597 üzenetére
Szia
Írnál priviben kicsit bővebben erről, érdekel a téma!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #26593 üzenetére
Ha a cső elé, köré raksz gyapjút, le tudod vinni az alsó határfrekit, valamennyi kiemelést el tudsz tüntetni, és a portzaj is csökken. Cserébe lelassul a hang, finoman lehet játszani, ebben tudtam javítani a rubikonon.
Hát,mit szeretnél még tudni? lényeget elmondtam, többi egyedi eset, próbálkozás.
-
gyurczy
őstag
válasz
ginola #26593 üzenetére
Ilyesmivel próbálkoznék. (vagy valami házibarkács, polifoam csőhély, matracosnál kivágatott szivacskorong, stb.)
-
Toobee
veterán
Ha már ilyen nagy subolásban vagyunk, akkor mi a legjárhatóbb út? 2db R10, R10 és R12, vagy egy 12-es?
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #26592 üzenetére
Olyat lehet,hogy lassítani a port körül a levegő sebességét, zártabbá tenni, de pici esélye van,h jó legyen.
Azt meg mivel?
Tök fura, hogy én is hallottam pl Powercube 8-tól portzajt, de nem mindnél, ekkora lenne a szórás?
Proson R12 méreteit sajnos nem találom, akinek van, és tudja megoszthatná!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #26587 üzenetére
Megint vettél valamit?
Csak nem egy vetítőt?Ginola:ez azért nem ennyire egyszerű. más elektronikát, más hangszórót, és litertérfogatot kér egy zárt.
Olyat lehet,hogy lassítani a port körül a levegő sebességét, zártabbá tenni, de pici esélye van,h jó legyen. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #26579 üzenetére
Én most fogom először megnézni nagyban, de megvárom vele a pénteket..., mint oly sok más filmmel eddig. Most már látom értelmét...
-
AMDFan
addikt
Sziasztok, a Hi-Fi topikból jöttem át ide, biztosan több a tapasztalatotok szub témában.
Jelenleg Klipsch RF-82-eseken hallgatok zenét, amiket nagyon szeretek, de szeretnék kicsit változtatni a hangzáson, főleg a mély kérdésen. Természetesen mennyiségben bőven elég az RF-82 mélye, viszont mélységben szeretném megközelíteni a 20Hz-et egy mélynyomóval. Autóban hallottam már olyan rendszert ami közel 20Hz-től indult és elég meggyőző volt hogy ez kell nekem
Mivel 2.1-es rendszerhez ekkora frontok nem kellenek, a szatellitek szerepét a Mackie MR5-ös aktív monitor párom töltené be, és a frontjaim eladásából befolyt összeget költeném a mélyre. Első körben kipróbálnánk azt az autós szubot amit hallottam, és ha tetszik akkor egy hasonló dobozt építtetnék, és vennék egy szuberősítőt hozzá.
Az említett szubban ez a mélysugárzó volt: [link]
Erősítőnek pedig erre gondoltam: [link]
A szuberősítőnek van állítható 24db/oktávos low pass és high pass filtere is 50-300Hz között, ezzel úgy érzem elég jól meg lehetne találni az illesztést. Mit gondoltok erről a megoldásról, mi lehet a buktatója az egésznek, mire érdemes odafigyelni? Szobában mennyire kivitelezhetőek a 20Hz közeli mélyek?
Köszi előre is! -
Sefter
veterán
EZ egy szinten van a Polk PSW110-el
-
summi
csendes tag
Sziasztok!
Gyors segítségeteket kérem erősítő választás ügyében.
Kiszemelt gépek:
- Harman/Kardon AVR-70 80e HUF
- Onkyo TX-SR309 60e HUF
- Pioneer VSX 521 80e HUF
Az Onkyot néztem ki mert az 20e forinttal olcsóbb, szempont volt az előlapi USB még mert Mp3-at szeretnék hallgatni.
A károm közül melyik a legjobb, illetve megéri a +20e HUF bármelyikért az Onkyon kívül?
Esetleg ebben az árkategóriában milyen másik erősítő lenne jobb választás?
Üdv.
Zs -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26571 üzenetére
Nagy élmény hangban is.
Megjegyzem elfogult vagyok a történettel. (Az összes rész dupla BD50 formátumban van meg DTS-HD-MA hanggal) -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Az egyik legjobb.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Nagyon, szerintem megéri az újranézést.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Az zárt volt nem? Jó kis szubnak tűnt. Valaki jól járt vele.
-
rappit4
őstag
válasz
Melyik típus? Kb. ebben az árban keresek.
-
junkpod
veterán
Sziasztok, az alábbi rendszer behangolásához szeretnék tanácsot kérni:
erősítő: H/K AVR130
hangszóró rendszer: HKTS-16 rendszer (TS11 x4, CS11 és egy HKTS 210SUB/230), Valószínüleg ez egy késői upgrade a HKTS-16 rendszerhez amiben eredetileg "csak" egy HKTS 200SUB/230 volt, de ha jól veszem ki az egyetlen különbség, hogy van rajta egy plusz kapcsoló: INPUT: normal / LFE állásokkal.A satellitek a gyári "kábellel" vannak csatlakoztatva, míg a SUB egy régi elfekvő normál RCA végű kábellel van az erősítő jelszintű SUB kimenetére és a mélynyomó LFE bemenetére csatlakoztatva.
A mélynyomó az alábbi fizikai kapcsolókkal van beállítva: (zárójelben a többi lehetőség)
phase: normal (reverse)
bass boost: off (on)
power mode: auto (on)
input: LFE (normal)Az erősítőn a hangszórókhoz az alábbiakat állítottam be:
speaker size: front, center, surround: small (large)
speaker xover: front, center, surround 3x-freq: 100Hz mindegyik, (40-200Hz között állítható)
bass management: globalLeginkább ami kérdéses nekem, hogy jól értelmeztem-e a SUB Input kapcsolót az LFE-re érdemes állítani. Valamint, hogy a xover értéket mire érdemes állítani, jó-e a 100Hz érték?
Várom a javaslatokat, tanácsokat. köszi.
-
rappit4
őstag
válasz
bajnokpityu #26561 üzenetére
A membránon keresztül nem, a légbeömlő nyíláson igen
-
rappit4
őstag
Az mitől van, hogy a Magnat Alpha SUB-20A mélynyomóm olyan hangot ad, amikor valami erősebb effekt van nagy basszussal, mintha visszhangzana, vagy mintha csak simán dörmögne és nem mély hangot nyomna. Ez azért lehet mert ennyit bír, vagy valami gond van vele? (RX-V540-re van rákötve)
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26549 üzenetére
Kölcsön lenne egy blu-ray optikám külső házban...:-)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #26554 üzenetére
hát nem pakolgatja nálam szegénke a kanapét olyan szinten,mint Nálad a 3000W..
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #26549 üzenetére
850W ???
Az még hajszárítónak is kevés -
Zoty4
őstag
Tudtok ajánlani közepes-jó hdmi típust elérhető áron?
A közepes-jót úgy értem, hogy nem a centinként 20000 ftos -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #26544 üzenetére
Jól van akkor. Ugyan nagy kedvenc a 2es Batman hangra, de ez sima DDal félek megveri.
Szétnézek boltban, ilyen filmért szivesen adok ki pénzt. Már előre görcsölök, hogyan fogom rippelni, ugyanis nincs optikai meghajtó a lejátszómban.ui:el tud fogyni a 850Wos mélynyomó is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26542 üzenetére
Kedvenceim egyike.
nekem még a szinvilága is bejön. -
Dorian
félisten
válasz
Az nagyon jó film, hangilag pedig egy remek (Nem csak az effektekre, meg a hangminőségre, hanem a filmzenékre is értve) Sajnos DTS HD minőségben nem találom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nagyon jó film.
-
bajnokpityu
félisten
A Eli könyve csak nekem tetszett? Mondanivaló, hang..
Tegnap este hangerőn mehetett végre a mozi.
A "csatajelenet" igen komolyra sikeredett. -
PonPon
senior tag
válasz
cintula187 #26536 üzenetére
tényleg durva ára van a méretéhez képest. de ennyi pénzért gondolom már csak tudhat valamit?!
az a gondom, hogy a hátsó surround hangdobozok nem igazán férnek el, ezért néztem ki a Dali Fazon SAT-okat.
Első gondolatom az volt hogy keverem őket, előre Dali Ikon 2 MK2-et teszek hátra meg Fazon SAT-ot csak ahogy (#26534) BBéci is írta ez lehet nem túl jó ötlet. -
dunkel
őstag
Sziasztok!
Belépő házimozit szeretnék 4x4 -es nappaliba tenni.
Keret 120-130. Használt cuccokból az alábbi csomag kijönne:
Wharfedale vardus vr (400) szett
Jamo 200 sub
Pioneer vsx 421Elvárásaim igazából csak az erősítővel szemben lennének: ARC, standby pass-through, HDMI 1.4 min. 3db egyrészt a kényelem szempontjából, másrészt mert a tv-men csak 2 hdmi van.
Mit gondoltok? Ennyi pénzt megér-e ez a szett, vagy lehet ennél jobbat is csinálni a keretből? -
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani flac formátumú zenét letöltésre?
Lehet fizetős is, lehet privibe is.
-
PonPon
senior tag
válasz
#09634560 #26533 üzenetére
én is kicsit éreztem, hogy nagyobb erősítő való ezek alá már.
Dali Fazon SAT 5.1 -t látott hallott már valaki?
érdemes lehet vele foglalkozni? -
Pepszi
tag
sziasztok,
nemrég sikerült beszerezni egy normálisabb tévét az ősrégi CRT helyett, és ha egyszer a kép már évezhető, akkor mögéraknék valami tűrhető hangot is.
Átmenetileg az eddig is használt stereo rendszert egészítettem ki a padláson talált cuccokkal
Onkyo TX 484 + JBL TLX 710
Akadt két videoton, ebből az egyiket beraktam centernek, surround-nak két supraphon RK9 (nem röhögni)
(a másik videoton tartalékban...)Hogyan lehetne ezen értelmesen javítani mondjuk 50-e Ft alatt?
Azon gondolkozom, hogy vennék egy centert és a két videoton lehetne inkább a surround.
-
dui
aktív tag
válasz
#09634560 #26521 üzenetére
LG LH-T250S ez lenne az.
-
törölt tag
Én?? Miért nem te??
Adott volt a tévé és hogy 5.1-et nyerj ki egyedüli módja az optikai kábellel való továbbítás a tévéről, a hangrendszerről semim infót nem adtál. Azt se hogy létezik-e vagy ezután vennéd meg.
Olyant keress amelyen van optikai bemenet, ha nincs olyan a neked meglévőn, akkor keress optikai.5.1 analóg átalakítót, 5-10-20 körül létezhet. -
Z_A_P
addikt
Az szeretnem a mesterektol kerdezni, hogy concept 5.1 (6-2-center-sub) hangfalakhoz melyik kategoriaju onkyo illik, ami nagyjabol egalban van a hangalakkal? 30x? 50x? 6? 7? 8?
-
p00h
tag
Tekintve hogy máshol nem tudnak/akarnak válaszolni a kérdésemre itt spammelek:
Az mitől lehet hogy bizonyos filmek bizonyos hangsávjai recsegnek-pattognak? Főleg csendesebb, de basszusos-morajlós részeknél. Több lejátszóval is próbáltam, de ugyanaz a végeredmény, viszont mostanában mondjuk 5ből 2 filmnél előfordult. Másik hangsáv egyáltalán nem. Többnyire dd5.1-eknél vettem észre. Optikaival vagyok z906ra kikötve pc-ről. Semmilyen más tartalomnál (játék-zene) nem jelentkezik, csak bizonyos filmek bizonyos hangsávjainál. Pl a magyar dd5.1 recseg szinte folyamatosan, az angol dd5.1 egyáltalán nem. Bár van is különbség a 2 között: a magyar sokkal mélyebb-hangosabb erőteljesebb. Szar a release, túlvezérelt a hang? Vagy codec? Volt hogy ugyanannál a filmnél a dts magyar szintén hibátlan. De volt már hogy nem volt másik hangsáv és zavaró volt a recsegés. Minden hangfalból jön.
Tippek? Köszönöm. -
kovi703
tag
Most jobban korbeneztem es igen, tobb boltban is 230, mindenhol annyi ahol aruljak
A masik gond a hasznaltal, hogy cseresznye szinu es inkabb fekete kellene. Van egy hasznalt concept 8-as szett is, az olyan 240. Szamit a concept 6-hoz kepest? Ez egy 20 nm-es szobara lenne, tehat nem kell olyan brutal teljesitmeny.
-
dui
aktív tag
Üdv!
Adott egy LG 32LK450 tv, és a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám valahogyan összekapcsolni egy 5.1 hangrendszerrel, ha pendriveról szeretnék full HD filmet nézni rajta, és ez 5.1-ben élvezhető legyen?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kovi703 #26506 üzenetére
És ha azt mondom, hogy az új szettet pár éve 140-50-ért meg lehetett venni? Sőt... tavasszal 182ért vettem? Akkor is nagyon akciós a 230?
Persze ha Neked megér annyit nem akarlak lebeszélni, csak azt mondom, hogy azt nem nevezném akciósnak... inkább amolyan alapár mostanság.
-
kovi703
tag
-
kovi703
tag
Most lattam ujonnan egy dali concept 6 + 1 surround + center-t 229990-ert. Ugyanez van hasznaltan, 4 evesen 150ert, megeri ujonnan venni?
-
spiky03
veterán
Pacific Rim
Ez biztos látványos film lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged