Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meg bárhova máshova is.
Kivéve a sznobgyűlések
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt is megjegyezném, hogy a gitárjaim nagyobb része olyan, amit már bőven nem lehetett kapni újonnan, amikor épp rákívántam és levadásztam. Van az Epi LP-m, azt újonnan vettem 2007-ben, persze az is ilyen bugázott cucc volt, egy hangszerboltos kapcsolatokkal rendelkező zenész barátom szerezte nekem 80 ezerért, amikor az új ára 140 volt. Aztán van még az EVH Wolfgang Standard és a Solar A2.6 FR, amit lehet még újonnan kapni, de használtan vettem. Mondjuk mindkettő újszerű állapotú. A többi gitáromat már rég nem lehetett újonnan kapni, amikor vettem (Ibanez RGIT20FE, Ibanez RG565, Sterling JP160, Jackson SL2M, Ibanez SR1305-PM, koreai Cort G260).
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez csak neked derült ki, te meg azt hiszel amit akarsz. szóval ha kiperkálod az árkülönbözetet, akkor ám egye penész bevállalok egy újat.
Ottvan a szekrényben az új ára is, hidd el. de eszemben nincs annyit kiadni érte ha megkapom a töredékéért. és mondanám hogy akkor olvasd el mégegyszer amit korábban írtam, de a hiten alapuló meggyőződésedet úgyse lehet megdönteni, és nem is akarom, te most kitaláltad hogy az ég zöld, és magyarázhatja neked bárki tudományosan akár, hogy miért kék, te a füledet befogva megállás nélkül kiabálva szajkózod azt, amit elképzeltél. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Úgy beszélsz itt mintha minden csak pénz kérdése lenne közben meg ha megnézzük a 8 Jackson SL2-es gitárból három nem is tremolós, 5 csak hetek múlva elérhető, 3 van raktáron fehér/Bruised Crackle/tükör színben, ezek közül egyik se venném meg, nem olyan, tremoló is csak 1500-as. Hol éri ez meg? Látszik hogy amióta a Fender megvette a Jackson-t mélyrepülésben van a márka, hát ezért éri meg jobban megvenni a régit. Fél nap munkával meg lehet csinálni újszerűre akkor minek vegyen újat?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy pillanatra se zavartasd magad, itt rajtad kívül mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy gitárt venni, pláne prémium minőségű meg ilyen-olyan álomgitárt, pénzkérdés, hogy azért vesz használtat, mert ár-érték arányban jobban jön ki. És persze olyan is van, mikor azért vesz használtat, mert a maiak között nincs olyan/hasonló, esetleg érzelmi értéke van (régi álma volt, mert ...).
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor adom a bankszámlaszámom, várom rá tőled azt az összeget ami az árkülönbözet ez, és egy vadonat új közt, és rendelem is az újat amikor megérkezett az összeg.
Addig meg ezt a lelakott igénytelen szart használom miután lepucoltam róla a mocskot.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem 100-ért, de nem is 700-ért.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Attól hogy idejött acélsodronyokkal, szönyű beállítással B-re hangolva, úgy hogy nem szólt, és a két pipu is fel volt benne cserélve. mindezt megoldottam, egy egész jó kis balta lett belőle másnap délutánra.
És ahogy nézem európában az SL2 árakat.. na ezért írtam hogy megdupláztam az értékét

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megmondom őszintén, hogy eddig nagyon pozitiv a tapasztalat. Egyrészt a gitár tényleg jó állapotban van. Itteni használt piac weboldalról vettem és bennem volt (olvasva sok itteni horror sztorit), hogy "na az én szerencsémet tekintve biztos kapok valamit amin egy rakás hiba van / lesz". Ez szerencsére nem igy van és az előző tulaj konkrétan azért adta el (első tulaj), mert nem tetszettek neki a mini piranha inlayek és mint kiderült évek óta próbált megbarátkozni vele, de neki a (tipikus jackson) shark inlayek tetszenek. Tekintve, hogy a Mick Thomson SL2-m semmi inlay nincs ez tényleg nem zavar. Attól még megértem, hogy valakit amúgy zavarhat ez.
Eddig még nem volt dolgom TB6 / SH6-tal és már előre fel voltam készülve, hogy "na ezt majd biztos ki kell cserélni valami EMG-re", de nem. Nyüstöltem órákig, oda vissza EMG 81/85-tel, SD Jeff Loomis Blackouts-szal, SD sentient / Nazgul-al és az az igazság, hogy jól szól. Sőt, nekem jobban is tetszik mint az SD Nazgul / Sentient. Nem néztem utána semmilyen specs spreadsheetnek, lehet, hogy hanyagság, de nem tech. specification alapján fog tetszeni egy hangszedő.A szine habár nem ugyanaz, de engem arra emlékeztet
. Értelemszerűen ez volt az első szám amit eljátszottam az új gitáron. (amúgy tudom ajánlani mind ezt a számot, mind a bandát) -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Értettem! Done

Szép ez az új Ibanez! (
) -
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi, meglesem. 👍
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó hát kiderült nem gagyi az indonéz, kínai soloistot továbbra se mernék venni azért

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi.
Amúgy durva hogy baromigyorsan kezdek összeszokni ezzel a baltával. kellemesen csalódtam a made in indonéz cuccban egyelőre.
Úgy voltam vele hogy ha nem szokunk össze legfeljebb eladom, pláne hogy egy délutánnyi piszmogással megdupláztam az értékét.
De egyelőre marad. aztán majd meglátjuk.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a tönk anyaga igen, más fajsúly, máshogy viselkedik..
A karomé nemannyira számít. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Van RGAT62 140k-ért (kék) ami majdnem az általad emlitett 421, de jobb szeretnék egy olyant ami már alapvetően aktiv hangszedős (csináltam már üreget a testen passziv gitáron, de inkább kihagynám most) és ében fogólapost. Na meg kiváncsi vagyok a nitro nyakra

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na ez is egy jó ötlet. Persze akkor még lőni kell hozzá egy EMG szettet, ami használtan 50 ezer körül van, és akkor már ott van pénzben, mintha az RGIT20FE-t venné. Viszont új a gitár.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem tudom, hogy mi a bajod, az én warlockom több mint 4kg
..Nyaka mennyire volt vastag?
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Max akkor billeg ha nyújtasz. de azt meg kompenzálod.. vagy ha a kart nyomod, de annak pont az a célja. de elhangolódni ettől NEM fog.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Dehogy billeg

Lefogáskor a húr teljes hossza rövidebb lesz (az adott bundtól a húrlábig szól), de a húr feszültsége nem változik számottevően.
A hangmagasság emelkedése abból adódik, hogy rövidebb a rezgő szakasz, nem abból, hogy jobban megfeszíted a húrt.
Emiatt a hídra nem hat plusz erő, tehát a tremoló nem mozdul el.Kiszámolva:
A D’Addario táblázata alapján a tipikus feszültségek (25.5" skálán):
E1 (.046) @ E2: 17.5 lbs
A (.036) @ A2: 19.5 lbs
D (.026w) @ D3: 18.4 lbs
G (.017p) @ G3: ≈16.6 lbs
B (.013p) @ B3: ≈15.4 lbs
e (.010p) @ E4: 16.2 lbs
Összesen ~103.6 lb ≈ 461 N húzóerő a tremolóra.Ideális, „matematikai” húrnál a bundolás nem változtatná a feszültséget (a hang magasabb a rövidebb rezgőhossz miatt). A valóságban egy picit megnő a feszültség, mert lenyomod a húrt a bundig (kisebb megnyúlás).
Tegyünk egy konzervatív becslést:
G húr: .017" plain (d = 0.4318 mm)
Young-modulus (acél): E ≈ 200 GPa
Skála: L = 647.7 mm
Akció a 12.-nél: h ≈ 1.6 mm (reális középérték)
A plusz megnyúlás közelítése:
ΔL≈2h2/L⇒ΔL≈7.9 μm\Delta L \approx 2h^2/L \Rightarrow \Delta L \approx 7.9\,\mu\text{m}ΔL≈2h2/L⇒ΔL≈7.9μm
Hooke-törvény:
ΔT=EA ΔL/L≈0.36 N\Delta T = EA\,\Delta L / L \approx \mathbf{0.36\ N}ΔT=EAΔL/L≈0.36 N ≈ 0.08 lb
Következtetés
A teljes tremoló-húzóerő ~461 N.A G húr 12. bundos lefogása csak ~0.36 N-nal növeli ezt (≈ 0.08%!).
Ez annyira kicsi eltérés, hogy a Floyd Rose hidad gyakorlatilag nem mozdul meg tőle, és nem fogsz észrevehető elhangolódást tapasztalni (ellentétben egy erős benddel).
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Floyd rose = fix húrhossz, akármi van, mindkét végén lesatuzva.
Fix húrláb = egyik végén a bogyó csak átfűzve úgy mocorog ahogy akar, a másik végén meg a kulcsra feltekerve ami szintén feszül-enged.
Nincs kérdés melyik a stabilabb. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Add ide valamelyiket 10 percre, és fogd meg a söröm.

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Blindmouse_ Floyd Rose-os gitárról beszélt.
Nem te voltál a múltkor aki azzal dicsekedett hogy milyen gyorsan tud húrt cserélni FR-os gitáron? Valószínű olyan is lett a beállítás.Érdekes módon a hangolás tartás szempontjából a legjobbnak tartott Evertune se egy fix húrláb.
Vajon mért? Milyen problémát old is meg az Evertune, ami a fix húrlábnál probléma?
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
User error.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pont attól használható!!
Nem kell egy 4 perces dal végéig 2x újrahangolnom.

-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem vettem volna meg 400ért, csak kíváncsi voltam ér e annyit.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, értem hogy a minőséget meg kell fizetni, de ez már nagyon túl van azon az összegen, amit hajlandó lennék gitárra kiadni.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ötletnek nem rossz

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kell alá plugin hogy az m4a-t játssza. Én foobar 2000-rel tolom az meg szokta az ilyesmit kajálni. Szerintem arra is van plugin lassításra.
Dehát ez nem is Winamp hanem VLC.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tényleg az, dömping ár. És még a láb kapcsoló is olcsó.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát, jah, tudom hogy nem egyszerű megoldani. majd kitalálom, egyelőre ráfekszek akkor erre most a backing trackkel, mert a dalban a gitársáv sok támaszt adott, elmismásolt pár bakit.
Mondjuk felvenni úgyis majd az eredetivel kell, hogy tudjam hol kezdődik tak nélkül, viszont a videó összerakásnál a backinget teszem alá úgy tökjó lesz.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem lesz egy listám..
Amiket gyakorlok mostanság és nincs hozzá rendes backing track az még Ozzytól a S.I.N, meg a Shock to the System Bálvány Béla bácsitól..
Mondjuk a S.I.N az neccesebb, mert ott legjobb lenne szelektíven mert az elején a bontás maradhatna, a szóló meg nem, de valszeg ezt tehchnikailag nehéz megoldani.
Majd legfeljebb megtanulom azt is, és feljátszom felvétel előtt külön csak úgy nehezebb lesz összerakni. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Wow!! Zseniális! tényleg köszi!!
Nem tudom milyen formátum ez, úgy legyakta a winampot mint a sicc, de átkonvertáltam mp3-ba így már jó..
Így tényleg nem lesz kifogás.. hamarosan rápróbálok a felvételre ezzel.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igazából vannak párhuzamos vonalak..
Ezzel már szívok hónapok óta, közben mellette előszedtem egy No More Tearst, egy S.I.N-t, egy Shock To The System-et, meg még nem is tudom mit.. Nem darabonként haladok hanem több egymás mellett néha..Igazából azért zavar hogy nem elég jó még, mert nincs hozzá backing trackem, ergo ha felveszem, és hallani alatta az eredetit, egyből kibukik hol van benne a hiba

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Áh, én a Saviors Never Cry-on vagyok rajta hónapok óta, még nem érzem jónak azt se...
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pár hónapja 324 ezerre volt leakciózva a Thomannon, azt megvette valaki, azóta nem lehet kapni ezt a verziót. Kicsit túlzásnak érzem a 450 ezres árat.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jaja.. kerestem a profilját, de megmakkant (Hájer Gergő volt).
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Valószínűnek tartom, hogy az is közrejátszik nála, hogy a fesztiválszezon épp most kezd még lecsengeni és az Omega Diatribe játszott/játszik egy pár helyen, tehát nem itt írogat
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ő a másik oldal volt, profi volt az nem kétség, de ő is azt a vonalat képviseli, amit nem szeretek a YT-n.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, igen, jogos, tényleg az a srác profin tolta mind tudásban, mind felszerelésben/videókészítésben! Bocs, őt elfelejtettem, sajna hogy eltűnt....
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na itt egy pár perces értelmetlen húrtépés sok ismétléssel és bénázással. Csak erős idegzetűeknek!
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Klasszikus gitáron tanulók számára ez a mű alap. De amúgy Bach signature orgona sincs tudtommal, pedig nála nagyobb orgonaművész - akár előadóként, akár komponistaként - aligha volt.
Megjegyzem, a topik nem kimondottan elektromos gitárral foglalkozik, akkor ugyanis az lenne a topik neve, ehelyett csak "gitáros topic".
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát... 6 hónap alatt 5 gitár... nem is tudom, szerintem arányosítva én győztem...

-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
+1, nem szoktam alkudozni.
Ha valaki annyiért kínálja, amennyiért én szeretném megvenni, elviszem alku nélkül. Amúgy is kifizetődő, ha nem alkudozol, több eladó is fizette már helyettem a postaköltséget. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagy próbálja meg lealkudni az árból azt a huszast..
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Detto, de ehhez a lilához valamiért nagyon megy, a másik amin jól nézne ki az arany az egy TransGreen Kelly.
mint pl a KEXQ TG.. -
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
40 ezer miatt, de igen, szilárd rezervációs áraim vannak. Egyszer majd biztos jön egy gitár, ami megfelel a feltételeknek.
100-ért vettem a négyhúrost, 120-nál többet nem akarok adni az öthúrosért. Kleinanzeige.de-n lenne egy 140-ért, de azt sem veszem meg, mert nem 120. Egy Sire V7-ért adnék talán 150-et is, de azt még sose láttam 170 alatt. Ráérek, kivárok.
(Valószínűleg ott rontottam el, hogy több 150-200 ezres gitárt vettem óriási mázlival 40 ezer forint környékén használtan, innentől fáj kiadni a reális áraikat értük.
) -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
GS-en hogy? Görögországban van a cucc...
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem többen is szemezünk különböző darabokkal, de hát $-ből élünk. Én is tervezek újat, de a quality > quantity elvet követve inkább egy jobb darabba szeretnék invesztálni. Mindamellet osztom Blindmouse 65904 kommentjét, Soloistből tényleg jöhetne valami értelmesebb darab relatíve jó áron. Mondjuk nálunk most volt leárazva HT-s HH soloist "Unicorn white" színben (szerk. tudom, hogy a videóban Fr-s modell van, de lusta volta HT-s darabot keresni) 320.000-re de csak passzív hangszedőkkel. A másik HH-s pedig ez a lila volt kb 380.000-re, de nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e az a szín vagy sem
...Amúgy egy rakás gitár később lesz csak elérhető, amikor Thomannál érdeklődtem 10-ből 7 gitárt 2026 Február - Júliusra várnak. BC Rich pedig Andertonsnál is csak limitáltan elérhető, az új szállítmányról pedig azt mondták, hogy lehet, hogy 6 hónap, de lehet, hogy 2 év.. Így azért nehéz tervezni
.. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor levezetem: hajlandóság=pénz.
Topik korverseny lesz?
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem is lenne hajlandóságom, szívesen vennék a négyhúros Sire mellé egy öthúros ikertesót, ha 25%-kal olcsóbban adnák.
10 ezret már engedett az eredeti árból, hátha még megy lentebb. 
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem a hajlandóságom tökmegvan, de akassz már le léCCi nyomott áron nekem egy normális finish-ű HH Soloistot.. egy van most Linz mellett, meg egy Munich környékén, egy ismerősöm sem jár arrafelé éppenséggel mostanság..
A végén beadom a derekam és rámegyek az egyik itteni kollega HSS soloistjára. pedig nem akartam HSS gitárt venni.. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Volt már csavarozott nyakú gitárod?

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, de 1987-ben ez is nagy szám volt. Ne feledjük, ez reissue, szándékosan lett ilyen formában kiadva. Tudom, az RG565R '89-es, de az alapjául szolgáló RG550 '87-es.Ebben az időben a Jackson a Soloistokat csak megrendelésre gyártotta custom shopban, 1990-ben ment csak sorozatgyártásba.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát azért egy 360 ezres gitárt állítottam szembe egy 500 ezressel, különösebben nem kell csodálkozni rajta, hogy megverte. Eleve utcahossznyi előnyt jelent az a tény, hogy az Ibanez a Fujigen gyárban készült.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az Ibanez egy dologban marad alul, a nyakillesztésben. Bár ugye egyrészt eleve csavarozott nyakú, így hátrányból indul, ráadásul reissue, így az akkori, ma már gagyinak ható nyakillesztést alkalmazták, ami nem a legkényelmesebb. Egy pont a Solarnak.
Kinézetben mindkét gitár abszolút ott van a szeren: rikító szín megvan, fordított fej megvan. Talán az Ibanez egy fokkal jobb a juhar fogólappal, a narancssárga berakásokkal és a HS kiosztással, valahogy vadabban néz ki. A HH túl koncencionális. Egy pont az Ibaneznek.
Tremolóban az Ibanez a király, az Original Edge a csúcs. Bár OFR-em még nem volt, de a FR1000-esek a nyomába sem érhetnek. Sajnos a Solaron lévő Special is szenved a gagyiságtól. A minőség nem rossz, tartja a hangolást meg minden, de a rádiusza 12"-es, érezhetően magasabban vannak a D és a G húrok, mert a fogólap rádiusza 15,75". Ha lesz kedvem, rakok shimet a négy szélső baba alá, hogy jobban szintben legyenek. Még egy pont az Ibaneznek.
Bundozás, fogólap minőségében ott van a Solar, teljesen jól le lehetett engedni a húrokat, pariban van az Ibanezzel. Egy-egy pont mindkét gitárnak.
Általános kidolgozási minőségben az Ibanez nyer, a Solaron azért vannak ronda részletek, a pickupok üregeiben és a tremoló alatti részen "szőrös" a fa, úgy festették le. Az elektronikát és a tremolórugókat takaró lapok nagyon szorulnak, az előző tulaj is szerintem ezért pattintotta le a festéket a hátulján. A festés ezektől eltekintve jó. Ez az utolsó pont is az Ibaneznek megy.
A meccset 4:2-re az Ibanez nyerte. Ettől függetlenül a Solar is nagyon jó, szerintem megtartom, a tremolóval majd kezdek valamit, más gitárnál is megoldottam. Érdekes, hogy a Jackson SL2M-en lévő FR1000 és a Sterlingen lévő Floyd Rose Pro licenszcucc szépen leköveti a rádiuszt, pedig azokon sem 12"-es ám. Az EVH Wolfgang standardon kellett még korrigálni, azon is Special van.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy sokkal nagyobb élmény hangszerekre bontani az eredeti dal-t aztán lehalkitani rajta az eredeti gitárt. Ezek a backing trackek általában annyira gagyi műanyag hangzást adnak...
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy úgy sem bírnak megülni a valagukon, vagy szóló lemezek jönnek ki, vagy majd újra alakulnak mint csomó másik zenekar, aztán többet kaszálnak a búcsú turnéval meg az újra alakulós turnéval mint bármelyik másikkal.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A hagyatékuk meg olyan nagy, amit két élet is kevés lenne feldolgozni otthon a kanapén.
Azért nem Johann Sebastian Bach vonult vissza.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most már indonéz a Standard?? Ő amúgy nincs készleten.Amúgy egyetértek, nekem továbbra is a HSS strat/superstrat a szívem csücske. Egy középkategóriás Ibanez AZ, vagy egy mexikói Fender is szóba jöhet.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elég jó a Wizard III nyak, de egyszer majd próbálj ki egy japán Ibanezt is, azoknak még vékonyabb a nyaka általában. Például az RG565-ömön a Super Wizard nyak.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Frankón szól, elég testes a hangja, a magasabb fekvésekben meg jól kijön az a "fuvolázós" hangszín, amit én személy szerint nagyon szeretek. Na és hogy tetszik a bridge pickup, a DP100? Milyen a Wizard nyak?
Más: most tettek fel egy ugyanolyan Solart gs-re, mint amit vettem Reverbről. De 23 ezerrel többért adják úgy, hogy az enyémben benne van a szállítás díja is Berlinből.
Jellemző az itthoni használtgitár-piacra. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
és #65767
Az inkább higher tier akart lenni és a harley bentonhoz képest
. Jó gitár, az az amarok csak ha mellé teszem a KX 700-t akkor érezni a minőségbeli ugrást, annyi. A X500-as gondolat ebből jött, mert a KX 700 a nyak bolt-on csatlakozási pontot leszámítva amúgy jó kis gitár. Az X500 meg az átmenő nyakkal akár be is tudná azt váltani mint amit a KX 700-nak kellett volna.De amúgy igen nagy valószínűséggel az lesz. Mielőtt teljesen kivonják a "headstock"-os 6 húros Synyster gates modelleket azelőtt megpróbálok egy átmenő nyakast szerezni. Amúgy sem volt dolgom még sustainiac-kel, na meg ha A7X-t játszom akkor legalább teljes beleéléssel fogom tudni
.. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem Jackson, nem is Ibanez. Pedig egy jó RGR5220M-re lecsapnék, de ritka, mint a fehér holló. Az asszony még szóba áll velem, eléggé fluktuálom a gitárkészletemet, nem engedem nagyon felhízni.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem nagyon eltalták ennek a kinézetét, elgondolkodtam, hogy lehet lecserélem a Lag (akusztikus) gitárom egy ilyenre. Itt esetleg egy videó róla, ha érdekel

Ilyen vékonyitott akusztikus gitárt már használtam (Fender Acoustasonic) és habár jó móka szvsz. igen is elveszi az akusztikus gitár érzését. Mondom ezt annak ellenére, hogy pont azért próbáltam, mert milyen jó lenne vékonyabb akusztikus gitárt nyüstölni. Érdemes egyszer kipróbálni, hogy milyen érzés, nekem nem jött be, de tudom, hogy sokaknak tetszik.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na. Ha úgy vesszük minden gitár akusztikus hiszen hallod még az elektronikust is anélkül hogy bedugnád.
De amúgy, elég hangos, hogy akár a család előtt gitározz, nem halk, csak halkabb mint egy hagyományos.
Próbáld ki egyszer, érdemes.Nem neked, teljesen más téma.
Aki szereti a hülyeséget annak tudom ajánlani.
Spinal Tap 2 trailer -
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A klasszikus gitárok között valószínűleg nincs nagy eltérés test- és nyakméretben, legalábbis amiken én játszottam, mind egyforma volt.
A Yamahát én is jó szívvel merem ajánlani, nekem egy komolyabb CG-131S van, kopottan-karcosan vettem kb negyed áron, nagyon jó gitár.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Itt ahol lakunk, a XVI. kerben egy közeli zeneiskolába.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a S.I.N című dalához nem találok backing tracket, pedig most azt tanultam meg a No More Tears után.

-
Gabesz87
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kifejezetten ezt írták/kérték a tanfolyam leírásában illetve a visszaigazoló levélben.
Köszi, remélem menni fog. Még általános iskolás koromban 6 évig zongoraztam, jól ment, remélem ez is hasonlóképp menni fog
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk ebben lineáris az is hogy kezdőként minél több gitárt akarsz kipróbálni, mindegy milyenek..

Öreg rókaként már csak azokat akarod amik izgalmasnak tűnnek, a többi mellett simán elmész.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Aztan minel tobb van, annal kevesebb marad a meg megszerezheto.
De ettől még nem okoz nagyobb gondot egy 30 éve gitározónak egy másféle gitárhoz szokni. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Gretch-t ne sajnáld!
Nem, én biztosan nem sajnálom. Nem én akarok most gitárt venni.
Amúgy sógi' végül azt írta, hogy 3. gitárnak jó lenne, de először a régi Neville helyett kellene egy normális.
Szerintem ez csak tapasztaltabbá tesz bárkit is.
Vélhetően azt, aki már tud gitározni.
Szerintem túlzottan új, nagyon eltérő nem feltétlen jó mindenkinek.
Ez is egyedi preferencia. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ja, akinek nem elég kihívás egyetlen gitáron megtanulni magas szinten játszani.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A ghostwriter azt jelenti, hogy más nevében írnak. Az, hogy az ő neve van a könyvön, még nem jelenti azt, hogy ő is írta az egészet. Lehet, hogy ő is leírt pár sztorit, de a ghostwriterek szokták ráncba szedni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezeket ghostwriterek írják. Leülnek párszor az alannyal, meséltetnek vele sztorikat, felkutatják a korabeli híreket, ismerőseit kikérdezik, aztán kanyarintanak az így összeszedett alapanyagból egy olvasható, szórakoztató könyvet.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igazából a dalai jók, legalábbis sok jó van, és amikor egy S.I.N.-t hallgatok, nem azon fog járni az agyam hogy vajon mennyit írt belőle az öreg, hanem hogy leszakítja a fejem a dal ahogy van és baromijó.
nosztalgikus érzés: ezért mennek el emberek a gyenyarózsira is, pedig mint produkció, és mint élmény borzalmas ahogy hallom. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Így már értem.. és igen van ebben valami. az úttörősége, meg hogy ő volt ebben az "első" volt ami ezen indította el.
Hozzáteszem én a Sabbathot sose bírtam, anno a No More Tears lemez idejében mutogatták ismerősök, és az a lemez beütött.. jó indításból jó érzékkel válogatta maga köré a zenészeket, és abban az érában amikor még kevesen voltak meg lehetett csinálni, ma már ugyanezt lehetetlen lenne így véghezvinni. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Korral jár. Fel tudom idézni meiyik csibét hányszor varrtam le 20 éve, és hogy mi volt-a neve már ha tudtam a nevét, vagy hogy a nem túl sok, csúnya bekarmolásom az mely helyszíneken történt és milyen folyadéktól, de nem tudom megmondani mit reggeliztem most Hétfőn.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mi benne a felemás?
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Slash könyvben van egy gyenge utalás arra, hogy egy ideig naplót vezetett (de ezeket ellopták?
), de valahogy nem tudom elképzelni a csávót, hogy este/reggel a buli leül körmölni...
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az önéletrajzi könyvek szépirodalmi termékek, a valósághoz való hasonlatosságuk csak a véletlen műve lehet...

Most nyáron olvasgatom a Slash-könyvet, érdekes sztorik vannak benne, 20-30 év távlatából a legapróbb részetekre visszaemlékezve (pontosan, név szerint kit húzott meg egy-egy bulin meg ilyenek) miközben a saját bevallása szerint abban az időszakban a fű-tű-pia bermudaháromszög mámorában élt.

Vagy az egyik hamis, vagy a másik...
Ezzel együtt szépen passzol a kialakított image-hez, én jól szórakozom rajta, de biztos hogy nem ilyen személyiség Slash, mint amilyennek ezeken a papírokon lefestik.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Magyarul se nagyon értem meg.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A legutóbbi próbán elkezdtük rendesen takra felvenni a dalainkat. Nem lesz nagyon kimunkálva, egyszerre feljátsszuk a próbateremben úgy, ahogy próbálni is szoktunk, aztán megkeverem, kicsit letisztázom, és kész. Azt fogjuk kiadni aféle demóként, meg talán majd CD-n is osztogatjuk a koncerteken. Nyolc-kilenc szám lesz rajta attól függően, hogy sikerül-e összerakni a legújabb, még félkész számunkat.
Stúdiózni nem fogunk, az túl sok idő, annyira nem vesszük komolyan magunkat. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát kb. amiatt tartott ki eddig, aztán lepihent. Igazán rock'n'roll befejezés volt.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem. Van jópár aminél simán felül van a rugó. Olyan is van amit egy leszpólra is feltehetsz sérülés nélkül.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
google a barátod.. "LTD MH-400" keresési string, és jéééé.. fekete mágia!!!!

(írom ezt úgy hogy én is tegnap kerestem rá miután belekérdeztem)De mondom, ha fordított feje lenne, már utazna a csávó szerintem Bp-re

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy kis pénzmagra, bártorságra, meg olyan segítségre, aki ért is hozzá, ha netán esetleg véletlenül talán megnézném. Meg a pénzügyminiszteri jóváhagyásra.
(na meg az egyéb családi költségek most szíjbehúzós időszakot prognosztizálnak
) -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
És Goose
Értem és köszönöm a helyreigazítást. Nem tudtam, hogy nem az a "fő" accountja, eszembe nem jutna tiltás után visszamenni (egy másik accounton) és folytatni ahol abbahagytam. Amit írtam Cappanak válasznak azt a mobilarenas tapasztalataim alapján írtam. Természetesen nem küldünk el másokat melegebb éghajlatra
. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem nagyon használom, de ha kell mondjuk felvételhez egy vaskos LP hang, akkor előveszem. Érezhetően testesebb a hangja, mint bármelyik Ibaneznek. Jobban megdörren vele a palm mute.
Amúgy teljesen korrekt gitár, minden rendben van rajta, egyenes a nyak, jók a bundok, fasza a hardver stb. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tessék, itt van:
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Van az is, csak hogy legyen.
Epiphone LP Custom Seymour Duncan SH4/SH1n pickupokkal. Életem második pénzért vett gitárja, nem is adom el. Az első egy fekete Hondo HD-740B volt, de azt eladtam. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, azok nem a gyári potisapkák, de megvannak a gyárik is, azok feketék. Ez volt a Luke, amit nemrég lőttem Reverben:
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én meg csak a Tone Cloudot használom a Sparkon, mióta egyszer kipróbáltam az "AI"-t
Az egy vicc. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sajnos azért kell rendesen kisérletezni Sparkkal, az AI tool jó, de mint minden LLM ez is képes halucinálni rendesen. Szóval hiába irja be, hogy "Iron Maiden / Metallica / AC / DC" annak ellenére, hogy van nagyobb sample pool, attól még nem feltétlenül fog megfelelő hangzást kapni elsőre. Viszont eleinte a beépitett AMP modellek is jók és az AI toolbol is ki lehet hozni egy kb. hasonló hangzást (sok) kisérletezéssel. Mai napig vannak olyan presetek GR-ben amik szinte 1:1-ben ugyanarra a hangzásra képesek, de azt felvételre használom mert nagyon körülményes állitgatni. Ezért is lett Spark 2, mert gyakorlás utáni kis játékra ez tökéletes. Van egy rakás presetem A7X-től GnR-ig. Van, hogy külön számokra is. Mondjuk árban tényleg relative sok, de ha azt nézzük, hogy mit kinál szerintem megéri az árát. Legrosszabb esetben pedig bluetooth hangszóróként is lehet használni

Nem feltétlenül. Anno én egy 30W-s Marshall erősitővel kezdtem, a gitárban olyan (gyári) passziv hangszedőkkel amit még ingyen sem adnék oda senkinek. Zajos volt (nem beállitás miatt), a hangzása sem volt jó (számomra) és nem értettem, hogy mit csinálok rosszul (nem a gitárjátékom miatt volt zajos és a kábel is jó volt). Ha akkor nem váltok át audio interface-re (ahol a szoftverben van noise gate) és teszek normális pickupot a gitárba akkor most nem irnék itt a fórumon.
Ha van lehetősége (pénzügyileg megengedheti), akkor érdemes beleinvesztálni egy olyan rendszerbe ami segiti a fejlődését és nem veszi el a figyelmét az extra sallangoktól. Erre pedig a Spark egy jó megoldás. Van egy rakás hülyesége amik sokszor irritálnak, de azt gondolom, hogy egy összességében jó eszköz. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
érdekes adat: pont a NAM-hoz kedvelt mobil megoldás egy IOS eszköz + Gigfast lite vagy Nam XT
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 100% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most már indonéz a Standard?? Ő amúgy nincs készleten.