- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #140192 üzenetére
Nemnagyon. Épp Mallorcan az egyik strandon kajálok grillezett seefood mixet
-
nadtom
tag
válasz
tom_77 #140187 üzenetére
Atmos-os filmből még nem sok van, de ha az erősítőd tudja pl. a Neural:X hangformátumot akkor a "sima" 5.1-es hangot is egész jól felkeveri az AVR vagy proci az Atmos hsz-kra. Így jobban kitudod használni az Atmos hsz-kat.
Sima gipszkarton dobozt csináltattam az Atmos hsz-nak, akkorát, hogy elférjen (nem volt semmilyen tudatos tervzés). Szerintem fontosabb az, hogy pontosan hová teszed, mint hogy mekkora dobozba teszed. A megfelelő elhelyezésre egy jó lehetőség, az netes anyagok elolvasása után egy-két barát áthívása, akik a fejed fölé tartják a hsz-kat amíg kitalálod hol lesz a legjobb pozíció. -
nadtom
tag
Ha valakit az akusztika jobban érdekel akkor javaslom az AVX-n az Akusztika a moziszobában fórumot.
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140192 üzenetére
Lehet tényleg az lesz, megnézem ebay-en. Amazonon van 27 dollárért új, ez nekem sok, remélem ebay-en lesz olcsóbban.
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140189 üzenetére
Igen de nincs meg a YPAO mikrofonom.
Bemérnék én szívesen, egész hétvégén kerestem de sehol semmi... Viszont 1-2 ilyen panelt csinálni, nem nagy cucc. Amúgy is visszhangos még picit a szoba, ezt utálom, mindenképp kell vmi megoldás. Az új szőnyeg beszerzése folyamatban.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
nubreed #140186 üzenetére
Ezért szoktam írni (amiért kapom is a gúnyos és további hsz-eket), hogy egy jobb mozielektronika, jobb bemérőrendszere nagyrészt elboldogul az akusztikai anomáliák nagy részével, panelezni inkább 2.0-án érdemes(ebb), meg a 2 dolog (általában) fedni is szokta egymást (ami mozin nem megy sw-esen, kb. az kell 2.0-án is .... de persze dedikált moziszobák vagy külön zeneszobák esetén egyszerűbb a helyzet, a kihívás mindig az "átlag nappali" és a "vegyes használat" ....
Patice:
Másold be a "gúgliba" az idézetet és megtalálod a forrást ....
(mellesleg olyat nem olvastam benne, hogy "jó ha közel van", csak azt, hogy "visszaverődnek a hangok" ....
)
-
Patice
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140185 üzenetére
Ez a netes írás (relatíve) megbízható (szakmában elismert, évek óta akusztikával foglalkozó,stb.) ember tollából származik?
Erről a "hátsó fal közelsége jobb sztereó felállás esetén" dologról most olvasok először.
Egy kis magyarázat azért jó lenne hozzá.
Hallottam már mindkét felállást: sztereónál a hallgatói pozíció mögött egyből fal (kb. ez van most nekem otthon), vagy méterekre tőle. Utóbbi jobban tetszett (mert mondjuk többet hallok a közvetlen hangból, mint a visszaverődöttből).
Az nem fér a fejembe, hogy a közel lévő hátsó fal miért előnyösebb? Kiszélesíti a sztereó színpadot, vagy mi?
-
tom_77
tag
válasz
nadtom #140174 üzenetére
Koszi szepen az infot.
Haat az altalam korabban belinkelt hangszoro nekem sem tunik a legprofessionalebbnekfoleg nem tudom hogy Atmos célra megfelelne-e. Igazság szerint azt sem tudom hogy egy Atmos hangsugárzo miben kell hogy mást tudjon mint egy "normál" hangszoro. Nem volt szerencsém még Atmos-t hallani, ezért nem is tudom hogy egy mai Atmosos film alatt pl mennyit szolal meg egy plafon hangszoro. Elég sok mindent nem tudok az Atmosrol
ezért is vagyok itt.
Viszont ez a gipszkarton doboz ez nem rossz ötlet. Simán csak gipszkartonbol csináltál egy dobozt és kész?Kb mekkorát? Vagy készen lehet ilyet venni? Bocs, de ebben sem vagyok járatos, szoval minden info érdekelne errõl.
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140185 üzenetére
Na ez egy nagyon jó kérdés. Egyébként fellelkesültem és ahogy magamat ismerem, lemegyek a helyi fakereskedésbe veszek néhány lécet, törülköző szerintem van egy csomó otthon amit nem használunk, és készítek néhány ilyen panelt.
Sőt, hogy jobban nézzen ki, bevonom valami ilyen anyaggal: [link]
Remélem megtalálható az ideális megoldás arra ha ugyanabban a helyiségben akarsz szterózni és házi mozizni. Van erre tényleg valakinek valami tippje?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
nubreed #140184 üzenetére
Ha már (megint) szóba került az akusztika (ami nem baj, mert nem lehet róla eleget beszélni) és mert sokan egyugyanazon rendszeren moziznak és zenélnek, idéznék egy netes írásból .... erre pl. vajon ki/milyen "megoldást" talált/találna ....
"Nem tudom, hogy jó hír neked, vagy rossz, de más szobaakusztika ideális ha kétcsatornás hifit, és más ha 5.1 (vagy több csatornás) házimozit akarsz hallgatni. Sztereóban két hangfallal akarsz szimulálni egy veled szemben lévő hangszínpadot. Ilyenkor előnyös, ha a szoba "hátsó fertályáról", vagyis a mögötted lévő falakról visszaverődnek a hangok. Az 5.1 házimoziknál viszont a téged körülölelő teret a hangmérnökök eleve belekeverik a hátsó hangfalak tércsatornáinak jelébe. Ebben az esetben a mozikhoz hasonló, akusztikailag csillapított teret érdemes kialakítanod."
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
g.osseus #140181 üzenetére
Részben a nem megfelelő magasság (nem lesz "normális" szinpad), részben a fal közelsége (igaz a 906 első reflexes, de akkor sem árt neki a hely), részben azért mert így nem fognak úgy szólni, ahogy "illene" (ergo: lehet feleslegesen költenél ennyit), részben pedig a légköbméter/membránfelület "arány" miatt (mégha nem is akarsz "döngetni", akkor is számít, nem csak a hangerőről szól a dolog)....
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre irok e, vettem a számítógéphez egy Microlab Solo 6 C 2.0 hangfalat és szeretném a mélyhangokat kiegészíteni egy mélynyomóval.A választásom egy Onkyo SKW-208 re esne, viszont kérdésem hogy a hangfallal ezt nem tudom összekötni, csak a hangkártya sub kimenetére, amit igy 5.1-ben kéne használjak, hogy hajtsa az a kimenetet is, így önmagában is elég lenne a hangerő a subnál vagy kéne valami erőlködőre kotni hogy nagyobb jelet kapjon rca-n keresztül?
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, nézzétek el csak nem dobnék ki az ablakon ennyi pénzt ha mégsem lenne jó ahogy elképzeltem a dolgot.
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140173 üzenetére
A magasság miatt? Abból még tudok alkudni. Lehet, hogy megoldható 90-120 cm környékén.
A szobaméret miatt? Nem akarok falat döngetni a hangszórókkal, sőt... Zenét is úgy néznénk, hogy a gyerekek alszanak az emeleten és a lépcsőházon keresztül csak egy papírvékony ajtó választ el tőlük. (Hosszú távon majd ezt is szeretném orvosolni.) Szóval nem az egész teret akarnám behangosítani, csak célzottan a mozizó/zenehallgató placcot, a kanapék környékét, ami kb. a fél nappali.
A fali elhelyezés miatt? Gondolom, hogy állványon jobb lenne, de akkor elhelyezés szempontjából ugyanaz a probléma, mintha álló hangfalat tennék be. Amennyire tudom, polcsugárzókat simán fel lehet rakni egy ilyen konzolra, vagy akár polcra is, ez esetben nyilván megfelelő tüskékkel. Vagy ez a fal közelsége miatt nem annyira ajánlott?
-
nadtom
tag
válasz
nubreed #140175 üzenetére
Ahogyan írtam az 5.1-es rendszerrel azonos hangsugárzó készlettel rendelkező Atmos hsz lenne az ideális.
Ez pl. az én esetemben sem megoldható sajnos, mert az Elac-nak nincs ilyen Atmos hsz-ja.Az 1 alatt gondolom egy pár hsz értesz.
Ha kicsi a helyiség elég egy pár, 2db, ha van nagyobb helyed, vagy 2sor ülés van akkor lehet két pár, 4 db is.
-
nadtom
tag
válasz
tom_77 #140170 üzenetére
Én a helyedben először a fronthoz és a centerhez passzoló, családban azonos surround-okat vennék. Aztán az akusztikát tenném rendbe, majd aztán foglalkoznék az Atmos-al.
Valóban jobb a plafon Atmos, mint a plafonról visszavert megoldás. Esetleg gipszkarton dobozba nem gondolkodtál? Így nem kell a plafonba süllyeszteni a hsz-kat.Nekem az általad belinkelt Atmos hsz kicsit gagyinak tűnik a rendszeredhez, de nem akarlak ezzel megbántani.
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140169 üzenetére
Köszi a tippet, mindjárt visszaolvasom, ha megtalálom. A meghallgatást is beiktatom majd, ha minden egyéb infót összegyűjtöttem. Az írt arányoknál természetesen a listaárat vettem figyelembe: CXA60 200e, Aria906 300e, Aria 926 640e.
Köv. kérdésem az elhelyezés. Bár 30nm a nappali, nyílászárók, fűtőtestek, stb. berendezése (no meg a gyerekek
) miatt nincs lehetőségem és nem is szeretnék egyelőre álló hangfalakat. A 906-os a falra szeretném tenni, mondjuk egy Vogels VBL200 konzollal. Szintén gyerek miatt magasabbra tenném az ülve hallgatási magasságnál, kb. álló fejmagasságba (középmagasság 165cm), lefelé döntve. A két doboz távolsága pont meglenne az előírt 2-2,5 méter közötti, a hallgatási pozíció távolsága kicsi több, 3-3,5 méter lesz. Hangzás és térképzés szempontjából egy így mennyire állhatja meg a helyét? (Elsősorban a magasság miatt kérdezem.)
Ami még fejtörést okoz, hogy a gyártó ajánlása szerint ez a doboz 15 nm-re való. Ez ugya a papírforma, de vajon be fog tudni hangosítani 30-at is?
-
tom_77
tag
válasz
nadtom #140163 üzenetére
Jelenleg egy Denon AVR-X6300H erositom van, JBL Studio 270 fronttal, 225C centerrel es egyelore valami tok mas surround hangfalakkal 7.1-ben. Nem akarok en koncert minoseget, foleg hogy csak mozizasra hasznalom. Arra egyelore igy 7.1-ben jol szol, legalabbis nekem megfelelo, de most szeretnek a plafonra is rakni hangszorokat. Ugy gondolom (es ezt is olvastam) hogy jobb a kozvetlenul plafonra szerelt hangszoro, mint a falra "lõni" a hangot ami majd jól visszaverõdik es...., de lehet tevedek. Sajnos a plafondba epitheto hangszoro kivitelezhetetlen nalam, igy azon gondolkodom hogy valami olyan hangszorok lennének jok, amik Atmosra megfeleloek (gondolom nem muszaj olyan amire ra van irva hogy ez aztan Atmos certified) es valamilyen fali tartoval a plafonra is fel tudnam szerelni (lelógatni). Gondolom már más is agyalt ilyen megoldáson (?)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
g.osseus #140167 üzenetére
Nem kötelező az 1:3 arány, csak egy "javaslat", az 1:2 kb. arány már tejesen jó tud lenni (ez kb. meg is van a CX60:906 esetén) .... hangban teljesen vállalható páros (ha visszaolvasol van pl. beszámoló CXR + Aria mozi szettről is), de a "tuti" az, ha meghallgatod ....
(az "árarányokat" meg úgy kell/érdemes figyelembe venni, mint Patice is írta)
(a "front hangfal" pedig mindig az, ami elöl van, a doboz mérete meg a hely méretétől (kellene hogy) függ(jön) és a nagyobb nem mindig a jobb is ....
)
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140080 üzenetére
Kinéztem használtan egy pár Aria 906-ost, és az az elképzelésem, hogy egy CA CXA60-nal párosítanám őket. De ezek szerint a CXA60-hoz magasabb kategóriás hangfal illene? Vagy a front hangfalak árkategóriája a mérvadó? Mert úgy kijön az 1:3 arány.
Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a kombóval?
-
Patice
nagyúr
-
mettek
addikt
válasz
nadtom #140163 üzenetére
Tom_77: Szerény véleményem szerint így sok sok 100ezer mozira költése után még egy komolyabb rendszerre is teljesen felesleges költeni HA nincs rendes akusztika biztositva mert a rendszer a felét fogja kb nyujtani a tudásának, akkor meg minek. Elég egy HKTS bögreszett.
Nyilván ez keveseknél adott ahogy nálam is pocsék az akusztika de nem is koltok plusz hangsugárzókra. Azzal csak még nagyobb lesz a hangbéli káosz.Ha teheted tedd rendbe kicsit akusztikailag a szobát. Ha nem lehet akkor sztem elég az 5.1, 7.1.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #140159 üzenetére
Jaja, nem rossz az elgondolás, szerintem tűrhető volt, de az atmos minősítés, teljesen felesleges volt, ez a hangkeveres elment sima 5.1ben,valami apró zorejeket hallottam hátulról nagy ritkán...
Dave567: a régi mumia filmek, nekem olyan fantasy kaland filmek voltak, azokon inkabb jól szórakoztam ...
Ez talán kicsit 'komolyabbra' sikerült
Max majd megnézem másik hangsavval, lehet akkor másabb lesz... -
-
Dave567
addikt
válasz
Lacielvtárs #140152 üzenetére
Marha nagy idő pocsékolás, én már akkor megmondtam, nem fogja úgy adni, mint a régi MÚMIA filmek.
-
claire78
senior tag
válasz
Egyszer nézhető. Bár így nem nagy élvezet.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Most néztem meg,szerintem ne rossz,a kritikákkal ellenben.
Most látom,már nézed.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140155 üzenetére
Köszönöm mindannyiotok véleményét, már nézem...
De nem hogy atmos hang nincs, hanem hatterhang sem túl domináloAmúgy nem rossz film, de nem nagy durranás a hangkeveres, az tény...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Nézd meg .... különben nem lesz értelme megnézni a folytatásokat....!!
-
nubreed
veterán
válasz
Én már a trailerétől is hánytam, már ott látszott, hogy vérgagyi az egész. Ha jót akarsz, nem pazarolsz rá időt.
-
spiky03
veterán
válasz
Egyszer mindent meglehet nézni.
-
claire78
senior tag
Atmos: Múmia 2017, első olyan film, aminél szinte semmi pluszt nem adott hozzá. Szerintem szimplán gagyira sikerült a keverés.
-
tom_77
tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy szerintetek ezek a hangfalak mennyire felelnének meg Atmos hangsugárzóknak a plafonról "lelógatva": JBL Control One? -
allein
addikt
Sziasztok. Tegnapi napon nagy takarítást végeztem, minden elektronikai eszközt kihúztam a tápelosztóból. Takarítás végeztével minden vissza lett dugva. Adott egy BD lejátszó, output1 hdmi-ből a kábel az avr-be megy, onnan egy másik hdmi a TV készülékbe. AVR esetében nem változtattam a HDMI kábeleken, tehát az nem okozhatja a hibát, hogy a kábeleket összecseréltem.
Ugyanez az avr össze van kötve rca kábellal egy hálózati média lejátszóval. Ebben az esetben minden rendben van, tudok zenét lejátszani hálózatról.
BD lejátszó bekapcs, avr bekapcs - avr kijelzőjén a HDMI felírat ugrál. Próbáltam egy másik hdmi kábelt, ugyanaz a hiba fennáll. BD lejátszó közvetlenül csatlakoztatva TV készülékkel, minden rendben van.
TV készüléken próbáltam egy másik hdmi portot, hiba fennáll. Csináltam factory reset-et az erősítőn, hiba fennáll.
Annyi változás történt, hogy egy második switchet beüzemeltem. Nem tudom mennyi köze lehet a mostani hibához
Szerintetek mi történhetett, mivel próbálkozzak még
-
Smiley
addikt
válasz
Csabroncka #140145 üzenetére
Es meg ezek is kepesek meghajlani... Az egyik szekrenyunkben ugy log a millas hp switch, hogy orom nezni.
-
Patice
nagyúr
válasz
Csabroncka #140145 üzenetére
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140135 üzenetére
Még a túldimenzionált és túl árazott audio kábeleket megértem valahol, de azért egy ethernet kábel méteréért elkérni ennyit...
Van olyan aki ezt megveszi? Nagyon kíváncsi volnék azokra a mantrákra, amiket magának mondogat, hogy miért volt szükség 17.000 Ft-os ethernet kábelre, mért nem volt jó a 170 Ft -os...
-
Csabroncka
addikt
válasz
Patice #140143 üzenetére
Professzionális helyeken, nagy rack szekrényekben-(hez) - már csak a lapok méretéből fakadóan fémből vannak (az áruk is horror
)
Otthonra én néztem ezt, azért már barátibb, jelenleg ez van nálam szekrény mögötti kábel rengetegben, de eddig sebességre nem panaszkodom
Egyébként a műanyag dobozosok esetében is van árnyékolás magán a lapon.
python1: akkor vegyél fémházasat, ha rack szekrénybe rakod, oda mégsem illik, egyébként pedig csak akkor ha mind a 8 porton egyszerre tolod a gigabitet, egyébként fölös
-
Yogi88
csendes tag
Sziasztok. Házimozit szeretnék vásárolni,és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Sony W808c tv és ehhez néztem ki az Lg bh7220BW-t és a Samsung J5150-et.
Esetleg tudna valaki segíteni ,hogy melyik lenne a jobb vásárlás?
A segítséget előre is köszönöm. -
MCGaiwer
addikt
válasz
Nemir Ombe #140135 üzenetére
gondolom akkor az is jó
amit linkeltem
-
MCGaiwer
addikt
otthoni hálózatba, falon vezetve Nas - switch - médialejátszó közé milyen utp kábel kell nekem? Ez a Draka jó lenne?
-
nubreed
veterán
Nekem meg nincs meg a YPAO mikrofonom a Yamaha erősítőmhöz. Valszeg ott maradt az exemnél...
Pedig most én is hasznát venném. -
daytonka1
tag
válasz
Lacielvtárs #140129 üzenetére
Megpróbálom a hangzás állítani.Köszönöm a tanácsot.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
daytonka1 #140128 üzenetére
A malac a marantz 'beceneve'.
Azért a bemeres nem csak a távolságokat allitja, hanem a szoba akusztikat.
Annyit még kérdezek hogy milyen hangképet használsz?
Mert lehet az a ludas, állítsd alapból direktre a hangzást, szerintem.
Ezek részemről ötletek csupán, nem volt még marantz avrem -
daytonka1
tag
válasz
Lacielvtárs #140125 üzenetére
Bemeres volt már a malaccal?????? Nem tudom mi az, microfont kaptam hozzá azzal volt bemérve de az csak a távolságokat.Én csak azt nem értem a szar kínai dvd ha rákötöm miért szól jobban ? A hangfal Mission LX-5 Hangfal. Az erősítő Marantz SR6012 .
-
Quetz
őstag
válasz
python1 #140120 üzenetére
Nem állt szándékomban leszólni a kiállításokat, voltam én is szerevezőként ilyesmin. Vicces tapasztalat volt látni, mekkora fejletlenség és szakmai hozzá nem értés megy a színfalak mögött. Amire viszont rá akartam mutatni, hogy azért mert valaki egy drága rendezvényen rosszul csinál valamit, attól az még nem válik követendő példává.
Angol fórumon volt pl. egy rövid beszámoló, ahol az egyik gyártó képviselője leírta, hogy a kollégaival pár óra alatt legyártott 4db 2.4x1.2m gyapotos mozgatható panelt. Utána meg csodálkoztak, hogy az ő rendszerüknél sokkal drágább kiállítások menyivel rosszabbul szóltak. Csak tippelek, hogy az ottani eladók úgy gondolhatták, majd az árcédula eladja a termékeket. -
Csabroncka
addikt
-
daytonka1
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. Van egy felső kategóriás maranc erősítőm amelyel azt szeretném elérni , hogy az alacsony hangok (neszek,eső, öngyújtó hangja) sokkal erősebben szóljanak. Már próbáltam éjszakai mód de kicsit lett jobb. Érdekes rákötöttem egy yamada dvd lejátszót (12000ft) vele nagyon jól szólt elemben pioneer bllu rey lejátszó vagy tv adás xbox már nem.Érdekes a szalonban egy kicsi erősítő vagy a tv nagyon jól szól.Mit lehet tenni a jobb hangzás érdekében? -
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #140121 üzenetére
Ó hát nem kell ahhoz kiállításra menni,hogy hangzatos marketingszöveget olvasson az ember,elég a termék hivatalos oldalára látogatni,még képekkel is illusztrálják.
Viszont azért vannak kiállítótermek,ahol valóban lehet jól összeválogatott rendszereket,vagy az egyén összeválogatott rendszerét jó akusztikai környezetben kipróbálni. De mint tudjuk ,az dobja rájuk az első követ,akinek tökéletes otthon a szobaakusztikája.Egyébként elkezdtem dolgozni az otthoni akusztika javításán,és kezd más dimenzióba emelkedni a kapott végeredmény,lehet már nagyságrendi ugrásnak nevezni a változást.Én azt mondom,hogy mindenkinek erősen ajánlott valamilyen formában foglalkozni vele,mert van olyan fontos mint bármilyen fő technikai elem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #140120 üzenetére
Ezzel egyet értek, csak akkor a kiállítók ne olyan hangzatos mondatokkal csalják be a népet, mint pl. "az első sorba csak a legbátrabbak üljenek" vagy a "világ legjobb hangját fogod hallani" ....
(ha 2015-ben voltál a "helyi hifisón", akkor be is tudod azonosítani a fentieket ....
)
-
python1
veterán
válasz
Quetz #140119 üzenetére
Egyébként nem is értem a negatív kritikákat kiállításokról?
Bemutatják az újdonságokat,kicsit zenélgetnek,mozizgatnak azt jó napot.Én elmegyek megnézem milyen a különböző gyártók legújabb felhozatala,ez az infó egyedül amire kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban.Vásárlási szándékkal már máshol keresem a számomra megfelelő technikát.
Autó kiállításon sem rohangálnak 200-300km/h-s sebességgel a kiállított autók,és nem is törik össze a látogatók kedvéért,vásárlási szándékkal vannak szalonok ahol ki is próbálhatod a neked megfelelőt.Csak ennyit a kiállítás fikázóinak,jobb lenne ha élveznék az ilyenkor lehetőséget adó bandázásnak.
-
Norbi 72
veterán
válasz
mettek #140114 üzenetére
Vegyél egy tesztlemezt,ez elvileg csak a .1-re küldi a hangokat.
-
allein
addikt
Sziasztok. IC RCA kábel rövid, 10 cm. hiányzik. Van olyan toldó amivel meg lehet oldani? Ebben az esetben van minőség veszteség?
Inkább nézzek egy másik kábelt, dobjam ki a szekrénysort és helyette inkább TV álvány?
(#140112) BBéci -
-
mettek
addikt
mi lehet a gond?
Yamaha 3050 avr, manuálisan vágom a hagnfalkat 80hz-en, lejátszom airplayen keresztül a 100hz alatti tartományokat de szólnak a frontok.
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #140078 üzenetére
Mire gondolsz?
- Elnyelő képessége nincs, nincs benne elég anyag
- Diffúzorként nem használható, szintén nincs benne elég anyag
- Ha mégis diffúzornak akarod használni, akkor megjósolhatatlan, hogy melyik az az igen szűk frekvencia tartomány, amire hatni fog, és még akkor is valószínű, hogy nem oda rakják, ahova kellene - pl. basszus csapdának a sarokba. -
Livius
őstag
Hello!
Egyszerűen nem találtam a problémámhoz való topikot, szóval bocs ha itt kérdezem meg, de inkább valami haladó szintű audió ismeretekkel rendelkezőktől kérdezném a helyes megoldást.Adott egy szetero mikrofon bemenettel rendelkező diktafon. Erre egy mono mikrofont kellene bedugni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen topológia szerint kellene a mono mikrofont egy sztereo jack dugóra átkötni, hogy a mono egy csatornát duplikálni tudjam a szetero két csatornára? Ezen a képen látható GND-és rövid zárást szeretném elkerülni.
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #140099 üzenetére
Ahogy nézem létezik mindkettő csak, ezek szerint TE az LCR-t kaptad. Olvastam kiemelten a centert , olvasd vissza magadnak. Egyébként meg sok féle ízlés létezik .... Látod neked Denon, Onkyo-t meg hallani sem akarsz(Még a legjobbat sem). Bár szerintem Denon-ból sem akármelyiket vinnéd el. Nyilván nem hallottam annyi hangzást mint ti, nekem az OPTICON-ban a "sterilitása" tetszett meg, precízen szól "nekem" , nyilván sokkal jobbak is vannak, drágábban persze. Ahogy látom az árazása főleg az ami egyeseknél fekete bárány.De ellenben már több mint 1 éve van és kint sem csökkent az ára. Nálunk lelhető fel helyenként megfelelő áron,azon azért megéri.A felhozott probléma sem lehet egy nagyon nagy gond és elnézést ha én túltoltam ...
-
kelevaba
csendes tag
Üdv!Segítséget szeretnék kérni két szett közötti választásban,és érdekelne tapasztalt emberek véleménye!
kb 25 de nem nagyobb mint 30nm2 a nappalim,kb2.5 méterről hallgatom.Film nézésre kell a szett,nem igazán zenére,dvd,4k... Mostani erősitőm pioneer vsx-420 k,ami tudom nem combos de ezt esetleg később cserélem.
200 ezer összeghatárt szabtam meg.
Nos a két szett:
1:harman kardon hkts 65 bq (bluetooth)2: Front: Dali Blue 3003, Center: Dali Blue C 1000, Rear: Dali Blue 2002, Sub: Dali AW 10
3:?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged