- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
válasz
Relaxing #13908 üzenetére
Ez csak önámítás. Ami jó, azt be is árazzák a konkurenciához (ha nem azonnal, akkor hamar). Hányszor láttunk már olyat, hogy pörögnek az eladások, erre egyszer csak +25% áremelés.
A sufnituning cégekkel meg az a baj, hogy ha alá is áraznak, akkor sem fogod tudni később eladni, mert nem ismeri senki, tehát rossz befektetés, mert megrekedsz azon a szinten (persze nem mindenki fejleszt örökké, van aki meg tud állni ott, ahol van... és örül).
A tuning kapcsán pedig sokan elfelejtik, hogy egy átkábelezés kapcsán (csak például) lehet olyat is meg fogsz hallani, amit az olcsó kivitelezés eddig "jótékonyan" elfedett. A több részlet előhozza a tervezés hibáit/korlátait is hamar. Persze vannak szerencsés és profi tuningok is (pl. az oppo blu-ray lejátszó tuning csomagjai...).
Amikor pedig fizetsz egy termékért (főleg kis darabszám, drágább szegmens esetén) nem csak a nevet fizeted meg, se csak az anyagköltséget, vagy hogy nem Kínában gyártják a gyerekek, hanem pl. a mérnökórát, amit pl. évente ezer pár doboz eladásán kell kitermelni. Meg a következő fejlesztés költségét is, ami még nem is kapható, de a mérnök már talicskázza haza a fizetését.
-
-
Dorian
félisten
válasz
Relaxing #13890 üzenetére
Nem értelek.
Tény, hogy a C6-ban (meg a kategóriatársaiban, sőt feljebb is) gagyi tömítés, kevésbé precíz kondik és rossz minőségű kábelek vannak, sarus rögzítéssel, stb.
Tény, hogy ezek cseréjével, hangolásával viszonylag olcsón jobb hangot tudunk elérni, fentebb írtam, miben.
Akkor mi a kérdés?Simán el tudom képzelni, hogy a doboz terveit, hangszórók típusát a tervező mérnök megadja, aztán mire gyártásba kerül, mivel a többi apróbb paraméter nincs megadva, valami marketinges vagy üzemvezető kitalálja, hogy ilyeneken spórol néhány eurót.
-
TCr
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
Relaxing #13879 üzenetére
Akad olyan hangdoboz, nem is kevés, amit már nem lehet tuningolással javítani.
Egy C6 keresztváltójába nem fognak 10 euróba kerülő kondikat és méterenként 20 eurós kábeleket tenni, de a tulajdonosnak megérhet annyi többletköltséget.(#13886) Szati20
Mielőtt hozzád kerülne, gyorsan költözz el, vagy tagadd le magad, mert az a "géniusz" legfeljebb levélnehezéknek használható, a házimozihoz semmi köze.
Valami normális, optikai vagy HDMI bemenetes erősítőt vegyél, a Genius egy zsákutca, aminek a végén nem fal, hanem szakadék van, tele vadállatokkal.
Lehet kapni átalakítót, ami az optikaiból 5.1 analógot kreál, de alsó hangon 15000 Ft az ára. -
-
törölt tag
válasz
Relaxing #6949 üzenetére
ARC az olyan hogy viszafelé is ad jelet a tévéből a erősitő felé.
Igen, a legtöbb esetben optikán, volt néhol ahol arc-n 5.1 is visszament de nem általános.
HD hangot csak HDMI továbbithat, igy azt médiajátszóról/számítógépről kell az erősitőbe vinned. Tévéből ez megoldhatatlan.
Ha eltér a két HDMI készülék verziója akkor a kisebb verzió, tehát 1.3 szerint fog müködni, tehát a HD hangok átmennek de a 3D és az ARC nem fog müködni.
High speed HDMI kábel,esetleg vagy 8 db RCA kábel amennyiben van a készülékeken out-in csatlakozó. És természetesen HD-képes lejátszó, erősitő. -
fatallerror
addikt
válasz
Relaxing #6224 üzenetére
szerintem az árak, kategóriák is összezavarhatnak mert ha drágább eleve úgy hallgatod h na ennek jobbnak kell lennie. megkell hallgatni sokat aztán megnézni az árát bár így nehéz : D
mondjuk én mindenből beleszaladok a drágába lehet az ruha lehet v bármi tuti h benézem xD -
törölt tag
válasz
Relaxing #6227 üzenetére
Ugy akarod mondani hogy lehet belépő egy 70 (pl. taga) és egy 200 ezres (pl. Focal) széria is. A mondatod ott sántit hogy a 200 ezres belépő minőségileg is bőven tul van a 70 ezres kategória záslóshajójának a minőségén is amit ha árban nézed meg, felette van 300nak is.
A márkák csak szemléltetésnek irom be, nem kell nagy konzekvenciákat levonni belőlük, lehet helyettesiteni mindkettőt tetszés szerint pl, lehetett volna pl. Mission- Monitor Audio páros is akár.. -
TCr
veterán
válasz
Relaxing #6224 üzenetére
"...amikor elmegy az ember és meghallgat valamit akkor tisztába kell lenni azzal is hogy az a szett az adott cég melyik szegmensébe tartozik."
Miért is kellene ezzel tisztában lenni?
Szerintem mindenki azt vegye meg, ami egy adott kereten belül neki (fülre) a legjobban tetszik.
Szerinted nem mindegy az, hogy az adott gyártó hová kategorizálja a saját többi termékéhez képest? -
fatallerror
addikt
válasz
Relaxing #6167 üzenetére
laza : D szóval rock zene nem, eddig mondjuk amit hallottam dalit bármit szeretett meg amit nagyon szeretek a dalikban h bármely méretű szobában szépen tudnak szólni, ahol hallottam az mk2-est az a szoba kb 14-15m2 lehetett mint az én szobám így örültem h szépen szólt :]
azt hittem doboz én is : D hátul meg nem láttam h ott az ülőhely is, így tényleg forgasd be a füledre
-
Tonyo
őstag
válasz
Relaxing #6163 üzenetére
Jól néznek ki, de Nálad is be vannak szorítva a hangfalak, nem tudom, hogy ez miért jön ösztönösen az embereknek
Másik, hogy a hátsó hangfalakat kicsit elforgatnám, akár polcra raknám.
Ja és a szub(ha az) gyorsan ugorjon le a földre!
mod: lehet, hogy egy dobozt néztem subnak
-
-
törölt tag
válasz
Relaxing #5121 üzenetére
Jól szól a bose csak ott a dizájn nagyon felnyomja az árát.
Ennyiért jobbat is vehetsz... pl Dali ikont is akár.
Ed Parker: én még az olcsóbbat néztem... ennyiért Focalt veszek Velodyne-t mellé és az életben le van tudva a hangfalvétel: értem ugy hogy utána vehetek szinte bármilyen AV-t, nem kell váltanom. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Relaxing #5117 üzenetére
A bose nagyon jó cuccokat gyárt, hangosításra, de az otthoni cuccain sokszor mosolygok
Csak hogy értsd, az egydobozos hifije plusz 5.1 annyiba kerül, amiből veszek a középkategóriás hm-t, komoly blu ray, komoly avr és ütős 5.1
Most szándékosan nem írtam márkát, de gondolom nem kell elmondani 1,3millioert mennyi mindent lehet kapni.
Ami tuti hogy porig alázná a bose vicces rendszerét. -
BBéci
legenda
válasz
Relaxing #4257 üzenetére
Bátran összesodorhatod, lehet, de nem szükséges semmit erősíteni a kábel végeire.
(#4260) johnny82
Az a megoldás nem éppen a lehető legjobb hangminőségű.
Ha már telefon a lejátszó, akkor USB-n kellene az erősítőhöz csatlakoztatni. Az Air-play is ront a hangzáson a kábelhez képest. -
BBéci
legenda
válasz
Relaxing #4255 üzenetére
Mit értesz sodrony alatt???
A kábelek többsége egészen vékony szálakból áll, amik eleve össze vannak sodorva.
A Zensor egész kellemes széria, miféle erősítőhöz kötöd, amin csíptetős (tehát lehetőleg kerülendő) csatlakozók vannak?(#4252) johnny82
Ha vezeték nélkül játszod át a zenét, akkor mire kell az Ethernet csatlakozó? -
BBéci
legenda
válasz
Relaxing #953 üzenetére
Nem volt módom összehasonlítani őket, viszont Neked éppen azt javaslom. A Te pénzed, a Te hallásod, a Te ízlésed.
(#954) gorbep
Fogalmam sincs, milyen a hangja, még csak nem is láttam olyanokat, de tök mindegy, sürgősen verd ki a fejedből a megvételét!!!
Csakis olyan kompakt dobozokat nézegess - bőséges a választék - amikhez később tudsz és szeretnél is venni hozzáillő frontokat, centert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged