- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
Használ valaki diboxon keresztűl szub jelutat? Tehát arra gondolnék, hogy 2. szubot ilyen jelúton vezetném: avr -> 1m RCA-> dibox -> szimmetrikus xlr 10-15m -> dibox -> rca 0.5m -> szub.
Valaki próbálta már így? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #141393 üzenetére
Pedig ha hiszed, ha nem lehet hallani különbséget a (gyári kinainál jobb) tápkábel miatt (de még egy elosztó miatt is).... az, hogy a különbség milyen, mekkora és megéri e az érte kifizetett/kifizetendő összeget, már egy másik dolog .... de pl. egy olyan rendszeren, ahol egy MP3 és egy FLAC között is "csak placebo" a különbség, na ott felesleges tápkábelen (és egyéb "vudukütyükön") agyalni ....
-
sinci01
aktív tag
válasz
Dorian #141388 üzenetére
Értem én, csak Te nem érted, kicsit költői volt a "nem értem".
Szerinted megváltoztat mindent egy százezres tápkábel, ha előtte semmit nem változtatsz? Ez csak placebo...
Ha adott egy 40 éves rozsdás vízvezeték, amiből rozsdás víz folyik, és teszel a végére 50 cm KPE csövet, új csatlakozóval, már tiszta víz folyik belőle? Hmmm.....
Hagyjuk már...
Van létjogosultsága biztosan, de ha építesz egy "ösvényt" -
-
mettek
addikt
válasz
B.Junior #141361 üzenetére
én kb 1-1,5 hónapja vettem egy ilyen Pangea tápkábelt az AVR-embe és igenis érezhetően javított, dinamikusabb, tisztább és teltebb lett a hang. Jó az a kábel nagyon. De ha mégsem válna be, visszaküldöd. A hidiamond 1 kábele ezüstözött asszem (ilyenem is van) ezért kicsit erősíti a magas tartományt és nagyon részletező a hangja. Ez akkor ejánlott ha nyugodt hangú, nem magasba húzó a hangfalad.
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #141384 üzenetére
Köszönöm
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #141382 üzenetére
Neked milyen Oehlbach szub kábeled is van?
Az van pariban a Boxerrel? -
Lite
őstag
válasz
BBéci #141378 üzenetére
Most úgy van bekötve, hogy a hsz kábelből levágtam egy darabot és azt tettem be, azonos irányra bejáratva,csatlakozók nélkül. Ennek cseréjekor lenne szempont, hogy vagy tudok vágni egy picit a kábelből és akkor marad a homogenitás (vezetők szintjén), vagy 4 eres kábelt használok (bi-wire)...
Mennyire befolyásolja a hangot, hogy melyik szekcióhoz (mély vagy magas csatijai) kötöm a kábelt?
-
BBéci
legenda
Felső-közép kategóriában már, akusztikus hangszeres zenével általában hallható, de a különbség mértéke nem drámai. Aki teheti,cserélje a lapokat kábelre. Előfordul, hogy gyárilag kábellel hidalják át, de az sem tekinthető végleges megoldásnak, mivel ritkán választja a felhasználó ugyanazt a márkát, típust.
-
drdr
senior tag
válasz
BBéci #141370 üzenetére
Kérdés arra az adott rendszerre vonatkozott, szerintem ez esetben egyértelmű a válasz... (de ennyi erővel az utánam szóló "Dorian"-t is megkérdőjelezheted)..
A bi-amp kábelezésről, pedig azért kérdeztem, mert olvastam azt is amit fentebb írtál róla : "kétséges"
Engem az érdekelne, hogy végfokok plusz terhelesebol adódó torzítás vagy sima kábelezésnél az esetleges modulació okoz nagyobb romlást (ami mérhető). Szóval hallás utáni tapasztalat hidegen hagy.
De a táp kábel okozta javulás fizikai mi volta is igen csak érdekel, de az hogy miért és nem az hogy jobbnak hallatszik. -
dave118
senior tag
válasz
BBéci #141370 üzenetére
(#141286) BBéci válasza Lite (#141283) üzenetére ÚjVálaszPrivát2017-10-15 21:28:00
BBéci
(Jómunkásember)
Van hatása, de erősen kétlem, hogy meghallaná bármelyikünk, ha a szálak 15-20 %-ából levágod az utolsó centit.
Viszont a helyedben nem kísérleteznék a kettős kábelezéssel, mert kétséges a pozitív hatása, inkább felesleges pénzkidobásnak tartom. -
BBéci
legenda
válasz
claire78 #141368 üzenetére
Azért, mert úgy tűnik, nem megalapozott választ adott egy kérdésre. Szeretnék megbizonyosodni róla, mert elképzelhető, hogy tévedek és komoly tapasztalat áll drdr fórumtársunk mögött. Bár ezt a kettős kábelezésre vonatkozó kérdése erősen kétségessé teszi.
Felelőtlenség úgy tanácsokat osztani, hogy nincs mögötte konkrét tapasztalat! Honnan a bánatból tudja bárki megmondani, hogy lesz-e hatása egy jobb tápkábelnek. Nekem van tapasztalatom tápkábelekkel, mégsem merek sem pozitív, sem negatív véleményt mondani. -
drdr
senior tag
Fentebb volt egy kérdésem (amire nem kaptam választ), hogy van-e jogos érv a bi-amp kábelezés mellett?
Mi most a "hivatalos" álláspont? -
B.Junior
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy Wharfi Diamond 8.4/ Center / 8.2 szett + JBL 250P SUB. + Yamaha RX V677
A kábeleket szeretném lecserélni. Ami most van:
Front: 4eres régi AudioQuest
Center: Inakustik
Sub: Inakustik Y kábel
Hátul: legolcsóbb ismeretlen valamiAmit eddig ajánlottak:
Front, Center: HiDiamond HD Reel audiophile - 4500.-/m
Sub: Real Cable ESUB - 12.000.-
Hátra: Sinus Live L3.0-08. - 700.-/mPangea AC14SE hálózati tápkábel - 25.000.-
Szerinted ez így rendben van, vagy túlzás ehhez a rendszerhez? Én a Proson subkábel és a Qed Silver Anniversary XT szintjéig jutottam keresgéléskor. Szerintetek?...
A tápkábel csere tényleg érezhető változást hozna ezen a rendszeren?Előre is köszönöm...
-
nadtom
tag
A három hónap letelte után kerestem meg a német Elac-ot, de szó nélkül beregisztrálták a hsz-imat, és erről ma meg is küldték hsz-ként (illetve páronként) a certifikátot. 😀👍
-
Dagidög
senior tag
Kár, hogy nincs kéznél mérőműszer, mert nagyon kíváncsi lennék a végeredményre.
Az, hogy dobjunk a szubra +10dB-t, mindenképpen sántít, mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vágás mellett kapja a erősítést. Az ajánlott <80 Hz? A komplett LFE? Továbbá, ha megteszem, akkor zenehallgatásnál - mivelhogy a zenéket túlnyomórészt tudtommal nem Dolby szabvány szerint keverik - ezt hogyan lehet kezelni? Mi a helyzet a LPCM sávú filmekkel, koncertfelvételekkel?
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #141357 üzenetére
Ha valakit érdekel a valós házi mozis hangzás, a Dreamcinema bemutatóházában november 6-12 között meghallgathat egy JBL Pro 211 LCR triót. Hétvégén a projektoros előadás után volt szerencsém hozzájuk, meglepően jól szóltak és még az áruk is megfizethető... csak legyen hozzájuk egy dedikált szoba, hangáteresztő vászonnal.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
#09634560 #141354 üzenetére
Nem tesznek különbséget otthon és mozi közt, még a "szögek" is azonosak. Azt mondják meg, hogy a mikrofonnak mit kell hallani, így az érzetnek is egyeznie kell. Ennek nincs köze ahhoz, hogy mennyivel nagyobb teljesítményt kell belepumpálni az egyes hangsugárzókba. A mozis teremakusztika pedig sokkal nagyobb szívás, mint az otthoni, mert itt aztán minden előkerül, akár a negyed másodperces visszhang is.
-
g.osseus
csendes tag
Sziasztok!
Egy leigazolhatatlan eredetű AQ Carbon USB kábellel szerintetek mennyire lehet befürödni? Nem tudom mennyire terjednek hamisítványok a használt hifi piacon. Annyit tudni, hogy a tulaj svájcban vette másodkézből doboz és minden egyéb nélkül, számlája, papírja nincs. Ha amúgy hibátlan az állapota, meg merjem venni? -
Norbi 72
veterán
Szinte uj szepen szol,erdemes szerintetek ezt megtartani?
Ha neked tetszik,tartsd meg.
Jó márka a Canton,és vannak normális subjai is.
-
törölt tag
válasz
rappit4 #141352 üzenetére
Azért még egy érv Béci és Dorian mellett: 1: a Dolby szabvány külön határozza meg otthon és a moziban tudomásom szerint a hangfalak helyét, minőségét, ez teljesen rendben is van de mig a moziban előirja a mély 85 dB emelését addig otthoni környezetben simán elég lehet a 75 dB.
2: Fizikailag is így kell lennie sztem: míg a mozi méretben exponenciálisan nagyobb ezért a terjedési különbségek miatt jòval érzékenyebb hangszórók vannnak, ezt a mélyhangnak ,,utól kell érnie" érzetben ezt már nem képes 75 SPL nyomással. Ezt nem csak a méretkülönbdég miatt sem tudja megtenni a hullámhossz különbség miatt sem hanem a mozi akusztikailag is más: mert a moziterem alapterülete sokszor trapéz alakú, de ha nem, akkor is a falak kárpitja/ függönyborítása valamint a széksokaság hangelnyelő, ezt kompenzálni kell, míg otthoni épp ellenkezőleg, visszhangokkal, lecsengésekkel teli. Itt a avr által kompenzáltra ha rátesz vki 10-12 dB-t, hosszú távon kijöhetnek ennek fiziológiai hatásai: fejfájás, fülzúgás indokolatlan félelemérzet magas hangerőtől. -
rappit4
őstag
válasz
BBéci #141350 üzenetére
Azért kicsit erős elhatárolódni a filmhang történet technikai alapjait kitaláló cég alapszabályaitól, amit minden filmkészítő követ és követni is fog. Mindig is a dolby volt és lesz a mérvadó. DTS hangú film meg nem létezik.
Az, hogy miben van kódolva nem jelent az égegyadta világon semmit, a két formátum pedig csakis kódolásban tér el, az hogy az én filmem hangja Dolby vagy DTS lesz egy kicsi túlzással egy kattintáson múlik és semmit nem jelent. Én itt most a lefektetett szabályokról beszéltem amire a filmeket keverik és ez alól egy studió sem kivétel. Én is dolby szabványon keverek filmeket és ha te neked nem úgy van beállítva az otthoni rendszered nemes egyszerűséggel nem azt a filmet nézed ami a rendező szándéka és ezáltal figyelmen kívül hagyod sok sok ember munkáját. A házimozinak pedig azt kéne hozni amit a készítők megálmodtak a lehető legjobb minőségben, ez pedig egyenest ellene megy. Ennyi
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #141343 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele. De ha az AVR rendszerével mérünk, akkor attól még 75dB-re kell állítanunk az értéket a beméréskor, ezért félrevezető, ha annyit írsz, h a szubot állítsuk 85 dB-re. Valaki nem olvassa az előzményeket, és rak rá +10DdB-t, az nem lesz jó eredmény, mert ezt az AVR magától megteszi.
-
rappit4
őstag
-
f27
senior tag
Sracok ,hozza jutottam egy ilyenhez. [link]
Csak a subwofer van meg belole.
Szinte uj szepen szol,erdemes szerintetek ezt megtartani?
Eredetileg nem hasznalok kulon subwofert,a frontok adnak eleg komoly mely hangokat,de igy hogy bekotottem,minta a helyseg tobb pontjan is nagyobb melyet ereznek mint nelkule.
Egy DENON AVC-A1D erositot hasznalok.
Tudom nem mai gyerek,de meg nem hallottam szebben szolni semilyen mas erositot ettol
Milyen marka egyeltalan ez a CANTON?
Mi lenne a minositese? -
drdr
senior tag
válasz
VoidXs #141331 üzenetére
Kezd érdekelni a dolog, majd még jobban utána nézek, aztán próbálgatok.... Így akkor lesz egy statikus jól beállított equalizerem a pc-n, de ez nem szolgáltat dinamikus equalizert; honnét is tudná milyen hangerőn van az erősítő??? Azaz ha halkan hallgatom, nem lesz loudness, igaz? Mindig egy referencia szinten kellene hallgatni?
-
-
rappit4
őstag
válasz
xtremetuning #141322 üzenetére
LCR 75, surround ez esetben 72 a szub pedig 85.
Itt egy link, hogy lássátok, nem a levegőbe beszélek -
-
Lite
őstag
válasz
BBéci #141299 üzenetére
Tetszeni tetszik, de az a baj, hogy túl kevés kábelt hallgattam meg. Ez anno egy QED XT40-et váltott, ott egymással összeeresztve, ez volt a jobb a rendszeren. Tapasztalatlanságom miatt kérdezek, biztosan van itt több olyan fórumtárs, aki ennél azért sokkal többet hallott. És mint írtam, nem a személyes preferenciák, hanem a száraz tények alapján kérdezem (pl. felbontás, tér mélysége,magassága, stb. ).
-
VoidXs
nagyúr
Pontosan. Mondjuk használd ezt, többször egymás után, amíg annyira sík nem lesz, amennyire akarod.
-
VoidXs
nagyúr
Dehogy, az semmit nem ér. PC-ről lejátszva érhetsz el csak moziminőségű korrekciót. Egész közel tudsz kerülni hozzá, de ha van mondjuk egy szép 12 dB-es esésed valahol 4322.14 Hz körül 0.05 oktávban, azt sima EQ-val nem hozod rendbe. Persze javít, ha nem zajra mérsz, hanem sweepre, de a 9 sáv olyan kevés, mint erdőtűzre egy pohár víz.
-
drdr
senior tag
-
VoidXs
nagyúr
A MultEQ 512 sávos, de még mindig csak egy sima parametrikus EQ, akármit is marketingelnek róla. Közel nincs ahhoz, amit egy PC hoz a peaking filtereivel. Abból 512-nél már garantált a tökéletesen sík frekvenciamenet (+/- 0.1 dB, nálam is ennyi a hibahatár, már jóval kevesebből is). Ezután jöhet a szintek mérése.
Nem rosszabb eredményt kaptál (ahhoz nagyon-nagyon rossz mikrofon kell, mondjuk egy 500 forintos Hama), csak jobban tetszik nélküle, de attól még a mérés az, ami közelebb hozza a stúdióban hallhatót. Azokat szigorúan, ellenőrzötten kalibrálják, sőt, a Dolby logó egy film stáblistájában (ma már) egyetlen dolgot jelent, a stúdió kalibrálását. Pontosan megmondják, hogy milyen beállításokkal készült, akkor már nem lenne jobb úgy hallgatni?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #141314 üzenetére
Láthatóan sokadjára sem sikerül megértened, hogy a filmeknek egyféle hangja van, az megy mind otthon, mind moziban. Ugyanahhoz az anyaghoz pedig ugyanaz a beállítás szükséges.
Az AVR nem ad +10 dB-t a kimenetre, ezért a sub erősítője felelős, hogy az a jel (aminek a csúcsa egyezik a többi csatornáéval vonalszinten) megemelve legyen kihajtva, ennek utána kell mérni.
-
drdr
senior tag
válasz
rappit4 #141316 üzenetére
Ok. Értem. Most olvastam a válaszod, de amit leírtam, most már elküldöm...
Nálam meglehetősen zeng a szoba és a mélyek elég erősek pure módban. Gondolom éppen ezért az Audyssey (szerintem) túlzottan is leveszi a mélyeket (nincs sub sima 5.0). Lehet trükközni a beméréssel, pl. ezek alapján, nekem a 8-as pattern hozta a legjobb eredményt, elég részletező, de a nyugodt mély-mélyek, halkabbak mint kellene. Legalábbis MCACC méréshez viszonyítva (bár az meg nem volt olyan részletező), illetve máshol szebb hangokat produkál az audyssey, mint nálam...
Szóval a beállítási lehetőségek után kutatva jutottam oda, hogy a speaker levelt is lehetne ellenőrizni...
Más: BiAmp v. normál kábelezés? Mi itt most az elfogadottabb?
Ugye jellemzően AB/B osztályú végfoknál BiAmp esetében 2 végfok veszteségei és terhelik a tápot, míg normál kábelezésnél csak egy. BiAmp-ot igazából olyan indokok miatt ajánlják, hogy a nagy teljesítményű mély beütések esetén, a magas hangok végfoka ne legyen terhelve, illetve intermoduláció ne alakuljon ki (bár egy jobban megtervezett kapcsolásnál nem kellene, nem monolit végfokok ezek...). Szóval így a végfok terhelés nem kellene számítson a hangminőségben, mert végül is a táp van terhelve, nem a végfok....
Azaz sima kábelezés esetén egy végfok veszteségei terhelik csak a tápot, a magas és mély hangok modulációja mennyire lehet számottevő, zavaróbb-e mint a terheltebb táp okozta minőségromlás? (szerintem nem).Van-e valami jogos érv BiAmp mellett?
-
rappit4
őstag
válasz
Dorian #141314 üzenetére
Senki nem mondta,hogy emelj 10dB-t. Mérni kell, és ha a mérőműszer szerint az LFE 10dB-vel van a center felett az a helyes állás, mindegy, hogy moziról vagy házimoziról beszélünk.
Imádom, hogy ezen a fórumon oldalak vannak végigvitázva, hogy a kábel hogyan legyen bedugva meg melyik kábelvég milyen nemlétező karaktert ad a hangnak, de amikor az igazán lényeges valódi beállításról van szó, akkor meg el van bagatellizálva, hogy de ez házimozi.(#141315) drdr
A multieq 32 azt hiszem az egyik legtöbb sávon dolgozó parametrikus eq az avrek között, ehhez még nem volt szerencsém, de ez azért egy élhetőbb megoldásnak tűnik. Én személy szerint semmiképp nem használnám, mert egyszerűen nem tudom pontosan mit hova állít. Szerintem ez ugyan az, mintha a TV-ken lenne egy program ami magának bekalibrálja ISF szabványra a színeket pl. Szerintem az első, hogy ha már hajlandó az ember költeni a hangrendszerére, akkor az akusztikai kezeléssel kell kezdeni és ha tényleg profi hangzást akar be kell iktatni egy többcsatornás eq-t és egy szakemberrel kiméretni frekinként a termet,mert neki például 3 millió forintos mérőmikije van a 10ezer forintos gyárival ellentétben. -
drdr
senior tag
válasz
rappit4 #141308 üzenetére
Hát nem tudom egy Audyssey MultiEQ XT32 hány sávos és az sem mi a kommersz, de otthoni célra kapható avr-ek, mind az gondolom. Manuális grafikus eq. 9 sávos, de a bemért eredményt mutató kép jóval részletesebb. Muszáj a szoba korrekciót használni, mert közel sem ideális a szoba hangzása... equalizert használva eddig csak rosszabb eredményt kaptam (fülre hagyatkozva). A távolságot szinte centiméter pontosan méri, de akkor most a szoba korrekcióra kell/érdemes speaker level-t mérni vagy sima flat eq-ra? ... vagy az szoba korrekció a level-t és equalizert együtt használja és nem szét választhatók?
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #141313 üzenetére
Láthatóan sokadjára sem sikerül megértened, h a topik témája a házimozi, nem pedig a moziterem. Itt más szabályok érvényesek, AVR-ek beállításáról beszélünk. Aki a tanácsodat követi otthon, garantáltan szétcseszi a hangzást. Méghogy emeljünk még 10-12dB-t... Amikor az AVR a sub kimeneten automatikusan megteszi...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
BBéci #141311 üzenetére
25 éve így kalibrálják az összes létező mozit, az Aurot és társait is, elég kevesen merik a Dolby által lefektetett szabványokat megkérdőjelezni. Aki ezt megpróbálja, az garantáltan elront minden filmet, amit sztereó fölött kevertek. Az egyetlen kivétel az Atmos, ott nem 12, csak 10 dB a különbség, ugyanis kompatibilitási okokból egységesen minden hangszóró 85-re van mérve, viszont ha hagyományos sávot játszol le egy Atmos procin, akkor visszaveszi őket 82-re. Ócska subokat valóban érdemes visszafogni, mert azoknál minden zeng, de a mozis cuccok garantálnak egy bizonyos minőséget, ott nem lesz gond, csak a CC-féle ultra-low-budget QSC suboknál - már amelyik termükből nem spórolták ki.
-
rappit4
őstag
válasz
BBéci #141311 üzenetére
Mivel ez direkt hangra értendő késleltetés ezért a terem zengését figyelmen kívül kell hagyni, tehát a lézeres mérés bőven elegendő.
Pontosan 10dBSPL-el kell többnek lennie az LFE-nek, mint a centernek. Ehhez viszont már kell egy RTA (real time analizer) mivel fülre semennyire, SPL mérővel meg csak felszínesen lehet bemérni a szubot. És nem, nem fog elnyomni mindent, hanem úgy fog szólni ahogy azt az összes rendező/hangmester megálmodta és ahogy az a keverőstúdiókban is szólt.
-
BBéci
legenda
válasz
rappit4 #141308 üzenetére
" A hangszórók távolságát érdemes pontosan kimerni és bevinni a késleltés miatt."
Többször volt erről szó és egyöntetű álláspont szerint az erősítő önbemérője által beállított távolságokon azért nem ajánlott változtatni, mert a szobaakusztika felülírja a mérőszalag által mutatottat. Tehát az már egy korrigált érték, ami ha megváltoztatsz, hazavágod az egész önbemérést.(#141309) VoidXs
Ha a szubláda 12 decibellel hangosabb a háttérsugárzóknál, akkor elnyom mindent, csak dübörgés lesz hallható. -
rappit4
őstag
Lehet letölteni 5.1-es hangot ami csatornánként ugrál, a -20-as rózsazaj pedig dBFS-ben mérendő. Én az erősítők beépített zajait megbízhatatlannak találom. Nekem van Pro Tools-hoz egy Dolby projektem ami végigmegy a 6 csatornán. Minden értéket 0-ra rakok az erősítőn. A centert mérem és az erősítőt addig hangosítom amíg 85dBSPL-t mutat, így megvan az erősítőn a Dolby 7-es szint is (nálam -22). Ezután rámérek a rightra, és ha más a szintje belépek a menübe és állítok rajta, hogy 85 legyen. Szobakorrekcióban nem bíznék, szerintem a kommersz erősítőkben max 12 sávos eq-k vannak, ami édes kevés. A hangszórók távolságát érdemes pontosan kimerni és bevinni a késleltés miatt.
-
drdr
senior tag
válasz
rappit4 #141297 üzenetére
Hogy működik ez? Mivel tudok pl. PC-n multi channel rózsaszín zajt generálni? Mit jelent itt a - 20dB? Relatív hangerő?
Az erősítőmön a speaker level-ek beállításánál az erősítő saját test tone-ja szól... Így ki/be kellene lépkednem a menüből minden egyes módosításkor?Bekapcsolt szobakorrekció mellett kellene mérnem (bár azt hiszem a speaker level hatástalan pure módban..)?
-
Dave567
addikt
válasz
Patice #141296 üzenetére
És (#141297) rappit4:
Át kötöttem az egészet, hátra mentek a Cantonok, és előre a 2 Boschmann, de én voltam ludas, mert nincs dedikált Mplayerem, és nem tudtam rendesen beállítani a PDVD-t, csak simán DTS-t nyomott ki, de rendesen beállítva már jön a HDmaster.
Így frankó minden, de ha meglesz a többi doboz, meg kábelek hozzá, akkor át veszem rendesen a használatit, és beállítom az erősítőt is.
Idő hiány miatt kicsit nehézkes foglalkoznom a rendszerrel, csak ki próbálásból kötöttem be, de nagyon szép hangjuk van, még így is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest