Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco #42946 üzenetére
Nekem az az elméletem, hogy valószínűleg kirúghatták azt az embert, aki tök banális hibákkal decora dobta a hangszereket. Ezért lehet mostanában olyan kevés deco gitár, azok is elég vackok. Most került vissza hozzám az az RB-600CS, amit még tavaly rendeltem, a barátom ideadta, hogy adjam el, mert másik gitárra vágyik, és az asszony nem engedi, hogy megtartsa.
Na annak is annyi gondja volt, hogy a vastag E húr lábánál szorult a csavar, és amikor próbálták állítani a gyárban, túl erősen kellett rányomni a csavarhúzót, és lepattant a bridge a helyéről (ami ugye nincs is rögzítve, csak a húrok ereje tartja a helyén). Egy kis WD40 megoldotta, más gondja nem is volt.
Most már vége van a jó világnak, az ilyen kis vacak hibákat szerintem pillanatok alatt kijavítják, és eladják B-stockként.
-
Új dekorációs gitár Thomann-tól. Eddigi legsatnyább szerintem.
Harley Benton CST-24 Deluxe DECO
Eddig minden jó.
Szokásos D pecsét ahogy minden deco darabon van. Kicsit piszkos belsőségek, illetve a hang-lyuk bandázsozás sem annyira szép, bár szerintem ez a sima darabon is ilyen.
Szóval még minden oké. Innen viszont jönnek a gondok amiért dekorációs darabbá vált a termék.
Lepattant lakk réteg a poti alatt.
Erős karc a hangszedő tartó műanyagon, illetve fehér folt a nyakon.
Fogólap felülete mintha most jött volna le a gépről, semmi utómunka vagy finomítás rajta. A fa a 12. bundnál megroncsolódott. A bundok maguk is picit roncsolódtak.
Bundozás 9 és 12 között nagyon hibás. Mintha valami ragasztóval is kitömték volna a réseket. Nagyon nem szép munka.Bedugva szépen szól, minden oké vele elektronikailag, coil split működik, nem recseg. Játék a mély húrokon a 9-12 között felejtős.
Ennyi a mai dekó sztori. Még nem tudom, hogy megérte-e. Sok melóm lesz vele, remélem sikerül a bundozást kiegyengetni!
-
s4tch
veterán
válasz
Moleman #42943 üzenetére
Szerencsére nem muszáj megválni egyiktől sem (különben a Jacksonnal kezdenék, a ritka fényezés miatt iszonyat pénzt adnak érte ebayen, reverben), inkább túl sok otthon az évek alatt felhalmozott holmi (gitárok, fejhallgatók, órák, objektívek, stb). A "csúcson" nálam is volt vagy 12-14 gitár, hosszú évek önmegtartóztatásával sikerült eddig eljutni... Ezeken kívül van még egy ajándék akusztikus anyámtól (lásd érzelmi kötődés) és a kisfiam szobájában egy rövid menzúrás gitár, ezekhez nem nyúlunk.
A hiányérzet ismerős
De ha enged neki az ember, akkor tényleg nehéz megállni. Csak még egy tele/lp/strat, csak még egy nyolcas, csak még egy piezós, csak még egy Rhoads, csak még egy átmenő nyakas, és sosincs vége.
#42944 Goose-T: köszi neked is a választ. A javítás miatt az RG értékcsökkent, ezzel tisztában vagyok; szétbontva biztosan jobb árat kapnék érte, ha úgy döntenék, hogy eladom. Mondjuk ezeket az első évből származó ('87) RG-ket szeretik a használt piacon.
Áhh, megy a Charvel, a többi asszem marad.
-
Goose-T
veterán
Én a két utolsót, az RG560-at és a Charvelt adnám el. Sajnos a javítás miatt értékcsökkent lehet az RG. Amúgy könnyű a kérdés, ha az elsőt úgyis megtartanád, akkor csak egy másikat kell választanod, és akkor már legyen a héthúros.
-
Moleman
addikt
Ha nem anyagi megfontolásból adnád el őket, akkor szerintem amelyikhez fűz bármilyen érzelmi kötődés, azt ne add el. Értéktartó, de aránylag könnyen pénzzé tehető egy gitár, ha van helyük, nem pazarlás tárolgatni sem.
Nálam 10 gitár pihen a szekrényben (igaz, nem mind ennyire értékes), az elmúlt pár évben elég ritkán játszottam rajtuk, de tudom, hogy ha valamelyiket eladnám, késztetésem lenne venni egy hasonlót. Így most nyugodt vagyok, nincs hiányérzetem.
-
s4tch
veterán
Sziasztok, gyors kérdés: adott itthon 4 gitár, és nulla idő a prüntyögésre. Melyik kettőt tartanátok meg? A másik kettő menne a háztól. Egyszerűen sajnálom, hogy csak fekszenek a tokban.
- Jackson SLSMG Eerie Dess (évekig vadásztam, imádom, 99%, hogy ez lesz az egyik, amit megtartok)
- Ibanez RG7620 (ebből a színből ez a 3. példányom, valahogy mindig visszatérek hozzá, viszont miután kikoptak a piacról, kétlem, hogy találnék belőle másikat)
- Ibanez RG560 (ez guitar.clinic Zolié volt, újra van bundozva, a fotó óta egy piros DiMarzio Super3 van a hídnál. A nyaknál lévő single coil méretű kéttekercses pickup is ritka darab, a Reb Beach-féle sig modellekben volt csak elérhető, állat hangja van. Szét van ütve, kapott az élettől, de nagyon jól áll neki. A feje egyszer letört, de már ezer éve megcsinálta Zoli, és atom stabil. Sajnos ez is iszonyat jó hangszer, a bundozás és a natúr nyak miatt gyakorlatilag egyedi darab)
- Charvel MyG strat (klassz japán strat, az irodába vettem, de tavasz óta nem tudtam rá időt szánni, viszont annyira jó kis gitár, hogy ezt is sajnálnám eladni; talán ezt engedném el legkönnyebben)(A Charvel nem saját kép, de ugyanilyen a gitár. Még húr is van rajta!!4!)
Szóval ti melyik ujjatokba harapnátok? Köszi előre is az ötletelést.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
A COVID által nyújtott plusz szabadidőnek köszönhetően elhatároztam megtanulok gitározni. Tudnátok olyan anyagokat ajánlani amivel autodidakta módon az alapokat ellehet sajátítani?
-
Goose-T
veterán
Olyat láttatok már, hogy a nyakállító pálca csavarfeje letört? Egy Cort G280 nyakát próbáltam állítani, de meglepően könnyen forgott. Ereszteni akartam rajta, de csak tekertem, és nem történt semmi. Aztán a szög miatt egy kicsit beszorult az imbuszkulcs, és ki tudtam húzni a csavarfejet.
Most azon agyalunk, hogy Loctite 270-es menetrögzítővel talán meg tudjuk úgy ragasztani, hogy bírja is utána. Érdekes, hogy nem is láttam rajta hegesztésnyomot, mintha eredetileg is ragasztva lett volna.
-
Jó kis videó. Sok házi készítés és tuningolás van itt. Hátha találtok benne ötletet, inspirációt.
-
SidCorky
őstag
Szerintem ha forgalmaznák sem lenne olcsóbb, mint tőlük rendelni
-
espista
senior tag
Positive Grid Spark-ot lehet valahol venni Magyarországon?
-
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf #42925 üzenetére
Használtan nincs olyan nagy árkülönbség, nem árt, ha van elektronika, és nem kell külön beszereltetni, ha mégis kell. Plusz szerintem előny a kivágott test, ami általában csak az elektroakusztikokon van.
Nem panaszkodom, nekem Hurguly Laci gyönyörűen megcsinálta tizenpár éve, de ráköltöttem a gitár árának a felét.
-
arnyekxxx
veterán
Házi használatra kell neki, szokott zenéket "csinálni" PC-n, gondolom emiatt elektromoskimenetesben gondolkoznak.
-
espista
senior tag
válasz
arnyekxxx #42920 üzenetére
A középiskolás gyerek, az már rendens felnőtt méret, ha az enyémekből indulok ki.
A Fender akusztikus gitárjai nem kiemelkedőek (mondjuk ebben az árkategóriában egyik sem az), de teljesen korrektek. Ez "Concert" méret, tehát kicsit kisebb, mint a dreadnought. Nekem ez jobban bejön. Otthonra nem hiszem, hogy kell erősítő, max, ha van vonalkimenete, akkor hangkártyának jó lehet.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #42921 üzenetére
mert ennyire ügyes vagyok
szóval ez a kinézett szet
https://www.muziker.hu/fender-fa-125ce-concert-natural-wn-deluxe-set
azt nem tudom ez a kis fender mennyire használható erőlködő, villanygitároknál nem szokta az úri közönség egekbe magasztalni az ilyen hozzáadott cuccokat, persze akusztikusnál nem prioritás, hogy odabaszosan megszólaljon rajta a szedbattrú szóval nem tudom. Esetleg ilyen 50-60ezres árkategóriában (ha nem a szettet nézzük) van e jobban ajánlható mint ez a fender (mármint a gitár, és van "neve", mert a történetben van némi sznobfaktor is, HB meg Cort nem opció)
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #42920 üzenetére
Egy Harley Bentont linkeltél.
Amúgy akusztikus gitárhoz akusztikus erősítőt szoktak venni általában.
Szerk.: rákerestem arra, ami linkelni akartál, akusztikus kombót adnak hozzá. Szerintem azért tesz a hangjához egy kicsit, nem hülyeség.
-
arnyekxxx
veterán
Énekesünk elektroakusztikus gitárt venne a fiának (középiskolás méret), kérdezte a véleményemet de ez nekem egy fehér folt. Ezt a szettet nézte ki: Fender FA-125CE Concert WN Black Deluxe SET
Van valami ami miatt lebeszéljem róla és javasoljak mást vagy ennél sokkal jobban nem tud elkölteni ennyi pénzt? Egy 15w-os kombó mennyire hasznos egy eleve akusztikusgitár mellett? -
robi-k
őstag
Ma a lányommal a Rockport-ban megnéztünk több elektromos gitárt, a Cort CR250 TBK tettszett meg neki.
Mik a véleményetek erről a gitárról? -
Goose-T
veterán
Valaki itt nagy kiárusítást tart. Mondjuk nem adja túl jó áron a portékáit.
-
Zsolt7981
tag
válasz
WolfheartGR #42914 üzenetére
Gondolkodok rajta. Esetleg küld el légyszi privátban a hirdetésed linkjét.
-
Zsolt7981
tag
Sziasztok
15 év kihagyás után néhány hete újra elkezdtem gitározni. (Ez alatt az idő alatt egyszer se volt hangszer a kezemben).
Nemrég vettem egy Ibanezt, viszont valami multieffekt is kéne (most egy régi korg pandora van, amit anno nem sikerült eladnom)
Hard rockot, és metalt játszanék. Professzionális igényeim nincsenek, csak itthon használnám (99%ban fülhallgatóval), inkább unaloműző jelleggel. Kb 60 ezret szánok rá.Mivel régen Boss termékeket használtam, és beváltak, így jelenleg vagy egy új GT-1 vagy egy használt GT10 a befutó.
Ti melyiket ajánlanátok? Illetve jöhet más tipp is, ha ebben az árfekvésben van valami szignifikánsan jobb az általam említetteknél. Csak annyi az elvárásom, hogy legyen használható wah rajta, és lehetőleg lehessen windows alatt is szerkeszteni a preseteket, esetleg letölteni mások által készítetteket. -
nap
addikt
Ha lentebb állítom a húrlábat, lazábbak lesznek a húrok?
-
Eastman
addikt
-
Carlos Padre
veterán
A Rocksmith masszív leárazást kapott playstationre ha valakit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- One mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest