- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Mindenes hangfalnak (házimozi, zene) melyiket vennétek: Polk TSx110B, vagy Q acoustics 2010i-t? A polk talán papíron jobb, de a tesztekben a Q-t hozzák ki jobbnak.
Köszi
-
nebulo5
senior tag
válasz
Cseneles #111995 üzenetére
A 6005-ös Marantz-ot sajnos nem ismerem még "személyesen"... A C7 -ek remek dobozok, lényeges javulást fogsz tapasztalni a részletezésben, lecsengésekben a Wharfikhoz viszonyítva.
Igaz, erősen ízlés dolga is, de szerintem, a Type4 madzagokkal fog Neked is tetszeni!
Majd számolj be a tapasztalataidról! -
Cseneles
őstag
-
sunsun2
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne bár lehet nem jó topikba teszem fel,azért ha tudtok segítsetek légyszíves.Egy egyszerűbb hangfalszettet szeretnék vásárolni amit a Pc-re és a Laptopra is köthetek,otthoni használatra .35-40.e.Ft között legyen.Tudom ekkora összegért csodát ne várjak de szeretném ha szépen szólna.Ebben kérném a segítségeteket,hogy milyet vegyek.Válaszotokat előre is köszönöm! -
Vole
aktív tag
Sziasztok, segitseg kene.
Adott egy rendszer: PC - Yamaha RX-V371 - Polk Audio TSI 300.
Namost ebbol a rendszerbol kihullott a Yamaha erosito, mert koltozes kozben megserult es valami miatt nem szolaltatja meg a hangfalakat.
Az erosito helyett kene valami megoldas, amivel atjatszom a hangot a PC -rol a hangfalakra. Az osszekottetes SPDIF optikai kabellel tortenik a PC -rol. Semmi mast nem kell tudnia igazabol ( korabban az erositore volt kotve a Blu-ray lejatszo es a kep is az erositon keresztul ment, de ezek mar nincsenek, a kep kozvetlenul a TV -re megy )
Minosegi, de a leheto legolcsobb megoldas erdekel.
Javaslatok?
-
nebulo5
senior tag
válasz
Cseneles #111987 üzenetére
Az LS602 vékony sodrott szálakból áll. A Type 4 pedig tömör! Nagyon nem mindegy, milyen tartalékokkal bír az erősítőd, illetve hogyan vannak összhangban az erősítőd csillapítási faktorával, a velük összekötött hangsugárzók.
A Type 4-el részletezőbb és dinamikusabb (általában) a hang. Főként a középmagas frekvencia sáv kifejezőbb, (markánsabb) és ez adja a "jelenlét érzetet". Lehet, hogy picivel sekélyebb lesz a színpadkép zenén. (már ha egyáltalán van ilyened) de a színpadkép szélessége (már ha egyáltalán van ilyened) mindkét kábellel szinte egyforma lesz.
Mindenképp meg kellene hallgatnod vásárlás előtt. Előfordulhat, hogy semmi különbséget nem fogsz hallani, mert a HM. erősítők zöme nem jeleskedik azokkal a paraméterekkel, amelyek hatására a Type4 hozná a "formáját".
(persze, ez csak az én véleményem) Eléggé soktényezős a végeredmény. -
Cseneles
őstag
Sziasztok
Szerintetek melyik jobb kábel ...Inakustik Reference LS-602 vagy Audioquest type4? Tekintsunk el a biamp lehetosegtol, hozzaertok velemenyere vagyok kivancsi! 8 honapja type4-et hasznalok
-
Norbi 72
veterán
válasz
gboszi #111984 üzenetére
Azon nincs..
A legolcsóbb megoldás egy használt sztereó,és egy hangfal átkapcsoló.
-
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #111977 üzenetére
Igen néztem ezt is.
De ez már drága nekem.Most azt próbálom magamban eldönteni, hogy kell-e nekem 150 ezres erősítő vagy sem. Ez a legnehezebb.
De szerintem elég lesz a 100 ezres kategória is, mert ugye nekem csak mozira kell, nem tervezek vele zenélni.
Pl a 6005-ös Maranzt az tetszik meg az jó áron is van, meg az AV-Online-on is jót írtak róla.
@(#111978) Sefter
Tudom, hogy még korai nézelődni, csak felmérem a terepet, és érdeklődök, hogy jó "irányba" haladok-e?A lényeg, hogy a volt Pio 920-as erősítőmtől azért jobbat szeretnék. Hangfalakban meg az a szint elég nekem amit a Focal 700-ok tudtak.
Ezért nem tudom, hogy pl a fentebb felsorolt erősítőkhöz pl a felsorolt hangfalak azok "illenek-e"?
Mert kb az az árszint fog beleférni a költségvetésembe, hacsak nem lesz tényleg valami őrült jó kihagyhatatlan cucc itthon vagy németben októberig.
@(#111979) z123456789
Köszi. -
gboszi
senior tag
Szisztok, phono miatt beszerzés alatt van egy sztereo (vagy pio vagy denon) erősítő. Főként csak a phono miatt lenne használva, de próbaképp megnézem mit lehet/tud ha azon keresztül szól a többi zene is.
Kérdés, hogy hogyan tudom megoldani, hogy mind a két rendszert tudjam használni. Természetesen a probléma hogy "csak egy" hangfal szettem van. Köszi -
spiky03
veterán
Ti mit választanátok ezek közül:
- Maranzt 6005 (75 ezer - németből)
- Onkyo 809 (140 ezer)
- Yamaha A1010 ( 160 ezer)
- Pioneer SC-2022 (160 ezer)Mindegyik még talán alkudható is.
Igaz októberben vásárolok majd ha minden jól megy, csak érdeklődnék, hogy jó irányba nézelődök-e?Ugye nekem még mindig a mozi lesz a fő szempont.
Hangfalkból meg MA MR4-es szett, vagy ha úgy lenne akkor egy BX (RX
vagy Klipsch R-26F szett
Szuból meg ha jól megy akkor egy SVS-t szeretnék.
Mondjuk most a használt piacról ezt venném: Velodyne CHT-10Q
Nem írtak róla rosszat. -
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #111967 üzenetére
Bocsánat,ez lesz az,kicsit olcsóbb.10-es kép.
Az a Denon lejtszó...Komoly a cucc.
-
válasz
Ed Parker #111966 üzenetére
"Honnantól számít pazarlásnak egy rendszer?"
Ennek meghatározása roppant nehéz, de szerintem onnantól, ahol jellemzően már csak a sznobizmus, a marketing ereje, és az általuk gerjesztett placebo javítja a személyre szabott "hangminőséget". Ez ár-független, az általam felsoroltak az alsó és a csúcskategóriás rendszerek esetén is fontos tényezők. Tehát simán lehet egy egyszerű boxer szubkábel is pazarlás, ha a rendszer és a hallgató nem indokolja, mert csak a felsoroltak valamelyike, vagy azok kombinációja gerjeszti a javulás érzetét.
(#111967) Norbi 72
Ez szerintem nem ugyanaz, mint ami a linkelt képen van. Nézd meg a dugók és a kábel vastagságának arányát. Vagy a kép csal meg?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #111962 üzenetére
+1
A sín nekem is bejött, fogok is még rendelni belőle (de tényleg nehéz behajtogatni a helyére) -
Shingen
addikt
válasz
xxlongikaxx #111935 üzenetére
Mi ez az anakonda?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #111957 üzenetére
igen, pont ez a sín elméleti háttere is (ennek klónja), ami nálam a proci+végfokban+subban számomra tökéletesen végzi dolgát.
Amennyire tudom, Ákos kábele vékony fólia feltekerve. Az elrod, éa sín meg nagy keresztmetszetű tömör vezető. -
Dagidög
senior tag
válasz
Így már értem és érdekesnek találom a koncepciót.
(#111958) xxlongikaxx: A zene nekem is tetszett, nagyon összhangban van a filmmel, főleg a jól felépített, progresszív jeleneteknél. Amik számomra felborították az egészet, azok a feleslegesen túlnyújtott párbeszédek és a felejthető karakterek.
-
Dorian
félisten
válasz
Nekem ennek az Elrod-nak a koppintása van itthon a HTA-ban. Még koppincs létére is jó.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dagidög #111955 üzenetére
Drive : alig bírtam végignézni, de nejzetnek tetszett. Mások vagyunk.
Hozom HG véleményét a kábellel kapcsolatban : "Le kell tölteni David Elrod szabadalmát és abban benne van minden feketén fehéren.
A lényege, hogy igen nagy méretű tömör szalagok vezetik az áramot. Azok elliptikus keresztmetszetű köpenybe vannak húzva, hogy csak a szalag éle éri a szigetelést, azaz szabadtérben van a vezető gyakorlatilag. Elképesztő energiák tudnak áramolni benne mindenféle szűrés, csillapítás nélkül.
Nagyon jó kábel, csak nagyon nehezen kezelhető."Nekem volt két pár is itthon, réz létére brutálisan jó hangja van. És nem, nem szűk keresztmetszet a csati.
-
válasz
xtremetuning #111954 üzenetére
"DE nem szóllak meg egyikőtöket sem."
Téged sem szólt meg senki, csak vélemények hangzottak el egymás hóbortjairól, tőled is, mástól is.
"A lényeg, hogy mindenkinek meg van a saját értékrendje/értékítélete, tartsuk ezt tiszteletben !!!"
Úgy van. De szerintem most senki sem volt tiszteletlen.
"Te iszol."
Hát, azért ezt így leírva látni, kicsit ijesztő!
Egyébként nem "iszom", de nem vagyok absztinens.
Ráadásul ezzel a rendszerem hangminőségét is jelentősen javítom!
-
Dagidög
senior tag
Mindenki költse arra a pénzét, ami neki jól esik.
(Most jöhet az, hogy én márpedig ne utasítgassak senkit).Hogy érdemben is hozzászóljak: ez az ELMŰ szökevény belül tömény fém? A csatlakozóknál levő "szűkebb" rész nem szűk keresztmetszet ahhoz, hogy a köztes részt ennyire kiszélesítsék?
Többszöri ajánlásra és pozitív olvasataim alapján tegnap megnéztem a Drive c. filmet, szörnyű volt.
(#111954) xtremetuning: Korrekt hozzáállás.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #111952 üzenetére
Ácsi ! Én nem azt írtam, hogy kábelre kell költeni ! Én azt tenném, de erre senkit sem bíztattam.
A lényeg, hogy mindenkinek meg van a saját értékrendje/értékítélete, tartsuk ezt tiszteletben !!!
Vikthor, ha túl sok fizut kap, adakozik. Te iszol. Én kábelezek. DE nem szóllak meg egyikőtöket sem. Nem a mi tisztünk eldönteni, ki-mire-mennyit. Pláne nem, hogy milyen nappaliban milyen értékü technikát lehessen birtokolni (lásd valamelyik előző hsz.) -
válasz
xtremetuning #111951 üzenetére
"Ááááá, nem, inkább hábelre költöm."
Az ivást sokkal olcsóbban megúsznád és még értelme is lenne!
(Csak húzlak, természetesen tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek más az értelmes költekezés.
)
Egyébként a "demagóg hülyeség"-re is igaz amit írtál, hogy "megint csak a Te szubjektív megítélésed szerint...." -
válasz
Dorian #111948 üzenetére
Persze, így van, mindenki arra költ, amire akar.
"De miért kéne létjogosultságot igazolni?"
Nem úgy értettem, hogy neki igazolnia kell, miért költött ennyit.
A kétmilliós rendszer hangi tulajdonságaiban sokkal inkább létjogosult, mint a sokszáz milliós, hiszen mint tudjuk, néhány millióig nagyon meredeken emelkedik a hangminőség, utána egyre kisebb léptékekben.
Szerk.: XT : "ma már ne igyatok többet..."
Te meg szerintem inkább igyál!
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #111947 üzenetére
"inkább igazolható a létjogosultsága, mint a 400 milliósnak, ahova már ilyen anakondákat tesznek be" - ma már ne igyatok többet....
(#111946) xxlongikaxx "ahol millios nagysagrendu mozi/csoves rendszerek vannak beteve iszonyat lepukkant nappalikba" - már megint csak a Te szubjektív megítélésed szerint....
-
válasz
Dorian #111945 üzenetére
Nem csak a saját nézőpontom szerint, hanem objektíven is.
"Egy kisnyugdíjas pont ezt gondolja a mi rendszereinkről."
Nem ugyanaz a nagyságrend. Természetesen (de inkább nem természetesen, hanem sajnos) a kétmilliós rendszer is elérhetetlen sokak számára, de sokkal inkább igazolható a létjogosultsága, mint a 400 milliósnak, ahova már ilyen anakondákat tesznek be.
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #111944 üzenetére
Csak a saját nézőpontod szerint.
Egy kisnyugdíjas pont ezt gondolja a mi rendszereinkről. Le kell venni a szemellenzőt, akiknek pár milla nem tétel, miért ne?
Engem spec nem érdekel annyira a téma, hogy ha milliárdos lennék se vennék ilyesmit, de van akit igen. Megteheti, akkor miért ne? -
válasz
xtremetuning #111943 üzenetére
"Megint másnak meg a Te rendszered az ostobaság, mert Ő azt érzi feleslegesnek."
Szerintem van különbség egy 2 milliós rendszer és egy 2 milliós tápkábel "feleslegessége" között.
(Csak a nagyságrendi különbségek érzékeltetése miatt írtam összeget, valójában nem tudom, pontosan mennyibe kerülhet a linkelt anakonda.)
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #111941 üzenetére
Van aki erre az "anakondára" teszi fel az életét!
Sőt, azt is megmerem kockáztatni, hogy a 2.000 Ft-os IKEÁS szőnyeg nem hoz annyit a hangban, mint a 200.000 Ft-os "házimozi" szőnyeg.
Más:
Arrietty - Elvitte a manó c. japán rajzfilm kiváló tesztmozi hang és kép terén is. -
válasz
xtremetuning #111939 üzenetére
vagy multimilliomosnak kell lennie, ahhoz hogy többszázezreket de inkább milliókat kábelre költenim nálam van egy bizonyos erkölcsi szint, hogy megállj és azt a pénzt inkább adományokra költeni, lelkem is jobb lesz tőle és ugyanakkor meg van egy fasza házimozi rendszerem is. Én ésszel próbálok költekezni, de ez a pazarlás engem sokszor kiborít.
-
spiky03
veterán
válasz
Lenyelte a kígyó a macskát.
-
Patice
nagyúr
válasz
Én meg ValhallA Aura V2 fejlesztéseit láttam pár napja.
Utolsó kép...
-
válasz
ez az okkultizmus, nálam a hülyeséggel egyenlő
-
Dorian
félisten
válasz
Nem irigylem, biztos sokszor beázik, aztán állni szokott a víz a parkettán
-
xxlongikaxx
aktív tag
Ezt meg tegnap lattam egy forumon:
-
xxlongikaxx
aktív tag
Ha esetleg valakit erdekel juli 15-en a nemet es angol amazonon prime day lesz, rengeteg learazassal ami az elektronikat ss erinti. Remelem a denon erostitok kozul lesz ami akcios lesz
-
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #111932 üzenetére
90 fokkal jobbra elforgatva lehet jobban el tudná helyezni a dobozokat állvánnyal, és még a kanapé mögé is tudná rakni a két hátsót. Akusztikailag valamivel szimmetrikusabb lenne az elhelyezés.
+ A sarkokat vagy szekrénnyel "bélelném" ki, vagy valamilyen esztétikus kivitelű hangelnyelő anyagot raknék. Plafon közel van, oda is kéne pár panel. Durvább szálú szőnyeg, nagyobb szőnyeg is.
-
válasz
xxlongikaxx #111923 üzenetére
"Az eredeti kerdes az volt hogy be lehet e tomni"
Az eredeti kérdésben nem szerepelt a használt "tömőanyag", így általánosságban és kategorikusan kijelenteni, hogy betömni márpedig "butaság", az nem helyes, mert például szivacsdugóval simán be szabad tömni, esetenként.
"a hangolas vege mar tenylegesen fulre megy, nem pedig meres alapjan."
Így, így.
Mindenkihez : Találkoztatok már gyári, nem szivacsból készült reflexnyílás-dugaszolóval?
-
spiky03
veterán
Durva 7.1
[link]De itt is pl a Nubert hangfalak vannak.
-
mivamma
senior tag
válasz
MasterMark #111919 üzenetére
Volt benne mély? Észre sem vettem
Viccen kívül, a kép nekem nagyon bejött, a hang is jó volt, de a mély már nekem is sok volt egy kicsit. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
liszi70 #111912 üzenetére
Ebben az esetben annyit csinalhatsz hogy a doboz es a reflex lyuk rezonanciaja frekvenciajanak befolyasat tudok modositgatni. Ebben van annyi igazsag hogy a hangolas vege mar tenylegesen fulre megy, nem pedig meres alapjan.
Az eredeti kerdes az volt hogy be lehet e tomni
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #111919 üzenetére
Nálam teszt lesz vasárnap,addig türelem.
-
mivamma
senior tag
Tudom, hogy OFF, de akkor is: megnéztem az Interstellart. Ezt mindenkinek látni kell!!!! Pótolja aki még nem látta!
-
Nem fogunk rá tudni válaszolni, az topik nem foglalkozik a szetteiddel...fáradj át ide: Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Itt nagyobb eséllyel kapsz választ.
Köszönöm...liszi70:
én is kaptam hangoló szivacsokat a Monitor Audio-khoz... -
válasz
xxlongikaxx #111911 üzenetére
Ez nem így van, vagy legalábbis nem minden esetben van így. Sok hangdobozhoz gyárilag adnak dugót, amivel lehet hangolni a mély-átvitelt, a körülmények és akusztika függvényében. Én például mind a négy reflexnyíláshoz kaptam dugót, kombinálhatom bárhogyan, ahogy tetszik. De amihez nincs gyárilag dugó, annál is alkalmazható, ha hoz javulást a hangképben.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
M0ng00se #111898 üzenetére
En nem ajanlanam, sot butasagnak tartom. Az a doboz bass relfexsre van meretezve, radasul aki meretezett mar dobozt az tudja hogy a reflex dobozok urtartalma sokkal nagyobb ezert ha betomkodod az eletben nem fog passzolni a doboz a hangszoro(k) karakteresztikajahoz.
-
válasz
"Egyszer olvastam olyat hogy valaki betömte a szub-kivezetést a hangfalon és így jobb mélyet kapott?"
Elképzelhető, hogy számára "jobb" lett. Ha valamilyen akusztikai, vagy más probléma miatt sok, terjengős a mély, a reflexnyílás dugaszolása tüneti kezelést adhat, kontrolláltabbak lehetnek a mélyek.
Az én hangdobozomon elől és hátul is van reflexnyílás, minden verziót kipróbáltam, hogy lesz jobb. Zenéje válogatja, van ahol hoz, van ahol visz a dugaszolás. Próbáld ki te is, ha érdekel a hatása, ez igazán nem kerül semmibe. -
BBéci
legenda
válasz
Azt a likat basszreflex nyílásnak nevezik és általában nem tanácsos betömni. A hangdobozok tervezése nem egyszerű feladat, más méret, más belső kialakítás szükséges a zárthoz, mint a reflexeshez. Kivételes esetekben indokolt lehet és a hangzást sem rontja durván a dugózás, de általánosan ajánlottnak és ideálisnak biztosan nem nevezhető.
Például egyes ELAC-ok hátlapján és az alján is van reflexnyílás, a felső a középsugárzó(k) kamrájának kivezetése, azt szabad tömködni a mellékelt szivacsgyűrűvel/koronggal. -
Patice
nagyúr
"Remélem jó helyen kérdem ezt meg..."
Nem, nem talált. Ezt a PC-s hangcuccoknál kellene... Vagy a Genius saját topikjában.
"Leginkább zene hallgatásra használnám."
Mennyi natívan 5.1 csatornán felvett zenéd van? (Zene = leginkább sztereó felállás...)
5005-ös nekem is volt. Régen. Dübörögni filmekhez még elmegy fröccs után. Zenére? Felejtős. Még Armin bácsi sem szól jól rajta.
1250x 2.0 az már más tészta. De csak használtan lehet néha megcsípni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
xxlongikaxx #111887 üzenetére
Igen, ezt tudom, de szerintetek a hdmi megcsapolás, vagy a dac jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Milyen processzort vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest