Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
Az fixen pwm, kiprobalva, ha oda kötök 3 pinest akkor az Max sebességen megy. A másik 2 viszont hibrid.
1 Euro a különbség a 12-3 vs 12-P közt, 18 vs 19 Euro, ezért gondoltam arra. Sőt, hármas pakkban talatam a 12-P-t 50 euróért. Abból 2 előre, 1 hátra?
Sw3 mit takar? Silent wings 3?
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
tpeter77
addikt
válasz zed1983 #30497 üzenetére
nekem van egy ilyen 92mm kivitelben, tényleg nagyon halk pwm-ről vezérelve Silence üzemmódba, de még Normálban is az volt.
igaz, ez nekem csak hátra fújt ki, a többit az alaplap vezérelte, egy HP 8300 CMT álló midi torony volt, és csendes volt a mindig gép.sagit
Igen, Silent Wings 3, viszont rákérdeznék a pontos tipusra mert többféle is van belőle...[ Szerkesztve ]
-
timarcell
tag
Kicserélném a tápom ventilátorát, de amit vettem az fordulatszámszabályzós. Hogyan tudom maximum fordulaton járatni a ventit?
-
mgoogyi
senior tag
válasz timarcell #30503 üzenetére
Rádugod az alaplap ventitől függően annak megfelelő 3 vagy 4 pines dugaszára és bioszban beállítod / molex -> 3 pin átalakító?
Miért akarod maxon pörgetni? Eléggé táphatásfok és terhelésfüggő, hogy mekkora veszteséghőt kell kifújnod.
Egyébként van a témának saját topikja. -
Grózi
Topikgazda
Azért ajánlottam a 12-3-t mert jóval alacsonyabb fordulatra levihető,mint a P.Az SW3 az a Silent Wings 3,van pwm-s és dc-s változata is.Teheted a P-t is és 3-s pakkban az jó ár-pont elég a két radira.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
DeaTHeX
tag
Ez úgy tűnik h jó lenne nekem vezérelni a ventit??!!
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
RazoR
veterán
válasz juliensorel #30512 üzenetére
Ja oké, akkor sorry, nem láttam az előzményeket!
-
DeaTHeX
tag
válasz juliensorel #30512 üzenetére
Akkor csak jo?
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok,
Define mini és mini C-be keresnék halk és meglehetősen hatékony pwm vezérelt ventiket.
Házakban 8600K+BQ Pure Rock és GTX1060 laknak. Ezenkívül a kuckók tetőtéri bemutatóteremben állnak, ami nyáron meglehetősen meleg.
Néztem az összefoglalóban szereplő 120mm-es ventiket, de a számok sajnos mint tudjuk nem igazán tükrözik a valóságot. Szóval mit tudnátok ajánlani? Ja az ár inkább a középkategória.Köszi.
...
-
veterán
Sziasztok
Asrock H270 Pro4 lapon van egy connector a CPU hűtőnek, vagy 2db 4 pines házhűtő csati, illetve van egy darab a vízpumpának.
Ami a manual-ba ilyen néven van: "- 1 x Chassis Optional/Water Pump Fan Connector (4-pin) (Smart Fan Speed Control)*"Na most erre szerintetek ugyanúgy rá tudok dugni pwm-es ventit és tudom szabályozni is? Mert ugyanúgy 4 pines. Csak azért van kiemelve hogy vízpumpához mert pl. 12W helyett ezt a csatit akár 18W-al is lehet terhelni?
iPhone 13 Pro Max
-
Grózi
Topikgazda
válasz alfiboy #30515 üzenetére
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)
Ezek a középmezőny legjobbjai,a Lepa az egyik személyes kedvencem.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz jozsi252 #30516 üzenetére
Kéne még a lapod adott ventialjzatának lábkiosztása.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzat lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az 1000 rpm-es Silent Wings 3 alapból elég lehet, PWM-esből, vagy inkább a high speed változat kellene? Gondolván a nyári melegre..
Menne bordára, és első ventinek 2 darab 140-es. Hátulra valszeg DC-s változat menne, vagy ott marad a 120p, ezt még nem tudom..
B12-PS Eloop-on agyalok még, de abból csak 2 darab menne előre.. Bordára mindenképp 140-est tennék, viszont ahonnan jönnének, ott nincs B14-PS jelenleg.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
itt talalhato nagyon alapos teszt a SW3 rol (120+140mm)
Voltak gondok bizonyos alaplapoknal a pwm vezerlessel ,igy ha biztosra akarsz menni akkor DC-set valassz.
A high speed verziok is le tudnak menni uganannyi rpmre mint a sima 1000rpmes verziok, igy jobban megeri a high speed ,es akkor marad tartalek benchelni /nyarra. -
Iginotus
addikt
Van még ezen kívül olyan venti ami ajánlott és 12 cm-es helyre betehető?
140mm-s ventilátor 120mm-s rögzítő furattal:
Thermalright TY-147A (elsősorban bordára,de házhűtőnek is kiváló)
Akasa Viper AK-FN073 (bordára/radira,nagy teljesítmény)Plug and Pray... :)
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Iginotus
addikt
válasz hackeeeee #30525 üzenetére
Még nem tudom 2 db 12 cm es akasa viperem van.
De kéne még 3 És a cpu hütöre (Grandis 2 XE1436) Ráfér 3 db. Ebből 1 gyári is ilyen 14 cm es de 12 es rögzítővel, és gondoltam akkor veszek még 3-at az akasa viperböl csak nagyobbat. Gondoltam rákérdezek, hogy van e másik ajánlás is.Mivel jobb a 147A mint a viper? (Annyit látok, hogy a vipernek nagyobb a max fordulatszáma és a CFM értéke.)
Plug and Pray... :)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Iginotus #30526 üzenetére
Alapból halkabb.
Ha nem lenne fontos a hang, akkor azt mondom, hogy TY-143. De, ez tényleg csak abban az esetben, ha nem zavar a hang, mert ez már bizony tud hangos lenni.
Amúgy, Nekem van 2 "sima" akasa viper-em, sajnos Nekem nem jöttek be, elég hangosak alacsony fordulaton (motorhang). Volt a másik fajtából is, az jobb volt, viszont azokat nem tudtam bepakolni előre.
A viper alapból több levegőt mozgat meg, ebből adódóan hangosabb is lehet. Viszont, Nekem ugye 2 darab 143 van a SilverArrow-n, és ha abból indulok ki, hogy 1000 rpm alatt elég most, és még annó a Skylake-et is tudta hűteni 1200 rpm körül minimális hang mellett, akkor bizony jó vétel lehet a 147A is. Nincs vele személyes tapasztalatom. Majdnem vettem kettőt, de aztán rájöttem, hogy nem férnek el egymás mellett.
Véleményem szubjektív...
-
Grózi
Topikgazda
válasz Iginotus #30528 üzenetére
A Viper R (AK-FN073) 145 X 145 X 25mm,a 140-s Viper (AK-FN063) 140 X 140 X 25mm és a TY 147A 140 x 152 *26.5 mm.
A különbség a Viper R és a TY-147A között,hogy előbbi 15%-l erősebb viszont 30-35%-l hangosabb.Ha nem minden fok számít akkor a 147a-val jobban jársz és 300 rpm a minimum fordulata,ahol gyakorlatilag néma.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
steve0606
csendes tag
Üdv!
Adott egy asus maximus formula alaplap (x38 chipset). Xigmatek dark knight ii night hawk edition hűtőt használok, a ventilátor 4 pin pwm. Biosban beállítottam a q-fan funkciót, de egyik albeállítás (optimal, silent stb) nem hoz változást, a hűtő maxon pörög, cpu-fan-ra van pedig kötve. Target opció nincs, tehát nem tudom megadni még manuálisan sem, hogy mikor menjen halkabban. Mi lehet a gond? Alaplapon elszállhat a pwm, vagy a ventin lenne rossz? Cpuból mindkettő azt csinálja benne, pasztázás tuti jó (alapjáraton 29°C, játék alatt 43°C) -
zed1983
őstag
válasz tpeter77 #30502 üzenetére
Igen megjött, be is szereltem, eddig elégedett vagyok velük!
Nem hangosak egyáltalán, valóban halk ventik.A CPU, majd kb.7-8 fokkal, a VGA pedig kb. 5 fokkal hűvösebb így!
Előre került a két 14-es venti, hátra pedig egy 12 cm-es.[ Szerkesztve ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Van egy ITX alapú Pc-m amit NAS ként használok, egy FSP 350PNF táppal.
Ebben elhalálozott a Yate Loon D12Sm-12 venti.Őt szeretném cserélni valami tartós típusra, nem kell extrahalknak lennie, de a Yate Loon-tól azért ne nagyon legyen hangosabb.
Ahogy néztem az 12V, 0.3A 1650Rpm és 70CFM tehát valami ehhez hasonlót keresk.
Mivel folyamatosan megy a gép gondolom a gólyós csapágyazás lenne a nyerő?Egyébként ezek a folyadék csapágyas ventik tartósabbak vagy a golyós ventik?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Házban alulra a táp mellé és fentre hogyan kell beszerelni a ventilátort? Melyik irányba fújjon? Lent befelé szív, fent kifelé fúj? NZXT Phantom 240 lenne a kérdéses ház (még nincs meg). A gépházban elöl és hátul is lenne 1-1 venti.
[ Szerkesztve ]
-
-
tpeter77
addikt
válasz zed1983 #30532 üzenetére
köszi!
Örülök neki hogy jók. Aztán sokáig csendesek legyenek
Nekem 1 évet ment a zöld 92mm-es úgy, hogy egyik nap 8 órát ment, másik nap 0-24-ben ment, hétvégenként mindig 0-24-ben.
Céges gépben ment és a VPN-ezés miatt ritkán kapcsoltam ki a gépet, csak hetente 1-2 napot ha pihent! -
hackeeeee
Jómunkásember
Gyáá.. Van Silent Wings 3 140 pwm highspeed.. Kéne belőle 4 darab, főként az egységes szabályzás miatt lenne jó..
Kicsit borsos kiadás lenne..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
blu79
addikt
Sziasztok , nem tudom volt e a topicban de ezeket a ventiket rendeltem és próbáltam ki :
1400rpm a max fordulat és ehhez képest halknak mondható, 3 pin, szabályozható fordulat megfelelő programmal a látvány pedig nagyon odatesz! Élőben nagyon szép moddingra kiváló és még jól is hűt
Ezeket váltotta :
- szintén 1400rpm a max fordulat 3 pin és szabályozható fordulat (megfelelő programmal) ezekkel is meg voltam elégedve mint látványban mint hűtésben
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah úgy döntöttem kicsit olcsóbban oldom meg a helyzetet, rendeltem 4 Alpenföhn Wing Boost 2 Plus Orange -t (2 előre, 2 az SA-ra 140-eseket), és 1 darabot ugyan ebből 12-esből hátra.
Így minden ugyan úgy marad PWM-es.
Nem vagyok annyira oda a narancsért, de most ahonnan jön jelenleg nincs más, na meg, ha már az SA-k narancsok, belefér.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hegegabi80 #30548 üzenetére
Semmi más nincs belőle, csak ez..
Bár most kaptam infót, hogy elvileg nem tudják szállítani belőle a 4 darabot.. B14-PS nem rendelhető.. A végén csak muszáj lesz Silent Wings-el tervezni..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest