Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
cuko
aktív tag
Update: nagy nehezen beszereztem és beszereltem a ventiket (nehéz volt a bolt nyitvatartását összeegyeztetni a munkaidőmmel sajnos és személyes átvétellel rendeltem).
3 helyett csak 2 db színes WingBoost Plus 2 érkezett, ezzel teszteltem, több felállásban is.
Melléjük bent hagytam a két 120as Xilencet is.A legjobb felállás: két befújó előlről (ezek az Alpenföhnök), illetve oldalról egy szintén befújó, illetve hátul egy kifújó Xilence-szel.
A korábbi verziónál kicsit lejjebb lőtt hangszinten (igazából még ez is egy picit hangos, hogyha csend van amúgy) 5V-on, illetve 40%-ra vezérelve BIOSból - így 1 fokot nyertem a melegebb kártyán.Lenne értelme szerinted mást/máshogy bepakolni, vagy itt már a ház lesz a szűk keresztmetszet (Aerocool Aero-500)?
(Próbáltam az egyik WingBoostot az oldallapon fújni/szívni is, de nem lett jobb a helyzet.)
Például arra gondoltam még, hogy egy halkabb 80-as/92-es ventit rárögzítek a két kártya közé a hűtésük takarójára egyből/direktből előrefújni a meleget róla és elől duplán kifele szívatni. -
Sokimm
senior tag
Én (gányolós vagyok) biztos a hőleadó felületre fújnék, hogy hamar friss kerüljön a meleg felület helyére, majd minél hamarabb kiszívnám a házból, és majd ahol akar (és tud) bejön a levegő.
Tehát nem fújnám befele, úgyis beáramlik annyi, amennyit kitolsz a kijáraton (szerintem). -
Grózi
Topikgazda
Még a kifújót kicserélném.Az a ház anyagminőség terén gyenge,szellőzésben azért közepes szint.
Milyen konfig van benne és jelenleg milyen hőfokokkal(idle/load) ?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Van egy Metis házam, ebben van hátul egy Akasa Apache 120 pwm. Felül ki lett vágva 2db 120 venti hely. Volt nekem elfekvőbe 2db Cooltek Silent Fan 120 pwm venti gondoltam felülre jó lesz. De hogy? A lapomon csak 2db (1 cpu+1 case) 4pines venti csati van. Meg lehet valahogy oldani, hogy ne kelljen új ventiket vennem? Köszi előre is.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
maajsz
senior tag
válasz Nerazim #30755 üzenetére
Én is hasonló problémára keresek megoldást. A lapomon 3 db 4 pines PWM/DC fan connector van, viszont a későbbiekben szeretnék több ventit. Ilyen esetben 4 pines splitter működik és kapható is itthon?Közben fentebb görgetve megtaláltam a választ és a PWM-es elosztót is.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
pwm elosztó kábellel? arcticnak volt ilyenje régebben.
szerk:
arcticot nem forgalmazzák, itt van pl ez helyette[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
cuko
aktív tag
A konfig: 2db Palit 1060/3 (hőcsöves hűtésű) egy Asrock B250M-PRO4 (matx) lapban, G4560 proci gyári hűtővel és 8GB rammal / egy SSD-vel.
Idle 40 fok alatt van, "sima" load alatt (pl. CS:GO) 60 fok alatt megy a videókártya is.
Most ráeszkábáltam egy 92-es Xilence Red Winget az ODD-tartóról függesztve direkt a vga mögé - ezzel lement 59fok/59%-ra.
Lehet megnézem, hogy mi van, ha gyorskötözővel rögzítem oda az egyik WingBoostot, kicsit gány megoldás, de ha beválik..Másik opcióként még tervezek megnézni egy olcsóbb Fractal Design házat, hátha annak jobb a szellőzése.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Ringman #30757 üzenetére
Az Arctic pst kábelje alapba is próblémás volt-szerencsére már nem nagyon lehet kapni.Pwm-s elosztóra pedig mindig csak teljesen egyforma ventiket teszünk-ahogy már milliószor kitárgyaltuk.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Ringman
nagyúr
a teljesen egyforma venti 1 splitteren az tök logikus
az arctickal mi volt a probléma? akkor a későbbiekben hanyagolom a beépítését az itthon kallódónakEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
hegegabi80
addikt
A cpu-n milyen venti van? Csak úgy tudod megoldani, ha veszel még egy Apache-t a cpura, azt összekötöd a hátsóval a cpu csatin, a másikra meg megy megint elosztóval a 2 felső venti. Sajna ezt csak így tudod variálni.
Vagy veszel egy Cooltek ventit, és akkor 3 megy egy csatira.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
köszi a választ.
közben annyit módosítottam a gépbeszerzésen, hogy végül nem matx lesz a ház + lap, hanem az alábbi kombináció lesz:
fractal design define S, amiben ebből van kettő venti:
1 Fractal Design Dynamic GP14 fan, 1000 RPM speed
+ msi z370 sli plus - pin headerekről info: [képlink]
1 x 4-pin CPU fan connector
1 x 4-pin water pump fan connector
4 x 4-pin system fan connectors
+ thermalright macho - mert nem találtam meg otthon (szülőknél) a kama crosstgondolom ez esetben TY-147A-kkal kellene feltöltenem - 2 előre 1 hátra minimum, többi opcionális. - csak neten keresve csak a szögletes keretes verziót lehet kapni, simát nem: [link]
ehelyett az Alpenföhn WingBoost 2 Plus 140mm vagy az Akasa Apache 140mm (AK-FN062) vagy az AKASA VIPER AK-FN063 lenne jó?valahol van egy molex -> 5V átalakítóm is - ha megtalálom persze és nem hánytam el), erre ha érdemes akkor a 2db 3 pines házhűtőt rá tudom dugni, ha nagyon kell, mert ahogy nézem a 3pines ventik a lapon 4pinre dugva pwm módban - bár feltételezem a biosban minden headert külön-külön lehet állítani, hogy pwm vagy dc módban legyen.
When you plug a 3-pin (Non-PWM) fan to a fan connector in PWM mode, the fan speed will always maintain at 100% - ebből nekem az jön le, hogy egyesével lehet a ventiket állítani.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Nerazim
őstag
válasz hegegabi80 #30764 üzenetére
Jelenleg egy ID-Cooling-IS-40V3 van gyári ventijével, de előtte meg ott fekszik a ház alján a HDD és éppen, hogy elférnek, ha vastagabb vetnit tennék rá akkor nem tudom hova rakni a vinyót. Vagy veszek egy 2,5 hdd és akkor talán mehet rá a nagyobb venti és akkor az apache-el mehetne dualba vagy marad minden így ahogy van az apache-t eladom és veszek még egy cooltek ventit hátra is és akkor a három menne együtt.
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nuh, beköltöztek a Silent Wings 3 ventik.
Lőttem egy szaftos kapufát, de megoldottam, de erre majd visszatérek.
Szóval, szerintem ez a venti rögzítés bitang jó, Nekem nagyon bejön. Könnyen ki tudtam cserélni a rögzítőket, nem volt semmi gond. Belőttem őket ~350 rpm-re, a 140-eseket, és a 120-ast is, 55 fokos cpu hőfoknál kezdi el emelni a fordulatot, szerintem így jó lesz, de ezt majd tapasztalgatom.
200 rpm környékétől kezdenek el forogni, alatta leállnak.
Szóval, a kapufa tárgya. Kicsit elszámoltam magam, hogy a Silverarrow ventirögzítő fülei 120-as átmérőhöz vannak, és azzal nem nagyon tudom felrögzíteni a 140-es ventit.. Szóval, agyaltam, hogy hogyan is tudnám megoldani, és végül elsőre így sikerült. Ez lett a napi sufni. Szerintem tartós lesz, így akár fel tudom tenni a másikat is, de szerintem 1 venti elég lesz..
Véleményem szubjektív...
-
Grózi
Topikgazda
válasz Ringman #30765 üzenetére
Szóval megpróbálok mindenre válaszolni,nem egyszerű..
Az előre 2,hátra egy 147A tökéletes és be is fér ahogy nézem.Amit linkeltél,az nem szögletes-ez a normál verzió és igen befér.Sokkal jobban jársz ezzel,mint a többi általad nézett ventivel.
Az aljzatok természetesen külön-külön szabályozhatók.Ha veszel egy Y kábelt és mondjuk a 2 db front 147A-t ráteszed 1 aljzatra+ a hátsót egy másikra(mondjuk sys fan 1 és 2)-akkor még mindig marad 2 db sys_fan aljzatod,amiről vezérelheted a gyáriakat.Már ha mondjuk felülre be akarod szerelni,de véleményem szerint felesleges.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Ringman
nagyúr
köszi a részletes választ!
igen, amit linkeltem, az nem szögletes, de nincs is raktáron, Kérjük, érdeklődj van a készletinfóban, de írok is nekik, h mikor lesz. - úgy látom amazon.de-n sincsen - ezért - mondjuk ha 1-2 hetet kell várni, akkor vsz elleszek a gyári házventikkel is, max veszek még egy olcsóbbat az ajánlott listából.
felső 2 helyre nem fogok ventit tenni, mert kb az asztallapot fújná úgyis.
Az aljzatok természetesen külön-külön szabályozhatók.
ok, ez tök jó.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, most már vga a leghangosabb a gépben, lehet ahhoz is generálni kell egy custom profilt, feltéve ha engedi.
Kellemes csalódás, így 300-350 rpm körül tényleg szinte semmi hang, és van légmozgás. Ugye most már elől, oldalt, és felül demcifilter szűrő van, de még így is érződik, hogy termelnek az elsők befelé.
Az SA most így maradt, 1 ventivel. Szerintem így is jó, de nem terheltem meg, még.
De a tapasztaltak alapján, bárkinek ajánlom a Silent Wings 3 ventiket. Igaz, benéztem a 140-eseket, de mindegy, így is jó.
Ez a rögzítési módszer Nekem bejött, szerintem egyszerű bánni vele.
Most, hogy netezek, így áll (a cpu fan-on 3 darab 140-es high speed venti van)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
Megakadt a szemem ezen a vizes szetten, igencsak jo aron adjak :Alphacool Eissturm Hurricane Copper 45 3x140mm
A venti vajon mi lehet ? Ranezesre Pure Wings 2 , de annak 1000rpm a max forulata , ennek meg 1350 -
Grózi
Topikgazda
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Az létezik, hogy az ÖF lévő Cooltek 120 pwm ventit nem lehet jelenleg sehol kapni?[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
-
törölt tag
Skacok olyan csodaszert találtam ,hogy gondoltam megosztom veletek!
Főleg a hőcsövehet csekkoljátok!
Aldiban kapni, kb. 500ft vettem mellé még spar-ban 2l-es desztillált vizet 150ft.
Szétszedtem, ráfújtam párat majd hagytam állni 10 percet, utána leöblítettem a desztillált vízzel így lerakódás "vízkő" nyoma sem maradt és tádám szerintem patikább mint amikor kijött a gyárból.
A dúrva ,h minden szutykot leszed ami valaha rá rakódott a hűtőre.
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni,most cseréltem konfigot.
A hűtő maradt egy Noctua NH-D14(kb 5 éves),és arra gondoltam le kéne cserélni rajta a ventiket NF-P14 és NF-P12.
Igazából semmi baja nincsen,egy idegesítő dolgot leszámítva.
Az alaplapom egy Asrock Taichi z370,előtte egy Asus hero 7 volt ott nem volt gond,a lap szépen szabályozta a ventiket általában 850rpm kölül pörögtek a ventik.(mind a kettő)
Viszont a Taichi nál ha rárakom az egyik ventit a cpu fan1 re mivel az igazából csak PWM-et és vízpumpát kezel nincs benne dc mód így bármit csinálok 1290rpm körül pörög a venti,ami elég hangos.
A cpu opt nál minden rendbe dc módba a terheléshez viszonyítva 800-1200rpm.
Van egy megoldás átrakom a NF-P12-t a Cha fan1 re ott van dc mód.
Ezért gondoltam új PWM-es ventikre egy 12cm ill 14cm re.
Vagy addig felesleges cserélni ameddig minden rendbe velük?
A proci egy 8700k (4,7ghz) nettezés film stb.. 30 fok terhelve aida rendszer stabilitás teszt kb 15 perc max 64 fok,játék közbe 50-55fok.
Előre is köszönöm a segítségeteket.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
Köszönöm!
Akkor maradnak.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Ringman
nagyúr
a fentebb ajánlott thermalright 147a helyett ez is megfelelő lenne? Thermalright TY 141 SV - ezt legalább meg is tudom rendelni egyből
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Kettő ház ventire lenne szükségem, 120/140 mm jöhet szóba, és felülre, valamint hátulra kellenének. Tudtok valamit jót ajánlani? 3 pin. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Coccolino_O #30787 üzenetére
Az Összefoglalóban találsz pár tippet.Ha mondasz egy teljes konfigot+házat és egy árkeretet akkor segítek választani.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Coccolino_O #30789 üzenetére
Nem véletlen nincsenek benne-légszállítás nagyon gyenge és nem is épp halk...
Abba a házba főleg fontos jól választani ventit,hisz elölről elég zárt.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Coccolino_O #30791 üzenetére
Milyen konfig van benne?
-
mihione
őstag
válasz Coccolino_O #30789 üzenetére
Ugyan ilyen hazam van tok mindegy mit raksz bele az elolap miatt nem fog jol szellozni,nanoxia deep silence 140-re csereltem a gyari 120 nzxt ventiket,1800-as fordulaton sem tudott annyi levegot befujni elolappal mint 800-on elolap nelkul.
Sokat probalgattam es kiserleteztem,vegul plexibol csinaltam egy vagott elolapot a gyari helyett.Legszallitast ne nezd,inkabb minnel halkabb ventit valassz ha marad az elolap,ha leszeded akkor is kb ugyanigy keresgelj,egy atlag legszallitasu 120-as venti is eleg lehet.Egy nagyobb nagy legszallitasu alacsony fordulaton nema es kello hutest biztosit,nekem a deep silence 140 1800 rpm bevalt leszabalyozva 800 rpm-re 1200-ig elviselheto hangja van afelett kezd hangos lenni.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Nerazim
őstag
ÜDv!
Erre a csatira ráköthetek egy 3 pines ventit, öf alapján úgy gondolom nem, de inkább megkérdezem. Minek lesz baja, ha mégis rákötöm?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
-Bobby-
csendes tag
Sziasztok!
Xilence Red Wing Pwm 120-as ventiket szeretnék sorba kötni. Hogyan keressek az ilyen kábelre, esetleg hol érdemes ilyet nézni?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest