Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amennyi idióta talál meg minket a cégnél én totálisan meg tudom érteni, ki van írva pirossal hogy mehetsz a 'csába, nem veszünk vissza semmit és csodálkoznak az emberek ha elküldik őket.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Érdemes megfigyelni hogy ez az 1-2 hangosan elégedetlenkedő idióta mindig apróságokba köt bele. Mert másba nem tudnak.
Nem törvényszerű hogy barna lesz a roasted nyak az eljárás végére. Ez is elmondta már nem 1x Jeff Kiesel videóban/instán, nem az a lényege hogy barna legyen a nyak hanem hogy stabilabb, kevesebb nedvességgel, ha te csak a kinézet miatt akarod roastedeltetni a nyakat hogy barna legyen akkor ne kérjél roasted nyakat(ez is el lett mondva) mert nem tudják garantálni hogy olyan lesz a végére amit te elképzelsz, ez egy igen időigényes eljárás és nincs annyi kemencéjük...nem csoda hogy egyedi gitárnál kis darabszámnál nem fogják visszavenni ha nem tetszik a színe a végére. Azt is elmondta nem 1x hogy ne kérjen a vásárló 7A/Mastercraft topot feleslegesen mert náluk az 5A is 1 kategóriával szebb mint más gyártóknál és a jobb topokat nem fogják visszavenni mert borzalmasan drágák(1000usd+ csak a top)és éveket is állnak a polcon mire 1-1 gitárra felkerülnek. Itt sincs garancia arra hogy "tökéletes lesz a top" amit választanak a gitárodra.
Garancia/jótállás ugyanúgy van ha nem kérsz feleslegesen költséges/munkaigényes eljárásokat/anyagokat.
Rengeteg videójuk van fent ahol el van magyarázva mit miért csinálnak úgy ahogy, ha nem így csinálnák nem lenne lehetséges ilyen áron előállítani ezeket a hangszereket. Sokat meglehet belőle tudni, van Q&A is ahol lehet tőlük kérdezni, ahogy fel is lehet őket hívni ha nem vagy biztos abban amit összeraknál...
A netes gitárépítő is csak segítség, mert azon kívül is lehet extra dolgokat kérni, csak be kell írni, ha akarod akár a saját hangszedődet is beleteszik a gitárodba ha elküldöd nekik.
Megint csak az értetlenkedés megy részedről úgy hogy semminek nem nézel utána. Ezeket a gitárokat nem 1-2 nap alatt rakják össze mint más gyártósoron, sokkal komplexebb csak a nyak elkészítése mint más gyártóknál.
Évente ~4000 teljesen egyedi gitárt gitárt gyártanak egyedi elképzelések szerint amiben nincs 1db ugyanolyan gitár se, mi ez a Gibson 170-200ezres darabszámához képest? -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igazából tök mindegy, a vásárláskor előre tudod, hogy kapod amit kapsz, azzal kell együttélned és ez nem az aszf 32.oldalán szerepel 2pontos betűkkel tükörírással hanem ott üvölt a konfigurátorban vörössel középen. Ha ez nem felel meg akkor nem neten rendelsz gitárt hanem elmész egy mesterhez, együtt kiválasztjátok az anyagokat, végig követed az építést . Hogy nem olyan roast amilyennek te elképzelted az egyéni szocprobléma. Ha flolyddal kérted és fix lábbal szerelték az hibás teljesítés és jogos reklamáció.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem teljesen normális, hogy az egyedileg konfigurált, megrendelésre legyártott gitárt nem küldheted csak úgy vissza, mert épp meggondoltad magad.
Ettől még lehetnének kevésbé parasztok az ügyfelekkel. Általában az ügyfelek nagyon kis százaléka okozza a problémák nagyon nagy részét, ezt jobban kéne tudni kezelni.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó lenne ha visszaolvasnál. 4 évvel ezelőtti eset. Vannak olyanok is akik 30+ gitárt rendeltek tőlük, akkor ők is át lettek verve?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
hát ha a vásárlás előtt megmondja és te így is megveszed...
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy 7 húros/bariton gitárnál a 26,5" normális, sztenderd menzúra.
Goose:
Evertune bridges gitár járt már nálad, esetleg valakinél?
Mik a tapasztalatok? -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez hivatalosan hosszított menzúrás, nem "véletlenül", mint az S by Solar.
A specifikáció szerint 26,5", mint az Ibanez RGD-k. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor a "kedvedért" késleltetem egy nappal, mielőtt addig kavarod a történetet, hogy családtagot is szidtam (amit te meg is tettél a büdösbunkózással, de megúsztad egy hsz törléssel). Volt a kommentemben egy b+ kicsillagozva az 'a' betű. Hűha.
Napi szinten előfordul itt ph-n retorzió nélkül. A "bulldogos" mondat pedig valahogy úgy volt, hogy "kérdezés helyett rögtön ugrasz, mint egy bulldog". Egészen más, mint amit te itt előadtál. Na további jó mókázást!
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jaaaa, hogy volt ilyen is? Fel sem tűnt, vagy már moderálva lett mire oda értem volna. Így már minden világos.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Régen a pau ferro egy drága extra volt, nem pedig olcsó rózsafa-pótlék.
Minden annyit ér amennyiért megveszik
.
Amúgy ennek az egész nyaka pau ferro, a test meg koa, azért ilyet ritkán látsz. Sztem csak az a fadarab, amiből a testet csinálták többe került beszerzési áron, mint egy jobb squier gitár.#61365X2N
Gilmournak meg Lukathernek jó volt annak idején az EMG, de hát mit értenek ők hozzá. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kicsit se nevetséges hogy van vagy 5-6 Kiesel gitárja, aztán kijelenti hogy nem vesz tőlük többet személyes sérelem miatt. Ha annyira rosszak lettek volna akkor miért vett tőlük több darabot is?

Faszi kicsit túlreagálja azt hogy kirakták a Facebook csoportól, mert nekiállt hisztizni a Kiesel csoportban, kirakták, ez bármelyik másik csoportban megtörténhetett volna(akár itt a fórumon is), ha valami problémája van a gitárjával akkor az ügyfélszolgálattal kell lemeccselni, nem a fórumot teleírni meg üzletrontó videót készíteni a youtubra.Az a helyzet hogy sok opciónál már nem lesz refundolható a gitár, az online buildernél, ha neked nem tetszik a végeredmény akkor így jártál, ezt tudomásul kell venni(amire figyelmeztet is az online builder), ahogy azt is hogy Jeff Kiesel-el kell majd leegyeztetned az elképzeléseidet...papíron tök jó dolog hogy készíthetsz egy egyedi gitárt, de azért még sincs így teljesen a valóságban.
Azt kell megérteni hogy az olyan gitárépítők mint Jeff is úgy fognak gitárt építeni ahogy ők jónak látják. Lehet hogy te kiválaszthatod milyen fából legyen a gitár, milyen felszereltséggel legyen legyártva, de ő fogja elkészíteni, a saját megoldásával, nem te, mert ő ért hozzá jobban...nyilván nem véletlenül készítenek gitárokat lassan 100 éve. Ha ez nem tetszik el kell menni egy hangszerészhez aki nem így készíti a hangszereket. Meg lehet nézni hány olyan gitárgyártó maradt fent ennyi éven át, a nagyok mellett(nem sokan).
Elég sokat nézegettem anno Carvin katalógusokat, látom mik azok a megoldások amik miatt pl egyes típusokat én nem vennék meg magamnak, bármennyire tetszik az adott típus.
Nem annyira drágák ezek a gitárok ahhoz képest amilyen minőségben készítik őket, nem véletlen van "kultusz" mögötte. Ha bármelyik itthoni hangszerészhez elmennék kétlem hogy tudna ilyen minőségbe, ilyen faanyagból hangszert gyártani(pláne ilyen árakon) mert nincs mögötte olyan beszerzői háttér és műszaki felszereltség(itt a milliós cnc gépekre tessék gondolni).
Azt is érdemes számításba venni hogy az ilyen gitároknak a "resale" értéke nem lesz nagy, ha egyszer el kell majd adnod akkor így jártál, még ha amúgy semmi baja nincs a hangszernek...nem érdemes "befektetésnek" megvenni.Nem egyszerű dolog összerakni egy valóban jó gitárt, papíron biztos jó ötlet, én is gondolkoztam most a napokban hogy milyen gitárt rakatnák össze magamnak. Megtetszettek ezek a könnyű és ergonomikus Steinberger/Strandberg gitárok, próbáltam tegnap egy basszusgitárjukat hangszerplázában és nagyon tetszett...azt azonban tudni kell hogy ezek már nem azok amiket a 80-as években gyártottak szénszálas erősítéssel epoxiból ami kibírta azt is ha ráálltál a nyakra...
A gitár változatát jó lenne kipróbálni mert a tremolóról olvastam jót is/rosszat is. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor szerintem te magát Kodályt is kioktathattad volna, mi nem stimmel a módszereivel.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát te biztos jobban értesz ehhez is, milyen módszer a megfelelő, mint valaki, aki 50+ éve gitározik, a 80-as évek végétől már a legmagasabb szinten, és még George Benson-t is inspirálja.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elárulom, ez egy valós szituáció volt.
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Így van!
Én sem akarok megfelelni senkinek. Mindig is azt mondtam, hogy a magam örömére kezdtem el tanulni. Akármelyik híres gitáros leszólná a tudásom, hát pont letojnám. Ez tetszik, ezt csinálom. Hogy milyen szinten az majd kiderül. -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ennyi
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem akkor ez szimpla beképzeltség, az alázat hiánya, ha egy profi, elismert zenész véleménye nem hat meg.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
És mit szólnál hozzá, ha azt mondaná, játssz előtte egy kicsit bármit, és ő megmondja, érdemes-e a gitározással foglalkozni?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát, vagy olyan a viszony, ahol folyamatosan oltják egymást, akkor is, ha nem jobbak egymásnál... Ott tudnak kínos pillanatok lenni. Szerencsés vagy, ha nem éltél még át ilyent.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kivéve, ha az a családtag pl. egy vérprofi jazz gitáros.
-
m3tr0
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én pl. még nem játszottam a nővérem és családja előtt.
Pár hete,hogy édesanyámnál voltunk a nejemmel és akkor játszottam előtte először.
Szóval nemhogy ide nem rakok fel semmit,szinte a saját családom előtt sem játszom, egyszerűen azért,mert úgy érzem,hogy ez kevés...majd ha már megy,akkor.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Eric Clapton egy élő legenda, aki még pénznek sincs híján. Tényleg vele kell indokolni, hogy egy kezdő/amatőr számára miért nem jó a HB, miért nem jó a Fleor pickup?
-
Vampyr
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Annyira elégedett volt a Fender gitárokkal is, hogy a sajátját három darabból legózta össze

Pedig akkor minden jobb volt
It’s no secret that Eric loves guitar shopping (no wonder we love him), and he doesn’t buy them just for himself. In 1970, he was browsing through a Nashville guitar store called Sho-Bud. He came across a rack of used 1950s Stratocasters in the back of the store — and bought them all. “They were so out of fashion you could pick up a perfectly genuine Strat for two or three hundred dollars — even less!” remembered Eric. “So I bought all of them. I gave one to Steve Winwood, one to George Harrison, and one to Pete Townshend.”
Out of the three remaining Strats, Eric liked the way a black ’56 looked, the way the neck felt on a different ’57, and the sound of the pickups from the third guitar. He turned mad scientist, choosing his favorite parts from the three guitars to create his ideal black Strat. The one piece he didn’t put back was the vibrato arm. Eric doesn’t use a whammy bar. Instead he has the vibrato blocked behind the bridge and has the vibrato springs tightened to keep the sound solid. He would refer to this guitar as “a hybrid, a mongrel,” but more often than not he called it Blackie.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Volt ebben palm mute? A vége felé lévő riffre gondolok, annak olyan jó ritmusosnak kellene lennie.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó ez. Akkor most jöhet a mop lefelé pengetve

-
m3tr0
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó ez a háromujjas is!
Engem tegnap teljesen lehozott az éltről a gitározásom...most valahogy megint úgy érzem,hogy megrekedtem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A DSL-nél meg általában a modernebb csöveseknél a torzítást az előfok adja.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
2X12 vagy 4X12 ládát is szimulál, azaz, rá tudom kötni a Marshall fejet is a modellező mellett
Nem tudom, én úgy vagyok vele, ha már csöves erősítőt használok, akkor az a lánc legyen elejétől végéig analóg.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem nem kapsz. vagy akkor az nem olyan, csak hasonlónak tűnik.
De ha valaki '73-as bogárhátút akar venni, mert az a becsípődése, akkor nem fogod meggyőzni arról hogy a 2010-es évjáratú de mennyivel szuperebb mert új... messziről hunyorítva hasonló a forma, de nem ugyanaz, távolról sem.Szóval ott van példának a transviolet '97-es DR3-asom. vegyél légyszi ÚJBAN PONTOSAN ugyanolyat.. esetleg összerakathatod $6000-ért a custom shopban..
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mert olyat újban már nem kapsz?
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gondolom majd 35 évesen is kizárólag szűz lányokat fogtok keresni, akiket még nem próbált ki senki más..

Engem sosem érdekelt mit mennyien használtak ha az egyben van, jó, vagy teljesen jól megjavítható.. ha pont az a dolog kell.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na de milyet vettél most?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Melyik frfr lesz az? (csak hogy x2n el tudja mondani hogy itt hencegsz vele)
Re Goose-T
Érdekes egy alvós pozíció az biztos. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Függőleges 2x12 az helytakarékos.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem feltétlenül a hangerő miatt jó a 2x12, 4x12.
A 2x12-esemet tudom egy hangszóróval is használni, szóval össze szoktam vetni időnként: 2x12-esként sokkal teltebb a hangja. -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha a viccet félretesszük én is is FRFR ládára tippeltem volna

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
4x12-es full stack jön?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most ahogy így olvasom, miket adtál el erősítőkből, kombókból, ládákból, tulajdonképpen mi maradt?

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Eddig nekem sem, az utóbbi két-három hónapban kezdett el döcögni az eladás.
-
marcusa
addikt
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem most Karácsony előtt ideiglenesen kicsit megélénkül(t) a fogyasztás, gyanítom, az én DSL5-öm is ezért ment el a héten. Amúgy egész évben szívás volt, és valószínűleg jövőre is így lesz.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem is sikerült tegnapelőtt eladnom a Jackson JS32-met, bár levittem az árát eléggé. A másik három eladó gityóm még nem talált vevőre sajnos azóta sem, pedig már vagy két hónapja hirdetem őket. Mondjuk kettőn még mindig rajta van a tuningcucc, ha lesz időm, visszaállítom gyári állapotra mindketőtt, és meghirdetem olcsóbban. Csak azért nem fogom a drága pickupokkal odaadni, hogy ne fizessék ki az árát. Inkább eladom azokat is külön, sokkal jobban járok.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
És a második képen? mert az egy másik sor!!!
Te reggel felkelsz megnézed hogy esik-e vagy süt-e a nap, és nekilátsz tekergetni a nyakban a pálcát? Mert én kb soha.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A játékidő legfeljebb eloszlik, ha több a gitár, nem sokszorozódik.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ne aggódj, nem fognak azokon a gitárokon olyan gyorsan kopni a húrok
. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lófax holdfénnyel..
Mondjuk ezen már én is megemeltem a szemöldököm hogy van akinek ez a gardróbszobája

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én akarok, de nyugdíjas koromig biztos nem lesz lehetőségem még egyre

Pedig a yamaha revstar nagyon tetszik. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mi ez, kényszeres gitárvásárlók facebook csoportja?
Amúgy ennyi gitárvásárlás után lehet, érdemes lenne azt is megtanulni emberünknek, hogy hogyan kell felhúrozni egy basszusgitárt.
(Jó, tudom, epéskedés, de tényleg ez volt a képen az első dolog amit szemet szúrt
) -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jól jön? Vagy csak akarsz még egyet?

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Valami nagyon balga programozó írhatta a szoftvert ami ezen a gépen fut. Ugyanis, sosem lehet elég gitárja az embernek
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Naugye.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Többnyire egy másik ládával.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ettől még nem lesz ugyanaz.

Amúgy van fenn egy másik videó is, ugyanezt elmondja kb, de ott még meg is mutatja hogy tekercseli ezeket..
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk tényleg, ami nem kínai már az a hamisítvány..

Nagyon sok embernél degradáló amúgy a made in p.r.c. is, pedig valszeg komolyabb gyártósorok vannak mint gondolnánk.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy ez annyira fontos kérdés, hogy egy műanyag fröccsöntött csévetestre melyik országban tekercselik rá a rézdrótot?
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Miért nem lehet azt írni, hogy hangszedőinket a UK-ben tervezzük, de Kínában gyártják őket?
Mert szarul hangzik.
Így hamarabb bedőlnek hogy made in UK.Tesztek alapján amúgy jó cuccnak tűnik.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
“az a pengetőtartás párosul mikor a hüvelykujj ízületénél van a pengető mereven szorítva
Miért, hol legyen?”
Akik jól gitároznak és tipikusan így fogják a pengetőt, tehát nem az a rossz, hanem ennek a tartásnak a merev és görcsös változata, például Kóródi Tomi és David Walliman. Ha megnézed, kell is mindig a figcsik között egy kis pihenő.A Dandó Zolikás videókban ha megfigyeled milyen jó finom “touch” van Zolikánál! Lukács Peta is eszméletlen könnyedséggel penget. Az én szememben ez a stabil és könnyed játéknak a záloga. Mondom, ez nagyon szubjektív! Steve Morse is fantasztikus és Michelangelo Batio is eszméletlen, de mégsem ezt az irányt javaslom mint fő csapás ha a pengetésről van szó.
Jobb ha előrébb van a fogás mint az ízület, kb. a hüvelykujj begyénél. Minél lazább, erőlködés nélküli, annál jobb. Ne legyen merev, ökölbe szorított a kéz és ne könyökből menjen a pengetés! Bakker, megmutatni 5 másodperc amit itt az ember próbál körbeírni…

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"Azt nem szeretném, ha te osztanál meg helyettem valamit úgy, hogy meg se kérdezel előtte róla. Ha valamit én meg szeretnék osztani, megteszem, ha nem, akkor ne te tedd meg helyettem, mint ahogy te több alkalommal tetted. "
Te kinek képzeled magad úgy mégis hogy ilyeneket megmondjál másoknak? Ha ez a problémád akkor ne oszt meg velem amit nem akarsz. Ennyire egyszerű.
Te is csak ráerősítettél arra a sztereotípiára hogy jobban jár az átlag ha inkább rendel kínából egy chibsont és elviszi hangszerészhez/feltuningolja mintha rendelnék egy eredeti Gibsont. Rhett Schull is ráerősített...aki még utólag nekiállt hangszedőt cserélgetni.
Nem azt mondtam h szar a Gibson hanem hogy ki kell válogatni a jót. Ezt te itthon nem tudod megtenni, csak ha berendelsz vagy 5 Gibson gitárt egyszerre, vagy lenyeled a békát és veszel használtan jót. Ha van 5 Gibsonod abból lesz 1-2 jó darab maximum. Vannak a mai napig problémás dolgok Gibsonnál, mint pl a 14-17fokban megdöntött fej ami letörik, amin azóta se sikerült változtatni, pedig hányan kérték.
"Másrészt meg ha szerinted olyan szar a Gibson, miért kértél több alkalommal is, hogy vigyem el hozzád, ki szeretnéd próbálni? Mégse olyan szar? Illetve kérdezted, szintén több alkalommal, hogy eljöhetnél-e hozzám kipróbálni ezt meg azt...Akkor ezek szerint mégsem olyan szar cuccok ezek..."
Mert én nem olyan vagyok hogy neten megnézem és megrendelem. Ha tudom akkor kipróbálni a dolgokat. Netes videó az nem ér semmit ha se ha gitárt/erősítőt/multieffektet kell kipróbálni. Nem a te gitárod lesz az első Gibson a kezemben.
Mellesleg én is megmutattam a dolgokat, beállítottam az Ampero-dat, te ki se akartad próbálni az épített csöves erősítőmet, a JCM900SL-X-et, már a Vetta II-esnél leragadtunk hogy milyen szépen szól pedig az csak modellezős erősítő(na igen aki veszi a fáradtságot és beállítja fél év alatt)

Ezt leírtam már itt többször hogy szívesen megmutatom ezeket a dolgokat BÁRKINEK, javítok is/építek erősítőt, mert tényleg nem az az általános hogy ilyen erősítők lennének gitárboltokban, a legtöbb gitárboltban tényleg nincsenek jó gitárerősítők. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"A downpickinges gondolatomat is kiforgatod. Soha nem írtam, hogy csak úgy lehet játszani, annyit írtam, hogy szeretném úgy egyszer én is eljátszani. Pont. Minden egyebet a "topik" költött hozzá. "
Keressem vissza a beszélgetést facebookon mit írtál? Eléggé emlékszem hogy kifejezetten ellene voltál bármilyen váltott pengetésnek. Még azt is mondtad hogy én nem tudok gitározni mert nem tudom lefele pengetéssel eljátszani mint Hetfield.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha annyira nem akartad volna megosztani milyen gitárokat vásároltál eddig, akkor nem osztottad volna meg itt a fórumon ugye? De nem ez történt. Be lettek rakva a képek a Les Paul gitárokról, zöld SG-kről, meg a Gibson dobozokról...
Ez nem volt eddig se újdonság itt senkinek aki követte a topikot.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A legkönnyebb mást leszólni
Te is ezt csináltad. Aki nem szeret autózni, a sok agyhalott miatt stresszelni magát, nem szeret parkolóhelyet vadászni, nem szeret dugóban lépésben haladni, annak szerinted csak savanyú a szőlő. Lehet csak nem mindenki csinál az autóval közlekedésből (sem) presztízskérdést.
Nem tudom senki méregdrága, minőségi gitárját sem irigyelni. A komoly hangszeres tudást, na azt lehet. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Fizetett hirdetés a videó, semmi több, és nem esik le neked.
Én nem szóltam őt le(főleg mint gitáros), a videót tartom nevetségesnek, amire lett egy normális reakció normális emberektől akik nem fognak 2,5milliós gitárt vásárolgatni hogy aztán 750dolláros hangszedőt tegyenek bele, amikor tehetnek annyit is hogy 3mm-el lejjebb tekerik a hangszedőt.
Engem nem érdekel az egész cirkusz.
Évek óta nézem a videóit, már a csatorna kezdete óta, látom mi megy a csatornáján. AZ összes videója ilyen ahol a drágábbnál drágább dolgokat próbálgatja."Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy többet tanuljon, másik állást keressen, haladjon a szamárlétrán, kitaláljon valami egyedit, hozzon létre valami értéket. Te is megtehetnéd bármikor.",
Fejezd már be ez nevetséges. Ezt a tipikus álszent demagóg dumát. Ez nincs így. Te is tudod jól h ez nincs így...ezzel a dumával be is bizonyítottad hogy mennyire érdemes a te véleményedre bármit is adni.
"A legkönnyebb mást leszólni, pusztán irigységből, ahelyett, hogy magukba néznének az emberek, hogy ők hol rontották el. "
Persze mert én olyan kurva irigy vagyok mindenkire.
Biztos én is elrontottam valahol mint mindenki más, már az óvodás koromban nem invesztáltam be luxusvillába, meg kacsalábon forgó palotát se vettem majd tízszereztem meg az értékét a válság idején, kezdtem el tőzsdézni/Bitcoinozni/nvidia részvényt venni, meg hasonló hasznos dolgokkal foglalkozni idejekorán, ami visz előre az emberiséget. 
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Miért nem szurkáljátok inkább rozsdás tűvel egymás szemgolyóját, mint a többi rendes ember?

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha értene hozzá lecserélné maga a pickupokat... Ebben semmi nehéz nincsen.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Neked komoly bajok annak a fejedben, ne haragudj.
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi! A másik kérdésem, hogy a fix hátsó híd (Tune o matic) finomhangolására van megoldás? Ugye itt nem lehet külön állítani a húrok magasságát, csak egybe az egészet. Vagy ha a bund és a híd rádiusza egyezik akkor nincs rá szükség? Mi van ha valahol elkopik valami pl bund?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az is. Minél alacsonyabb húrmagasságot szeretnél, annál tovább kell szopni vele. Nekem napokba szokott telni, amíg beáll egy gitár stabilan, addig minden nap finomhangolni kell rajta egy kicsit. Mondhatnak bármit, a fizikát nem tudják megkerülni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagy csak a saját szempontod alapján vagy képes látni a dolgot.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, nagyobb húrmagasságnál elvileg nagyobb görbületet tud okozni a húr, mert a húzóerő-vektor nyak síkjára merőleges része nagyobb lesz.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A fizika erre magyarázatot ad.
Ha a húrok magasabban vannak, megváltozik az erővektor, nagyobb erőt tudnak kifejteni a nyak hajlítására (Fy), mint a tömörítésére (Fx). Ez nyilván addig igaz teljesen, amíg hozzá nem fogod a húrt a nyak-test találkozásánál a bundokhoz, de egyrészt olyan rövid idő alatt nem hajlik vissza a fa, másrészt bár a vektor megváltozik, de az erő megnő, mivel te is feszíted a húrt, így lehet, hogy az Fy nem változik jelentősen.
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pont ez a lènyeg, hogy számára nem lesz jobb a drágább.
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De itt nem erről van szó, hanem ha vakon a kezèbe adnának egy Jackson Adrian Smith ès egy Fender American Ultra stratot, lehet a Jacksont választaná.
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez a kerèkpár hasonlat túlzó szerintem. De pèldául amikor rájön valaki, hogy a több tízenezres AKG fejhallgatója hangzását egy tízezres Superlux is hozza, már elgondolkodik, hogy mièrt is kell neki a drágább. De más cuccokkal is lehetne pèldálózni.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mivel csak penzben es markaban gondolkozol ezert ezt soha nem is fogod megerteni. Nem mindenki akarja a legdragabb dolgot megvenni... De akkor egy masik pelda, itt all a haz elott a ceges auto amivel annyit megyek amennyit akarok es a ceg fizeti mindent beleertve a magancelu uzemanyagot is. En megis sajat koltsegen ahova tudok bkv-val meg vonattal jarok, meg ha az hosszabb is egy kicsivel. Raadasul nem egy also kategorias autorol beszelunk. Most akkor hulye vagyok, megtehetnem azt is, hogy szarni is kocsival megyek, senkit nem erdekelne.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Más meg fejben össze tudja szorozni 10ezerig a primszámokat, de a hétköznapi emberhez sokkal közelebb áll Tomi mint az andertonos csodabogár.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De pont ez a lenyeg, hogy sokkal jobb a helyzet mint 30 eve. Most az akinek amugy nem futja ra az is el tud indulni. A CNC elterjedese miatt megjelentek ezek az relative jo minosegben eloallitott also kategorias hangszerek ami azert lassuk be, hogy igenis jo, foleg ha hobbikent gondol ra az ember. Meg mindig jobb megvenni egy ilyet es megprobalni, mint bele sem kezdeni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De hol a határ?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Honnan "minőségi"? Honnan "drága"?
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sokkal jobbat, mint ugyanez ibanez logoval 120e-ert. De azt magyarazzatok mar el nekem, hogy ezeket miert a magasabb kategoriahoz hasonlitjatok. Kurvara megvan a helye mind a 2 kategorianak. Ha nem tudnanak eladni ezekbol az olcso dolgokbol ennyit baszhatnank a draga es jo gitarokat, mert abbol ezek a cegek mar nem tudnanak megelni es lehuzhatnak a rolot.
Amugy meg az en automba 1 tank 50e. De igen en csak ezert vettem meg mert nem akartam elhinni, hogy ezert hasznalhato dolgot kapsz a piacon. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jah, tipik példaa: "nem jössz el fotózni ingyen? hát akkor nem kell, a mobilommal ugyanolyan jókat fogok lőni." LOL

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Radics Béla is biztos azért költötte egy pesti garzonlakás árát egy csempészett Gibson SG-re, mert olyan jókat tudott tekerni a Jolanákon és az Orfeusokon.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem mindenképp szenvedős az elején (illetve nem csak akkor, 10-20 év után is lehet olyat tanulni, ami szívás). Ha van lelkesedés, kitartás, akkor a szaron is tolja az ember, ha pedig nincs, akkor nem tud elég jó gitárt venni. Legyen kb. megfelelően beállítva, aztán kész.
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Biztos igazad van. Nincs tapasztalatom. Soha nem volt HB a kezemben, így nem is tudom, hogy milyen a minősége.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Fendernél inkább a Squier Classic Vibe széria szokott felmerülni, hogy olcsóbban hozza azt a szintet, sőt sokan merészkednek odáig is, hogy a CV jobb. Mondjuk gyárilag, ahogy kijön, szerintem tuti nem, az én CV-m mindenképp igényelt némi "utómunkát".
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy nem tudom megvenni a 200.000.-forintos gitárt, hanem arról, hogy nem akarok annyit rászánni. Lehet, hogy tévedek és nem így van, de úgy gondolom, hogy csak otthoni szórakozásra 55 évesen elég egy olcsóbb gitár is. Tök jól elszórakozok és ennyi. Nem fogok együttesben gitározni, csak otthon. Tetszik a hangja, élvezem, hogy mindig tanulok új riffeket, tök jó, hogy látom a saját fejlődésemet(még ha lassan is) A család és a munka mellett kevés rá az időm. Ezért sem akarok új gitárt,hiszen használtan sokszor akár fél áron is ki lehet fogni jót. Van gitárom. Jackson. Csak szembe jött velem egy olcsó Harley Benton ami megfogott külsőre és eljátszottam a gondolattal...
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem itt mi nem jutunk közös nevezőre
inkább jöjjenek a ki mit gyakorol videók... -
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Dehogy védem, sőt le is írtam hogy szar benne az elektronika, de racionálisan nézve valahol el kell spórolni. Ezt pedig otthon is lehet cserélni. Plusz én inkább veszek használt holmit mint újat, de ezt ennyi pénzért egyszerűen nem lehetett otthagyni. Kipróbáltam egy boltban mert nem akartam elhinni, hogy ennyiért használható dolgot lehet kapni. Én csak azt akarom mondani, hogy tökre mindegy mi van ráírva, nem az alapján kell megítélni, pláne nem 2024-ben ahol aztán tényleg ugyanazok a dolgok készülnek ugyanazon a helyen csak más nevet és árcédulát kap a végén. Most, hogy az a nyak egy Jackson-ra vagy egy Squier-re kerül csak a betöltött program dönti el a CNC gépben. Ettől még nem kell minden szart megvenni ami olcsó, de érdemes úgy hozzáállni, hogy lehetnek köztük jók, ahogyan a drága kategóriák között is szarok. Inkább örülni kéne annak, hogy olyanok is új gitárhoz juthatnak akiknek amúgy nincs rá több 100e forintjuk. Ezt 30 éve nem lehetett elmondani. Meg ezeket ne is hasonlítsuk már egy 400e gitárhoz.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez tenyleg kurvara nyomos erv. Ne haragudj de ez nem mas sznob hozzaallas. Az, hogy mi van rafirkalva, attol meg ugyanott keszul es valoszinuleg ugyanaz a CNC marja ki ugyanabbol a fabol amibol a Jackson-t vagy az Ibanez-t, vagy a tobbit. Te visszakuldted szinte mindegyik markas gitarod, az elmult 1,5 evben mert azok keptelenek voltak ugy eladni neked, hogy az jo legyen elsore. Nekem ezen az olcso HB-n egy apro hiba se volt, pedig ez tenyleg az egyik legolcsobb naluk... mondjuk en pont leszarom mi van rairva. Par kommentel feljebb leirtam, hogy igy 5-6 ev tapasztalat utan mar amennyire en ertek hozza szerintem elektronika azon belul is a hidnal levo pickup ami gyenge benne. A tobbi resze teljesen rendben van, es sokkal jobb erzest ad mint ugyanebben a kategoriaban egy jackson vagy ibanez amit eddig probaltam. Egy normalis elektronika ugy ha en itthon rakom bele is dragabb mint az egesz gitar. Nekem valoszinuleg csak ezt kell kicserelnem es evekre megvagyok.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most itt a kérdező egy 80e HB-t kérdezett amire az első reakció az volt hogy ez vacak.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Más márkájú átmenő nyakas gitár mennyibe kerül?
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De nezd mar meg... 2 tank uzemanyag a kocsimba tobbe kerul mint egy ilyen HB gitar. 200 euro-rol beszelunk. Ezert kapsz egy olyan cuccot amit ha elviszel egy jo hangszereszhez igazan jo szorakozast fog adni neked cserebe evekig.
A finish problemak... hogy nezett ki az az $2000-s sg gibson amit a legutobb vettel? En azon jobban meg tudnek baszodni, mint hogy egy 200 euro-s gitaron uj jon le a gyartosorrol hogy nincs lecsiszolva rendesen a bund vege. Ez kicsit kb olyan mint, hogy A6 audi alatt ne vegyel semmit mert az mind szar. -
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha ingyen kapnám én is ellennék az Ibanezeivel, de amiket ő kap az nem a sima gyártósorról jön le.

Arról ne is beszéljünk, hogy hány guitar techje tartja karban.Fun fact, 1 gitárom sem látott Hangszerészt (pedig közelében sem volt egy nagyágyúdnak sem), bund síkolást is csináltam egy szarrá fingott washburnon, új gitáron bund széleinek korrigálása és polírozása sem tartott tovább 1 óránál.
Szerencsére nem jutottam még olyan szintre, hogy visszatartson a gitárom.
Megnézném, hogy egy pro mondjuk egy korábban említett Amarokkal dolgozna 1 évet mit nyilatkozna róla.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ráírhatsz facebookon hogy magyarázza el pontosan mire gondolt a költő.
Be lehet állítani teljesen alacsonyra/magasra minden gitárt tized mm-re pontosan, ha te más erővel pengetsz teljesen mindegy lesz hova van beállítva a gitár nem lesz jó. Magamnak szoktam beállítani a gitárt úgy hogy nekem legyen jó. Eleinte én is magasabb húrokkal használtam a gitárt, de én is egyre mentem lejjebb ahogy ráéreztem a beállításra, meg a finomabb pengetésre, de sose volt szempont az hogy ultra alacsonyan legyenek a húrok. Ez a dolog játékstílustól/menzúrától/húrvastagságtól is függ, én nagyon régóta 9-42-es húrokat használok így minimálisan kell utánaállítani ha veszek egy új húrkészletet. Nálam is kb az a setup amire a Japán Ibanez RG-ket beállítják. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem arra próbál gondolni, hogy ha magasabbról próbálod lefogni, akkor nagyobb erővel fog az ujjadhoz nyomódni a húr, mint a bundhoz, és emiatt a bund mögötti részen kisebb szöget fog bezárni a húr a fogólappal. Mivel ugye az ujjad puha, nem kőből van, és akármilyen erősen nyomod, akkor is jobban belemélyed a húr, ha nagyobb a húrnyomás.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Itt azt próbálja magyarázni Zolika hogy az olcsóbb gitárnál kb mindegy hova állítod a húrmagasságot akkor se szólal meg, még ha magasra is állítod, nincs az a hangkitartása mint ennek a Jacksonnak, befulladt, döglött hangja van egy olcsóbb rosszul összerakott gitárnak amiben nem olyan jó a faanyag(nincs eléggé kiszárítva, kiválogatva stb , ebbe ne menjünk bele.)...
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A tonewood után már bundokat hallgatunk? Megint itt tartunk?
Szerintem neked szükséged lenne egy ilyen pedálra, szólj ha kell, készítek acél/nikkel bund hangzást emuláló pedált:
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Valamelyik nekem is tetszik bár én a 7-8-húros verziókat nézegettem, végül elengedtem és vettem használtan egy 2015-ös 8 húros Jacksont a feléért, nem bántam meg, bár az újabb Kínai gyártásúakat nem igazán tudom ajánlani, amit én kipróbáltam boltban olyan volt a nyaka mintha sürgették volna a gyárban a munkást hogy csiszolja már le a nyakat, érződött rajta hogy még nincs kész. Tegnap tettek fel videót, Zolikáék épp Jacksonokat próbálgattak. Még videón keresztül is hallatszott az 1.6milliós Jacksonon hogy az olyan is...brutál sustain-je volt még floydal is.

Nekem sose kellett bundoztatni gitárt eddig. Szerintem kicsit túl van lihegve a dolog. De ha kell akkor megy rá az acél mese nincs, ha már annyit gitároztam azon a gitáron akkor megérdemli.
Hangszerész utálja mert többet kell vele dolgozni. Nem azért mert nem jó/máshogy szól
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
k.va jók az acél bundok. Ha nem próbáltad nem tudod mit hagysz ki. Legkevésbé a hangzás fog érdekelni amikor úgy siklik rajta a húr mint a vajon, egy álom jól megcsinált acél bundokos gitáron játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Formula-1
- Battlefield 6
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A specifikáció szerint 26,5", mint az Ibanez RGD-k.
Napi szinten előfordul itt ph-n retorzió nélkül. A "bulldogos" mondat pedig valahogy úgy volt, hogy "kérdezés helyett rögtön ugrasz, mint egy bulldog". Egészen más, mint amit te itt előadtál. Na további jó mókázást!

Én sem akarok megfelelni senkinek. Mindig is azt mondtam, hogy a magam örömére kezdtem el tanulni. Akármelyik híres gitáros leszólná a tudásom, hát pont letojnám. Ez tetszik, ezt csinálom. Hogy milyen szinten az majd kiderül.